Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Η Κωμωδία "ΜΗΔΕΙΑ" του Μπόστ από την Θεατρική ομάδα Σκύδρας ΗΘΟΣ στο Ξενιτιδειο - Σάββατο 8 Οκτωβρίου ώρα 8.30



Η θεατρική ομάδα Σκύδρας ΗΘΟΣ παρουσιάζει:
Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου
Την κωμωδία "Μήδεια" του Μπόστ
Στο Ξενιτίδειο - Αριδαία
Ωρα έναρξης: 20:30

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: «ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: 
Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΚΕΛΟΣ
Υποκριτική Διδασκαλία: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Μελωδίες χορικών: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΟΥΔΗΣ (επιμέλεια & ηχογράφηση), ΒΙΚΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ (λύρα), ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΑΜΠΙΔΟΥ(αρμόνιο), ΑΛΚΗΣΤΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ(κιθάρα)
Μουσική επιμέλεια: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΚΕΛΟΣ
Χορογραφίες: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εικαστικά κοσμήματα: ΔΑΦΝΗ ΛΙΑΤΟΥ
Φωτισμοί - Ήχος: ΑΒΡΑΑΜ ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΣ , ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΚΕΛΟΣ
Μακιγιάζ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΜΑΔΑ ΗΘΟΣ


Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Τροφός: ΔΗΜΗΤΡΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
Καλογραία: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΔΟΥ
Κρητικός: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μητέρα Καλογραίας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΝΑΚΑΚΗΣ
Ψαράς: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ
Μήδεια: ΣΟΝΙΑ ΤΟΥΜΑΝΙΔΟΥ
Οιδίποδας: ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΣΠΑΛΑΣ
Αντιγόνη: ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ
Ευριπίδης: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Ιάσων: ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ
Εξάγγελος: ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΑΝΤΩΝΗ

Χορός: ΒΙΚΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ΦΑΙΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΑΜΠΙΔΟΥ, ΑΛΚΗΣΤΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΝΝΑ ΦΙΛΟΥΚΑΤΖΗ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ

Αγκαλιάζουν μουσικά την παράσταση οι:
1ο Νταούλι: ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ
2ο Νταούλι: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΠΙΑΣ
Τρομπέτα: ΝΕΟΚΟΣΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ

Υπόθεση:
Ο μύθος του Ιάσονα και της Μήδειας ιδωμένος μέσα από το πρίσμα του Μποστ. Μια προδομένη γυναίκα και μητέρα διαπράττει το φρικτό έγκλημα της παιδοκτονίας όταν ανακαλύπτει την απιστία του άνδρα της. Ένα από τα πιο κωμικά θεατρικά έργα παρουσιάζεται με πρωταγωνίστρια τη Μήδεια, μια γυναίκα που έχει να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας - εργασία, οικογένεια, ανατροφή των παιδιών, οικονομική κρίση. Ο μύθος της Μήδειας μετατρέπεται στα χέρια της πένας του Μποστ σε ένα σύγχρονο έργο με άφθονο γέλιο. Η τραγική ηρωίδα μεταμορφώνεται σε μια αριστοφανική φιγούρα και η φρικαλέα πράξη της παιδοκτονίας γίνεται λύτρωση για τη βασανισμένη γυναίκα.Ο Μπόστ είχε γράψει τη Μήδεια κατά παραγγελία. Είναι ένα έργο που προβληματίζει τους κριτάς όπως είχε πεί και ελευθερώνει τους θεατές . Για να το πω πιό απλά , είναι ένα έργο που σου επιτρέπει να ξορκίσεις το γελοίο, την τραγικότητα της εποχής που ζούμε. Δεν είναι μόνο οι χαρακτήρες που γνωρίζεις. Είναι και η κοινωνία, η χώρα ολόκληρη που φωτογραφίζεται και εκτίθεται γυμνή , ηλίθια και τραγική την ίδια στιγμή. Στην εκδοχή του Μπόστ η Μήδεια εμφανίζεται θυμωμένη με την ζωή της , τον γάμο και τα παιδιά της που ζουν βίο έκλυτο με χαμηλές επιδόσεις στις σπουδές τους.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ PELLA AGRO



Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη στα εγκαίνια της 3ης Pella Agro παρουσία του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα

Στην τελετή εγκαινίων της 3ης Pella Agro που πραγματοποιείται στην Κρύα Βρύση παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ενώ, σύσσωμη ήταν η παρουσία των τοπικών και περιφερειακών πολιτικών και αστυνομικών αρχών στην εκδήλωση.

