Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ



Αριδαία, 22/6/2016

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

Σημαντικές παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε ολόκληρη την έκταση της Δ.Ε. Εξαπλατάνου, όσον αφορά στην δημοτική οδοποιία.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αλμωπίας προχώρησε στην συντήρηση δρόμων στις Τοπικές Κοινότητες Εξαπλατάνου, Χρυσής, Κωνσταντίας, Ίδας και Θηριόπετρας, όπου είχε συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός λακκουβών.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις κόστισαν 30.000 ευρώ και συμπεριλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015.

Eκδήλωση παράδοσης του Ιατρικού Εξοπλισμού στο Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση παράδοσης του Ιατρικού Εξοπλισμού στο Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων, η οποία υλοποιείται μετά από κοινού συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Αλμωπίας, της Π.Ε.Δ.Κ.Μ και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 23/06/2016, ώρα 11:40 π.μ.


Με τιμή,


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

Μπίνος Δημήτριος


Γιάννης Σηφάκης: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί Κε Καρασμάνη!!



Γιάννης Σηφάκης:  Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί Κε Καρασμάνη!! 

Με αφορμή την ανακοίνωση του βουλευτή Κου Καρασμάνη για το «παραμεθόριο» ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Κε Καρασμάνη, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!!
Όταν στους προηγούμενους «αναπτυξιακούς» νόμους : 
6200 επενδυτικά σχέδια δεν ολοκληρώθηκαν και εκκρεμούν  6,4 δις επιδοτήσεων που δεν δόθηκαν ποτέ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τέτοια βοήθεια πρόσφεραν οι κυβερνήσεις σας στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τους μικρομεσαίους!!  Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες επιδοτήσεις μένουν απλήρωτες από τους παλιούς νόμους και στους πολίτες της Πέλλας!!
Το 4% των επενδύσεων πήρε το 44% των επιδοτήσεων
2 κλάδοι είχαν το 42% των επενδυτικών σχεδίων και πήραν το 74% των επιδοτήσεων
6 εταιρίες πήραν 1 δις επιδοτήσεις, 15 ακόμη εταιρίες άλλο 1,5 δις ευρώ 
Ποια ήταν η βοήθεια στους μικρομεσαίους; Για ποιους δούλευαν όλοι οι παλιοί «αναπτυξιακοί» νόμοι;  
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι προσανατολισμένος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αλλαγή του τρόπου που μπορεί να δείξει κανείς την ίδια συμμετοχή ( μπορεί να είναι και με δάνειο), με δεσμευμένα διαθέσιμα κλπ. Πρώτη φορά η αγροδιατροφή ( πρωτογενής τομέας και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων) έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων κλάδων με την μέγιστη επιδότηση σε όποια περιοχή και να πραγματοποιείται. Το ίδιο και η πληροφορική και οι επικοινωνίες. 
Τα περί «παραμεθορίου» ( που λέει ο Κος Καρασμάνης )είναι κανονικό παραμυθάκι της Χαλιμάς: 
Η ζώνη των 30 km έχει τα ίδια ακριβώς κίνητρα με την αγροτοδιατροφή ( πρωτογενής και μεταποίηση) σε όποιο σημείο του Νομού και να πραγματοποιείται. Το ίδιο και η πληροφορική και οι επικοινωνίες. Επειδή οι επενδύσεις που γίνονται και θα γίνονται στην Πέλλα ( στην ζώνη πέραν των 30 km από τα σύνορα) είναι κατά συντριπτική πλειοψηφία αγροτοδιατροφικές προκύπτει αβίαστα ότι στην πράξη όλος ο Νομός είναι στα ισχυρά κίνητρα της ζώνης των 30 km. 
Για τις όποιες υπόλοιπες επενδύσεις (εκτός της ζώνης των 30 km)  τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου είναι ελαφρώς μικρότερα αλλά οι επενδύσεις αυτές μπαίνουν στα ΕΣΠΑ ( χωρίς ζώνες) οπότε δεν υπάρχουν απώλειες.
Όσο για το επίδομα παραμεθορίου για τους υπαλλήλους καμιά απολύτως σχέση  δεν έχει με τον αναπτυξιακό νόμο. Αν ακούγαμε τον Κο Καρασμάνη θα το είχαμε χάσει 10 φορές μέχρι σήμερα. Δεν τίθεται κανένα θέμα για το επίδομα  παραμεθορίου. 
Στο σπίτι του κρεμασμένου Κε Καρασμάνη δεν μιλάνε για σκοινί!! Χρωστάτε πολύ μεγάλα ποσά επιδοτήσεων από το παρελθόν στους κατοίκους της Πέλλας, ποτέ δεν δώσατε προτεραιότητα στην αγροτοδιατροφή, ποτέ δεν δώσατε προτεραιότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ( τα στοιχεία αναφέρθηκαν πιο πάνω), βυθίσατε 5 χρόνια την χώρα σε απόλυτη αποβιομηχάνιση, ανεργία και μαρασμό. Το αγροτοδιατροφικό τομέα στο 3,5% του ΑΕΠ όταν το 1980 ήταν στο 20%. 
Μόλις αρχίζει να συμμαζεύεται η κατάσταση που εσείς μας φέρατε μην το παίζετε και τιμητές!! Αυτό πάει πολύ και ο λαός της Πέλλας θα σας περιθωριοποιήσει και πάλι ( όπως έκανε σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις) και το 2019. 
Η δίκαιη ανάπτυξη, η ανάπτυξη του κοινωνικού κράτους και οι μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις ( συνταγματική αναθεώρηση, εκλογικός νόμος) που φέρνει η κυβέρνηση θα σας αφήσουν μια για πάντα στο χρονοντούλαπο με τον λαϊκισμό και το ψάρεμα στα θολά νερά να σας δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στοιχειώδους αξιοπιστίας στην κοινωνία της Πέλλας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...