Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 16-06-2016.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ (ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ) : 07:30  -  14:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΕΡ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΟΠΥΥ Ν.ΠΕΛΛΑΣ
ΤΗΛ.:23810-51580-581-583-592


ΕΚ ΤΗΣ ΠΕ.ΔΙ.ΕΟΠΥΥ Ν.ΠΕΛΛΑΣ


Γιάννης Σηφάκης - Σύσκεψη με τις Ομάδες Παραγωγών Πέλλας για τα αγροτικά στέκια και την μαύρη διακίνηση



Γιάννης Σηφάκης:  Σύσκεψη με Ομάδες Παραγωγών της Πέλλας για την ανάγκη ριζικά διαφορετικού τρόπου αντιμετώπισης των αγροτικών «στεκιών» και την πάταξη της «μαύρης» διαχείρισης αγροτικών προϊόντων

Υπήρξε σοβαρός προβληματισμός που θα μεταφερθεί από τον βουλευτή στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στα συναρμόδια Υπουργεία στις οποίες συμμετέχει 
Πρέπει να αποσαφηνιστεί τι είναι το αγροτικό «στέκι» όσον αφορά όχι μόνο τους ικανούς χώρους και συνθήκες υγιεινής στην συγκέντρωση των προϊόντων ( στοιχεία που ορίζονταν στην περσινή εγκύκλιο) αλλά και εμπορικά και διαχειριστικά. 
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι ΟΠ Γιαννιτσών, ΟΠ ΑΦΟΣ Αριδαίας, ΟΠ Άγρα, ΟΠ Άρνισσας, ΟΠ Παναγίτσας, ΟΠ Κύρου " Μέγας Αλέξανδρος" 
Στις συσκέψεις θα συμμετέχει πλέον όχι μόνο του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και το Υπουργείο Ανάπτυξης ( Γενική Γραμματεία Εμπορίου) και το Υπουργείο Οικονομικών.
Ο βουλευτής δήλωσε:  
«Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σαφήνεια και αποφασιστικότητα το πρόβλημα. Η «μαύρη» διακίνηση απευθείας από το χωράφι με εικονικά παραστατικά με μεγάλες υποτιμολογήσεις των προϊόντων πρέπει να παταχθεί. Μόνο έτσι θα υπερασπιστούμε τους συνεταιρισμούς, τις ομάδες παραγωγών και τους σοβαρούς εμπόρους. 
Όσον αφορά τα στέκια πρέπει να αποσαφηνιστεί τι πραγματικά είναι. Σημεία μεταφόρτωσης που πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και παραστατικά; Σημεία άσκησης εμπορικής δραστηριότητας που πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένες υποδομές και τιμολογήσεις; Η πολιτεία οφείλει να δει κατάματα το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει αποτρέποντας πρακτικές παρανομίας, μαύρης διακίνησης αγροτικών προϊόντων και κυρίως πρακτικές που στόχο έχουν τον καθορισμό της τιμής των αγροτικών προϊόντων μακριά από τον αγρότη και τις οργανώσεις του». 


Οι βιαιοπραγίες και λεηλασίες που υπέστη το Πόζαρ (Άνω Λουτράκι) από τους Τούρκους κατακτητές τον Ιανουάριο του 1877.



Το παρακάτω απόσπασμα  από την εφημερίδα <Νεολόγος> της Κωνσταντινούπολης, που δημοσιεύτηκε το Μάρτιο του 1877, αναφέρεται σε βιαιοπραγίες και λεηλασίες που υπέστη το Πόζαρ (Άνω Λουτράκι) από τους Τούρκους κατακτητές τον Ιανουάριο του 1877. 
Η εφημερίδα καταγράφοντας τις αρπαγές και τις καταστροφές που υπέστησαν οι Ποζαρίτες, μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι οι Τούρκοι τους άρπαξαν και 1696 οκάδες πιπέρι, δηλαδή (1696χ1,280)  2170 κιλά. Η ποσότητα αυτή, που κατά τη γνώμη μου ήταν  μεγάλη για την εποχή εκείνη, προοριζόταν για το εμπόριο. Το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα , ότι  η Καρατζόβα καλλιεργούσε κόκκινη πιπεριά τουλάχιστον από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.  
Το ζήτημα της καταστροφής του Πόζαρ είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα. Το μέγεθός της γνωρίζουμε επακριβώς από τον τύπο της Κωνσταντινουπόλης, ο οποίος συμφωνεί με όσα αναφέρει και ο πρόξενος Θεσσαλονίκης, Βατικιώτης, στις δικές του αναφορές προς το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. …………….»

