Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Μ.Χ.Σ."Οι Πρόμαχοι": Εθελοντισμός για το βάψιμο του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Προμάχων


Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:00 
όσοι εθελοντές θέλουν να βοηθήσουν να βάφει η εκκλησία του χωριού μας, 
παρακαλούνται να έρθουν στα γραφεία του Μ.Χ.Σ «Οι Πρόμαχοι» για να προγραμματίσουν τις μέρες και τις ώρες της δράσης αυτής.


                                      Πάθος.. ζήλος.. ανιδιοτέλεια.. Εθελοντής

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΟΥ


Αριδαία, 20/9/2016

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΟΥ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα συντήρησης του οδικού δικτύου στις Τοπικές Κοινότητες της Ανατολικής Αλμωπίας. Τα μηχανήματα εργάζονται πυρετωδώς στο Θεοδωράκι, ένα χωριό με μεγάλη φυσική ομορφιά που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο λόγω της υποβάθμισης που βίωσε για πολλά χρόνια.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος πριν λίγους μήνες είχε επισκεφθεί το Θεοδωράκι και είχε διαπιστώσει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους εντός του οικισμού.
Σήμερα, αυτή η εικόνα αλλάζει με μια παρέμβαση που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Οι κάτοικοι της Ανατολικής Αλμωπίας νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους να στηρίξουν την Δημοτική μας Ομάδα και μου το εκφράζουν πλέον σε κάθε μου επίσκεψη. Τα έργα μας είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε καιροσκόπο που στην προσπάθειά του να ελιχθεί μηδενίζει τα πάντα. Το Θεοδωράκι είναι ένα πανέμορφο χωριό το οποίο αφέθηκε στην τύχη του, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Η Δημοτική μας Αρχή βλέποντας αυτή την εικόνα αποφάσισε να δώσει άμεσα ένα τέλος σε αυτή την άσχημη κατάσταση. Διαθέσαμε ένα μεγάλο μέρος του ποσού για να μην αντικρίζουν πλέον οι πολίτες αυτή την εικόνα. Ευχαριστώ θερμά τους συνεργάτες μου που εργάζονται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του χωριού που είναι πάντοτε δίπλα μας αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια που κάνουμε».



Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο της αποκατάστασης αναβαθμού στο χείμαρρο Ασπροποτάμου (Μπέλιτσα)


Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η αντιπλημμυρική προστασία αποτελεί προϋπόθεση για την τοπική ανάπτυξη

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο της αποκατάστασης αναβαθμού στο χείμαρρο Ασπροποτάμου (Μπέλιτσα) στο Δήμο Αλμωπίας συνολικού Π/Υ 180.000,00 €


Υπογράφηκε η σύμβαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον ανάδοχο η σύμβαση για το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση αναβαθμού Ασπροποτάμου (Μπέλιτσα) στην περιοχή Τ.Κ. Λουτρακίου», συνολικού προϋπολογισμού 180.000,00 €. Το έργο υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων – Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που αφορούν την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέφερε ότι «τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης συμβάλλουν στην πολιτική προστασία και δημιουργούν όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την τοπική ανάπτυξη. Συνεχίζουμε να εκτελούμε απρόσκοπτα τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό με έργα ουσίας και ανταποδοτικά προς την τοπική κοινωνία και οικονομία. Να τονίσω ότι οι εργασίες για το παρόν έργο ξεκινούν τη στιγμή που ήδη κατασκευάζεται το μεγάλο έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αλμωπίας, ύψους περίπου 11.000.000,00 €. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προβούμε στην υπογραφή κι άλλων συμβάσεων για την εγκατάσταση αναδόχων για την υλοποίηση παρεμβάσεων όπου υπάρχουν ανάγκες στην επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας». 

Η υλοποίηση του έργου αφορά κυρίως, την αποκατάσταση του αναβαθμού στον χείμαρρο Μπέλιτσα  στην περιοχή Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου στη συμβολή με τον χείμαρρο Τόπλιτσα και συγκεκριμένα στην χ.θ. 2+250 κατάντι της γέφυρας της επαρχιακής οδού Αψάλου – Πολυκάρπης – Λουτρών Λουτρακίου. Ο αναβαθμός που προϋπήρχε καταστράφηκε ολοσχερώς μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών με συνέπεια την αύξηση της ταχύτητας ροής των χειμαρρικών υδάτων έχοντας ως αποτέλεσμα την σταδιακή διάβρωση και μερική καταστροφή των αναχωμάτων κατάντι της θέσης του αναβαθμού και στις δυο όχθες του χειμάρρου. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν γενικές εκσκαφές, καθαιρέσεις σκυροδεμάτων, κατασκευή νέου αναβαθμού με οπλισμένο σκυρόδεμα και η κατασκευή λιθοπληρούμενων συρματοκιβωτίων.

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη σε Ημερίδα για την καταπολέμηση της σχολικής βίας



Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη σε Ημερίδα για την καταπολέμηση της σχολικής βίας

Στην Ημερίδα με θέμα «Αποτύπωση Καλών Πρακτικών των Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας» παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του εκπαιδευτικού κόσμου κι άλλων ενδιαφερομένων της ευρύτερης περιοχής. 

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους οργανωτές για την πρωτοβουλία τους και τους εισηγητές για τις υψηλού επιπέδου παρουσιάσεις τους, που αντανακλούν στην ευαισθητοποίηση των Σχολικών Μονάδων της Πέλλας για την κατάλληλη αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού. Ιδιαίτερα, συνεχάρη τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνο Κούγκα  και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας για την πρωτοβουλία τους. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης, «οι σχολικές μονάδες αποτελούν την μικροκοινωνία η οποία προετοιμάζει τους μαθητές για την ενήλικη ζωή. Οι δράσεις που υλοποιούνται από τις σχολικές μονάδες είναι σημαντικές για την καλλιέργεια και ανάπτυξη ενός πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης, ώστε όλοι οι μαθητές να μπορέσουν να δομήσουν μία αυτόνομη και υπεύθυνη προσωπικότητα και να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα ταλέντα και κλίσεις τους. Η σύγχρονη κοινωνία αλλάζει και το σχολείο χρειάζεται να ανταποκρίνεται και να προσαρμόζεται στις σύγχρονες τάσεις παιδαγωγικής και εκπαίδευσης, υιοθετώντας καλές πρακτικές από τη διεθνή εμπειρία και έρευνα». 

O Γιάννης Σηφάκης στο δελτίο ειδήσεων του ΠΕΛΛΑ TV



O Γιάννης Σηφάκης στο δελτίο ειδήσεων του ΠΕΛΛΑ TV για οργάνωση αγροτών, επισιτιστική βοήθεια, αποχετευτικό και βιολογικός Αριδαίας και υγεία στην Πέλλα

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...