Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας: Ακρίτας Σωσάνδρας - ΑΣ Πρόμαχοι 2 - 1


Σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε στο γήπεδο της Σωσάνδρας, ο τοπικός Ακρίτας νίκησε τον ΑΣ Πρόμαχοι με σκορ 2-1.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης

Ήταν ο πρώτος αγώνας των δυο ομάδων στην αρχή των προετοιμασιών για τα επερχόμενα πρωταθλήματα και φυσικά όπως είναι επόμενο δεν επιδέχεται κριτικής, μιας και οι δυο προπονητές εφάρμοσαν πολλές τακτικές και αλλαγές, προκειμένου να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια.
Η ομάδα του Ακρίτα φάνηκε πολύ δυναμική και οι πολλές μεταγραφές που πραγματοποίησε φέτος, υπόσχονται μια πρωταγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα που μετέχει.
Η φιλοξενούμενοι Προμαχιώτες, παρουσίασαν δυο πρόσωπα με δυο διαφορετικές ενδεκάδες, μία σε κάθε ημίχρονο.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι με χτύπημα πέναλτι του Καλογιάννη, ενώ ισοφάρισε για τους γηπεδούχους ο Χ. Καραγιαννίδης με εύστοχο πλασέ.
Το τελικό σκορ 2-1 έγραψε ο Σαπουντζής με διαγώνιο σουτ.

Ο προπονητής των Προμάχων Μ. Μαυρίδης σε σύντομη δήλωσή του μας ανέφερε ότι είναι ευχαριστημένος από την μαχητικότητα των ποδοσφαιριστών του και ότι ακόμη ψάχνουν τα πατήματά τους, ενώ στην πορεία θα εντατικοποιηθούν οι προπονήσεις και θα δούμε την ομάδα όπως πρέπει να είναι.

Άξια λόγου της συνάντησης ήταν η παρουσία της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας των Προμάχων, στην οποία η διοίκηση και ο προπονητής δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα, που με πολυπληθή συμμετοχή αγωνίστηκε πριν τις μεγάλες ομάδες.

Επίσης και ο Αγιασμός, που προηγήθηκε από τον γηπεδούχο Ακρίτα Σωσάνδρας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΚΡΙΤΑΣ: Εμμανουηλίδης, Παρτσανάκης Α, Στούπης Π, Σαπουντζής, Χρηστίδης, Κοτσαμανώλης, Παρτσανάκης Ν, Ζουλένκο, Καραγιαννίδης, Στούπης  Χ, Παλτίδης.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Δούμος

ΑΣ ΠΡΟΜΑΧΟΙ: Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Νάνος Ν, Σατζάκης Σ, Μεσκίνης, Μούγιος Ι, Σέλκος Ι, Μητσάνης, Καλογιάννης, Άτζος, Δερμεντζόγλου, Μίτσκας, Μούγιος Ιω.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Άτζος, Νάνος Δ, Ρατσίτσκας Γ, Καραμήτσος, Σαμσούρης, Τανούρης, Σέλκος Γ. Προίκος, Αμπάρης, Κωστινάς Δ,(Μητσάνης), Νάνος Ν.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μαυρίδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: ΤΖΟΦ. 



























ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ



ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:
ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ  

Ο Γιώργος Καρασμάνης, κατέθεσε  στη Βουλή αναφορά το υπόμνημα της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.), της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών – Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και του Εργατικού Κέντρου Βεροίας, σχετικά με την πρόταση τους για την δυνατότητα προσωρινής αναστολής ισχύος της κάρτας ανεργίας πολιτών, οι οποίοι απασχολούνται σε εποχιακού χαρακτήρα επιχειρήσεις επεξεργασίας και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων.  
Στο υπομνήμα επισημαίνεται η απροθυμία των ανέργων να διακόψουν την κάρτα ανεργίας τους για να απασχοληθούν σε μια προσωρινή – εποχιακή εργασία χάνοντας τα δικαιώματα που έχουν αποκτήσει ή προσδοκούν από αυτή (π.χ. μοριοδότηση σε επικείμενη προκήρυξη) και ταυτόχρονα ζητείται από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας στον οποίο ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε την αναφορά, να δοθεί η δυνατότητα προσωρινής αναστολής ισχύος της κάρτας ανεργίας σε όσους απασχολούνται σε εποχιακή εργασία κατά την περίοδο συγκομιδής, επεξεργασίας και συσκευασίας των αγροτικών προϊόντων.  


ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016      ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

2ο Kaimaktsalan Bike Challenge


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 2ο Kaimaktsalan Bike Challenge

Ο Σύλλογος Νέων Όρμας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας και τη  ΔΗ.Κ.Ε. Αλμωπίας διοργανώνουν για δεύτερη φορά το Kaimaktsalan Bike Challenge, μια εθελοντική δράση με επίκεντρο το ποδήλατο. 
Σκοπός του συγκεκριμένου γεγονότος είναι να φέρει τους κάτοικους της γύρω περιοχής πιο κοντά με το ποδήλατο και τον αθλητισμό γενικότερα αλλά και να προσελκύσει τους λάτρεις του αθλήματος για να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου. 
Φέτος η διαδρομή  θα έχει μήκος 28 χλμ με δασικούς δρόμους, περάσματα από ποτάμια και μονοπάτια!



Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο:


Εγγραφές στη Μαθητική Εστία Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας


ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ 
ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ


Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Αλμωπίας λειτουργεί στην Αριδαία, Μαθητική Εστία, που σκοπό έχει την διευκόλυνση των σπουδών των μαθητών και μαθητριών, που φοιτούν στα σχολεία της Αριδαίας. 

Η Μαθητική Εστία για την εκπλήρωση της αποστολής της διαθέτει: 

Α) ΣΤΕΓΗ: Οι οικότροφοι (μαθητές και μαθήτριες) διαμένουν σε δωμάτια, τα οποία είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα είδη (εκτός από ατομικά είδη) και ζουν σε οικογενειακό περιβάλλον.

Β) ΦΑΓΗΤΟ: Στους οικότροφους παρέχεται πλούσιο, υγιεινό και άριστα παρασκευασμένο φαγητό (πρωί - μεσημέρι – βράδυ). 

Γ) ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ: Οι μαθητές – μαθήτριες ψυχαγωγούνται με αθλοπαιδιές, μουσική, εκπομπές της τηλεόρασης, προβολή ταινιών DVD, επιτραπέζια παιγνίδια και άλλα. 

Δ) ΜΕΛΕΤΗ: Λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη με βοηθητικά βιβλία και άλλα, τα οποία είναι στη διάθεση των μαθητών – μαθητριών. 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή στη Μαθητική Εστία είναι: 

1. Αίτηση υπογεγραμμένη από τον γονέα ή τον κηδεμόνα. 

2. Βεβαίωση εγγραφής από Γυμνάσιο ή Λύκειο ή Ι.Ε.Κ. 

3. Πιστοποιητικό γέννησης από το Δήμο. 

4. Πιστοποιητικό υγείας από Δημόσιο Νοσοκομείο. 

5. Εκκαθαριστικό Σημείωμα Δ.Ο.Υ. των γονέων. 

6. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86, όπου θα δηλώνεται η μόνιμη κατοικία των γονέων. 

7. Μία (1) φωτογραφία. 

Οι εγγραφές θα αρχίσουν τη Δευτέρα 5/9/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στα Γραφεία της Μαθητικής Εστίας στο τηλέφωνο 23840-21339.

Από τη Μ.Ε. Αριδαίας
του Δήμου Αλμωπίας

Πρόσκληση Συμμετοχής στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας και στην Εθελοντική Αιμοδοσία

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΔΗ.Κ.Ε.Α.)

Πρόσκληση Συμμετοχής στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας και στην Εθελοντική Αιμοδοσία


Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) συμμετέχουν στην 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).
Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων & Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι μια εκδήλωση της ΠΟΣΕΑ,  η οποία πραγματοποιείται από το 2002 και θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι μέσα από συνεχείς προσπάθειες και δραστηριότητες  να αναπτύξει  πανανθρώπινες ιδέες, με κυρίαρχη αυτή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, με στόχο να ευαισθητοποιήσει φορείς και πολίτες.
Μέσω αυτής της προσπάθειας, ο θεσμός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, δίνει την δική της φλόγα αγάπης και ξεκινάει το ταξίδι της σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, κάνοντας στάση και στην Αριδαία.
Εκτός από την τελετή αφής της φλόγας, θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 6ης Σεπτεμβρίου Εθελοντική Αιμοδοσία  στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας  από τις 09.00 έως τις 13.00.
Όσον αφορά στην τελετή Αφής της «Φλόγας Αγάπης», ξεκίνησε το ταξίδι της την 26η Αυγούστου 2016 στην Πάτρα και συνεχίζει την διαδρομή της σε πόλεις και χωριά φτάνοντας στο Δήμο Αλμωπίας, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016.
Το πρόγραμμα θα είναι το ακόλουθο:
-Υποδοχή της Φλόγας σε τέσσερις εισόδους της πόλης: Διέλευση της φλόγας από λαμπαδηδρόμους μέσα στην πόλη, και  τερματισμός στην  Κεντρική Πλατεία της Αριδαίας
-Τελετή λήξης: «Άναμμα της Φλόγας» στην Κεντρική Πλατεία Αριδαίας
Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής, καλούμε όλους εσάς να κατανοήσετε την ιδιαιτερότητά της και να συμμετέχετε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί!
 Διαδρομές της Φλόγας:
·        Ξιφιανή – Αριδαία
·        Σωσάνδρα – Αριδαία
·        Τσάκωνες – Αριδαία
·        Εξαπλάτανος – Αριδαία
Η έναρξη της λαμπαδηδρομίας θα γίνει στις 17:00μ.μ
Στη λαμπαδηδρομία λαμβάνουν μέρος:
-Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών
-Πολιτιστικοί – Αθλητικοί Σύλλογοι
-Εθελοντικοί Σύλλογοι
-Σύλλογοι και Ομάδες που ενεργοποιούνται μέσω των αιμοδοσιών
-Πολίτες
-Κοινωνικοί φορείς
Την εκδήλωση στηρίζουν το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Αστυνομία.


Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2384024772.

ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΟΡΑΣΗ ΘΑ ΑΝΑΚΤΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΣΟΙ ΤΥΦΛΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΓΛΑΥΚΩΜΑ



       Τη χαμένη τους όραση θα  ανακτούν στο  μέλλον, οι άνθρωποι που τυφλώθηκαν από γλαύκωμα, με αναγέννηση των προσβεβλημένων κυττάρων του οπτικού νεύρου!
Η ευχάριστη και συνάμα επαναστατική εξέλιξη έρχεται από την Αμερική όπου ερευνητές από το διάσημο πανεπιστήμιο Στάνφορντ  ανάκτησαν, εν μέρει , σε ποντίκια  την χαμένη  τους όραση με αναγέννηση των προσβεβλημένων νευρικών κυττάρων του οπτικού νεύρου!
«Πρόκειται για πραγματική επανάσταση αφού κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο τυφλώνονται λόγω γλαυκώματος» αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκηςκαι επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & LaserΑθηνών κ Βασίλης Κοζομπόλης  και προσθέτει

