Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Έναρξη ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων της Δράσης 2.3Β «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλων»


Υπενθύμιση προθεσμίας έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Εφαρμογής  2015 δικαιούχων της Δράσης 2.3Β «Σύστημα Ολοκληρωμένης  Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλων» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του ΠΑΑ 2007-2013

Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Πέλλας υπενθυμίζεται ότι βάσει απόφασης του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, η ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής της Δήλωσης Εφαρμογής (Δ.Ε.) έτους 2015 για το σύνολο των γεωργοπεριβαλλοντικών Δράσεων του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013, συμπεριλαμβανομένης της Δράσης 2.3 (Β) είναι η 15/7/2016 και για 20 εργάσιμες ημέρες.
 Οι προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής για τους δικαιούχους των 2 Προσκλήσεων της Δράσης 2.3 (Β), έχουν ως ακολούθως:
  • Δήλωση Εφαρμογής (Δ.Ε.) 2015: 15/7/2016 έως 11/8/2016 (15/7/2016 + 20 εργάσιμες)
  • ΕΣΠΔ 2016(υποβολή και αναθεώρηση): 15/7/2016 έως 11/8/2016 

Παράλληλα όσοι τευτλοπαραγωγοί δεν μπόρεσαν να σπείρουν τις εκτάσεις που είχαν υποχρέωση από το πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης καλούνται να προσέλθουν και να γνωστοποιήσουν το γεγονός στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Πλατεία Πίκπα, 58100 Γιαννιτσά, τηλ.2381352304). Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να προσκομίσουν την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2016 (δήλωση ΟΣΔΕ), όπου θα φαίνονται αναλυτικά οι 13 ψήφιοι αριθμοί των συγκεκριμένων αγροτεμαχίων που δεν καλλιεργήθηκαν με τεύτλα και αντίγραφο του εντύπου «Αίτηση - Δήλωση –Πληροφοριακό Δελτίο τευτλοκαλλιέργειας έτους 2016» που υποβλήθηκε προς την ΕΒΖ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ CHARLES DARWIN ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Είμαστε όλοι πρεσβευτές του Ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού 

Εκδήλωση απόδοσης τιμής και ευχαριστιών στους υποστηρικτές του Προγράμματος Θερινού Σχολείου για την Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό του Πανεπιστημίου Darwin Αυστραλίας στο Λουτράκι Πέλλας 

Μία ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι Πέλλας, με αφορμή τον εορτασμό των 10 χρόνων υλοποίησης του Προγράμματος Θερινού Σχολείου για την Ελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό του Πανεπιστημίου Darwin στο Κέντρο «Όαση» στο Λουτράκι. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση συνεχάρη όλους τους συντελεστές του Προγράμματος και τόνισε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει πάντοτε σε δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό, τη συναδέλφωση και ειρήνη μεταξύ των λαών.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δέκατο θερινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στους Ευστράτιο και Αγγελική Πούλου, τους στυλοβάτες των δέκα Προγραμμάτων (2007-2016) του θερινού σχολείου στην Ελλάδα, για την άριστη οργάνωση, την ανυστερόβουλη εθελοντική τους προσφορά και την αφοσίωσή τους στις Ελληνικές αξίες, στην ορθόδοξη πίστη και στη διαχρονικότητα του Ελληνικού πνεύματος. 

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Charles Darwin, Καθηγητής Simon Maddocks, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του Προγράμματος για την διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού στην Αυστραλία και στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Ακόμη, υπογράμμισε την πολιτισμική όσμωση που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως μέσω της δράσης της Ελληνικής ομογένειας και του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος το οποίο έχει μπολιάσει τον Δυτικό Πολιτισμό. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι οργανωτές απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους υποστηρικτές του Προγράμματος για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος και τη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Μεταξύ άλλων, ο Συντονιστής του Προγράμματος Αν. Καθηγητής Γεώργιος Φρατζής απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη, στον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτριο Μπίνο, στον πρώην Ευρωβουλευτή κ. Ιωάννη Γκλαβάκη, στον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Καθηγητή Ιωάννη Χατζηδημητρίου, κ.ά. 


Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Εθνική ανάγκη τα κοινωνικά κριτήρια στις αποσπάσεις τρίτεκνων - πολύτεκνων εκπαιδευτικών



Αθήνα, 18 Ιουλίου 2016
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  
ΘΕΜΑ: «Εθνική ανάγκη τα κοινωνικά κριτήρια στις αποσπάσεις τρίτεκνων - πολύτεκνων εκπαιδευτικών»

