Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Αριδαία, 13/6/2016

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

Τους Προμάχους επισκέφτηκε τη Δευτέρα 13/6 ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μπάτση, τον Πρόεδρο του ΚΕΚΠΑ κ. Χρήστο Δόντσο, τον Αντιπρόεδρο των Λουτρών κ. Δημήτρη Βέσκο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Γιώργο Γούδη.

Εκεί είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει όσον αφορά στην αγροτική οδοποιία. Συγκεκριμένα, συντηρήθηκαν 2 χιλιόμετρα δρόμου και ταυτόχρονα καθαρίστηκαν οι αρδευτικοί αύλακες στην περιοχή των κερασώνων. Παράλληλα, συντηρήθηκαν αγροτικοί δρόμοι έκτασης πολλών χιλιομέτρων και στο υπόλοιπο αγρόκτημα, κάποιοι από τους οποίους είχαν να καθαριστούν χρόνια με αποτέλεσμα να δυσχεράνουν το δύσκολο έργο των αγροτών.

Τις επόμενες μέρες οι συντηρήσεις θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο αγροτικό οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα σε σημεία που παρουσιάζουν πολύ άσχημη εικόνα. Ανάλογες εργασίες πραγματοποιούνται συνεχώς σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου Αλμωπίας όπως η Δωροθέα και η Νότια.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Χρήστο Μπάτση για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ, ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!





Ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης του αγροτικού ιατρείου των Προμάχων


Ξεκίνησαν οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης του αγροτικού ιατρείου των Προμάχων και από νωρίς το πρωί ειδικοί τεχνίτες έχουν αναλάβει δράση.
Να τονίσουμε ότι το ιατρείο του χωριού έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όπως προβλέπει η σχετική μελέτη, θα εξοπλιστεί με καινούριο υλικό υποδομής(έπιπλα, γραφεία κτλπ) και θα εμπλουτιστεί με υπερσύγχρονα μηχανήματα(καρδιογράφο, απινιδωτή κτλπ).

Παράλληλα, με ενέργειες του δήμου Αλμωπίας εξασφαλίστηκαν δωρεές με όλα τα απαραίτητα υλικά(κεραμίδια, λούκια, μπογιές, ξυλεία) και εμπειροτεχνίτες του χωριού, δουλεύοντας εθελοντικά και αμισθί, θα φροντίσουν για όλες τις οικοδομικές εργασίες και παρεμβάσεις που απαιτούνται.

Κλιμάκιο του δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο, έδωσαν τις κατευθυντήριες εντολές για το πώς θα πραγματοποιηθεί το όλο σχέδιο και όλα δείχνουν ότι ένα έργο ουσίας και υποδομής, μπαίνει σε σωστές ράγες.

Πληροφορίες μας δε, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι εξασφαλίστηκε και η δυνατότητα παρουσίας ιατρού, τέσσερις ημέρες τη βδομάδα, ανακουφίζοντας έτσι τους δεκάδες ασφαλισμένους.

Οψόμεθα. 












Γιώργος Καρασμάνης: «Οριακή πλέον η κατάσταση στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών»



ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Οριακή πλέον η κατάσταση στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών»

Διαστάσεις επικίνδυνες για την εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών καταγράφονται ήδη  από τις έντονες πλέον διαμαρτυρίες – καταγγελίες ασθενών, τοπικών παραγόντων, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και οι οποίες αναδεικνύουν μια κατάσταση δραματική.
Πέραν των συσσωρευμένων προβλημάτων που αφορούν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό, τεχνικά μέσα, φάρμακα, σε αναλώσιμα πρώτης ανάγκης κλπ, φθάσαμε στο ιδιαίτερα ανησυχητικό σημείο, να παραμείνει για αρκετές μέρες κλειστή η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Έδεσσας, αλλά και η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών να ¨λειτουργεί¨ χωρίς την παρουσία ορθοπεδικού!
Το γεγονός αυτό, εκτός από την απίστευτη ταλαιπωρία σε ασθενείς και προσωπικό και τον κίνδυνο – αν συνεχιστεί και επιδεινωθεί – ακόμη και υποβάθμισης των υπηρεσιών περίθαλψης, έχει και παράπλευρη συνέπεια: Ορισμένες φορές, επιφέρει πρόσθετη επιβάρυνση (λόγω του αυξημένου φόρτου) και στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών, με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους μέχρι και ράντσα παραπέμποντας σε εικόνες τριτοκοσμικής χώρας στον τομέα της υγείας.
ΕΠΕΙΔΗ, η παροχή ικανοποιητικού επιπέδου και αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για κάθε ευνομούμενη Πολιτεία…
ΕΠΕΙΔΗ, τα νοσοκομεία αυτά εξυπηρετούν ΚΑΙ ασθενείς από έξι (6) γειτονικούς νομούς…
ΕΠΕΙΔΗ, οι ¨αντοχές¨ τους διασώζονται μέχρι στιγμής, μόνο χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες ολόκληρου του υγειονομικού προσωπικού – συνεπώς, δεν αρκούν πλέον οι ατέρμονες συσκέψεις επί συσκέψεων και οι απλές επισημάνσεις των προβλημάτων, αλλά απαιτούνται άμεσες δράσεις και έργα στην πράξη για να επιλυθούν...