«Η διοργάνωση αυτή αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για την Κρύα Βρύση και ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε δημιουργούν και ευκαιρίες για την επιχειρηματικότητα και, ιδιαίτερα, για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό κλάδο. Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης στην περιοχή μας» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τους Πατέρες των τοπικών Ιερών Ναών οι οποίοι μετέφεραν μήνυμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ για καλή επιτυχία στη διοργάνωση.


Μετά το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας ακολούθησε επίσκεψη στα περίπτερα της έκθεσης, ενώ, η βραδιά «έκλεισε» με την παρουσία πολιτιστικών συλλόγων της Κρύας Βρύσης και της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΞΙΦΙΑΝΗΣ


Αριδαία, 29/9/2016

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΞΙΦΙΑΝΗΣ

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Αλμωπίας που στοχεύει στην βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών με την αποκατάσταση των μεγάλων φθορών που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο εντός των οικισμών.
Επόμενος σταθμός η Τ.Κ. Ξιφιανής την οποία επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη για να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών για το κλείσιμο των λακκουβών. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του χωριού κ. Μιχάλης Παρασκευόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής που είναι πάντοτε δίπλα στα ζητήματα που προκύπτουν, σημειώνοντας ότι το χωριό αξίζει την προσοχή και προσθέτοντας ότι με την συγκεκριμένη παρέμβαση λύνεται ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Δεν σταματάμε να δουλεύουμε για το καλό του τόπου μας. Παραλάβαμε χωριά παραμελημένα και μέσα σε δύο μόλις χρόνια καταφέραμε να αλλάξουμε την άσχημη εικόνα που είχε δημιουργηθεί. Φυσικά, η προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς υπάρχουν και άλλοι οικισμοί που απαιτούν τις παρεμβάσεις μας, όμως με τον ρυθμό που δουλεύουμε και κυρίως με τον σωστό προγραμματισμό θα συνεχίσουμε να λύνουμε προβλήματα. Είχαμε για σημαία μας την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας και μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να τα βλέπουν όλα σκοτεινά –προφανώς γιατί οι ίδιοι έχουν μάθει να κινούνται στο σκοτάδι. Οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάνουμε και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε κόντρα στη μιζέρια».




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΙΦΙΑΝΗΣ - ΑΛΩΡΟΥ


Αριδαία, 29/9/2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΙΦΙΑΝΗΣ - ΑΛΩΡΟΥ

Το Δημοτικό Σχολείο Ξιφιανής - Αλώρου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Γεωργίου και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του χωριού κ. Μιχάλης Παρασκευόπουλος και ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Χρήστος Τρύπκος.
Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα, με τον Διευθυντή να ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Αλμωπίας για την αποτελεσματικότητά του σε όσα ζητήματα προκύπτουν και για τον σωστό προγραμματισμό του. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι ενίσχυσαν το διδακτικό έργο. Τέλος, ανέφερε ότι το Σχολείο στερείται ολοημέρου λόγω έλλειψης χώρου και πρότεινε να επισκευαστεί το κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο σχολείο, με τον Δήμαρχο να δεσμεύεται να εξετάσει την συγκεκριμένη πρόταση με τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος είδε από κοντά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η στέγη του σχολείου εδώ και πολλά χρόνια και δεσμεύτηκε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή θα δώσει άμεσα λύση.




ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Αριδαία, 29/9/2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Συνεχίζονται οι εργασίες χρωματισμού και συντήρησης σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο και 4ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας, σειρά έχει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Γεωργίου επισκέφθηκε το 1ο και 4ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας και είδε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών.
Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το ενδιαφέρον που δείχνει ο Δήμος Αλμωπίας για τον τομέα της εκπαίδευσης.
Τέλος, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής τόνισαν ότι υπάρχει ετοιμότητα για τον χειμώνα που έρχεται όσον αφορά στην θέρμανση των σχολικών κτιρίων.




