Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ


Αριδαία, 26/11/2016

ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Στα Λουτρά Πόζαρ βρίσκεται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης η οποία πραγματοποίησε μαθήματα διάσωσης.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε εκπαίδευση υγρού στοιχείου στη θερμαινόμενη πισίνα (διαδικασίες διάσωσης και επιβίωσης), τεχνικές αναρρίχησης και καταρρίχησης σε γέφυρα και χρήση κόμπων.
Το πρόγραμμα της σχολής αυτοπροστασίας και εκτάκτων αναγκών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης.
Ο κ. Μπίνος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και να τους ευχαριστήσει που επέλεξαν την περιοχή μας για αυτή τους τη δράση, ενώ παράλληλα συζήτησε το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας.






Επιστολή Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συμμετοχή στο πανελλαδικό, παν - αναπηρικό συλλαλητήριο στις 2 Δεκεμβρίου, ώρα 10 π.μ. στην Ομόνοια - Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας θέλουμε να ζήσουμε!


 «Συμμετοχή στο πανελλαδικό, παν - αναπηρικό συλλαλητήριο στις 2 Δεκεμβρίου, ώρα 10 π.μ. στην Ομόνοια - Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας θέλουμε να ζήσουμε!»

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τη φετινή 3η Δεκέμβρη του έτους 2016 τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, βρίσκονται εν μέσω καταιγιστικών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων. Στη δίνη αυτής της εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, ζωτικοί τομείς για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους όπως η υγεία, οι μισθοί, οι συντάξεις έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, επιφέροντας τραγικές συνέπειες στην υγεία και στην ποιότητα της καθημερινής ζωής των ατόμων με αναπηρία με χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους. Η εντεινόμενη φημολογία για περικοπές στα επιδόματά μας έχουν τρομοκρατήσει τα άτομα με αναπηρία σε όλη την Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε τη δραστική περικοπή των δαπανών που κατευθύνονται στην υγεία και στην αποκατάσταση, με αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση των  παρεχόμενων υπηρεσιών, την κατάρρευση της πολλά υποσχόμενης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και την συνεχή μείωση των κονδυλίων, γεγονότα που έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση έως και το κλείσιμο κέντρων ψυχικής υγείας, των κέντρων ημέρας, τη συνεχή υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση του Ε.Ο.Π.ΥΥ κλπ.

Οι περικοπές σε εισοδήματα και συντάξεις, στο ΕΚΑΣ, οι έκτακτες εισφορές, γονατίζουν την αναπηρική οικογένεια, την ίδια ώρα που τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα και η εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων σε αυτά διαμορφώνουν ένα ζοφερό σκηνικό για το μέλλον.  Η διάλυση της κοινωνικής συνοχής και η εξαθλίωση των ατόμων με αναπηρία και των χρονίων πασχόντων, μας οδηγούν στα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας .
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Σ.Α.μεΑ.  διοργανώνει πανελλαδικό, παν - αναπηρικό συλλαλητήριο στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας και πορεία προς τη Βουλή, ενόψει και της Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου.

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις κα οι οικογένειές μας θέλουμε να ζήσουμε!

Με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη!

Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική εξαθλίωση, όχι στο κόψιμο των επιδομάτων και των συντάξεων μας!

Λέμε ΟΧΙ στην αποδιοργάνωση της δημόσιας υγείας!

Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, οι γονείς και κηδεμόνες ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, στις 2 Δεκέμβρη 2016, όπως και ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ, δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε λόγω των επώδυνων και σκληρών μέτρων μιας ατέρμονης πολιτικής λιτότητας που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.

Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε.