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός

Σε ποιες κατεπείγουσες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να επανέλθει η ομαλότητα στη λειτουργία των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, βάζοντας τέλος στη συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Πέλλας;


Ο Ερωτών 


Γιώργος Καρασμάνης
Βουλευτής Πέλλας

Έδεσσα: 5ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων «Μακεδονία»


Δείτε στιγμές από το πετυχημένο 5ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, όπου συμμετείχε και ο Μ.Χ.Σ. Προμάχων "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ".

Το βίντεο περιλαμβάνει την ενότητα "Μακεδονία".


ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΥΩΠΙΑΣ ΜΕ LASER ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ



       Για διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας , αστιγματισμού  και ΟΡΙΣΤΙΚΗ απαλλαγή των γυαλιών προσφέρεται η καλοκαιρινή περίοδος σύμφωνα με τους χειρουργούς οφθαλμίατρους.
Κι αυτό γιατί οι ασθενείς με την χρήση της άδειας τους έχουν περισσότερο χρόνο  τόσο για να προγραμματίσουν την επέμβαση όσο και για αποθεραπεία.
 « Είναι γεγονός  ότι το Καλοκαίρι οι ασθενείς κάνοντας χρήση της άδειας του έχουν περισσότερο χρόνο  και έτσι απαλλαγμένοι από το άγχος της άμεσης επιστροφής στη δουλειά έχουν καλύτερη αποθεραπεία»   αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκηςκαι επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & LaserΑθηνών κ Βασίλης Κοζομπόλης  και προσθέτει.

   «Ο περισσότερος χρόνος σε συνδυασμό με τη χρήση της διαθλαστικής χειρουργικής (τελευταίας γενιάς laser)   η διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας ή και του αστιγματισμού  είναι πλέον επεμβάσεις  ρουτίνας και έχουν δώσει λύσεις σε εκατομμύρια άτομα στον κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες» .
Τα αποτελέσματα από την χρήση laser, σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, είναι θεαματικά καθώς στην διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας ή και του αστιγματισμού, έχουμε επιτυχία που ξεπερνά το 98%.
Η διόρθωση είναι  μόνιμη  και η απαλλαγή από τα γυαλιά οριστική.
Οι οδηγίες των γιατρών για επεμβάσεις διόρθωσης τους καλοκαιρινούς μήνες δεν διαφέρουν από τον υπόλοιπο χρόνο και οι ασθενείς μετά απο λίγες ημέρες μπορούν να απολαύσουν τις χαρές της θάλασσας .
Η διόρθωση της μυωπίας, της  υπερμετρωπίας ή και του αστιγματισμού  γίνεται χωρίς ουσιαστικά  να θυσιάσουν σημαντικά πράγματα από τις ομορφιές που προσφέρει το ελληνικό καλοκαίρι.
  ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΕ LASER ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
  • Όσοι  είναι  πάνω από 18 χρονών
  • Οι βαθμοί των μυωπικών γυαλιών  να παραμένουν σταθεροί τον τελευταίο ένα χρόνο
  • Να μην πάσχουν από χρόνιες παθήσεις των ματιών
  • Οι γυναίκες, να μην είναι έγκυοι και να μη θηλάζουν
Η επέμβαση είναι εντελώς ανώδυνη, καθώς χρησιμοποιούνται αναισθητικές σταγόνες, ενώ δεν διαρκεί και για τα δυο μάτια περισσότερο από μισή ώρα. Η παραμονή των ασθενών στο κέντρο διαθλαστικής χειρουργικής διαρκεί μια μεχρι δύο ώρες.
Τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη πλέον εμπειρία αλλά και η τεχνολογική εξέλιξη έχουν καταστήσει σπάνιες τις επιπλοκές των διαθλαστικών επεμβάσεων (θόλωση, φλεγμονή και υπό ή υπέρδιόρθωση). Και αυτές πάντως οι σπάνιες επιπλοκές αντιμετωπίζονται με κατάλληλη αγωγή.
Η βελτίωση της όρασης είναι εντυπωσιακή και άμεση. Στις περισσότερες περιπτώσεις από την πρώτη κιόλας μέρα η όραση είναι πολύ ικανοποιητική, χωρίς γυαλιά φυσικά. Από την επόμενη μέρα μπορεί κάποιος να γυρίσει στην εργασία του, να δει καθαρά τηλεόραση ή να οδηγήσει.
 Η βαριά σωματική άσκηση και τα καλλυντικά στην περιοχή των ματιών καλό είναι να αποφευχθούν για δυο βδομάδες.
Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους πολλή σημαντική είναι και παραμένει η σωστή επιλογή μεθόδου αλλά και ο αποκλεισμός από την επέμβαση όλων όσων οι εξετάσεις δείξουν την παραμικρή πιθανότητα για μη αναμενόμενο αποτέλεσμα.
«Η πλήρης αποκατάσταση της όρασης έχει σχέση με την τεχνική που θα επιλέξουμε για την διόρθωση της διαθλαστικής ανωμαλίας. Η επιλογή της τεχνικής είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τα ανατομικά χαρακτηριστικά του κάθε οφθαλμού και είναι αυτή η σωστή επιλογή που θα αποτρέψει την εμφάνιση μελλοντικών προβλημάτων» τονίζει ο κ Κοζομπόλης και καταλήγει.
«Συνεπώς ανάλογα με την επεμβατική τεχνική ο ασθενής μας θα αποκαταστήσει πλήρως την όραση του από την επόμενη ημέρα (τεχνική lasik) ή 1-2 εβδομάδες αργότερα (τεχνική prk) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με την τελευταία τεχνική ότι θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα στις δραστηριότητες του.
Η ενστάλλαξη κολλυρίων 3-4 φορές την ημέρα μετεγχειρητικά στην περίπτωση του lasik δεν ξεπερνάει την 1 εβδομάδα ενώ στην τεχνική prk λίγο περισσότερο και δεν είναι αυτή η θεραπεία αιτία που θα αποστερήσει τις χαρές των διακοπών και των όποιων καλοκαιρινών δραστηριοτήτων των ασθενών».
Σε ότι αφορά την έντονη ηλιοφάνεια που επικρατεί στην χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες για τον διαθλαστικό ασθενή μας δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ότι για όλο τον κόσμο αυτήν την εποχή δηλαδή ένα ζευγάρι καλά γυαλιά ηλίου που θα προστατεύουν τα μάτια από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

