Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Σε πλήρη ετοιμότητα ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την χειμερινή περίοδο


Σε πλήρη ετοιμότητα ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας για την χειμερινή περίοδο

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά: Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται η συνεργασία, η αλληλοϋποστήριξη και η ένωση των δυνάμεων

Σε πλήρη σύνθεση συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας με δύο κεντρικά θέματα: την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων-παγετού και την επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση σεισμών φαινομένων. Όπως τόνισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθηνά Αηδονά, η ατζέντα της συνάντησης διαμορφώθηκε με βάση τον ετήσιο προγραμματισμό πολιτικής προστασίας, αλλά και την τρέχουσα επικαιρότητα και, συγκεκριμένα, την αλληλουχία σεισμών με επίκεντρο στο Κιλκίς, χωρίς φυσικά να προκύπτουν λόγοι ανησυχίας για τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης ο απολογισμός της θερινής περιόδου, η αντιμετώπιση των καταστροφών που σημειώθηκαν μετά από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου, η επισήμανση των σημείων επικινδυνότητας σε διαβάσεις χειμάρρων στην επικράτεια της Π.Ε. Πέλλας (Ιρλανδικές γέφυρες), αλλά και οι εφαρμογές νέων τεχνολογιών και πληροφορικής που έχει αναπτύξει η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. για την ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδιασμού του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας (Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών και εφαρμογή Cerberus στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας).

Η Αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά, ευχαρίστησε τους επικεφαλής και τα στελέχη των φορέων για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση και, ιδιαίτερα, εξήρε την παρουσία των εθελοντικών οργανώσεων που συμβάλλουν στο έργο της πολιτικής προστασίας. Στην εναρκτήρια εισήγησή της η κα. Αηδονά αναφέρθηκε στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας η οποία ενισχύεται συνεχώς, αλλά και στον κοινωνικό ρόλο της πολιτικής προστασίας, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι για τα μέτρα πολιτικής προστασίας που λαμβάνει η πολιτεία. Επίσης, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για περιστολή των δημοσιονομικών δαπανών, επισήμανε την ανάγκη για συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των συμμετεχόντων φορέων και της κοινωνίας των πολιτών για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστος Μαμαρίκας, ο Αν. Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. κ. Χαράλαμπος Στεργιάδης, οι Αντιδήμαρχοι Έδεσσας, Αλμωπίας, Πέλλας και Σκύδρας κκ. Μιχάλης Σαμλίδης, Αβραμίκας Στέφανος, Ανδρέας Καρραφυλιάς και Χρήστος Μακρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Βακουφτσής, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Γιαννιτσών Κωνσταντίνος Τσάγκαλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Αριδαίας Κώνστας Απόστολος, εκπρόσωποι της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος και το στέλεχος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας κ. Ιωσήφ Παπαδόπουλος, ο Αν. Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πέλλας κ. Χρήστος Οικονόμου και το στέλεχος κ. Μάρκος Μάρκου, τα στελέχη των Δασικών υπηρεσιών κκ. Παπαδόπουλος Ζαχαρίας, Δελής Αθανάσιος και Μωυσιάδης Κωνσταντίνος, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλμωπίας κ. Γιώργος Ιατρίδης, Πέλλας κ. Αλμαλιώτης Θωμάς και Σκύδρας κ. Αθανάσιος Λιάμπας, οι εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων κκ. Θεοδώρου Βασίλειος (ΕΔΟΜΑΚ «Ήφαιστος»), Γιαβανίδης Κωνσταντίνος και Κουκουράβας Αντώνιος (Ραδιολέσχη Έδεσσας), Ουζουνίδης Χρήστος και Καραχτσαρίδης Ανέστης (Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Πέλλας), ενδιαφερόμενοι πολίτες, κ.ά.


Η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Οργάνου θα είναι περί τα μέσα της Άνοιξης, για την προετοιμασία της θερινής περιόδου ενώ, εφόσον παραστεί ανάγκη, μπορεί να υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση όπως συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο ρόλος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας είναι υποστηρικτικός για τη λήψη αποφάσεων σε περιπτώσεις κρίσης, ενώ την ευθύνη συντονισμού και επιχειρησιακών παρεμβάσεων την έχουν οι συναρμόδιοι φορείς, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό και θεσμικό καθεστώς πολιτικής προστασίας. 