Αγωνιζόμαστε για την υγεία, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, για την πρόνοια, τα επιδόματα, την εργασία, τα εισοδήματα, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, την δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όσο πιο μαζική είναι η παρουσία μας και η φωνή μας στις 2 Δεκεμβρίου τόσο πιο ηχηρό θα είναι το μήνυμα κοινωνικής διαμαρτυρίας που θα στείλουμε. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, το συλλαλητήριο αυτό είναι δικό μας, είναι αδήριτη ανάγκη να κατανοήσει το σύνολο της Πολιτείας και της Κοινωνίας ότι η προστασία των αναπηρικών επιδομάτων είναι προστασία του κοινωνικού κράτους και της ίδιας της ζωής μας!
Σας ενημερώνουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα σας σταλεί η Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2016 με το συγκεκριμένο πλαίσιο των αιτημάτων αυτής της σημαντικής κινητοποίησης.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


Ο Πρόεδρος
Ι. Βαρδακαστάνης

Ο Γεν. Γραμματέας
Χρ. Νάστας

Τάνια Κατσάνη · ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ. · Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη · Τηλ. 210 9949837 · FAX. 210 5238967 · www.esaea.gr
Tanja Katsani · NCDP Press Office · El. Venizelou 236, 16341 Ilioupoli, Athens, Greece · Tel. +30 210 9949837 · FAX. +30210 5238967 · www.esaea.gr

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΗΣ


Αριδαία, 26/11/2016

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΗΣ

Τους Σαρακηνούς και την Κορυφή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων κ. Χρήστο Γεωργίου, με σκοπό να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών συντήρησης του οδικού δικτύου.
Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο του χωριού κ. Χρήστο Παππά, ο οποίος σε δήλωσή του συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο, καθώς λύθηκαν προβλήματα πολλών ετών και με αυτόν τον τρόπο βελτιώθηκε η καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού. Προβλήματα που αναζητούσαν λύση για πολλά χρόνια και η σημερινή Δημοτική Αρχή ασχολήθηκε σοβαρά και αποτελεσματικά για την επίλυσή τους.
Πέρα από τις λακκούβες του χωριού, υπήρχαν και μεγάλα τμήματα σε κεντρικές οδούς τα οποία ήταν σκαμμένα σχεδόν μια δεκαετία, από εργασίες του Δήμου Αλμωπίας και της ΔΕΥΑ. Παράλληλα, αποκαταστήθηκαν πολλά τμήματα του δρόμου που συνδέει τους Σαρακηνούς με την Κορυφή. Έναν δρόμο που αποτελούσε για χρόνια μνημείο εγκατάλειψης έκανε δύσκολη τη ζωή των κατοίκων, ενώ παράλληλα δυσχέραινε την πρόσβαση των λεωφορείων στον οικισμό. Σήμερα αυτό το ζήτημα λύθηκε.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Από τους οικισμούς Σαρακηνών και Κορυφής στέλνουμε ένα δυνατό μήνυμα ότι η δική μας Δημοτική Αρχή δεν ξεχνά τα ακριτικά χωριά μας και λειτουργεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Με σωστό προγραμματισμό και σκληρή δουλειά επεμβαίνουμε εκεί που υπάρχουν προβλήματα και δίνουμε λύσεις, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με αρκετό κόσμο στους δύο οικισμούς και πραγματικά η προσπάθειά μας, τους έχει χαρίσει την ελπίδα ότι ο Δήμος μας νοιάζεται πραγματικά για τα προβλήματά τους και βρίσκεται δίπλα τους για να δίνει λύσεις όπου αυτό είναι δυνατό. Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια οικισμοί σαν την Κορυφή, την Αγάθη και την Λαγκαδιά παραμελήθηκαν γιατί δεν εξυπηρετήσουν ψηφοθηρικά συμφέροντα λόγω του μικρού αριθμού κατοίκων. Εμείς έχουμε τελείως διαφορετική φιλοσοφία και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτά τα χωριά, γιατί πραγματικά όλοι οι πολίτες αξίζουν την ίδια μεταχείριση».






Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τον Δήμο Έδεσσας επισκέφθηκε η Πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ.Φουάνγκ και οι συνεργάτες της προκειμένου να συμμετέχουν σε μια σειρά εκδηλώσεων με το τίτλο «Ο Μέγας Αλέξανδρος συναντά τον Χο Τσι Μινχ» ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Έδεσσας κ.Δημήτρη Γιάννου προκειμένου να τιμηθεί η σχέση του ηγέτη του Βιετνάμ με την γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Έδεσσα, την πρωτεύουσα του Ν.Πέλλας.

Η πρέσβης συμμετείχε σε συνάντηση στο δημαρχείο Έδεσσας όπου της έγινε αναλυτική παρουσίαση της έρευνας που έχει γίνει καθώς και η συλλογή των μέχρι τώρα στοιχείων που συνηγορούν ότι ο Χο Τσι Μινχ ήταν στρατιώτης στην περιοχή της Έδεσσας-Σκύδρας και της ευρύτερης περιοχής κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και μάλιστα ανάμεσα σε στρατιώτες από διάφορες περιοχές του κόσμου που βοήθησαν την Ελλάδα αλλά και την Έδεσσα με το έργο τους στα πρώτα τους βήματα αμέσως μετά την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912.

Η βιετναμέζικη αποστολή παρακολούθησε την ειδική πολιτιστική διαδρομή που έχει σχεδιασθεί από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και ονομάζεται «Στα βήματα του Χο Τσι Μινχ». Η περιήγηση ολοκληρώθηκε στην Δημόσια Βιβλιοθήκη και το ΚΑΠΗ όπου προσφέρθηκαν από τον πρόεδρο κ.Γιώγα Τάκη κεράσια και νερό, τα στοιχεία που αναγνώρισε ως ταυτότητα της πόλης ο Χο Τσι Μινχ στην συνέντευξη που έδωσε στον Εδεσσαίο πολεμικό ανταποκριτή Σόλωνα Γρηγοριάδη κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ.Αναστάσιος Δίου δήλωσε ότι η γνωστοποίηση αυτών των πληροφοριών μπορεί να αποτελέσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για όλη την ευρύτερη περιοχή. Την αποστολή συνόδευσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Φίλιππος Γκιούρος και η δημοτική σύμβουλος κ.Μαρούλα Κατσάρα-Βλάχου.

Ακολούθως η κ.πρέσβης απόλαυσε με ιδιαίτερη βραδιά που οργανώθηκε από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και περιείχε μουσική, ποίηση και γαστρονομία με ελληνοβιετναμέζικη κουζίνα στον Μύλο της Γεύσης στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας. Ο Μέγας Αλέξανδρος της Ασίας, ο Χο Τσι Μινχ και η αναφορά της μοναδικής και άγνωστης σε πολλούς σχέσης του με την περιοχή αποτελεί σύμφωνα με την πρέσβη ένα μοναδικό κρίκο επικοινωνίας και μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω δυνατότητες αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας. Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Κυριακού υπεύθυνο πολιτιστικού τουρισμού της Δημοτικής Επιχείρησης, η κ.πρέσβης έμεινε έκπληκτη με το μεγαλείο του νερού στις επισκέψεις που έκανε σε διάφορες περιοχές της γης του Αλέξανδρου και υποσχέθηκε να την επισκεφθεί σύντομα ξανά.

Την εκδήλωση κάλυψαν δημοσιογράφοι της Ελληνικής Τηλεόρασης που έχουν ξεκινήσει την δημιουργία έρευνας και ντοκιμαντέρ από το 2012 από την περίοδο ο πρώτος πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ.Binh Vu επισκέφθηκε την Έδεσσα και συνομίλησε με τον αείμνηστο Τρύφωνα Σιβένα ο οποίος έκανε και τις σημαντικές αποκαλύψεις για την άγνωστη έως τότε περίοδο της ζωής του Χο Τσι Μινχ και της σχέσης του με την Έδεσσα και την γη του Αλέξανδρου, την Πέλλα στην οποία αξίζει να δοθεί περισσότερη προσοχή πέρα από τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να προκύψουν απο την προώθηση θεμάτων αμοιβαίας πολιτιστικής και τουριστικής συνεργασίας.   



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...