Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ


Μακεδονική βραδιά με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Οι Καρατζοβίτες» και νόστιμα παραδοσιακά εδέσματα όπως φασολάδα και κολιντάσκες, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης 20/12/2016 μετά τις 19:00 στον χώρο του 2ου Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Δήμου Αλμωπίας, με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης».

 Είμαστε όλοι καλεσμένοι!

 Είσοδος ελεύθερη.





ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ «Δώστε λύσεις στα προβλήματα με την συνδεδεμένη ενίσχυση γάλακτος και με τις αποζημιώσεις ασφαλιστικά εκπρόθεσμων τευτλοκαλλιεργητών και άλλων παραγωγών»


«Δώστε λύσεις στα προβλήματα με την συνδεδεμένη ενίσχυση γάλακτος και με τις αποζημιώσεις ασφαλιστικά εκπρόθεσμων τευτλοκαλλιεργητών και άλλων παραγωγών»
 •       Και απάντηση στους ψευδείς ισχυρισμούς για την πολιτική του ως Υπουργού σε θέματα νέων αγροτών

      Λύση στα προβλήματα των κτηνοτρόφων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών που κινδυνεύουν να χάσουν χρήματα της συνδεδεμένης ενίσχυσης εξ αιτίας υπέρβασης του μικροβιακού φορτίου στο γάλα τους, αλλά και των πληγέντων τευτλοπαραγωγών που δεν μπορούν να πάρουν αποζημιώσεις ως εκπρόθεσμοι στην καταβολή της εισφοράς στον ΕΛΓΑ, ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Καρασμάνης, με παρέμβασή του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
     Για τους μεν γαλακτοπαραγωγούς επισήμανε ότι, επειδή δραστηριοποιούνται σε δυσπρόσιτες και δύσβατες περιοχές, χρειάζονται δύο με τρεις ώρες για να κατεβάσουν το γάλα τους σε παγολεκάνες, με αναπόφευκτη συνέπεια να επιβαρύνεται το μικροβιακό φορτίο. Δεδομένου δε ότι, επιπλέον, δεν ήταν ενημερωμένοι για την σχετική κοινοτική ρήτρα, ζήτησε από τον Υπουργό να σκύψει στο πρόβλημα και να αναζητήσει λύση, ώστε οι άνθρωποι αυτοί, να πάρουν τα χρήματά τους από την συνδεδεμένη ενίσχυση γάλακτος και να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.
     Για σημαντικό αριθμό τευτλοκαλλιεργητών – πολλοί εκ των οποίων έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από υπερβολικές βροχοπτώσεις – που, ναι μεν πλήρωσαν τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ αλλά εκπρόθεσμα, με συνέπεια να μην είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, τόνισε ότι: Δεν κατέβαλαν τις εισφορές τους εμπρόθεσμα, όχι από αμέλεια αλλά λόγω της βαθειάς οικονομικής κρίσης και διότι δεν είχαν έγκαιρα πληρωθεί για την παραγωγή που είχαν παραδώσει. Ανέφερε μάλιστα ότι μόλις προ ολίγων ημερών εισέπραξαν το 30% των χρημάτων της περσινής σοδειάς τους! Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί, ως εκπρόθεσμοι, δεν μπορούν να καταστούν δικαιούχοι αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν. Κάλεσε λοιπόν τον Υπουργό, πριν εκπνεύσει το 2016 να πάρει απόφαση ώστε τόσο οι τευτλοκαλλιεργητές αυτοί όσο και άλλοι αγρότες ασφαλιστικά εκπρόθεσμοι, να καταστούν άμεσα ενήμεροι και να αποζημιωθούν.
     Με την παρέμβασή του στην Επιτροπή, ο πρώην Υπουργός, έδωσε και την οφειλόμενη απάντηση σε μια συνάδελφό του βουλευτή και στους ισχυρισμούς της ότι κατά την υπουργία του με τη νέα ΚΑΠ… ¨ο Γιώργος Καρασμάνης κράτησε κλειστό το αγροτικό επάγγελμα και δεν έλαβε υπ’ όψη του τους νέους αγρότες¨ κτλ κτλ...
     Θύμισε μεταξύ άλλων ότι:
•       Με τη νέα ΚΑΠ αυξήθηκαν τα δικαιώματα των νέων αγροτών κατά 25%. Επιπλέον ελήφθη απόφαση για αύξηση της αξίας των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης στο ανώτατο επίπεδο της αξίας του δικαιώματος της κάθε Περιφέρειας - απόφαση την οποία δεν εφάρμοσε η σημερινή Κυβέρνηση.
•       Για τους νέους που δεν τους είχαν κατανεμηθεί δικαιώματα, και είχαν ξεκινήσει την επαγγελματική τους δραστηριότητα  το 2011 πάρθηκε η απόφαση στήριξής τους. Δόθηκαν σε 12.852 νέους αγρότες 30.783 καινούργια δικαιώματα από το εθνικό απόθεμα του 2013 συνολικής αξίας σχεδόν 17 εκατομμυρίων.
•       Για πρώτη φορά εντάχθηκαν 3.224 επιλαχόντες στο προηγούμενο πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Και μάλιστα μέσα σε τέσσερις μήνες, δηλαδή μέχρι και τέλος Δεκεμβρίου του 2014 μήνες, δόθηκε στους νέους αγρότες η πρώτη δόση των 136 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, ¨ξεμπλοκαρίστηκε¨ το πρόγραμμα νέων αγροτών του 2009 που καρκινοβατούσε και τους δόθηκαν άλλα 56 εκατομμύρια.
•       Στο νέο – δικό μας - Πρόγραμμα της νέας περιόδου, που μόλις προκηρύχθηκε δόθηκαν 300 εκατομμύρια στους νέους αγρότες.
•       Τους τελευταίους μήνες του 2014, δόθηκαν για την πολυπόθητη ρευστότητα 3,5 δις χωρίς κανένα πρόστιμο.

