Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Συγκέντρωση μελών του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» και του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες Έδεσσας στο Διοικητήριο με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου


Συγκέντρωση μελών του ΚΔΑΠ ΑμεΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» και του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες Έδεσσας στο Διοικητήριο με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου

 Συνάντηση με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Λάκη Βασιλειάδη και επίδοση ψηφίσματος


Συγκέντρωση των μελών και του προσωπικού του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Έδεσσας πραγματοποιήθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην Έδεσσα με αφορμή την Εθνική Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου.

Η Πρόεδρος του κέντρου «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ» Γεωργία Κικίδου επέδωσε ψήφισμα στον Περιφερειακό Σύμβουλο Λάκη Βασιλειάδη που εκπροσώπησε την Αν. Αντιπεριφερειάχη Πέλλας Αθηνά Αηδονά, με τα αιτήματα των μελών του κέντρου, ζητώντας τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στον καθημερινό αγώνα που δίνουν για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Βασιλειάδης αφού παρέλαβε το ψήφισμα δήλωσε: «Η 3η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Η καθιέρωση αυτής της ημέρας έχει ως στόχο να εστιάσει η κοινωνία στις δυνατότητες, δεξιότητες και τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, ώστε, να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής τους και να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις με στόχο να αναπτυχθούν προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Τα Άτομα με Αναπηρία ζητούν ισότητα πραγματική και όχι τυπική. Και πραγματική ισότητα σημαίνει ίσα δικαιώματα στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με σεβασμό στην ατομική και ομαδική ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων ανθρώπων, στέκεται αρωγός και θα συμβάλλει στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους». 



Παράταση υποβολής αιτήσεων στο μέτρο ‘’Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης - φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών»


 «Δημοσιοποίηση της υπ. αριθμ. 10071/24-11-2016 (ΦΕΚ 3849/Β/΄30-11-2016) Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων με θέμα :Τροποποίηση της αρ. 8837/14-10-2016  Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων (ΦΕΚ 3442/Β’/25-10-2016) ‘’Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης - φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  (Π.Α.Α.) της Ελλάδας 2014-2020 για το έτος 2016’’».
        
      Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την αριθμ. 10071/24-11-2016 (ΦΕΚ 3849/Β/΄30-11-2016) Απόφαση με θέμα : Τροποποίηση της αρ. 8837/14-10-2016  Απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων (ΦΕΚ 3442/Β’/25-10-2016) ‘’Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης - φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  (Π.Α.Α.) της Ελλάδας 2014-2020 για το έτος 2016’’» και ιδίως το άρθρο 1 αυτής :

1.    Περίοδος υποβολής των αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας
Η  περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης- φακέλων υποψηφιότητας των ενδιαφερόμενων στο Υπομέτρο 6.1 παρατείνεται έως 23-12-2016.

2.    Τρόπος και Τόπος υποβολής αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας
Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας, πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα εργάσιμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο ΠΣΚΕ, δηλαδή από τις 27-12-2016 έως και τις 9-1-2017, οι υποψήφιοι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν εγγράφως  και εις διπλούν (πρωτότυπο και αντίγραφο) το φυσικό φάκελο υποψηφιότητας στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης λαμβάνοντας σχετικό πρωτόκολλο υποβολής. 

     Ο Διευθυντής  
    Τρύφων Τσαντάκης

Γιάννης Σηφάκης : Τελείωσε θετικά το θέμα των εργαζομένων στους Καταρράκτες- ψηφίστηκε η τροπολογία


Γιάννης Σηφάκης : Τελείωσε θετικά το θέμα των εργαζομένων στους Καταρράκτες Έδεσσας μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας, οι εργαζόμενοι μεταφέρονται στον Δήμο Έδεσσας

Ψηφίστηκε την Παρασκευή 02/12/2016 στη Βουλή η τροπολογία που επιλύει οριστικά το θέμα των εργαζομένων στους Καταρράκτες Έδεσσας. Οι 19 εργαζόμενοι μεταφέρονται στον Δήμο Έδεσσας. Η κατεπείγουσα τροπολογία είχε προαναγγελθεί από τον βουλευτή μετά από συνάντηση του πριν τρείς μέρες με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Ενημερωτική Ημερίδα στα Γιαννιτσά για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών».


Ενημερωτική Ημερίδα στα Γιαννιτσά για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών».
     