«Πρέπει να αναφέρουμε ότι μέχρι χτες θεωρούσαμε ότι η απώλεια της όρασης που προκαλείται από το γλαύκωμα είναι μη αναστρέψιμη. Η έρευνα αυτή έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα προσφέροντας ελπίδα σε εκατομμύρια ανθρώπους».
 Η μελέτη  δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό  “Nature Neuroscience” και οι ερευνητές περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο τα προσβεβλημένα κύτταρα του οπτικού νεύρου οδηγήθηκαν σε ζοντας στιςχουν χάσει την όραση τους”αναγέννηση”.
 Η έρευνα αφορά την κατηγορία των νευροεκφυλιστικών παθήσεων και φυσικά τέτοια πάθηση είναι και το γλαύκωμα.
Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας   σε πειράματα  ποντίκια ανάκτησαν, εν μέρει ,την χαμένη τους όραση  μετά από αναγέννηση των προσβεβλημένων κυττάρων του οπτικού νεύρου.
«Η επιστημονική αυτή ανακζοντας στιςχουν χάσει την όραση τουςάλυψη, στο  μέλλον, θα βοηθήσει δεκάδες εκατομμύρια ασθενείς που έχουν τυφλωθεί  από γλαύκωμα  να ανακτήσουν την όραση τους εστιάζοντας στις αναγεννητικές θεραπείες για τα κατεστραμμένα κύτταρα» εξηγεί ο κ Κοζομπόλης.
Όπως αναφέρουν οι οφθαλμίατροι το γλαύκωμα προκαλεί ζημιά στα γαγγλιακά κύτταρα του αμφιβληστροειδούς που συλλέγουν οπτικές πληροφορίες και τις αποστέλλουν στον εγκέφαλο.
Οι επιστήμονες του Στάνφορντ διερευνούν τρόπους για να βοηθήσουν αυτά τα κύτταρα να αναγεννηθούν και να επανασυνδεθούν στον εγκέφαλο.
Οι ερευνητές υιοθέτησαν μια συνδυασμένη προσέγγιση που χρησιμοποιεί τόσο γενετικούς παράγοντες όσο και οπτικά ερεθίσματα προβάλλοντας στο κατεστραμμένο μάτι εικόνες υψηλής ταλάντωσης και αντίθεσης σε μαύρο και άσπρο για την ενίσχυση της νευρωνικής δραστηριότητας. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται ο κοινός μηχανισμός ανάπτυξης των κυττάρων (mTOR).
Οι επιστήμονες  θεωρούν ότι αυτή είναι μόνο η αρχή για την επισκευή οφθαλμικών νευρικών κυττάρων και θεωρούν ότι θα αναπτυχθούν περαιτέρω στρατηγικές για την θεραπεία παθήσεων όπως το γλαύκωμα αλλά και άλλων νευροεκφυλιστικών παθήσεων που επηρεάζουν άλλα μέρη του σώματος και του εγκεφάλου, προσφέροντας ελπίδα σε εκατομμύρια πληγέντες ανθρώπους παγκοσμίως.
Το δεύτερο στάδιο της μελέτης των ερευνητών προβλέπει:
  • Περαιτέρω έρευνα  για βελτίωση των  διαδικασιών με στόχο την πληρέστερη  λειτουργική επανένωση των γαγγλικών κυττάρων
  • Μπλοκάρισμα των παραγόντων που παρακωλύουν την κυτταρική ανάπτυξη
  •  Ενεργοποίηση κοινών αυξητικών κυτταρικών μηχανισμών που θα βελτιώσουν τον αναγεννητικό και  λειτουργικό κυτταρικό χαρακτήρα με λειτουργική μεταφορά των οπτικών ερεθισμάτων από τον αμφιβληστροειδή στον ινιακό λοβό
 
   ΓΛΑΥΚΩΜΑ  ΣΙΩΠΗΛΟΣ  ΚΛΕΦΤΗΣ  ΤΗΣ  ΟΡΑΣΗΣ
 
Το γλαύκωμα,  σύμφωνα με την ΠΟΥ, είναι μια από τις κύριες αιτίες τύφλωσης στον κόσμο, καθώς πάνω  από 65 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν σε όλο τον κόσμο.  Ευθύνεται για το 8% της καταγεγραμμένης τυφλότητας, ενώ δυστυχώς οι αριθμοί αναμένεται να επιδεινωθούν προκαλώντας τεράστια άμεση και έμμεση επιβάρυνση των συστημάτων υγείας και καταδικάζοντας τους πάσχοντες σε δραματική επιδείνωση της ποιότητας της ζωής τους αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντος.
 Έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κλέφτης της όρασης εξ αιτίας της ασυμπτωματικής ως επί το πλείστον εξέλιξης του η οποία δυστυχώς είναι μη αναστρέψιμη.
Η αιτία του γλαυκώματος είναι πολυπαραγοντική και οι βασικοί παράγοντες κινδύνου είναι:
  • H αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση,
  •  Tο οικογενειακό ιστορικό,
  •  Oλεπτός κερατοειδής,
  • Hμυωπία
  • Oσακχαρώδης διαβήτης
  • Ιστορικό οφθαλμικού τραύματος
  • Μακροχρόνια τοπική ή συστηματική χρήση κορτιζόνης
          
  Σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε παγκόσμια κλίμακα υπολογίζεται το οικονομικό μόνο κόστος του γλαυκώματος. Αθροιστικά το μέσο άμεσο και έμμεσο (επιβάρυνση οικογένειας, συστήματος υγείας, απώλεια εργατοωρών κ.λ.π.) ετήσιο κόστος για κάθε γλαυκωματικό ασθενή μπορεί να κυμαίνεται από 10.000 - 20.000 Ευρώ σύμφωνα με δημοσιευμένες μελέτες.