19/12/2016

Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας '' ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΙΡΙΩΝ '' στο μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ


Από το Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΙΠΠ & άλλων Συστημάτων Ποιότητας  της Δ/νσης Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής & Γεωγραφικών Ενδείξεων  του ΥπΑΑΤ έγινε γνωστό ότι η Ομάδα ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΣΙΡΙΣΜΟΣ ΙΡΙΩΝ  , με έδρα  τα Ίρια Αργολίδας  ,   υπέβαλαν   αίτηση  καταχώρισης  της ονομασίας '' ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΙΡΙΩΝ ''  στο Ενωσιακό μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ).  Η εν λόγω αίτηση αφού αξιολογήθηκε, δημοσιοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 3 της αρ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β) όπως έχει τροποποιηθεί  και ισχύει.

Κατά της ως άνω αίτησης καταχώρισης  έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και την 27/12/2016 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην Ελληνική επικράτεια. Οι ενστάσεις συμπληρώνονται σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος V της αρ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και υποβάλλονται στη Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής & Γεωγραφικών Ενδείξεων , Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ -ΕΠΙΠ & άλλων Συστημάτων Ποιότητας  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το αίτημα τροποποίησης της ονομασίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer/2012-02-02-07-52-07/enstaseis.html.
Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το σχετικό φάκελο, μετά από σχετική αίτησή τους.

