Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Παρέμβαση και συμβολική κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια



       Στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αγωνιστική παρέμβαση και συμβολική κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Αγροτών Βέροιας, ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας» της Νάουσας και το Μπλόκο Γυψοχωρίου Πέλλας το πρωί της Πέμπτης 28/7.
Στο ψήφισμα που παρέδωσαν αναφέρονται τα εξής:Σας καλούμε σε αγωνιστική παρέμβαση και συμβολική κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιούλη στις 11 π.μ.
       Οι αγρότες απο Ημαθία & Πέλλα προχώρησαν την Πέμπτη στις 11 π.μ. σε συμβολική κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ Βέροιας. Προχώρησαν μάλιστα στην κινητοποίηση μέσα στη “φούρια” της συγκομιδής των φρούτων θέλοντας να δώσουν συνέχεια στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις & τα αγωνιστικά μπλόκα του περασμένου χειμώνα, μιας και τα προβλήματά τους αντί  να επιλύονται συνέχεια διογκώνονται με τα μέτρα της κυβέρνησης.

       Το κάλεσμα για την κινητοποίηση έγινε από τους Συλλόγους Αγροτών Βέροιας & “Μαρίνο Αντύπα” Νάουσας απο την Ημαθία και το Μπλόκο Γυψοχωρίου απο την Πέλλα. Πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση αυτή στα πλαίσια του 10ήμερου δράσεων, που αποφασίστηκαν από την Πανελλαδική Επιτροπή των 69 Μπλόκων στην πρόσφατη συνεδρίασή της στη Βέροια.

     Παρέδωσαν ψήφισμα στα Γραφεία του ΕΛΓΑ, τονίζοντας :

     “Διαμαρτυρόμαστε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που προκλήθηκαν στην αναμενόμενη παραγωγή των φρούτων της περιοχής μας ( Ροδάκινα, Βερίκοκα, Κεράσια, Δαμάσκηνα ) από παγετό, χαλάζι και βροχοπτώσεις με συνέπεια την σημα-ντική καθυστέρηση και των αποζημιώσεων στους αγρότες.   Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες για τη μη έγκαιρη επίλυση του προβλήματος με τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων - εκτιμητών του ΕΛΓΑ, παρά την είσπραξη τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών ανά στρέμμα και εκτιμητικών ανά δένδρο από τους δενδροκαλλιεργητές.
       Διαμαρτυρόμαστε παράλληλα για τα νέα εξοντωτικά μέτρα στη φορολο-γία, στο Ασφαλιστικό, για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, τις τεράστιες ζημιές της συνεχιζόμενης πολιτικής με το ρώσικο εμπάργκο,  το σύνολο της αντιαγροτικής πολιτικής, που με τα μέτρα της έχουν στόχο να μας πετάξουν έξω από την παραγωγή και να παραδώσουμε τα χωράφια μας στους νέους τσιφλικάδες.
       Η αντίσταση και των φρουτοπαραγωγών της περιοχής μας, όπως και συνολικά των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας, στις αντιαγροτικές πολιτικές που μας έχουν καταδικάσει στο ξεκλήρισμα, είναι μονόδρομος”.

Σύλλογος Αγροτών Βέροιας
Αγρ.Σύλλογος “Μ.Αντύπας” Νάουσας
Μπλόκο Γυψοχωρίου - Πέλλας

Ενημερωτική συνάντηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ



Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Μεγιστοποίηση του αριθμού των ώριμων έργων για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, με στόχο την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας 

Εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη στην ενημερωτική συνάντηση για το νέο ΕΣΠΑ, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα


Την αναπτυξιακή στρατηγική για την Πέλλα παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης τόνισε ότι κεντρική επιδίωξη είναι η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, με στόχο την επανεκκίνηση της τοπικής πραγματικής οικονομίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση και κοινωνική συνοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ακόμη, αναφέρθηκε στη συντονισμένη προσπάθεια της Π.Ε. Πέλλας με τον Περιφερειάρχη, τις δημόσιες αρχές και τους λοιπούς κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς για την τεχνική ωρίμανση των υπό ένταξη έργων και την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων, ώστε να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των έργων.  Ακόμη, παρουσίασε ειδικές δράσεις στους τομείς του πολιτισμού, του πολυθεματικού και διεποχικού τουρισμού αλλά και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Μέσω ΕΣΠΑ έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα έργα 65 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπό κατασκευή βρίσκονται έργα ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Αναπτυξιακός Προγραμματισμός της Π.Ε. Πέλλας περιλαμβάνει συγκοινωνιακά έργα -  συμπεριλαμβανομένων των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας - με προϋπολογισμό περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, υδραυλικά έργα περίπου 50 εκατομμύρια και κτιριακά έργα 8 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. 

Ακολουθούν αποσπάσματα από την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη: 

«Κεντρική  επιδίωξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, τα δύο τελευταία χρόνια, ήταν να καταστήσουμε τον μεγαλύτερο αριθμό έργων ώριμων για την ένταξή τους στα χρηματοδοτικά μέσα και να δεσμεύσουμε, να απορροφήσουμε και να αξιοποιήσουμε δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους, με σκοπό να συμβάλλουμε στην επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.

Εμείς, εδώ στην Πέλλα, από το 2011 μιλήσαμε πρώτοι, στο Αυτοδιοικητικό επίπεδο αλλά και σε Κεντρικό Πολιτικό επίπεδο, για την πραγματική οικονομία και τη λειτουργία της στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την κοινωνική συνοχή.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η προτεραιότητα παραμένει η ίδια. Χρηματοδότηση και δημιουργία υποδομών της πραγματικής οικονομίας στον αγροτικό χώρο, στον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Παράλληλα, προχωρήσαμε, από κοινού με την Π.Ε. Ημαθίας, στη συνολική θεώρηση των αρδευτικών και αποστραγγιστικών υποδομών, των οποίων η συντήρηση και ο εκσυγχρονισμός θα αποτελέσει τη βάση για τη μεταρρύθμιση στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Η μεταρρύθμιση αυτή αποτελεί προϋπόθεση για την επέκταση και μεγέθυνση της παραγωγής και την αύξηση των εισοδημάτων Πέλλας και Ημαθίας.

Με τον Αντιπεριφερειάρχη της Ημαθίας θέσαμε τις βάσεις για τον σχεδιασμό της συντήρησης και του εκσυγχρονισμού αυτών των υποδομών. Προχωρήσαμε επίσης στη θεώρηση του πολιτισμού και των μνημείων της ιστορίας μας, όχι ως πόρων κατανάλωσης από τον όποιο τουρισμό αιχμής των θερινών μηνών, αλλά ως πηγών αξιών, που οι σημερινοί Έλληνες πολίτες της Πέλλας και της Ημαθίας προβάλλουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για τη δημιουργία δεσμών και θεσμών με Πανεπιστήμια, Κέντρα Πολιτισμού και άλλα πολιτιστικά Ιδρύματα, σε Δύση και Ανατολή, για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου πολυεπίπεδου Δικτύου Πολιτισμού.

Τους επόμενους μήνες  θα παρουσιάσουμε τα πρώτα μέτρα υλοποίησης του παραπάνω Δικτύου Πολιτισμού. Ο πολυθεματικός και διεποχιακός τουρισμός, εκτός από ανανέωση και συμπλήρωση του δυναμικού των ξενοδοχειακών κλινών, έχει ανάγκη ενιαίας θεώρησης του ορεινού όγκου που περιβάλλει τον κάμπο Ημαθίας – Πέλλας  (Βέρμιο, Βόρας, Πάϊκο), σε συνδυασμό με τη Βεγορίτιδα και τις εγκαταστάσεις Λουτρακίου Αριδαίας.

Τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα, μέσω των Κοινοτικών και Εθνικών προγραμμάτων, δεν επαρκούν για την κινητοποίηση αργούντων πόρων και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, για την αντιμετώπιση των παραγωγικών υστερήσεων, της ανεργίας - και ιδιαίτερα των νέων -, της μετανάστευσης του εξειδικευμένου εθνικού επιστημονικού κεφαλαίου και των λοιπών επιπτώσεων της μακροχρόνιας ύφεσης.

Αναζητήσαμε και θα παρουσιάσουμε μια πολυταμειακή ομπρέλα χρηματοδότησης, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια Εθνικών και Κοινοτικών προγραμμάτων αλλά και κυρίως εξασφαλίζοντας τη συμβολή Διεθνών Ταμείων ειδικών σκοπών.

Το συνολικό πρόγραμμα Πέλλας - Ημαθίας θα αρχίσει να παρουσιάζεται σταδιακά από τον επόμενο Σεπτέμβριο».

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, δίνοντας στον κ. Περιφερειάρχη τον φάκελο με τη νέα πρόταση που κατέθεσε η Αναπτυξιακή Πέλλας για το CLLD (νέο Leader) ευχαρίστησε θερμά τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα για την πρωτοβουλία, την Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κα. Αγγελική Ωραιοπούλου για την εμπεριστατωμένη εισήγησή της και όλους τους συμμετέχοντες για την εποικοδομητική συνάντηση. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι κ.κ. Δήμαρχοι Αλμωπίας, Έδεσσας και Πέλλας, Δημήτριος Μπίνος, Δημήτριος Γιάννου και Γρηγόριος Στάμκος αντίστοιχα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Ζέρζης, ο Αντιδήμαρχος Αλμωπίας Γιώργος Τσιμτσιρίδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέλλας κ. Πέτρος Περδικάτσης, οι κ.κ. Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νικόλαος Τσαλικίδης και Κωνσταντίνος Κούγκας αντίστοιχα, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κα Ελισάβετ Τσιγαρίδα μαζί με στελέχη της υπηρεσίας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Πέλλας και της Αναπτυξιακής Πέλλας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας κ. Νεκτάριος Ελμαλόγλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρύας Βρύσης κ. Λύσανδρος Αμιτζόγλου, οι κ.κ. Νικόλαος Ρίζος και Βοσκάκης Δήμος ως εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Αλμωπίας και Έδεσσας αντίστοιχα, εκπρόσωπος του γραφείου της Υφυπουργού κας Τζάκρη, εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Καρασμάνη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λουτρακίου κ. Γιάννης Ουζούνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας και Διατήρησης του Οικισμού του Παλαιού Αγίου Αθανασίου κ. Ανδρέας Πολίτης, στελέχη των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και υπηρεσιακοί παράγοντες.




Ρεβανί με σοκολάτα από τους Pastry Designs



Υλικά:
6 αυγά μεσαίου μεγέθους
140 γρ. ζάχαρη
140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestle Dessert 52%

Για το σιρόπι:
300 γρ. νερό
300 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι ακέρωτο, κομμένο στη μέση

pastry designs

Γιάννης Σηφάκης : Επιστρέφεται ο ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου- συμψηφισμός με την φορολογία - Συναντήσεις με αγρότες και μεταποιητές



Γιάννης Σηφάκης :  Επιστρέφεται ο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2013 – συμψηφίζεται με την φορολογία. Ακολουθεί η επιστροφή για το 2014
Το Σαββατοκύριακο συνάντηση του με την Ομάδα Παραγωγών Κύρου «Μέγας Αλέξανδρος» στα πλαίσια συναντήσεων του με αγρότες και μεταποιητές
Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την επιστροφή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου για το έτος 2013, η οποία θα συμψηφιστεί με την φορολογία αυτό το διάστημα. Έχουν ζητηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία και για το 2014 για να επιστραφεί άμεσα. 
Ο βουλευτής στα πλαίσια συναντήσεων του  με τους αγρότες και τους μεταποιητές θα συναντηθεί 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...