http://www.glaucoma-laser-eyecenter.gr.  Τηλ.  213Ο325910

Γιάννης Σηφάκης : Η ΝΔ καλύτερα να σιωπήσει και να κάνει σκληρή αυτοκριτική για την υποβάθμιση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Σηφάκης:

Γιάννης Σηφάκης:  Η ΝΔ είναι η τελευταία που μπορεί να μιλά για υποβάθμιση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, καλύτερα να κάνει σιωπήσει και να κάνει σκληρή αυτοκριτική 
Γίνεται σοβαρή προσπάθεια για την διατήρηση και του ΑΤ  Κρύας Βρύσης 
Αναλογία αστυνομικών προς πολίτες: 
Πέλλα: 1 αστυνομικός ανά 500 κατοίκους
Ημαθία: 1 αστυνομικός ανά 130 κατοίκους
Φλώρινα: 1 αστυνομικός ανά 70 κατοίκους 
9 αυτοκίνητα της Α.Δ. Πέλλας «χαρίστηκαν» σε άλλους Νομούς τα προηγούμενα χρόνια παρά την μεγάλη έλλειψη μέσων στην Πέλλα
Πετσοκόπηκε το οργανόγραμμα της Α.Δ. Πέλλας με τα κενά που έπρεπε να πληρωθούν.
Επί ποιών κυβερνήσεων έγιναν αυτά; Μήπως κύριοι επί κυβενρνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ ; ποιόν νομίζετε ότι κοροϊδεύετε; 
Νομίζουν τα ξέχασε όλα αυτά ο πολίτης της Πέλλας; 
Με την τωρινή αναδιοργάνωση  : 
Στο Κιλκίς καταργήθηκαν 5 από τα 12 αστυνομικά τμήματα
Στην Θεσσαλονίκη καταργήθηκαν 16 από τα 34 Α.Τ.
Στην Πιερία καταργήθηκαν 4 από τα 8 Α.Τ.
Στις Σέρρες 2 από τα 10 Α.Τ.
Στην Ημαθίας 1 από τα 7 Α.Τ. 
Στην Πέλλα ( σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ.)  1 από τα 7 Α.Τ. 
Ο βουλευτής προσπαθεί ιδιαίτερα και αυτή την ώρα να παραμείνει και το Α.Τ. Κρύας Βρύσης, δηλαδή στην Πέλλα να μην γίνει καμιά κατάργηση. 
Εξάλλου αυτό ήταν από την αρχή η συστηματική προσπάθεια του στις συναντήσεις του με τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και τα σχετικά υπομνήματα που παραδόθηκαν. Ενδεικτικά παρατίθεται ένα από τα υπομνήματα του βουλευτή προς τον Υπουργό με το οποίο αιτείται την διατήρηση και των δύο τμημάτων που προορίζονταν για κατάργηση ( Άρνισσας και Κρύας Βρύσης) :  