                                                                                                                        Ο Δ/ΝΤΗΣ

                                               

                                                                                                            ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ

Τέλος σε ουλές και σημάδια στο κεφάλι και το σώμα βάζει η μεταμόσχευση μαλλιών με την επαναστατική τεχνική FUE(FollicularUnitextraction)


Τέλος σε ουλές και σημάδια στο κεφάλι και το σώμα βάζει η μεταμόσχευση μαλλιών με την επαναστατική τεχνική  FUE(FollicularUnitextraction).
Τα αποτελέσματα της νέας τεχνικής είναι εντυπωσιακά και δίνουν λύση στο πρόβλημα εμφάνισης εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο 57ο Σεμινάριο της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής.
Το σεμινάριο, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και είχε θέμα «Τριχωτό Κεφαλής, Διάγνωση-Παθήσεις-Θεραπεία-Χειρουργική Αντιμετώπιση-Μεταμόσχευση Μαλλιών», πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» 17 και 18 Δεκεμβρίου.
«Είναι γεγονός ότι η εξέλιξη στη μεταμόσχευση μαλλιών με την επαναστατική τεχνική  FUE  δίνει την δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους να καλύψουν ουλές και σημάδια που φέρουν εκ γενετής, από κάποια ασθένεια, η μετά από κάποιο ατύχημα» αναφέρει ο διαπρεπής   Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος κ  Απόστολος  Καραλέξης , Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και Επιστημονικός Διευθυντής της DermahairClinic, ο οποίος εφαρμόζει  τη μέθοδο στην Ελλάδα.

 
     ΤΕΧΝΙΚΗ  ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ  ΜΑΛΛΙΩΝ     FUE
 
  Η  νέα τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών  FUEείναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος χωρίς ουλές,  ράμματα και  πόνο .
Τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα προς ένα από τη δότρια περιοχή του κεφαλιού με αποτέλεσμα να έχουμε ακέραια τριχοθυλάκια έτοιμα να τοποθετηθούν στις περιοχές που θέλουμε να καλύψουμε.
Η τεχνική FUEδεν έχει καμία σχέση με την παλιότερη τεχνική stripή FUTπου αφήνει ουλές κατά την λήψη των τριχοθυλακίων. 
Λόγω της ελάχιστα επεμβατικής φύσης της, επιτρέπει να γίνονται μεταμοσχεύσεις μαλλιών σε περιοχές που μέχρι σήμερα ήταν απαγορευτικές, όπως χαρακτηριστικά είναι  οι ουλές, τα σημάδια , τα  φρύδια, το μουστάκι, οι φαβορίτες και τα γένια.
Η αποτελεσματικότητα της νέας επαναστατικής τεχνικής FUE,σύμφωνα με τους μεταμοσχευτές μαλλιών, έγκειται στο γεγονός ότι:
Μετά τον τραυματισμό, από οποιοδήποτε λόγο, δημιουργείται τοπικά ουλωτικός-συνδετικός  ιστός. Παρατηρείται εξαφάνιση των ελαστικών ινών, εξαφάνιση των αγγείων και  γενικότερη ατροφία των στοιχείων της επιδερμίδας.
Σε αυτό το δύσκολο και άγονο περιβάλλον  είναι δύσκολη η επιτυχής κατά 100 % επανέκφυση των τριχών. Με την σύγχρονη όμως ιατρική τεχνολογία και τη νέα τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUEπροσεγγίζουμε πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας.
«Το αποτέλεσμα που προσφέρει η  τεχνική FUEείναι εντυπωσιακό όσον αφορά την κάλυψη των αντιαισθητικών ουλών και των σημαδιών καθώς σχεδόν τα εξαφανίζει» εξηγεί ο κ Καραλέξης και προσθέτει
«Ταυτόχρονα όμως γεμίζει με αυτοπεποίθηση τη γυναίκα ή τον άνδρα, ανεβάζει την ψυχολογία του και γενικότερα ,αν η ουλή ήταν πολύ μεγάλη, αλλάζει τη ζωή του».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει παρατηρηθεί  ότι οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε τέτοιες μεταμοσχεύσεις γίνονται πιο κοινωνικοί, πιο εκφραστικοί και πιο αποδοτικοί στην δουλειά τους.
  Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα 32 χρόνης, η οποία μετά από τροχαίο ατύχημα απέκτησε μεγάλες ουλές στο τριχωτό της κεφαλής.
 Οι ουλές , μετά την  ανάρρωση από το τροχαίο, τις δημιουργούσαν έντονο ψυχολογικό πρόβλημα και καθημερινά προσπαθούσε να βρει τρόπο να τις καλύψει. Ενημερώθηκε   από τον κ Καραλέξη για τη νέα τεχνική FUE  και προχώρησε σε μεταμόσχευση  μαλλιών  
Συγκεκριμένα στο περιστατικό αυτό τοποθετήθηκαν 1460 τρίχες πάνω στις ουλές και γύρω από αυτές για να υπάρξει ομοιομορφία του αποτελέσματος.
 Μετά από έξι μήνες η ασθενής απέκτησε την χαμένη αισιοδοξία της , ανέβηκε ψυχολογικά και προχώρησε  σε γάμο με τον αγαπημένο της.
« Η επανέκφυση των τριχών ανήλθε περίπου στο 90% των τριχών που τοποθετήθηκαν, ποσοστό υψηλό αν υπολογίσουμε τον ουλοποιημένο-συνδετικό ιστό που υπήρχε στην προηγηθείσα τραυματισμένη περιοχή» κατέληξε ο κ. Καραλέξης.
 
