Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016

"ΦΟΡΑΤΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ" - Προς όλους τους υποψήφιους


"Να φοράτε αντηλιακό.
Αν μπορούσα να σας δώσω μόνο μία συμβουλή για το μέλλον,
αυτή θα ήταν το αντηλιακό. Τα μακροχρόνια οφέλη του αντηλιακού έχουν αποδειχτεί από επιστήμονες, ενώ το υπόλοιπο της συμβουλής μου δεν έχει καμιά αξιόπιστη βάση πέρα από την εμπειρία μου.

Θα σας δώσω τώρα αυτή τη συμβουλή.

Χαρείτε τη δύναμη και την ομορφιά της νεότητάς σας. Ή μάλλον, αφήστε το, δε θα καταλάβετε τη δύναμη και την ομορφιά της νεότητάς σας παρά μόνο όταν θα’ χει σβήσει.

 Πάντως, πιστέψτε με, σε 20 χρόνια θα κοιτάτε τις φωτογραφίες σας και θα θυμάστε, με έναν τρόπο που δεν διανοείστε αυτή τη στιγμή, το πόσες δυνατότητες είχατε μπροστά σας και πόσο υπέροχοι δείχνατε πραγματικά… Δεν είστε τόσο χοντροί όσο φαίνεστε…

Μην ανησυχείτε για το μέλλον. Ή, ανησυχήστε, αλλά να ξέρετε πως το να ανησυχείτε είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το να προσπαθείτε να λύσετε μία αλγεβρική εξίσωση μασώντας τσίχλα. Τα πραγματικά προβλήματα στη ζωή σας θα αποδειχθούν να είναι πράγματα που ποτέ δεν πέρασαν από το μυαλό σας, του είδους που σας τυφλώνουν ξαφνικά μια νωχελική Τρίτη στις 4 το απόγευμα.

Κάντε κάθε μέρα κάτι που να σας τρομάζει.

Τραγουδήστε.

Μην παίζετε με τις καρδιές των ανθρώπων.

Μην ανέχεστε ανθρώπους που παίζουν με την καρδιά σας.

Χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα.

Μην χάνετε χρόνο με ζήλειες. Κάποιες φορές θα είστε μπροστά, κάποιες πίσω. Ο αγώνας είναι μεγάλος και τελικά ανταγωνίζεστε μόνον τον εαυτό σας…

Να θυμάστε τα παράπονα που δέχεστε αλλά να ξεχνάτε τις προσβολές. Αν τα καταφέρετε, πείτε μου πως να το κάνω κι εγώ…

Κρατάτε τα παλιά ερωτικά γράμματά σας.

Πετάξτε τις παλιές ενημερώσεις τραπεζών.

Τεντωθείτε.

Μην αισθάνεστε ένοχοι αν δεν ξέρετε τι θέλετε να κάνετε στη ζωή σας. Οι περισσότεροι ενδιαφέροντες άνθρωποι που γνωρίζω, δεν ήξεραν τι ήθελαν να κάνουν στη ζωή τους στα 22 τους. Μερικοί από τους πλέον ενδιαφέροντες 40ρηδες που γνωρίζω, δεν το έμαθαν ακόμη.

Να παίρνετε πολύ ασβέστιο. Να είστε καλοί με τα γόνατά σας, θα σας λείψουν όταν τα χάσετε.

Μπορεί να παντρευτείτε, μπορεί και όχι. Μπορεί να κάνετε παιδιά, μπορεί και όχι. Μπορεί να πάρετε διαζύγιο στα 40 σας, μπορεί να χορέψετε σαν τρελό κοτόπουλο στην 75η επέτειο γάμου σας. Ότι κι αν κάνετε, μην συγχαίρετε υπερβολικά τον εαυτό σας, ούτε και να τον επιπλήττετε υπερβολικά. Οι επιλογές σας είναι κατά το ήμισυ αποτέλεσμα τύχης. Το ίδιο και των άλλων.

Χαρείτε το σώμα σας. Χρησιμοποιείστε το με όποιον τρόπο μπορείτε. Μην το φοβάστε, ούτε να φοβάστε πως το βλέπουν οι άλλοι. Είναι το καλύτερο όργανο που θα έχετε ποτέ.