Μια πρακτική αντίθετη προς κάθε λογική αλλά και προς το εθνικό συμφέρον, φαίνεται πως επιλέγει φέτος το Υπουργείο Παιδείας, στο ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα των διαδικασιών αποσπάσεων των εκπαιδευτικών συνολικά και, ειδικότερα των τρίτεκνων και πολύτεκνων διδασκάλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για την επικείμενη σχολική περίοδο 2016-2017, έχει ήδη εξισώσει τα οργανικά με τα λειτουργικά κενά, με προφανείς τις δυσμενέστατες – οικογενειακά, κοινωνικά αλλά και εθνικά – συνέπειες αυτής της ακατανόητης απόφασης:
Κατ’ αρχήν, με αυτήν την απόφαση, δεν πρόκειται να  ικανοποιηθούν οι αιτήσεις των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών και, κυρίως, εκείνων που έχουν ζητήσει απόσπαση για λόγους συνυπηρέτησης και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης. Τούτο δε, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 10.000 εκπαιδευτικοί και, στο ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν μόλις 272 μόνιμοι διορισμοί/αναπληρώσεις συναδέλφων τους! Και όλοι γνωρίζουμε τί αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στη χώρα μας!
Επιπλέον για τους εκπαιδευτικούς γονείς με τρία ή και περισσότερα παιδιά, στη νέα σχολική χρονιά, εν μέσω της δεινής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε όλοι, μεγιστοποιείται ο κίνδυνος, να δουν την οικογενειακή συνοχή τους να διασπάται και να επιδεινώνεται δραματικά η οικονομική και κοινωνική κατάστασή τους.
ΕΠΕΙΔΗ, η ικανοποίηση των αιτημάτων απόσπασης εκπαιδευτικών τρίτεκνων και πολύτεκνων – όταν μάλιστα πρόκειται για περιπτώσεις συνυπηρέτησης – αφορά άμεσα στην εφαρμογή μιας εθνικής δημογραφικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας...
ΕΠΕΙΔΗ, αδήριτη και επιτακτική είναι η ανάγκη, η τρίτεκνη και η πολύτεκνη οικογένεια να στηριχτεί με κάθε τρόπο...
ΕΠΕΙΔΗ, διανύουμε ήδη το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και χιλιάδες δάσκαλοι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, αλλά και  γενικότερα όλοι οι εκπαιδευτικοί ζουν με την αγωνία της ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών τους μεταβολών, ώστε να προγραμματίσουν την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή…
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός:
1. Αν προτίθεται να λάβει υπόψη τα  κοινωνικά κριτήρια συμπεριλαμβανομένου και αυτού της  συνυπηρέτησης ώστε να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα και κυρίως ορθολογικά οι αποσπάσεις των τρίτεκνων και πολύτεκνων εκπαιδευτικών;
2. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των αποσπάσεων των δασκάλων και των άλλων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων  και πότε αυτό θα ανακοινωθεί, ώστε οι οικογένειές τους να προετοιμαστούν αναλόγως;

Ο Ερωτών

Γιώργος Καρασμάνης 

TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Σας καλούμε να έρθετε στις 18 Ιουλίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00΄π.μ στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο Ανατροπή αναλήψεων υποχρέωσης δαπάνης.

ΘΕΜΑ 2ο   8η Γενική αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2016 -Β’ Τριμήνου.(Εισήγηση στο Δ.Σ. Δήμου Αλμωπίας).

ΘΕΜΑ 3ο   Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2016.

ΘΕΜΑ 4ο   Εισήγηση για παράταση χρονοδιαγράμματος Δράσεων 5.1 και 5.2 της σύμβασης:  «Υλοποίηση της πράξης της πράξης Living  history, Living nature II – Υπ.3 - ∆ράσεις πληροφόρησης, δημοσιότητας και ανάδειξης».

ΘΕΜΑ 5ο Εξέταση ενστάσεων κατά του πρακτικού Ι του διαγωνισμού της μελέτης με τίτλο «Μελέτη συνολικής ανάδειξης του Σπηλαιοβάραθρου στα Λουτρά Λουτρακίου».

ΘΕΜΑ 6ο   Παράταση σύμβασης του έργου « Κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων Τ.Κ. Προμάχων».

ΘΕΜΑ 7ο   Εισήγηση για έγκριση πρακτικού ανοιχτού διαγωνισμού του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ Δ.Ε. ΑΡΙΔΑΙΑΣ».

ΘΕΜΑ 8ο   Αίτημα για παράταση παράδοσης παραδοτέου της υπ’αριθμ. 5216/26-2-2016 Σύμβασης εντός συμβατικού χρόνου Υλοποίηση της πράξης Bee-conomy - ΥΠ.2-Δράσεις Πληροφόρησης και Δημοσιότητας».

ΘΕΜΑ 9ο   Διάλυση σύμβασης του έργου "Ανάπλαση πεζοδρομίων οικισμού 
Γαρεφείου".

ΘΕΜΑ 10ο   Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για μερική τροποποίηση του Κανονισμού Άρδευσης Δήμου Αλμωπίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Όταν η Τζέιν πρωτογνώρισε τον Ταρζάν, ένιωσε μια έλξη

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...