Το υπόμνημα του Γιάννη Σηφάκη της 12 Νοεμβρίου 2015:
 Υπόμνημα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νικόλαο 
Θέμα : Να επανεξεταστούν οι καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας Ν. Πέλλας
Στην εκδήλωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στις 11/11/2015 στην Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκε για τον Ν. Πέλλας η κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των αστυνομικών τμημάτων ανά Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. 
Η αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών έχει σαν στόχο την εξοικονόμηση πόρων και προσωπικού.
Όσον αφορά την κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας επιθυμώ να σας αναφέρω τα εξής: 
1. Όπως γνωρίζετε η αστυνομική διεύθυνση Πέλλας είναι υποστελεχωμένη, χαρακτηριστικά αντιστοιχεί 1 αστυνομικός σε κάθε 500 περίπου κατοίκους την ίδια στιγμή που σε όμορους Νομούς η αναλογία είναι κάτω από 1:200. Το γεγονός αυτό έχει προφανείς επιπτώσεις στην αίσθηση ασφάλειας του πληθυσμού και στην ουσιαστική αστυνόμευση του παρά τις , πραγματικά, υπερβολικά φιλότιμες προσπάθειες του αστυνομικού διευθυντή και όλων των στελεχών και αστυνομικών. Στην κατάσταση αυτή ακόμη και μόνο η ύπαρξη αστυνομικών τμημάτων στην Κρύα Βρύση και Άρνισσα , παρά την υποστελέχωση τους σε σχέση με το οργανόγραμμα (8 έναντι 15 στην Άρνισσα και 15 έναντι 30 στην Κρύα Βρύση) βοηθά σημαντικά στην αίσθηση ύπαρξης αστυνομικής δύναμης διασπαρμένης χωροταξικά στον Νομό Πέλλας, στον οποίο οι αποστάσεις μεταξύ των διαφόρων περιοχών είναι πολύ μεγάλες.
2. Δεν εξοικονομούνται πόροι με την κατάργηση των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας καθόσον στεγάζονται σε δημοτικά ή ιδιόκτητα κτίρια του δημοσίου και τα λειτουργικά τους έξοδα ( ηλεκτρικό ρεύμα κλπ) καλύπτονται από τους δήμους.
3. Στην περιοχή της Άρνισσας ο πληθυσμός κατά την χειμερινή περίοδο πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης προς το χιονοδρομικό του Καϊματσαλάν και της γύρω περιοχής ( Αγιος Αθανάσιος κλπ) και στην Κρύα Βρύση παρατηρούνται φαινόμενα αυξημένης εγκληματικότητας. 
Για τους παραπάνω λόγους ζητώ την επανεξέταση της κατάργησης των Α.Τ. Κρύας Βρύσης και Άρνισσας μεταφέροντας το γενικό αίτημα όλων των φορέων της Πέλλας καθώς και των κατοίκων της.

Ανασκόπηση του Aridea Cup 2016




Έπεσε η αυλαία του Aridea Cup 2016
Το Aridea Cup μία μεγάλη διοργάνωση της tenniseurope και αθλητικός θεσμός για την Αλμωπία, διεξάγεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στο Κέντρο Αντισφαίρισης του Ο.Α. Αριδαίας.
Φέτος φιλοξένησε 87 αθλητές και αθλήτριες από δώδεκα χώρες και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 27 Αυγούστου με τους τελικούς των αγοριών.

Μετά από τους αγώνες προκριματικών για την είσοδο των τελευταίων αθλητών στο κυρίως ταμπλό, την Κυριακή 21 Αυγούστου, το απόγευμα έλαβε μέρος η τελετή έναρξης του τουρνουά σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη μιας εβδομάδας γεμάτης τένις. Εκτός από τους  πολλούς, μικρούς και μεγάλους, φίλους του αθλήματος, με την παρουσία τους τίμησαν τη διοργάνωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος  Ιωάννης Σηφάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης κος Δημήτριος  Σταματιάδης ο Δήμαρχος Αριδαίας κος Δημήτριος Μπίνος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Συμεών Σωτηριάδης, ο Αντιδήμαρχος  Αλμωπίας Κος Γιώργος Τσιμτσιρίδης, ο Αντιπρόεδρος των Λουτρών Κος Δημήτριος Βέσκος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Χιονοδρομίας κος Δημοσθένης Γυρούσης. 
Την τελετή άνοιξε με μια σύντομη ομιλία, ο πρόεδρος του ομίλου Αριδαίας, κος Πέτρος Τσαρκνιάς, ο οποίος παρουσίασε τους αθλητές και τις αθλήτριες, μίλησε για την πορεία του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας και για την συμβολή των αθλητικών διοργανώσεων στην ανάπτυξη και στην προβολή της περιοχής. Τονίζοντας την σημασία που έχει για τον τόπο η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, ανακοίνωσε ότι, μετά από επαφές που είχε ο ίδιος στο Υπουργείο Παιδείας, με τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης Κο Παυσανία Παπαγεωργίου και σε συνεργασία με το ΙΕΚ Αριδαίας και τον Βουλευτή Πέλλας Κο Ιωάννη Σηφάκη, την ίδρυση ειδικότητας οδηγού – συνοδού βουνού στο ΙΕΚ Αριδαίας με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου. Με το πέρας της τελετής, ακολούθησε μπουφές προσφορά του ζαχαροπλαστείου Μελίρρυτον και του εστιατορίου Κληματαριά, και ζωντανή μουσική από αθλητές του Ομίλου Αντισφαίρισης Αριδαίας.

