Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ «Παρελθόν για τον Νομό Πέλλας ο χαρακτηρισμός ¨παραμεθόριος στο σύνολό του¨»



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
«Παρελθόν για τον Νομό Πέλλας ο χαρακτηρισμός ¨παραμεθόριος στο σύνολό του¨»

Μετά την ψήφιση του νέου – κατ’ ευφημισμόν - ¨αναπτυξιακού¨ Νόμου, ο βουλευτής και πρώην Υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Μια κατάκτηση ετών για το Νομό μας, μια ανάσα ζωής για τον τόπο μας, αποτέλεσμα μιας σκληρής μάχης όλων των τοπικών φορέων και εμού, ως είχα καθήκον και υποχρέωση πρωτοστατούντος σ’ αυτήν, αποτελεί πλέον παρελθόν.
»Η ¨για πρώτη φορά… αριστερή Κυβέρνηση¨ και τα δεκανίκια της, κατάργησαν εν μια νυκτί την επί δικής μου προεδρίας ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής που, στη συνέχεια, με υπερψήφισή της από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου κατέστη Νόμος του Κράτους (3536/2007), χαρακτηρίζοντας τον Νομό μας παραμεθόριο στο σύνολό του.
»Με τον νέο Νόμο που πέρασαν και την ουσιαστική κατάργηση του Ν.3536/2007 – δηλαδή με την απροσχημάτιστη κατάλυση κάθε έννοιας συνέχειας ενός ευνομούμενου ευρωπαϊκού Κράτους – ο Νομός μας είναι στο εξής παραμεθόριος… μόνο σε 30 (τριάντα) χιλιόμετρα από τα σύνορα! Χάνονται δηλαδή για την Πέλλα σημαντικότατα πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων και το ¨επίδομα παραμεθορίου¨, που έχει καταληκτική ημερομηνία το τέλος Οκτωβρίου 2016 – και μακάρι να διαψευσθώ!
»Συγχρόνως, αποχαρακτηρίζουν ακόμη και μια πλειάδα Δημοτικών Κοινοτήτων της Αλμωπίας και της Έδεσσας, που από ετών έχουν χαρακτηριστεί ορεινές και μειονεκτικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!  



21  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016          ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



            Σας καλούμε να έρθετε στις  21 Ιουνίου ημέρα Τρίτη και ώρα 09:45΄π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τεύχος Α’), για να παραστείτε στην έκτακτη - κατεπείγουσα Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με την παρ.6 εδ. γ΄ του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/07.06.2010), για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο
 «Ορισμός επιτροπής διαγωνισμού της μελέτης με τίτλο «Μελέτη συνολικής ανάδειξης του Σπηλαιοβάραθρου στα Λουτρά Λουτρακίου».

Η έκτακτη συνεδρίαση γίνεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος λόγω της ημερομηνίας διεξαγωγής του διαγωνισμού, σύμφωνα με το 1ο σχετικό, η οποία έχει οριστεί στις 21.06.2016, ώρα 10:00 π.μ. Η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού δε δύναται να μετατεθεί χρονικά, λόγω της λήξης της πράξης “Living history, Living nature II’, στην οποία εντάσσεται ως διακριτό υποέργο η «Μελέτη συνολικής ανάδειξης του Σπηλαιοβάραθρου στα Λουτρά Λουτρακίου», η οποία έχει οριστεί στις 20 Αυγούστου 2016.



Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Στην τελική ευθεία για την εκδήλωση παράδοσης του Ιατρικού Εξοπλισμού στο Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την εκδήλωση παράδοσης του Ιατρικού Εξοπλισμού στο Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων, η οποία υλοποιείται μετά από κοινού συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Αλμωπίας, της Π.Ε.Δ.Κ.Μ και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 23/06/2016, ώρα 11:40 π.μ.

Σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου, τοποθετήθηκαν τα μηχανήματα και όλος ο εξοπλισμός που κατέφθασε με φορτηγό από την Θεσσαλονίκη και απομένουν λίγες λεπτομέρειες για την επίσημη παραλαβή του ανακαινισμένου ιατρείου, το οποίο αποτελεί κόσμημα αισθητικής.

Στην παραλαβή του υλικού παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιμτσιρίδης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Γιώργος Γούδης και ο Αντιπρόεδρος των Λουτρών Πόζαρ Δημήτρης Βέσκος, ενώ από κοινού έδωσαν τις τελευταίες κατευθυντήριες γραμμές, ώστε να πάνε όλα κατ΄ευχήν την ημέρα της εκδήλωσης.

Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο Δήμαρχος είχε συνεργασία με μέλη της ομάδας εθελοντών του χωριού, οι οποίοι έχουν καταστρώσει σχέδια αισθητικών παρεμβάσεων σε διάφορα σημεία του χωριού και αφού τους συνεχάρη για τον δυναμισμό και τις ευγενείς ανησυχίες τους, τους υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση του δήμου για τις τυχόν ανάγκες σε υλικά και αναλώσιμα.













Πρόμαχοι 21 Ιουνίου 2016.


Πρόμαχοι 21 Ιουνίου 2016.

Η δροσιά του γεροπλάτανου, ανεκτίμητη.

Μυρωδιά από χωριό, φρεσκοφουρνιστό ψωμί, ξελαρυγγίσματα κοκόρων, πρωινές συνάξεις υλοτόμων, αγουροξυπνημένες φάτσες νεανίσκων, η καμπάνα του Αγίου, 7 η ώρα, γραμμή για το χωράφι......εικόνες.....

Πρόσωπα και πράγματα, αγαπημένα.

Θύμησες, βιώματα, όνειρα...
Χθές, τώρα, για πάντα...

Κεντρομόλος έλξη, συμπαντικός νόμος, που καταπνίγει κάθε βούληση να αποχωριστείς όλη αυτή την άλυτη Μαγεία.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...