Μια Δεύτερη Ευκαιρία για όλους! Ίδρυση Τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αλμωπία



Μια Δεύτερη Ευκαιρία για όλους!
Ίδρυση Τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αλμωπία
Τα τελευταία χρόνια όσοι ασχολούμαστε με την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, διαπιστώνουμε με αυξανόμενη βεβαιότητα ότι τόσο η μαθητική διαρροή όσο και τα προσωπικά-οικογενειακά ή οικονομικά προβλήματα, οδήγησαν πολλούς νέους ανθρώπους εκτός του συστήματος της υποχρεωτικής τυπικής εκπαίδευσης (δημοτικό-γυμνάσιο).
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να μείνουν χωρίς κανένα τίτλο σπουδών ικανό να τους δίνει ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες (απολυτήριο γυμνασίου).
Μια αδικία της ζωής που υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθεί μέσω του θεσμού των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.
Με την ανοικτή αυτή επιστολή θέλουμε να κινητοποιήσουμε τους ενδιαφερόμενους-ες που για οποιοδήποτε λόγο «άφησαν» τις σπουδές είτε για να κτίσουν νωρίς την οικογένειά τους, είτε λόγω προβλημάτων που τους έστρεψαν εκτός σπουδών.
Να κινητροδοτήσουμε όλες και όλους όσοι θέλουν με τον πιο πρόσφορο τρόπο να ξανα-αποκτήσουν πρόσβαση στις όποιες ευκαιρίες έχουν απομείνει σε μια χώρα που ταλαιπωρείται ήδη εδώ και επτά χρόνια από την ανεργία και την οξεία οικονομική κρίση.
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ανταποκρίνονται σε αυτό ακριβώς το ρόλο, καλύπτοντας το κενό και δίνοντας μια δεύτερη πραγματική ευκαιρία για ομαλή επανένταξη στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι.
Σας καλούμε άμεσα να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, δηλώνοντας τα στοιχεία σας στην ανάλογη φόρμα που θα βρίσκεται στο κέντρο του χωριού (Περίπτερο Ράκη) με την ελπίδα να εγκριθεί η λειτουργία παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αριδαία, την ώρα που ήδη αυτό λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία σε Έδεσσα και Γιαννιτσά.

Τα μαθήματα διαρκούν από Οκτώβριο ως Ιούνιο κάθε σχολική χρονιά. Οι απόφοιτοι του ΣΔΕ, ύστερα από φοίτηση 2 ετών αποκτούν απολυτήριο Γυμνασίου. Παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, να ολοκληρώσουν την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες με ώρα έναρξης από 16:45. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς οι μαθητές αξιολογούνται από τους εκπαιδευτικούς χωρίς γραπτές εξετάσεις ή διαγωνίσματα.
Οι απόφοιτοι του ΣΔΕ πέρα από το γεγονός ότι ισχυροποιούν ή βελτιώνουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας, μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (Ενιαίο Λύκειο ή ΕΠΑΛ) ή σε συστήματα επαγγελματικής κατάρτισης, όπως ΕΠΑΛ, Ι.Ε.Κ., ΤΕΙ ΑΕΙ)
Αν αναλογιστούμε τη λειτουργία ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ στην Αριδαία αμέσως μπορεί να γίνει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για φοίτηση στα ΣΔΕ και μετέπειτα είσοδο στο Εσπερινό ΕΠΑΛ για απόκτηση Τεχνικής Ειδικότητας (Μηχανολογικά, Πληροφορική, Οικονομικά, Ηλεκτρολογία κλπ) αλλά και ακόμη περεταίρω με φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ (βλ. ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ) σε δημοφιλείς ειδικότητες όπως (Chef, εργοθεραπεία, βοηθοί φαρμακείων, τουριστικά, security, φυσικοθεραπεία, αισθητική, τυροκομία,  αρτοζαχαροπλαστική κλπ)
Για να εγγραφεί κάποιος στο Σ.Δ.Ε. πρέπει να υποβάλλει αίτηση στο Σχολείο, προσκομίζοντας απολυτήριο δημοτικού ή ισοδύναμο τίτλο αναγνωρισμένο από το ελληνικό κράτος, καθώς επίσης και Πιστοποιητικό γέννησης.
Όλα τα παραπάνω για να συμβούν όμως θα πρέπει αρχικά να κινητοποιηθούμε όλοι όσοι γνωρίζουμε και όλοι όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε με τη συμμετοχή μας ή με την απλή παρότρυνση στον διπλανό να ξεπεράσει τις αναστολές και να ξαναεισέλθει στο κοινωνικό κύτταρο του σχολείου.
Σας καλώ αρχικά να εκδηλώσετε ενδιαφέρον, ώστε το αμεσότερο δυνατό να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ακόμη και για έναρξη τμήματος αυτή τη σχολική χρονιά 2016-2017.
Είναι το πρώτο βήμα για να χτυπηθούν οι κοινωνικές ανισότητες, με τον πιο ποιοτικό  και συνάμα αποτελεσματικό τρόπο….την παιδεία και την εκπαίδευση.

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Γεώργιος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...