Με δυο ελληνικές νίκες ολοκληρώθηκαν οι δυο τελικοί των αγοριών, που συμπλήρωσαν την επιτυχημένη διεξαγωγή του Aridea Cup στην Αριδαία. Ο Δημοσθένης Ταραμονλής αναδείχθηκε πρωταθλητής στο μονό, ενώ οι Χρήστος Παναγιώτης Δαγκλής και Αλέξανρος Ρουμπής κέρδισαν τον τίτλο στο διπλό.
Στον τελικό του μονού αγοριών του Aridea Cup, ο Δημοσθένης Ταραμονλής επιβλήθηκε του Nemanja Subanovic, με 7-6 (2), 6-3. Ήταν μια μεγάλη νίκη για τον Ταραμονλή, απέναντι στον πολύ δυνατό Σέρβο παίκτη, που ήταν στο Νο. 1 του ταμπλό και βρίσκεται στο Νο. 190 της συνολικής κατάταξης των αγοριών στην Tennis Europe.
O Ταραμονλής, ο οποίος είναι 15 ετών και βρίσκεται στο Νο. 700 της συνολικής κατάταξης της Ευρώπης, κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε διοργάνωση της Tennis Europe. Έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά στην Αριδαία και απώλεσε μόνο ένα σετ, από τον Γιώργο Μορφονιό στα ημιτελικά (3-6, 6-4, 6-0).
Στους ημιτελικούς του μονού των αγοριών, ο Δημοσθένης Ταραμονλής επικράτησε του Γιώργου Μορφονιού με 3-6, 6-4, 6-0 και πέρασε στον τελικό, και ο  Σέρβος Nemanja Subanovic, Νο. 1 στο ταμπλό στα ημιτελικά κέρδισε τον Ανδρέα Καρδάρη, με 6-1, 6-1.
Στο διπλό των αγοριών, που ολοκλήρωσε και τη διοργάνωση της 3ης κατηγορίας της ΕΤΑ, οι Χρήστος Παναγιώτης Δαγκλής και Αλέξανδρος Ρουμπής κατέκτησαν τον τίτλο, κερδίζοντας στον τελικό τους Ντάνιελ Τριανταφύλλου και Subanovic, με 7-5, 6-3. Ο Δαγκλής και ο Ρουμπής κέρδισαν τον δεύτερο τίτλο τους, μόλις δυο εβδομάδες μετά από τη νίκη τους στο Kilkis Cup.
Στο μονό των κοριτσιών, όπου δεν έγινε τελικός, η Μαρία Κάλλιστρου κέρδισε τον τίτλο, μετά την αποχώρηση της Παρασκευούδη Αναστασίας λόγω τραυματισμού.
Στην μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της, η Μαρία Κάλλιστρου κατέκτησε τον τίτλο του Aridea Cup, της διοργάνωσης της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe. Ήταν ο πρώτος τίτλος σε διεθνές επίπεδο για τη 15χρονη αθλήτρια από την Πάτρα, που βρίσκεται στο Νο. 360 της συνολικής κατάταξης της Ευρώπης.
Στην ημιτελική φάση του μονού κοριτσιών, η Μαρία κέρδισε τη Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη με 6-3, 6-2, ενώ η Αναστασία Παρασκευούδη, επικράτησε της Τουρκάλας Selina Atay, με 6-2, 6-3. Ο τελικός ήταν προγραμματισμένος να γίνει την ίδια μέρα και δυστυχώς η Αναστασία δεν ανέκαμψε, με αποτέλεσμα να μη γίνει ποτέ το παιχνίδι και ο τίτλος να πάει στην Κάλλιστρου με walkover.
Στο διπλό των κοριτσιών πρωταθλήτριες ήταν η Selina Atay από την Τουρκία και η Anastasia Khudyakova από τη Ρωσία κερδίζοντας τις Σοφίας Χατζηστουγιάννη και Κυριακή Ζάραρη στον τελικό. Η Τουρκάλα και η Ρωσίδα αθλήτρια επικράτησαν μετά από ένα πολύ κλειστό ματς της Σοφίας Χατζηστουγιάννη και της Κυριακής Ζαράρη, με 7-5, 1-6, 10-5.






ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...