Η εφημερίδα «Νελόγος» έγραψε ότι το Πόζαρ είχε 180 οικίες και η δεκάτη (φόρος) που του αναλογούσε ανερχόταν σε 17000 γρόσια.
Ακολουθεί ακριβές αντίγραφο από την παραπάνω εφημερίδα με τα είδη και τις ποσότητες που λεηλατήθηκαν.

«…… Αλλά τότε οι βασιβουζούκοι εισελθόντες άπαξ εις τας οικίας δια μεν τον δεκατιστήν  Βεκήρ Πεχλιβάνην χρήματα έλαβον  30000 γρόσια,1278 συνίκια (έκαστον συνίκιον χωρεί 30 οκάδες) καλαμβοκίου, 2211 οκάδες φασούλια, 1696 και ½  οκάδες πιπέρεως και δημητριακά.
Διήρπασαν δε δι’ εαυτούς εν μέσω των θρήνων και οδυρμών των κατοίκων τυρόν, βούτυρον, κατοικίδια ζώα, κατεργασμένα μαλλία, παντοίου είδους ενδύματα, μαγειρικά κ.τ.λ. σκεύη, γεωργικά εργαλεία, εν ενί λόγω ελεηλάτησαν το χωρίον απογυμνώσαντες τους ταλαιπώρους ανθρώπους από παντός ό,τι δια πολλών μόχθων είχον εναποταμιεύσει προς διατροφήν των οικογενειών μέχρι του χρόνου της συγκομιδής……………………

Ίνα μη φανώμεν δε εις λόγους μόνον αρκούμενοι και επ’ αυτών οικοδομούντες, παραθέτομεν ενταύθα σημείωσιν κατά προσέγγισιν των διαρπαγέντων και καταστραφέντων πραγμάτων.    
 Τυρού οκάδες……565
-Βουτύρου……383 και ½ 
-Διάφορα κατοικίδια ζώα (μικρά) κεφαλαί……………..409
-Διάφορα ενδύματα οίον ποτούρια, φουστάνια, υποκάμισα, επενδύτας, ποδιαί, μανδύλια κ.τ.λ.…….665
-Μάλλινα περιπόδια εν οίς και ζώναι,ζεύγη…………200
-Ρακής οκάδες………180
-Μαλλίνου υφάσματος (σαγιακίου), πήχεις……….165
-Καππόται (κάπα με κουκούλα) κομμάτια ………
-Γουναρικών κηναβίου κομμάτια………3
-Χάλκινα σκεύη διάφορα και σιδηρά παντοία 
εργαλεία  κομμάτια…………………….100
-Πυροβόλα διάφορα μετά πολεμοφοδίων…………….16
-Διάφορα σκεύη ξύλινα, οίον βαρέλια οίνου, κάδδοι, 
παντοία δοχεία, ως και σάκκοι  κομμάτια………………...150
-Διάφοροι οπώραι, ορύζια κ.τ.λ.οκάδες…………….2125

Ακολουθεί καταγραφή και άλλων ειδών όπως κοσμημάτων και δημητριακών, τα οποία όμως είναι δυσανάγνωστα. Και συνεχίζει η εφημερίδα.
-Μαλλία προπαρασκευασμένα εις κατεργασίαν.
-Πολλαί οκάδες αλεύρου.
-Τα εν εκάστη οικία εφόδια καφέ, ζαχάρεως και σαπωνίου και λοιπών τοιούτων.
-Πολλαί οκάδες οίνου χυθέντος εκ των βαρελίων
-Πολλαί οκάδες παστοχοιρίου κρέατος και λίπους, άπερ (τα οποία) κατέστησαν άχρηστα κατασκορπίσαντες αυτά. 
-Και τέλος αι πλείσται των εικόνων κατεκλάσθησαν (έγιναν κομμάτια)».


