Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 35/2016) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από αύριο Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν: 
1. Αύριο Σάββατο (26-11-2016) 
Τα νησιά του Ιόνιου, η Ήπειρος, η Δυτική και η Κεντρική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος και σταδιακά η Ανατολική Πελοπόννησος και η Ανατολική Στερεά.

2. Την Κυριακή (27-11-2016) και τη Δευτέρα (28-11-2016)
Το Ιόνιο (κυρίως οι νοτιότερες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, οι Κυκλάδες, το Ανατολικό Αιγαίο, πιθανόν η Θεσσαλία και τη Δευτέρα και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα τη Δευτέρα σταδιακά στο Ιόνιο και τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές θα εξασθενήσουν. 

3. Επισημαίνεται ότι με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη (29-11-2016) αναμένονται:
Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. 

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Παρακαλούμε τους φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ., καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, ειδικά για θέματα παγετού και χιονοκάλυψης.
Να φροντίζουν να διαθέτουν πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες για τα αυτοκίνητά τους.
Να αποφεύγουν να ρίχνουν νερά στις αυλές, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, όταν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες παγετού.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

         
 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΕ  TAKTIKH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
Σας καλούμε να έρθετε  στις  30  Νοεμβρίου,  του έτους 2016,  ημέρα Τετάρτη  και ώρα  10:30   π. μ., στο Δημοτικό Κατάστημα  Αριδαίας,  στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου  Αλμωπίας, για να  συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

                                      ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1 ΄Εγκριση πρακτικών διενέργειας & ανοίγματος οικονομικών προσφορών του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την “Προμήθεια πετρελαιοειδών (καυσίμων κίνησης/θέρμανσης – λιπαντικών) για τις ανάγκες του Δήμου Αλμωπίας και των Νομικών του προσώπων για ένα έτος (δώδεκα μήνες).  

2 Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής εξέτασης ενστάσεων, άρθρο 221 παρ. 1η  και παρ. 11α του Ν. 4412/2016, για διαδικασίες αναθέσεων δημοσίων συμβάσεων που έχουν ξεκινήσει μετά τις 8/8/2016 και θα ολοκληρωθούν μέχρι την λήξη του οικονομικού έτους 2016 (τρία τακτικά μέλη και τρία αναπληρωματικά). 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΜΠΙΝΟΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ

"Το Ποτάμι": Μέχρι πότε θα παραμένει ακέφαλο το Νοσοκομείο Πέλλας;


Μέχρι πότε θα παραμένει ακέφαλο το Νοσοκομείο Πέλλας;

Ως πολίτες του Νομού Πέλλας, νιώθουμε εξοργισμένοι με την πολύμηνη καθυστέρηση ορισμού διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας. Στα συσσωρευμένα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου, έρχεται να προστεθεί η αδυναμία πρόσληψης νέων ιατρών ελλείψει διοικητή. Όπως οι περισσότεροι συμπολίτες μας γνωρίζουν, το Δεκέμβριο του 2015 η κυβέρνηση προχώρησε στην παύση των περισσότερων διοικητών, χωρίς να προνοήσει για τη λειτουργία των νοσοκομείων, στο κρίσιμο μεταβατικό διάστημα μέχρι τον ορισμό νέων διοικητών. Από τότε, και μετά από δύο προκηρύξεις, το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας συνεχίζει να παραμένει ακέφαλο για έντεκα και πλέον μήνες. Η τελευταία προκήρυξη έληξε στις 14 Οκτωβρίου 2016, αλλά διοικητής ακόμα δεν έχει οριστεί.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει επιδείξει αδικαιολόγητη καθυστέρηση και έλλειψη σχεδιασμού, δείγματα της ανεπάρκειας της να χειριστεί σειρά κρίσιμων ζητημάτων. Η ενδεκάμηνη λειτουργία δημόσιου οργανισμού χωρίς διοικητή είναι μοναδικό φαινόμενο στα χρονικά και δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στον ευαίσθητο χώρο της υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών του νομού μας.

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ο βουλευτής του Ποταμιού κ.Μπαργιώτας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την άμεση ενημέρωση των πολιτών. Αναμένουμε την απάντηση του υπουργείου, για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

Θέμα: «Μέχρι πότε θα παραμένει ακέφαλο το Νοσοκομείο Πέλλας;»

