Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ο Γιώργος Μπογδάνης στον ΑΣ Πρόμαχοι



Ο ΑΣ Πρόμαχοι ανακοινώνει την απόκτηση του Γιώργου Μπογδάνη από τον Αλμωπό Αριδαίας.


Ο έμπειρος αμυντικός ξεκίνησε από πολύ μικρός την ποδασφαιρική του καριέρα από την ομάδα του χωριού που κατάγεται, τον Ερμή Μηλέας.
Στη συνέχεια, μεταπήδησε στις τάξεις του Εθνικού Αριδαίας .
Από εκεί, στα 16 του χρόνια μεταγράφηκε στον Αλμωπό Αριδαίας το 1997 και τον υπηρέτησε με το γνωστό του ποδοσφαιρικό ήθος μέχρι πέρυσι.
Ενδιάμεσα και στην περίοδο 2000-2001 αγωνίστηκε στον Πανηλειακό που εκείνη την εποχή αγωνιζόταν στην Α' Εθνική κατηγορία.

Έρχεται το 5ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ



Έρχεται το γεγονός του καλοκαιριού...

Το 5ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ που διοργανώνει ο ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ και αναμένεται να συγκλονίσει...





Σχετικά λίνκ:

3ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ

TO 4o "ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ"

"ΕΜΦΡΑΓΜΑ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΞΙ ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ ΣΤΟ 4ο ΦΡΑΓΜΑ ΠΑΡΤΙ

"Όταν η αγάπη γίνεται ασθένεια" από την Πόπη Κλειδαρά



Στη διάρκεια του βίου μας πολλές φορές φτάνουμε σε ακρότητες.

Εξωτερικεύουμε υπέρμετρα αυτά που νιώθουμε και χάνουμε τελείως τον έλεγχο. Ηθελημένα ή μη, προβαίνουμε σε λόγια και πράξεις που εκ των υστέρων μας καθιστούν ευάλωτους, με τάσεις αυτοκαταστροφής.
Αυτή η διάχυτη εκδήλωση των αισθημάτων μας προς κάποιο πρόσωπο, μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε. Ενδέχεται να το διώξει μακριά μας και ακόμα χειρότερα να μη θέλει να μας ξαναδεί στα μάτια.
Τότε, μας πιάνει το παράπονο και ρίχνουμε τα βάρη στον άλλο, λέγοντας πως εμείς δώσαμε πολλά και εισπράξαμε αχαριστία. Δεν είναι όμως πάντα έτσι τα πράγματα. Κι αυτό γιατί η αγάπη δε θέλει πίεση. Καταστέλλεται από τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν πετάει, δεν ανοίγει καν τα φτερά της υπό πνιγηρές συνθήκες. Η αγάπη θέλει το χώρο της, θέλει πολλές και συνεχείς αναπνοές, δεν επιτρέπεται να της κόβουμε το οξυγόνο.
Αν όμως δεν απωθήσουμε όλα αυτά που την εμποδίζουν, τότε η αγάπη γίνεται ασθένεια. Κι εμείς γινόμαστε ασθενείς. Υποφέρουμε και μόνο υποφέρουμε. Χάνουμε, δεν κερδίζουμε. Γινόμαστε θεατές μιας κουραστικής κατάστασης που επιφέρει πολλά και δυσάρεστα ξεσπάσματα, με αποτέλεσμα να γίνεται και η εμφάνιση του χειρότερου εαυτού μας.
Κάπου εκεί, στο σημείο που οι αντοχές μας εγκαταλείπουν, που η αγάπη που τρέφουμε καταντά ψυχοφθόρα, τίποτα πια δεν είναι όμορφο, τίποτα δεν είναι το ίδιο. Αναπολούμε τις καλές στιγμές, τις λαχταράμε, μα είναι αδύνατο να γυρίσουν πίσω.
Βέβαια, υπάρχει κι άλλο ένα σκέλος στην όλη ιστορία. Ότι όσοι φτάσουν σ’ αυτά τα άκρα, αισθάνονται πολλά, περνούν από διάφορα στάδια, βιώνουν έντονα το καθετί και αποκτούν άλλες συναισθηματικές αντοχές μετέπειτα. Δεν είναι ότι είναι αρνητικοί άνθρωποι, σε καμία περίπτωση. Είναι θετικοί, θετικότατοι, απλά κάπου το παράκαναν και το ένα λάθος έφερε το άλλο.
Για να μην γίνει η αγάπη ασθένεια, πρέπει να προσέχουμε αυτόν που αγαπάμε. Να μη γινόμαστε φορτικοί, να είμαστε εκεί αλλά όχι σαν πέτρα στο κεφάλι του, αλλά σαν δρόσισμα, σαν κάτι που θα τον ευχαριστεί και δε θα τον επιβαρύνει.
Ο κόσμος δεν πάει μπροστά χωρίς αγάπη. Κι όταν αρρωσταίνουμε απ’ αυτήν, τότε με βεβαιότητα, κάτι κάνουμε λάθος.

Γράφει η Πόπη Κλειδαρά




ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΗΜΑΘΙΑΣ



Ως γνωστό, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει σχετική αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για το γεγονός ότι μένει εκτός αποζημιώσεων, σύμφωνα με τα πορίσματα του ΕΛΓΑ, η πλειονότητα των βαμβακοπαραγωγών Πέλλας και Ημαθίας για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Οκτώβρη. 