Νίκος Βόλτσης Κομοτηνή

TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

            Σας καλούμε να έρθετε στις 15 Ιουνίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00΄π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑ 1οΨήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2016.
λορακ

ΘΕΜΑ 2ο  Παραλαβή τμήματος μελέτης:«ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΥΤΑ 1Ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ (ΧΥΤΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ) ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ».

ΘΕΜΑ 3ο  Εκμίσθωση αγροτεμαχίων Φούστανης (πρώην σχολική περιουσία).

ΘΕΜΑ 4ο  
Εξέταση της υπ'αριθμ. 14342/09-06-2016 ένστασης κατά της Διακήρυξης της μελέτης με τίτλο “ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΒΑΡΑΘΡΟΥ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ”.




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ



Αριδαία, 14/6/2016

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Αβραμίκας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» κ. Φώτη Παραστατίδη.
Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν ενημερωτικός και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που αφορούν στην συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα ζώα και ιδιαίτερα στα αδέσποτα.
Η συζήτηση απέκτησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όταν δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους πάνω σε αυτό το ευαίσθητο θέμα.
Στο τέλος μοιράστηκαν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα» καπελάκια με το λογότυπο του Συλλόγου.



ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Αριδαία, 14/6/2016

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

Σημαντικές παρεμβάσεις υλοποιούνται στο Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας.
Όπως έχει γίνει γνωστό, το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξει οικονομική στήριξη για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την επισκευή του ιατρείου. Η συγκεκριμένη συνεργασία είχε θετικά αποτελέσματα, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» για την ενίσχυση του Αγροτικού Ιατρείου, μετά από σχετική εισήγηση του κ. Κυρίζογλου ο οποίος από την πρώτη στιγμή στήριξε το αίτημα του Δήμου μας.
Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διαθέτει το ποσό των 8.000 ευρώ για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Αγροτικού Ιατρείου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι σέβονται τις ιδιαιτερότητες ενός ακριτικού χωριού όπως είναι οι Πρόμαχοι και δίνοντας συμβολικές προεκτάσεις με αυτή τους την πράξη.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η επιλογή των Προμάχων έγινε καταρχήν με πληθυσμιακά κριτήρια και κατά δεύτερον με το σκεπτικό ότι το χωριό απασχολεί πολλούς υλοτόμους εκτεθειμένους στα ατυχήματα.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΚΕΚΠΑ και Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα υγείας κ. Χρήστο Δόντσο, τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Μπάτση, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κετικίδη, τον Αντιπρόεδρο των Λουτρών κ. Δημήτρη Βέσκο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Γιώργο Γούδη, βρέθηκε στον χώρο του Αγροτικού Ιατρείου για να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών.
 Εκεί είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει όλους όσους βοηθούν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια. Τους εμπειροτέχνες Νίκο Ορμάνη, Ιωάννη Ορμάνη, Γιώργο Καραμήτσο, Ιωάννη Ρόπκα που εργάζονται εθελοντικά γι’ αυτόν τον καλό σκοπό, την Κατασκευαστική Εταιρία ΤΕΔΡΑ που διέθεσε τα κεραμίδια και τη μονωτική μεμβράνη, την Βιομηχανία Ξύλου Δημήτρης Γούδης και Υιοί που διέθεσε την ξυλεία και φυσικά τους τοπικούς φορείς του χωριού, τον δραστήριο Μορφωτικό Σύλλογο, τις εθελοντικές ομάδες και τους κατοίκους που συμμετέχουν ενεργά ως εθελοντές με κάθε ευκαιρία.
 Επιπλέον, ο Δήμαρχος συνεχάρη τους Προμαχιώτες Δημοτικούς Συμβούλους κ. Χρήστο Μπάτση, κ. Δημήτρη Βέσκο και κ. Γιώργο Γούδη, καθώς επίσης και την Πρόεδρο κ. Μαρία Γιουρούκη οι οποίοι βοηθούν με κάθε τρόπο και βρίσκονται κοντά στις εργασίες. 
Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.
 Αμέσως μετά τη Συνεδρίαση, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων όπου θα τελεστεί Αγιασμός και στη συνέχεια θα γίνει ξενάγηση στα Λουτρά.