http://www.glaucoma-laser-eyecenter.gr.  Τηλ.  213Ο325910

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΤΩΣΗΣ ΒΡΑΧΩΝ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ



Αριδαία, 12/6/2016

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΤΩΣΗΣ ΒΡΑΧΩΝ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Άλλη μια παρέμβαση ουσίας που αλλάζει την εικόνα της Λουτρόπολης, πραγματοποιήθηκε στα Λουτρά Πόζαρ. Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκε αντιστήριξη για την αποφυγή πτώσης βράχων στην παλιά είσοδο που οδηγεί στον καταρράκτη. Σε μήκος 40 μέτρων κατασκευάστηκε τοιχίο ύψους 1,5 μέτρων στο οποίο εγκιβωτίστηκαν δοκοί ύψους 8 μέτρων όπου τοποθετήθηκε πλέγμα.
Από το συγκεκριμένο σημείο περνούν καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες και με αυτή την παρέμβαση εξασφαλίζεται η ασφάλεια όλων αυτών των ανθρώπων, καθώς τα προηγούμενα χρόνια σημειώθηκαν αρκετές φορές κατολισθήσεις.
Παράλληλα, στα πλαίσια του ίδιου έργου χαμήλωσε το ύψος του τοιχίου που υπάρχει στην ίδια τοποθεσία, ώστε ο επισκέπτης να έχει άμεση οπτική επαφή με την πανέμορφη κοίτη των Λουτρών.
Το έργο στοίχησε 7.200 ευρώ και καλύφθηκε από ιδίους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ, ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!




Δεύτερη μέρα επίσκεψης Υπουργού Παναγιώτη Κουρουπλή στην Πέλλα



Δεύτερη μέρα επίσκεψης Υπουργού Παναγιώτη Κουρουπλή στην Πέλλα

Ο Υπουργός τόνισε ότι η Πέλλα πρέπει να ξεφύγει από την συγκοινωνιακή απομόνωση, υποσχέθηκε να προωθήσει το θέμα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα προς Θεσσαλονίκη στον πρωθυπουργό
Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας
Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Στην συνέντευξη παρευρέθη και ο διοικητής της 3ης υγειονομικής ΔΥΠΕ Γιώργος Κύρκος
Εγκαίνια έργων του Δήμου Έδεσσας σε Κλεισοχώρι και Έδεσσα παρόντος και του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη
Ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης τονίζοντας ότι πέρασε η περίοδος της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης και αρχίζει η περίοδος της δίκαιης ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης. 
Υποσχέθηκε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Μίλησε για τους στόχους του Υπουργείου Εσωτερικών το επόμενο διάστημα, την κωδικοποίηση της νομοθεσίας, την ενοποίηση των μητρών που αφορούν τους πολίτες και την κάρτα πολίτη καθώς και την πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης και αλλαγής του εκλογικού νόμου. 
Υποσχέθηκε βοήθεια και συνεργασία με τους βουλευτές στην έξοδο της Πέλλας από την συγκοινωνιακή απομόνωση.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...