Γιάννης Σηφάκης : Συνάντηση με Παύλο Πολάκη - ζήτησε ο αξονικός από το ΠΔΕ να πάει στην Έδεσσα - ο αξονικός από το INTERREG στα Γιαννιτσά


Ο Γιάννη Σηφάκης ζήτησε ο αξονικός τομογράφος που εγκρίθηκε  η χρηματοδότηση του από τον Υφυπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στο ΠΔΕ να αφορά το Νοσοκομείο Έδεσσας
Ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών θα χρηματοδοτηθεί από το INTERREG που βρίσκεται σε τελική φάση αξιολόγησης
Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε την Παρασκευή 09/12/2016 με τον Παύλο Πολάκη και επικοινώνησε με τον ΥΠΕάρχη Γιώργο Κύρκο καταθέτοντας το δίκαιο αυτό αίτημα
Μόνο έτσι θα αξιοποιηθούν ορθολογικά τα κονδύλια για την αντιστροφή της κατάστασης και της εικόνας στην υγεία στην Πέλλα
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιλύει αποφασιστικά βήμα βήμα τα βασικά προβλήματα της υγείας στην Πέλλα
Ήρθε στο Νοσοκομείο Πέλλας η έγκριση της χρηματοδότησης αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Πέλλας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση του Υφυπουργού Παύλου Πολάκη. Η απόφαση αφορά το Νοσοκομείο Πέλλας χωρίς να ονοματίζει Νοσοκομείο. Η ΥΠΕ απέστειλε το έγγραφο στο Νοσοκομείο ονοματίζοντας το Νοσοκομείο Γιαννιτσών παρά το γεγονός ότι ο αξονικός τομογράφος των Γιαννιτσών έχει προεγκριθεί και ο φάκελλος είναι σε τελική φάση αξιολόγησης μέσω του ΙΝΤΕRREG. 
Ο Γιάννης Σηφάκης θεωρεί ότι η ορθολογική αξιοποίηση των κονδυλίων επιβάλλει την αλλαγή του εγγράφου και την απόφαση να προμηθευτεί το Νοσοκομείο Πέλλας αξονικό τομογράφο για το Νοσοκομείο Έδεσσας μέσω του εγκεκριμένου κονδυλίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να επιμείνει στην έγκριση του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Γιαννιτσών μέσω του ΙΝΤΕRREG. Σε όποια άλλη περίπτωση υπάρχει σαφέστατος κίνδυνος απώλειας του ενός των εκ των δύο κονδυλίων που θα στερήσει από το ένα εκ των δύο Νοσοκομείων την δυνατότητα προμήθειας αξονικού τομογράφου.
Ο Υφυπουργός κατανοώντας απολύτως το θέμα θεώρησε ορθή την άποψη του βουλευτή και δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα με τον Γιώργο Κύρκο. Αλλά και ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κύρκος δεσμεύτηκε να ασχοληθεί με το θέμα τι επόμενες μέρες για την λήψη τελικής απόφασης.

Ανακοίνωση του Α.Σ. Πρόμαχοι


"Κυριακή 13:00 όλα τα παιδιά της μικρής ομάδας να είναι στο γήπεδο με την στολή τους για να βγούμε φωτογραφίες για τα ημερολόγια".

Ο Product manager
Τραϊανός Πουσίνης

Χορήγηση δελτίων μετακίνησης δωρεάν για τις αστικές και με 50% έκπτωση για τις υπεραστικές συγκοινωνίες για ΑμεΑ


Εκδόθηκε η υπουργική απόφαση για την χορήγηση δελτίων μετακίνησης δωρεάν για τις αστικές και με 50% έκπτωση για τις υπεραστικές συγκοινωνίες Τα δελτία μετακίνησης θα χορηγούνται από 12 Δεκεμβρίου 2016 έως 31 Ιανουαρίου 2017 από τα ΚΕΠ και προορίζονται μόνο για δικαιούχους με αναπηρία άνω του 67%, υπό την προϋπόθεση ότι το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 ευρώ και το οικογενειακό 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο ανάλογα με τον αριθμό μελών.