Εδεσσαϊκό Θέατρο και «Ο Χορός είναι ζωή»


Εδεσσαϊκό Θέατρο και «Ο Χορός είναι ζωή» 

Σε μια τέτοια μεγαλειώδη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  11 Ιουνίου 2016, με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Στάδιο 'Έδεσσας , για 5η συνεχόμενη χρονιά το παρόν έδωσε το Εδεσσαϊκό Θέατρο με τα μέλη-εθελοντές του συλλόγου, προσφέροντας με χαρά τη συμβολή του στην οργάνωση της φιλοξενίας των καλεσμένων αλλά παράλληλα και στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας των διοργανωτών για πολιτισμό, αντάμα με μέλη άλλων συλλόγων και φορέων της πόλης μας. 

Εκατό φιλοξενούμενοι σύλλογοι με 2000 περίπου χορευτές απ όλη την Ελλάδα,  πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης και γνώρισαν της ομορφιές της.
 Παράδοση δεν είναι η διατήρηση της σπίθας αλλά η μεταφορά της φλόγας!
 Πανδαισία χρωμάτων, λαών και πολιτισμών, μουσικές με άρωμα Ελλάδας, και μια τρανή απόδειξη πως όλοι μαζί μπορούμε!

Γιάννης Σηφάκης : Πόσα θέλει για να μας τρελάνει ο Κος Καρασμάνης;



Γιάννης Σηφάκης :  Πόσα θέλει για να μας τρελάνει ο Κος Καρασμάνης; 

Διέλυσαν τα νοσοκομεία της Πέλλας επί των ημερών τους, τώρα συμμαζεύεται με δυσκολίες η κατάσταση και έχει και το θράσος να μιλάει ; που ήταν 16 μήνες; Βγήκε από την χειμερία νάρκη τώρα που καλοκαίριασε; 

Με αφορμή την ερώτηση που υπέβαλε για τα νοσοκομεία της Πέλλας ο Κος Καρσμάνης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
« Κε Καρασμάνη, πραγματικά, το θράσος έχει και κάποια όρια!!!  Αφού τα διαλύσατε τα νοσοκομεία της Πέλλας, οι προϋπολογισμοί τους καταποντίστηκαν  επί των ημερών σας στο ένα τέταρτο από ότι ήταν, δεν προσλάβατε 5 χρόνια σε όλη την Ελλάδα ( φυσικά και στην Πέλλα) ούτε έναν γιατρό (και για αυτό οι γιατροί έφυγαν στο εξωτερικό), το τεχνητό νεφρό το αφήσατε στο υπόγειο του νοσοκομείου σε άθλιες συνθήκες για να εξυπηρετείτε το ιδιωτικό, και τα δύο νοσοκομεία χωρίς αξονικό, χωρίς ΕΚΑΒ στην Αριδαία, τα κέντρα υγείας τα διαλύσατε, έρχεστε τώρα και ρωτάτε για την κατάσταση τους.
Τολμάτε και μιλάτε όταν σε 15 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε προσλήψεις μόνιμων γιατρών ( 14 στην Πέλλα μέχρι τώρα) , έδωσε σε δυό εκατομμύρια ανασφάλιστους δωρεάν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα, μέσα στον μήνα δημοπρατείται η μετεγκατάσταση του τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο της Έδεσσας, έρχεται ο αξονικός στα Γιαννιτσά, ιδρύθηκε Τομέας ΕΚΑΒ και γραφείο εξυπηρέτησης ΕΟΠΥΥ στην Αριδαία; 
Η κατάσταση στην παθολογική αντιμετωπίζεται άμεσα με την έκδοση του ΦΕκ της πρόσληψης μόνιμου παθολόγου στην Έδεσσα ( έχει τοποθετηθεί) και ενός επικουρικού παθολόγου. Επίσης θα ελεγχθεί γιατί με επάρκεια γιατρών η ορθοπεδική της Έδεσσας δεν εφημερεύει
Κε Καρασμάνη, αντί ερωτήσεων καλύτερα κάνετε την αυτοκριτική σας και ζητείστε συγγνώμη από τους πολίτες της Πέλλας για την κατάσταση που έφθασαν την υγεία στην Πέλλα οι διάφοροι Αδώνηδες..»

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...