Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ

«Αγάπη», «ελπίδα», «αλληλεγγύη». Είναι οι λέξεις που πρωταγωνιστούν αυτές τις Άγιες μέρες των εορτών. Τα Χριστούγεννα, η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, μας δίνουν τη δυνατότητα να έρθουμε πιο κοντά με τον συνάνθρωπό μας και στέλνουν δυνατά μηνύματα για την ίδια την κοινωνία μας. Είναι μία καλή ευκαιρία για να αναλογιστούμε τι συμβαίνει γύρω μας, να νοιαστούμε για τον διπλανό μας, να χαρίσουμε αγάπη με όποιον τρόπο μπορούμε.

Ο Δήμος Αλμωπίας στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων εκείνων που έχουν πραγματική ανάγκη. Μέσα από τις κοινωνικές δομές μας, βοηθάμε πολλές οικογένειες όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εορτών, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και αυτό συμβαίνει γιατί στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε ως Έθνος οι ανάγκες είναι πολλές και η προσφορά αποκτά ουσιαστικό χαρακτήρα πέρα από τον συμβολικό που είχε πριν μερικά χρόνια. Έτσι, δημιουργούμε πακέτα αγάπης όλο το χρόνο μέσα από συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει.

Παράλληλα, η πόλη μας και φέτος για δεύτερη χρονιά έχει το δικό της Χριστουγεννιάτικο Χωριό που χαρίζει χαμόγελα και ταυτόχρονα στέλνει ηχηρά κοινωνικά μηνύματα με την ενίσχυση του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού», που βοηθά πολλά παιδιά από την περιοχή μας και ολόκληρη την Ελλάδα. Σας προσκαλώ να επισκεφθούμε το 2ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που διοργανώνει ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΗ.Κ.Ε.Α. σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και να ζεστάνουμε τις καρδιές μας.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλο τον κόσμο υγεία, το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο και αισιοδοξία για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Ας χαρίσουμε χαμόγελα στο Χαμόγελο του Παιδιού!

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ!



Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας

Γιάννης Σηφάκης : Ανοίγει ο δρόμος για ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Αριδαία - Προκηρύχθηκαν 3 θέσεις για την Πέλλα


Γιάννης Σηφάκης :  Ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Αλμωπία 
Προκηρύχθηκε πρόσληψη 3 μονίμων ΕΚΑΒιτών στην Έδεσσα που θα επιτρέψουν αντίστοιχα την απόσπαση τριών από Έδεσσα σε Αριδαία 
Συνάντηση του βουλευτή με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Κώστα Καρακατσιανόπουλο  
Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη πρόσληψης ΕΚΑΒιτών σε όλη την χώρα. Για την Πέλλα προβλέπονται τρείς θέσεις στην Έδεσσα. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κώστας Καρακατσιανόπουλος σε συνάντηση του με τον βουλευτή τον ενημέρωσε ότι με την ολοκλήρωση της πρόσληψης των τριών ΕΚΑΒιτών στην Έδεσσα θα καταστεί δυνατή η απόσπαση τριών ΕΚΑΒιτών από Έδεσσα προς Αριδαία που μαζί με τους 5 οδηγούς του Κ.Υ. Αριδαίας θα καλύψουν την Αλμωπία με ασθενοφόρα που θα έχουν την έδρα τους στο Κ.Υ. Αριδαίας. 
Η κυβέρνηση υλοποιεί την δέσμευση της για την επίλυση του εξαιρετικά σημαντικού και δίκαιου αιτήματος όλων των πολιτών της Αλμωπίας. Οι σχετικές διαδικασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν τους προσεχείς μήνες. 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΙΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 1 ΟΥ ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Ο ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ  ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΙ 21-22-23  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ



Εθνικός Γιαννιτσών - Α. Σ. Πρόμαχοι 0 - 1


Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο ΑΣ Προμάχων έκανε την έκπληξη και πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης, κερδίζοντας μέσα στην έδρα του τον Εθνικό Γιαννιτσών με 0-1.

Ρεπορτάζ: Άλεξ Αμπάρης

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε όλο σχεδόν τον αγώνα, αλλά ήταν φλύαροι και αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Οι φιλοξενούμενοι με εντεκάδα ανάγκης, λόγω πολλών ελλείψεων, εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη των αντιπάλων τους και σε ένα από αυτά ευτύχησαν να σκοράρουν και να αρπάξουν τη νίκη.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Μάθιου στο 33', ύστερα από λάθος του τερματοφύλακα του Εθνικού, έγινε κάτοχος της μπάλας και από κοντά πλάσαρε σε κενή εστία.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν στο 37' κέρδισαν πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Σαμσούρης, αλλά ο Καραμούζας που το εκτέλεσε, αστόχησε να σκοράρει.










ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...