Κύριε Υπουργέ,
το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας με τις νοσοκομειακές μονάδες Έδεσσας και Γιαννιτσών παραμένει εδώ και 11 μήνες χωρίς Διοικητή. Αξίζει να τονιστεί ότι κενή θέση Διοικητή υπάρχει μόνο σε Πέλλα, Χίο και Ανατολική Αχαΐα, ενώ εκκρεμεί ο ορισμός σειράς Αναπληρωτών Διοικητών. Στην Πέλλα, για την ακρίβεια, όταν είχαν προκηρυχθεί οι θέσεις Διοικητών, είχαν υποβληθεί βιογραφικά, αλλά κρίθηκαν ανεπαρκή και οι θέσεις επαναπροκηρύχθηκαν. Στις 14/10 έληξε η προθεσμία της 2ης προκήρυξης και έως σήμερα δεν υπήρξε καμία εξέλιξη.
Η έλλειψη Διοίκησης έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση έντονων προβλημάτων στην οργάνωση και τη λειτουργία του. Πιο χαρακτηριστικό από αυτά είναι η αδυναμία στελέχωσης του Νοσοκομείου, αφού οι θέσεις των γιατρών, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, προκηρύσσονται με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δυο μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της έγκρισης του Υπουργού Υγείας. Τον Αύγουστο ορίστηκε ο Αναπληρωτής Διοικητής των δύο Νοσοκομείων, αλλά έκτοτε δεν έγινε η παραμικρή κίνηση, ώστε να διοριστεί Διοικητής. Στα Νοσοκομεία οι ελλείψεις είναι πολλές. Συγκεκριμένα, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας η τοποθέτηση επτά Επιμελητών Β’ στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών -ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Αναισθησιολογίας, Ορθοπαιδικής, Ψυχιατρικής, Μαιευτικής Γυναικολογίας, Παθολογίας και Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας–Φυματολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας για την ΜΕΘ- και τεσσάρων συνολικά Επιμελητών Β’ στο Νοσοκομείο Έδεσσας και πιο συγκεκριμένα δύο επιμελητών Β’ ειδικότητας Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας ή Ορθοπαιδικής για το ΤΕΠ, ενός Επιμελητή Β’ ειδικότητας Παθολογίας και ενός Επιμελητή Β’ ειδικότητας Παιδιατρικής. Ωστόσο, παρά την έγκριση πλήρωσης των θέσεων γιατρών και την προκήρυξη των εν λόγω θέσεων τον Ιούνιο, δεν μπορεί να προχωρήσει η πρόσληψή τους, επειδή δεν έχει οριστεί ακόμη Διοικητής.

κατόπιν αυτών ερωτάστε:
Πότε θα οριστεί Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας; Που οφείλεται η καθυστέρηση;
Παρακαλώ να μας προσκομίσετε το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης με το οποίο η προηγούμενη διαδικασία κηρύχθηκε άκαρπη.

Ο ερωτών & αιτών βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαργιώτας - Λάρισας

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας


Σας προσκαλούμε να έλθετε σε δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρ.67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 28 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15.00΄ (3.00 μ.μ), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1ο  Έγκριση της σύναψης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας, και του Ελληνικού Δημοσίου-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού-Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το έργο με τίτλο: «Συντήρηση και παρεμβάσεις σε γήπεδα των ΔΔ Εξαπλατάνου, Προμάχων & Σωσάνδρας του Δήμου Αλμωπίας Ν.Πέλλας», προϋπολογισμού 30.875,70 ευρώ– Έγκριση των όρων της σύμβασης και ορισμός μελών της επιτροπής παρακολούθησης.

2ο  Έγκριση της σύναψης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας, και του Ελληνικού Δημοσίου-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού-Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το έργο με τίτλο: «Κατασκευή Αθλητικού δαπέδου αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Αλμωπίας Ν. Πέλλας», προϋπολογισμού 28.847,02 ευρώ– Έγκριση των όρων της σύμβασης και ορισμός μελών της επιτροπής παρακολούθησης.

3ο Έγκριση της σύναψης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας, και του Ελληνικού Δημοσίου-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού-Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το έργο με τίτλο: «Συντήρηση και παρεμβάσεις σε γήπεδα του ΔΔ Αριδαίας του Δήμου Αλμωπίας», προϋπολογισμού 41.365,46 ευρώ– Έγκριση των όρων της σύμβασης και ορισμός μελών της επιτροπής παρακολούθησης.

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, διότι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΧΠΑΥΧΑΠ/391187/26567/2144/304/24-11-2016 έγγραφο του Τμήματος «Χωροταξικό, Προγραμματισμού της Αθλητικής Υποδομής της χώρας & Ακίνητης Περιουσίας»  της Δ/νσης Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα «Αποστολή  Σχεδίου  Προγραμματικής  Σύμβασης  για  την  υλοποίηση  των  έργων  που  χρηματοδοτούνται  από το Π.Δ.Ε. 2016» θα πρέπει άμεσα ο Δήμος μας να ανταποκριθεί και να εγκρίνει από το ΔΣ τις Προγραμματικές Συμβάσεις του Δήμου με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού για τα έργα που εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται στο Π.Δ.Ε. 2016 και αφορούν στον Τομέα του Αθλητισμού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας


Ανακοίνωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας

Σχετικά με τo Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που ζητάει το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι διαχρονικά αντιτίθεται στην ένταξη της Τουρκίας, όπως αντιτάχθηκε και στην ένταξη της Ελλάδας και κάθε άλλης χώρας στις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου, με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα, και σε αντίθεση με τα  συμφέροντα των αστικών τάξεων, των μονοπωλίων. 