Στο συνολικό εισόδημα περιλαμβάνεται και το αυτοτελώς φορολογούμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο. Οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους εξαιρούνται και λαμβάνουν δελτίο – κουπόνι ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Τα άτομα με αναπηρίες που δικαιούνται δελτίο μετακίνησης θα προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων ή στα ΚΕΠ:

Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω.

Γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%) και η διάρκεια ισχύος της.

Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑμεΑ (επίδομα) από τις αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας των δήμων ή το διατροφικό επίδομα από τις περιφερειακές ενότητες, δικαιούνται κάρτα χωρίς την προσκόμιση γνωμάτευσης. Η πιστοποίηση εδώ, γίνεται με βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο επιδοματούχων από τους δήμους.

Οι τυφλοί και οι ΒΝΚ με δείκτη νοημοσύνης 30 (τριάντα) και κάτω που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο των δήμων, δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς
Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.

Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής, καθώς και η μη παραλαβή δελτίου μετακίνησης από άλλη περιφερειακή ενότητα ή ΚΕΠ.

Για την έκδοση νέας κάρτας, δύο πρόσφατες φωτογραφίες από τις οποίες η μία να επικολλάται στο δελτίο και η άλλη να επισυνάπτεται στην αίτηση του δικαιούχου. Ειδικά οι ολικά τυφλοί και οι βαριά νοητικά υστερούντες με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω σύμφωνα με γνωμάτευση ΚΕΠΑ που δικαιούνται δελτίο συνοδού, πρέπει να συνυποβάλλουν τρεις ίδιες φωτογραφίες από τις οποίες η μία να επικολλάται στο δελτίο του συνοδού.

Οι δικαιούχοι των δελτίων δωρεάν μετακίνησης, πρέπει να συνυποβάλλουν εκτός των άλλων και φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας ΔΟΥ για το προηγούμενο οικονομικό έτος (2015), ενώ στην περίπτωση που ο δικαιούχος με υπεύθυνη δήλωσή του δεν επιθυμεί την προμήθεια του σχετικού δελτίου για το αστικό ΚΤΕΛ, αλλά μόνο για το Υπεραστικό, δεν υποχρεούται να προσκομίζει φορολογική δήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες στα ΚΕΠ



"Η ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ (2016)" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ Φ.Σ. Έδεσσας « Μέγας Αλέξανδρος»


Φ.Σ. Έδεσσας « Μέγας Αλέξανδρος» - Με την υποστήριξη της  ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ
(αίθουσα προβολών)

ΔΕΥΤΕΡΑ  12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 - ΩΡΑ 21:00

Η ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ (2016)

Σκηνοθεσία: Paolo Virzi  
Ηθοποιοί:  Valeria Bruni Tedeschi, Micaela Ramazzotti,Valentina Carnelutti
Διάρκεια: 116 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραματική Κομεντί

Η Μπεατρίς είναι μια φαφλατού και ονομαστή δισεκατομμυριούχος, που αρέσκεται να πιστεύει ότι συνδέεται με τους μεγάλους ηγέτες του πλανήτη. Από την άλλη, η Ντονατέλα είναι μια ήσυχη γυναίκα με αρκετά τατουάζ, κλειδωμένη στο προσωπικό της μυστήριο. Και οι δύο είναι ασθενείς σε ψυχιατρείο και αμφότερες έχουν υποστεί κηδεμονικά μέτρα. Αλλάζοντας εντελώς ύφος σε σχέση με τον κυνισμό που είχε επιδείξει στο «Ανθρώπινο Κεφάλαιο», ο Πάολο Βίρτζι επιλέγει για την νέα του ταινία το είδος της δραματικής κωμωδίας. Η «Τρελή Χαρά», που παρουσιάστηκε στο φετινό Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες, αφηγείται της ιστορία μιας τυχαίας συνάντησης από την οποία θα προκύψει μια ισχυρά συμπονετική σχέση ανάμεσα σε δύο εντελώς διαφορετικές γυναίκες, την εγωκεντρική Μπεατρίς και τη λιγομίλητη Ντονατέλα, που όμως μοιράζονται την ίδια βαθιά ανησυχία καθώς προσπαθούν να κλείσουν λογαριασμούς με το παρελθόν. 


      ΠΡΟΣΕΧΩΣ 19/12:  INFERNO  

H ομιλία του Γιάννη Σηφάκη στην ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό 2017


H ομιλία του Γιάννη Σηφάκη στην ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό 2017 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...