 
 
               ΠΕΡΙΟΧΕΣ   ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ   ΓΙΑ    FUE
 
Περιοχές που μπορεί να γίνει αποκατάσταση των ουλών :
ØΤριχωτό κεφαλής
ØΦρύδια
ØΠρόσωπο
ØΠεριοχή γενιών στους άνδρες
ØΟπουδήποτε στο σώμα
 
Οι ουλές μπορεί να έχουν προκληθεί από ατυχήματα ή από παθήσεις όπως:
ØAπό τραυματισμό,
ØMετά από χειρουργείο,
ØAπό Εγκαύματα,
ØAπό αυτοάνοσα νοσήματα (όπως ο θυλακικός λειχήνας , ο λύκος κ.α.),
ØMετά από ακτινοβολίες,
ØΣτη λεύκη
 

www.karalexis.gr  210 7232932

Πότε θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι απο το ΙΚΑ τον ΟΑΕΕ τον ΟΓΑ και το δημόσιο τις συντάξεις Ιανουαρίου


Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι από το ΙΚΑ τον ΟΑΕΕ τον ΟΓΑ και το δημόσιο τις συντάξεις Ιανουαρίου. Μαζί με τις συντάξεις θα καταβληθεί και το έκτακτο επίδομα «13η σύνταξη» όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου 2017 θα καταβληθούν ως εξής:

 1. Στους συνταξιούχους Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ, στις 20 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Τρίτη.

 2. Στους συνταξιούχους Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προέρχονται από τους λοιπούς φορείς (ΙΚΑ, ΝΑΤ) και το Δημόσιο, στις 22 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.

 3. Οι επικουρικές συντάξεις (ΕΤΕΑ) στις 29 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη.

 4. Τα μερίσματα του ΜΤΠΥ για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο και Δεκέμβριο στις 29 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Πέμπτη. 

Υπενθυμίζεται ότι τα μερίσματα θα ενσωματώσουν τη δεύτερη και τελευταία αναδρομική παρακράτηση, που προκύπτει από τις μειώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, αλλά ίσχυσαν από την 1η Ιανουαρίου 2016.

 Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι, η συγκεκριμένη διευκόλυνση για τους συνταξιούχους, πραγματοποιείται λόγω μη καταβολής πια, δώρου Χριστουγέννων (13η σύνταξης), η οποία καταργήθηκε, ελέω μνημονίου.
 Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι, μπορεί να καρπώνονται αυξημένη ρευστότητα, εν μέσω εορταστικής περιόδου, όμως θα πρέπει να μην ξεχνούν ότι η επόμενη καταβολή σύνταξης θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου, ανάλογα το Ταμείο…





ΠΗΓΗ...www.dikaiologitika.gr

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΒΕΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...