Το ευρωκοινοβούλιο επικαλούμενο στο ψήφισμά του τα «δυσανάλογα κατασταλτικά μέτρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα» …θυμήθηκε υποκριτικά να εκφράσει «ανησυχίες» για την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού από τις Τούρκικες αρχές. Ταυτόχρονα όμως δηλώνει την «δέσμευσή» του να «κρατήσει την Τουρκία προσδεμένη στην ΕΕ» και «υπογραμμίζει την στρατηγική σπουδαιότητα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας», γι΄ αυτό άλλωστε αφήνει ανοιχτή τη συνέχιση της προενταξιακής χρηματοδότησης της Τουρκίας από την ΕΕ και τη διαδικασία κατάργησης της ταξιδιωτικής βίζας, ενώ δηλώνει την ετοιμότητά του για «αναθεώρηση της θέσης του» όταν τα «δυσανάλογα μέτρα (...) αρθούν». 

Το ΚΚΕ καταδικάζει τα μέτρα  καταστολής της τουρκικής κυβέρνησης και το κύμα διώξεων που έχει εξαπολύσει ενάντια στις δυνάμεις που αντιτίθεται στην  αντιλαϊκή πολιτική της.  

Το κόμμα μας επίσης καταδικάζει τις επικίνδυνες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης που αφορά τα σύνορα της Ελλάδας και άλλων χωρών και σημειώνει πως το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με μεγάλη καθυστέρηση και με τροπολογία της τελευταίας στιγμής ασκεί κριτική στις τουρκικές δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης  κι ενώ συνεχίζει να σιωπά το Ευρωπαϊκό  Συμβούλιο, η Επιτροπή και κυβερνήσεις των άλλων κρατών μελών.    

Η απαράδεκτη αυτή στάση της ΕΕ τηρείται και απέναντι στις συστηματικές τούρκικες προκλήσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο. 
Τα ιμπεριαλιστικά «παζάρια», οι αναδιατάξεις συμμαχιών και η στάση της Ε.Ε, δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα του Τουρκικού λαού. Αντίθετα εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. Σε αυτά τα σχέδια εμπλέκεται ενεργά κι η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διεκδικώντας αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή για τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας. 

Το συμφέρον της εργατικής τάξης, των λαών της περιοχής  βρίσκεται στην κοινή πάλη ενάντια στην Ε.Ε, το ΝΑΤΟ, συνολικά ενάντια  στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στα συμφέροντα των αστικών τάξεων, για δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά.    

24/11/2016                  
Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την παραπομπή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ - Καναδά (CETA)


Επιχείρηση αθώωσης ΕΕ και κυβερνήσεων το ψήφισμα για την παραπομπή της CETA στο Ευρωδικαστήριο