Χορέψτε, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να το κάνετε πουθενά αλλού, παρά μόνο στο σαλόνι σας. Να διαβάζετε τις οδηγίες ακόμη κι αν τελικά δεν τις εφαρμόσετε.

Μη διαβάζετε περιοδικά ομορφιάς, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αισθανθείτε άσχημοι.

Γνωρίστε τους γονείς σας, ποτέ δεν ξέρετε πότε θα φύγουν για πάντα. Να είστε καλοί με τα αδέλφια σας. Είναι ο καλύτερός σας σύνδεσμος με το παρελθόν σας και οι άνθρωποι που πιθανότερο να σας σταθούν στο μέλλον.

Καταλάβετε πως οι φίλοι έρχονται και φεύγουν, αλλά πρέπει να κρατήσετε κοντά σας κάποιους λίγους εκλεκτούς. Δουλέψτε σκληρά για να γεφυρώσετε τις αποστάσεις, γεωγραφικές και ιδεολογικές, γιατί όσο γερνάτε, τόσο περισσότερο θα χρειάζεστε τους ανθρώπους που σας γνωρίζουν από μικροί.

Ζήστε κάποτε στη Νέα Υόρκη αλλά πριν σας κάνει σκληρούς ανθρώπους. Ζήστε κάποτε στη βόρεια Καλιφόρνια μα φύγετε πριν γίνετε μαλθακοί. Ταξιδέψτε!

Αποδεχτείτε κάποιες παγιωμένες αλήθειες: οι τιμές θα ανέβουν, οι πολιτικοί θα τσιλιμπουρδίζουν. Ακόμη κι εσείς, θα γεράσετε και τότε θα φαντασιώνεστε πως όταν είσασταν νέοι οι τιμές ήταν λογικές, οι πολιτικοί ήταν ευγενείς και τα παιδιά σεβόντουσαν τους μεγαλύτερους. Να σέβεστε τους μεγαλύτερους.

Μην περιμένετε από κανέναν να σας υποστηρίξει. Μπορεί να διαθέτετε ένα μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό ή πλούσιο σύζυγο. Αλλά ποτέ δε θα ξέρετε πότε θα τελειώσουν.

Μην παιδεύετε πολύ τα μαλλιά σας, αλλιώς στα 40 σας θα φαίνονται σαν 85ρη.

Να είστε προσεκτικοί στο ποιά συμβουλή θα ακολουθήσετε, αλλά να είστε και υπομονετικοί με αυτούς που σας τη δίνουν. Η συμβουλή είναι ένα είδος νοσταλγίας. Το να τη διαδίδεις μοιάζει με το να ψαρεύεις από τα άχρηστα της ζωής, να τα καθαρίζεις, να βάφεις τα άσχημα μέρη και να τα ανακυκλώνεις με περισσότερη αξία από όση έχουν.
Αλλά πιστέψτε με για το αντηλιακό."


Την 1η Ιουνίου του 1997 στην εφημερίδα Chicago Tribune δημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο, της Mary Schmich.Το 1998 το άρθρο έγινε μουσικό κομμάτι απ τον Αυστραλό σκηνοθέτη Buz Luhrman με τίτλο "Everybody's Free (To Wear Sunscreen)".

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΜήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στους επιτυχόντες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Σε μήνυμά του προς τους επιτυχόντες που εισάγονται στα ανώτατα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρει:

«Ο αγώνας για την επιτυχία απαιτεί διαρκή προσπάθεια, υπομονή, επιμονή και προσήλωση στον στόχο που έχει θέσει ο καθένας για να τον κατακτήσει. Έτσι επιτυγχάνεται και η εισαγωγή στα ανώτατα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, γεγονός που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές ενός νέου ανθρώπου. Τα παιδιά μας, σήμερα, με την ανακοίνωση των βάσεων γυρίζουν σελίδα και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν μια νέα πρόκληση που θα τους οδηγήσεις σε νέες επιτυχίες και διακρίσεις.

Με τις σκέψεις αυτές δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, συγχαίρω τους συνοδοιπόρους καθηγητές και γονείς των παιδιών, που υπέμειναν το ίδιο άγχος και την αγωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Για τους υποψήφιους που θα επαναλάβουν την προσπάθειά τους και αυτούς που θα επιλέξουν άλλες διαδρομές, εύχομαι καλή επιτυχία έχοντας κατά νου, ότι η ζωή μας προσφέρει περισσότερες από μία ευκαιρίες.