Από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δόθηκε απάντηση στον Βουλευτή η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει : 

« … με την αναγγελία ζημιάς για τις προαναφερόμενες καλλιέργειες (21 Οκτωβρίου του 2015), δόθηκε οδηγία για τον τύπο του «μάρτυρα» που έπρεπε οι παραγωγοί να αφήσουν. Η οδηγία απεστάλη σε όλα τα Υποκαταστήματα ΕΛΓΑ στην Επικράτεια και η διαφοροποίηση της από τον «παλιό μάρτυρα» ήταν ότι στον καινούργιο «μάρτυρα» έπρεπε να αφήσουν οι παραγωγοί απείραχτες τέσσερεις σειρές στο κέντρο του χωραφιού από έξι που ήταν μέχρι πρότινος (δηλαδή δύο στο κέντρο και τέσσερεις στα άκρα). Η εν λόγω οδηγία δόθηκε κατόπιν σύσκεψης των υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΑ για την καλύτερη αποτύπωση της ζημιάς στη διαμόρφωση ακριβούς ποσοστού ζημιάς και, εν γένει, για πιο δίκαιη αποζημίωση.
Πάρα ταύτα, η Διοίκηση  του ΕΛΓΑ, σε συσκέψεις με τους παραγωγούς, έκανε δεκτές πολλές από τις θέσεις τους ως προς τους «μάρτυρες» και μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ ο Οργανισμός προέβη σε βελτιωτικές κινήσεις ως προς την οδηγία. 
Κατόπιν τούτων (μετά και από τις βελτιωτικές αλλαγές) τα πορίσματα, τα οποία κοινοποιήθηκαν, δικαιώνουν ένα μεγάλο μέρος παραγωγών, καθώς και το 55% των δηλωθέντων πορισμάτων διατυπώνουν ποσοστά ζημιάς. Σημειώνεται ότι εάν δεν γινόντουσαν οι προαναφερόμενες αλλαγές, μόνο το 20% των δηλωθέντων πορισμάτων θα είχαν ποσοστά ζημιάς.
Πλέον των ανωτέρω, επισημαίνεται ότι η ύπαρξη μηδενικών πορισμάτων για κάποιους παραγωγούς οφείλεται στο γεγονός ότι οι εν λόγω παραγωγοί για δικούς τους λόγους δεν θέλησαν να εφαρμόσουν την οδηγία, με αποτέλεσμα να μην αφήσουν «μάρτυρες» εκεί που έπρεπε και, ως εκ τούτου, να μην μπορεί να διενεργηθεί η εκτίμηση. Αντιθέτως, για τους παραγωγούς που τήρησαν την οδηγία και άφησαν στο κέντρο του χωραφιού τους «μάρτυρες» κοινοποιήθηκαν στους περισσότερους από αυτούς τα πορίσματα με ποσοστά αποζημιώσιμα …» 
Ωστόσο, ο Γιώργος Καρασμάνης επιμένει και ζητά την αποζημίωση του συνόλου των βαμβακοκαλλιεργητών Πέλλας και Ημαθίας, στους οποίους δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση της νέας οδηγίας του ΕΛΓΑ σχετικά με τον τύπο του «καινούργιου μάρτυρα» που έπρεπε να αφήσουν και για τον λόγο αυτό η πλειονότητα των βαμβακοπαραγωγών άφησε «μάρτυρες» με τον τρόπο που γίνονταν κάθε φορά στο παρελθόν («παλιό μάρτυρα»).  
 Καλεί εκ νέου τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία αυτή και να κάνει πράξη τις αρχικές διαβεβαιώσεις της διοίκησης του ΕΛΓΑ και της ηγεσίας του Υπουργείου προς τους παραγωγούς ότι αυτοί θ’ αποζημιωθούν.   


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016              ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Γιάννης Σηφάκης: Το έργο " Ανάκτορο Μεγάλου Αλεξάνδρου" της Αρχαιολογίας Πέλλας θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ



Γιάννης Σηφάκης :  Θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο «Ανάκτορο Μεγάλου Αλεξάνδρου»  της Αρχαιολογίας Πέλλας 

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βλαζάκη και συζήτησε μαζί της την προτεραιοποίηση των έργων του Υπουργείου για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ ζητώντας την ένταξη του έργου « Ανάκτορο Μεγάλου Αλεξάνδρου» της Αρχαιολογίας Πέλλας.
Η σημασία του έργου αυτού για τον Ελληνικό πολιτισμό και για την Πέλλα είναι προφανής. 
Η κ. Βλαζάκη διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι το έργο «Ανάκτορο Μεγάλου Αλεξάνδρου» θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ. Απομένει να αποφασιστεί το μέγεθος του προϋπολογισμού με το οποίο θα ενταχθεί.
Ο βουλευτής, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση τόσο του ιδίου, όσο και  όλων των κατοίκων της Πέλλας ζήτησε την ένταξη του έργου με τον μεγαλύτερο δυνατό προϋπολογισμό. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...