Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Πρόμαχοι - Αλμωπός : Το mail ενός πατέρα με αφορμή φιλικό παιχνίδι παίδων




Σάββατο πρωί 10.30 είμαι στο γήπεδο των Προμάχων , θα έπαιζε ο γιος μου στο φιλικό αγώνα μεταξύ των παιδικών ομάδων των  Προμαχων και του Αλμωπού.

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει ήδη και μια πρώτη ματιά καταλαβαίνω την αγωνιστική, αλλά και ηλικιακή ανωτερότητα του Αλμωπου. 

Υπεύθυνοι των ομάδων ο κύριος  Δ. Παπανδρέου για τον Αλμωπό και ο κύριος Μ. Μαυρίδης για τους Προμάχους ο οποίος έκανε και τον διαιτητή του παιχνιδιού.
Ως παλιός ποδοσφαιριστής γνωρίζω λίγα πράγματα και με έκπληξη βλέπω κάποια αντίθετα σφυρίγματα υπέρ των Προμαχων . Αυτό γίνεται άλλες δυο τρεις φορές και με έντονες συστάσεις προς τα παιδιά και τον προπονητή του Αλμωπού, οι οποίοι διαμαρτύρονται άκοσμα και χυδαία.

Σε λίγο καταλαβαίνω τι συμβαίνει!!!

Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο ο κος Μαυρίδης σταμάτα το παιχνίδι και αποσύρει την ομάδα των Προμαχων...

"Πρωτοφανές"!!!

Το σκορ ήταν 5-0 η 6-0 καμία σημασία. Οι δυο άντρες διαπληκτίζονται-λογοφερνουν- μπροστά στα παιδιά. Δεν αντέχω πάω να μάθω τι έγινε.
Στο πρώτο 5λεπτο είχε αποβληθεί παίχτης για ανάρμοστη συμπεριφορά και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και παρά τις συστάσεις, οι μεγαλόσωμοι ποδοσφαιριστές του Αλμωπου εκφόβιζαν, απειλούσαν, και έβριζαν τους μικρόσωμους αντιπάλους τους, γιαυτό και τα αντίθετα σφυρίγματα και οι συστάσεις προς τον κύριο Παπανδρέου για τα παιδιά του. Τα ίδια και στα αποδυτήρια με απειλές χειρονομίες και χτυπήματα στην πόρτα...Χάθηκε κάθε έλεγχος...
Θλίβομαι και αναρωτιέμαι αν αυτή η συμπεριφορά διδάσκεται στην πολυδιαφημισμένη Ακαδημία ποδοσφαίρου του Αλμωπού και το τι εισέπραξαν οι μικροί Προμαχιώτες αντίπαλοι, που μόλις πριν λίγους μήνες ξεκίνησαν να ανοίγουν τα φτερά τους.

Βλέπω δυο "καταξιωμένους" παλιούς ποδοσφαιριστές να έχουν δυο ακαδημίες... και βλέπω και το Ελληνικό Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο....

"Έχουμε αυτό που μας αξίζει"



Τα στοιχεία του αποστολέα υπάρχουν στα "Π.Ν."

Επιστολή Γιάννη Σηφάκη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Κώστα Πετράκη για την προαστιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών



Επιστολή του Γιάννη Σηφάκη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Κώστα Πετράκη για το προαστιακό σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και παράκαμψη προς Αριδαία

Κε Διευθύνοντα Σύμβουλε,
Ο αγιασμός στη Βουλή των βουλευτών (για την επόμενη Κοινοβουλευτική περίοδο)  την ημέρα και ώρα της επίσκεψης σας στην Πέλλα  δεν μου επιτρέπει να παραστώ σε αυτήν. 
Επιθυμώ όμως να σας επισημάνω ότι η προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και η παράκαμψη προς Αριδαία είναι πάνδημο αίτημα της κοινωνίας και των φορέων Πέλλας και Φλώρινας. Συνημμένα επισυνάπτω κοινό αίτημα όλων των φορέων ( Όλων των Δημάρχων Πέλλας και Φλώρινας, των δύο αντιπεριφερειαρχών, επιμελητηρίων, δικτύου πολιτών για τον σιδηρόδρομο στην Πέλλα κ.α. σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Πέλλας παρουσία μου. 
Το έργο αυτό είναι απολύτως απαραίτητο να ενταχθεί στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΣΕ. Όχι μόνο γιατί αποτελεί την «ευθεία» οδό και ούτε μόνο γιατί είναι έργο σε κάμπο χωρίς ιδιαίτερα τεχνικά ( αφού μπορεί να ξεκινήσει από το Άδενδρο ή κάποιον κοντινό σταθμό, μετά την γέφυρα του Αξιού) και ούτε μόνο γιατί υπάρχει έτοιμο ένα σημαντικό τμήμα απαλλοτριώσεων παράλληλα στην Εθνική οδό Χαλκηδώνας – Γιαννιτσών- Μαυροβουνίου και με υφιστάμενη απαλλοτρίωση στο τμήμα Σκύδρα- Αριδαία. 
Πρώτιστα γιατί είναι ένα έργο που θα συμβάλει στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας μετά και από την καταστροφική για την Πέλλα «κλοπή» της Εγνατίας Οδού από την αρχαία της χάραξη που έγινε στο παρελθόν με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων και των τοπικών παραγόντων που σιώπησαν «ηχηρά» στην απαράδεκτη αυτή πράξη. 
Για το έργο αυτό έχω προσωπικά καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ( που επισυνάπτεται) και έχω συναντηθεί σε πολλές συσκέψεις με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών κ. Πέρκα , με τον προκάτοχο σας καθώς και με τον Υφυπουργό ΕΣΠΑ  κ. Χαρίτση για την χρηματοδότηση του. 
Ο προκάτοχος σας σε συνάντηση που είχα από κοινού με το δίκτυο πολιτών για το σιδηρόδρομο ( που παλεύει για αυτό το έργο επί 20 και πλέον έτη) είχε δεσμευτεί σε επικαιροποίηση της εγκεκριμένης από τον Οργανισμό σας μελέτης σκοπιμότητας και σε ένταξη του έργου στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΣΕ. 
Το τμήμα αυτό με ηλεκτροκίνητη γραμμή μπορεί να αποτελέσει τμήμα της προωθούμενης από την κυβέρνηση σιδηροδρομικής Εγνατίας και ακόμη τμήμα του εμπορικού άξονα 10 προς την Ευρώπη για την φτηνότερη, ασφαλή, γρήγορη και ποιοτική μεταφορά αγροτικών προϊόντων της Πέλλας στις αγορές της Βόρειας Ευρώπης και της Ρωσίας. 
Ακόμη για το έργο έχει συνταχθεί με συμμετοχή μου ( με την  ιδιότητα μου ως μηχανικού από κοινού με έγκριτο κατασκευαστή έργων ΟΣΕ) ενδεικτικός προϋπολογισμός εργασιών, προμετρήσεις κλπ.
Όλα τα στοιχεία αυτά αλλά και άλλα που αφορούν το απαραίτητο αυτό έργο θα σας προσκομίσω στο γραφείο σας σε συνάντηση που θα σας ζητήσω τις αμέσως επόμενες ημέρες. 
Ελπίζοντας ότι θα συμβάλλετε στην προώθηση του σημαντικού αυτού έργου με συγκεκριμένες ενέργειες
Γιάννης Σηφάκης
Βουλευτής Πέλλας

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...