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αιτιολογώντας την τοποθέτησή της με λευκό στο ψήφισμα που κατατέθηκε από ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των σοσιαλδημοκρατών και της GUE για την παραπομπή της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ - Καναδά (CETA) στο Ευρωδικαστήριο, για να κριθεί δήθεν «η συμβατότητα» της με τις Συνθήκες της ΕΕ, τονίζει τα εξής: 
« Το Ψήφισμα για την παραπομπή της αντιλαϊκής «συνολικής οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας (CETA) » μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να κριθεί αν είναι δήθεν «συμβατή με τις Συνθήκες της ΕΕ», επιχειρεί να αθωώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Πρόκειται για τη γνωστή χρεωκοπημένη προπαγάνδα της σοσιαλδημοκρατίας, παλιάς και νέας κοπής και του οπορτουνισμού που παρουσιάζει την ΕΕ, την ιμπεριαλιστική συμμαχία των μονοπωλίων, σαν φιλολαϊκή ένωση, που «παραστράτησε» δήθεν από τις «αξίες» της, λόγω της κυριαρχίας σ΄ αυτή «νεοφιλελεύθερων» αντιλήψεων. 
Ταυτόχρονα, έρχεται να εξυπηρετήσει την εξαπάτηση και την χειραγώγηση του λαού από πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που σαν κυβέρνηση έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη CETA, οι ευρωβουλευτές του όμως παριστάνουν τους πολέμιους της απαράδεκτης συμφωνίας. Και τώρα θέλουν να βάλουν τους λαούς στη γωνία, να περιμένουν την απόφαση του ευρωδικαστηρίου, καθώς η CETA θα εφαρμόζεται ανεμπόδιστα. Το ευρωδικαστήριο αποτελεί όργανο της ΕΕ και σαν τέτοιο είναι ταγμένο να υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η CETA είναι «συμβατή» με τις ευρωσυνθήκες και τις «αξίες» της ΕΕ, που συνοψίζονται στις τέσσερις ελευθερίες του κεφαλαίου, για να μεγιστοποιεί τη κερδοφορία του, στόχο που υπηρετεί η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά.
 Η τύχη της CETA, όπως και της ΤΤΙΡ με τις ΗΠΑ, συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων, θα κριθεί στους δρόμους, από τη λαϊκή κινητοποίηση. Ούτε από τα όργανα της ΕΕ που αποτελούν εχθρό των λαών, ούτε από τους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων που όποια έκβαση κι αν έχουν υπέρ οποιασδήποτε μερίδας του κεφαλαίου, οποιασδήποτε ιμπεριαλιστικής δύναμης, σε κάθε περίπτωση ζημιωμένοι θα βγουν οι λαοί. Θα εξαρτηθεί από την ικανότητα του εργατικού-λαϊκού κινήματος να κατευθύνει την πάλη του στον πραγματικό αντίπαλο τα μονοπώλια, την εξουσία και τις ενώσεις τους, ανοίγοντας το δρόμο για να περάσουν στα χέρια του εργαζόμενου λαού η εξουσία και η ιδιοκτησία του πλούτου που παράγει.»

24/11/2016                               
 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ  

Κάλεσμα εθελοντών για το 2ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Αλμωπίας


ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ


Οι προετοιμασίες για το 2ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Αλμωπίας ξεκίνησαν. Ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΑΛΜΩΠΙΑ. Με ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ μπορούμε να δώσουμε μια πιο γιορτινή νότα στην περιοχή μας.

Γι’ αυτό το λόγο καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουνε με οποιονδήποτε τρόπο την όλη προσπάθεια ως εθελοντές, να παρευρεθούν στη σύσκεψη των εθελοντών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 το πρωί στο Δημαρχείο της Αριδαίας.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ!

"Η Επιστροφή (2016)" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ


Φ.Σ. Έδεσσας « Μέγας Αλέξανδρος» - Με την υποστήριξη της  ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ 
(αίθουσα προβολών)

ΔΕΥΤΕΡΑ  28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 - ΩΡΑ 21:00
Η Επιστροφή (2016)
Σκηνοθεσία: Alejandro Gonzalez Inarritu 
Ηθοποιοί: Leonardo DiCaprio,
Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter 
Διάρκεια: 156 λεπτά
Είδος ταινίας: Περιπέτεια

1820, σε αχαρτογράφητη περιοχή της αμερικανικής υπαίθρου. Εκεί, ο Χιου Γκλας, κυνηγός και έμπορος γουνών, δέχεται επίθεση από μια αρκούδα, ενώ στη συνέχεια πέφτει θύμα ληστείας από τους συναδέλφους του, που τον αφήνουν στη μοίρα του. Ο κυνηγός, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, πρέπει να υπερκεράσει τον σκληρό Χειμώνα, την απειλή των ινδιάνων, με τη θέληση για εκδίκηση να είναι το μοναδικό του όπλο. Παρότι το φιλμ αφηγείται μια περίοδο εννιά μηνών, τα γυρίσματα έγιναν μέσα σε 80 ημέρες. Η αιτία ήταν το σκληρό κρύο και η απομονωμένη τοποθεσία που επιλέχθηκε. Ο διευθυντής φωτογραφίας Emmanuel Lubezki χρησιμοποίησε μονάχα φυσικό φως, και οι ελάχιστες ώρες της ημέρας που ήταν διαθέσιμες για γύρισμα, λόγω των συνθηκών, έπρεπε να είναι συντονισμένες από πριν στην ακρίβεια. 
Όσκαρ σκηνοθεσίας, όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη


Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη
Χρηματοδότηση αθλητικών έργων σε Έδεσσα και Σκύδρα

Τον βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη συνόδευσε ο Πέτρος Τσαρκνιάς (μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης). 
Στη συνάντηση αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της επισκευής των κλειστών γυμναστηρίων Έδεσσας και Σκύδρας και η ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης αθλητικών έργων στον Δήμο Αλμωπίας.
Αποφασίστηκε ακόμη άμεσα να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Υφυπουργού και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιου Συναδινού στον Δήμο Πέλλας. 
Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τις αναγκαίες αλλαγές στις Ομοσπονδίες καθώς και στην βοήθεια από την Πολιτεία αθλητών που διακρίνονται σε διεθνές επίπεδο.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...