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας»

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του Aridea Cup 2016Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του Aridea Cup 2016


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες ο πρώτος γύρος του μονού καθώς και η πρώτη φάση του διπλού κοριτσιών, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που παρουσιάστηκαν.
 Η έντονη βροχή των τελευταίων δύο ημερών καθυστέρησε ελαφρώς το πρόγραμμα αλλά τελικά, χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε αισίως η φάση των «32» στα μονά των αγοριών και των κοριτσιών, ενώ έγιναν και οι πρώτοι αγώνες διπλού κοριτσιών.
 Η ελληνική παρουσία στο τουρνουά κρίνεται μέχρι στιγμής εξαιρετική με πολλές προκρισείς στους «16» τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια.
 Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους αγώνες της δεύτερης φάσης στα μονά καθώς επίσης και την πρώτη φάση του διπλού των αγοριών και τη προημιτελική φάση του διπλού των κοριτσιών.  
Τα ονόματα των εισακτέων σε ΤΕΙ - ΑΕΙ από τους ΠρομάχουςΔείτε τα ονόματα των επιτυχόντων των  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ  Αριδαίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις και τις σχολές στις οποίες εισάγονται.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις οικογένειές τους.
Καλές σπουδές.

ΑΣΜΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΤΡΥΦΩΝ-ΧΡΥΣΟΥΛΑ)
Τεχνολόγων Γεωπόνων ΦΛΩΡΙΝΑ. ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΣΜΕΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (ΤΡΥΦΩΝ-ΧΡΥΣΟΥΛΑ)
Βιολογικών εφαρμογών και Τεχνολογιών ΙΩΑΝΝΙΝΑ. ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

*ΒΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΕΤΡΟΣ-ΧΡΥΣΟΥΛΑ)
Κτηνιατρικής Θεσσαλονίκης. Α.Π.Θ.

ΒΕΣΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΜΑΡΙΑ)
Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ΞΑΝΘΗ. ΔΗΜ.ΠΑΝ.ΘΡΑΚΗΣ

ΒΕΣΚΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΧΡΗΣΤΟΣ-ΕΛΕΝΗ)
Φαρμακευτικής ΠΑΤΡΑ. ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ

*ΒΟΥΚΑΤΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ (ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ)
Φιλολογίας ΙΩΑΝΝΙΝΑ. ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΥΜΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΣΤΑΥΡΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ)
Επιστημών προσχολικής αγωγής και Εκπαίδευσης. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Α.Π.Θ.

ΓΟΥΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΧΡΥΣΑΝΘΗ)
Φυσικής ΙΩΑΝΝΙΝΑ. ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΜΗΤΣΑΝΗ ΑΝΝΑ (ΙΩΑΝΝΗΣ-ΕΡΙΦΥΛΛΗ)
Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής πολιτικής ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


 ΜΗΤΣΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΕΤΡΟΣ-ΜΑΡΙΑ)
Φυσικοθεραπείας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

*ΜΗΤΣΑΝΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΑΥΡΟΣ-ΕΛΙΣΑΒΕΤ)
Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. ΣΕΡΡΕΣ. ΤΕΙ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΟΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΑΝΤΙΓΟΝΗ)
Δασοπονίας και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος. ΔΡΑΜΑ. ΤΕΙ ΑΝ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ και ΘΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΙΚΟΥ ΑΥΓΗ (ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΜΑΡΙΑ)
Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής πολιτικής ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΠΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΟΜΤΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ)
Νομικής ΚΟΜΟΤΗΝΗ. ΔΗΜ.ΠΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ

ΤΑΣΙΩΛΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ (ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΝΝΑ)
Μηχανικών παραγωγής και Διοίκησης ΧΑΝΙΑ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΤΑΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΣΟΥΛΤΑΝΑ)
Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΚΑΒΑΛΑ. ΤΕΙ ΑΝ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ και ΘΡΑΚΗΣ


*Καταγωγή από Προμάχους.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...