           
    Σας γνωστοποιούμε την πραγματοποίηση από την Υπηρεσία μας και σε συνεργασία με συναδέλφους της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ενημερωτικής Ημερίδας στα Γιαννιτσά για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών».

    Η ενημέρωση αφορά ζητήματα και διαδικασίες του παραπάνω Προγράμματος, απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες σχετικές με αυτό και ότι απασχολεί, τόσο τους ενδιαφερόμενους για ένταξη σ’αυτό νέους/-έες, όσο και του γεωπόνους-μελετητές των Μελετητικών Γραφείων της περιοχής.

    Καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι παραπάνω ενδιαφερόμενοι - και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται - για το παραπάνω Πρόγραμμα «Εγκατάστασης Νέων Αγροτών».

    Η Ενημερωτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί :

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 στις 10.00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών                               του Δήμου Πέλλας  στην Αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών .


                                                                                                                                         Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
                                               ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ  ΤΡΥΦΩΝ

Café Society (2016) από την κινηματογραφική λέσχη του Φ.Σ. Έδεσσας « Μέγας Αλέξανδρος»


Φ.Σ. Έδεσσας « Μέγας Αλέξανδρος» - Με την υποστήριξη της  ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ
(αίθουσα προβολών)

ΔΕΥΤΕΡΑ  5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 - ΩΡΑ 21:00

Café Society (2016)

Σκηνοθεσία: Woody Allen  
Διάρκεια: 96 λεπτά
Είδος ταινίας: Κομεντί


Δεκαετία του 1930. Ο Μπόμπι Ντόρφμαν είναι ένας νεαρός που καταφτάνει στο Χόλιγουντ, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να διεισδύσει στην κινηματογραφική βιομηχανία. Αυτό που θα βρει πρώτα είναι ο έρωτας, και βρίσκεται, λοξοδρομώντας των στόχων του, στην παλλομένη «κοινότητα καφέ» που καθορίζει το πνεύμα της εποχής. Πρώτη ταινία του Woody Allen που γυρίζεται ψηφιακά, και συγκεκριμένα με κάμερα Sony Cinealta F65 (σε κάδρο 2:00:1). Είναι και η πρώτη του συνεργασία με τον διάσημο διευθυντής φωτογραφίας Vittorio Storaro, ο οποίος είναι συνηθισμένος σε αυτή την τεχνική.Η ταινία ανοίγει εκτός συναγωνισμού το 69ο φεστιβάλ των Κανών. Ο Steve Carell αντικατέστησε τον Bruce Willis και ενώ τα γυρίσματα είχαν ήδη ξεκινήσει. Αρχικά, δεν ήταν σαφής ο λόγος της αποχώρησης του Willis, αλλά αργότερα έγινε γνωστό ότι απολύθηκε από τον ίδιο τον Woody Allen λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς και επειδή ξεχνούσε τα λόγια του..

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
STOP ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνάει το ένα μνημονιακό μέτρο μετά το άλλο και ξεπουλάει ό,τι δημόσιο αγαθό απέμεινε (ΟΣΕ,ΔΕΗ,ΕΥΑΘ κλπ), στις δικαστικές αίθουσες όλης της χώρας έχει ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην λαϊκή περιουσία με εκατοντάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. 
Παρά την επικοινωνιακή προπαγάνδα περί βελτιώσεων ή δήθεν για μεγαλοοφειλέτες που χρωστάν  εκατομμύρια, η πραγματικότητα είναι πως επιχείρησαν να πάρουν ακόμη και το σπίτι ενός πολύτεκνου ΑΜΕΑ  με την συνδρομή των ΜΑΤ.
Επειδή αυτή η πραγματικότητα θα έρθει και στην πόλη μας, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, νέους, συνταξιούχους και κάθε συλλογικότητα  σε εκδήλωση - συνέλευση ώστε να συντονιστεί η δράση μας για να μην πραγματοποιηθεί ούτε ένας πλειστηριασμός αρπαγής της λαϊκής περιουσίας.
Καιρός, ο φόβος κι η "ντροπή" να δώσουν τη θέση τους στη δράση και τον αγώνα για ζωή κι αξιοπρέπεια.

Δευτέρα 5 του Δεκέμβρη 19:30  
αίθουσα Εργατικού Κέντρου Έδεσσας

Ομιλητές: 
Ηλίας Σμήλιος, μέλος του συντονιστικού ενάντια στους πλειστηριασμούς Θεσ/νίκης
Ζήσης Κλεισιάρης, δικηγόρος


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΛΛΑΣ 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...