Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ξεκινούν οι εργασίες για τη διαμόρφωση πεζοδρομίων επί της οδού Ξενιτίδη στην Αριδαία


ΑΠΟΚΤΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΞΕΝΙΤΙΔΗ

Ξεκινούν οι εργασίες για τη διαμόρφωση πεζοδρομίων επί της οδού Ξενιτίδη (δρόμος Ξενιτίδειου Πνευματικού Κέντρου και Δημοτικού Σταδίου Αριδαίας), ένα έργο που υλοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας και πρόκειται να αλλάξει την εικόνα της πόλης και να της δώσει νέα πνοή.

Πρόκειται για την κεντρική είσοδο της Αριδαίας η οποία θα αποκτήσει μία ταυτότητα, κάτι που λείπει όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερα σε μια τοποθεσία η οποία αποτελεί την «βιτρίνα» της περιοχής μας αν αναλογιστεί κανείς ότι την διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες.

Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η διαμόρφωση του δικτύου κίνησης πεζών επί της οδού Ξενιτίδη στον οικισμό της Αριδαίας. Προβλέπεται η δημιουργία πεζοδρομίων συνολικού μήκους 160 μέτρων. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί η κοπή επτά δέντρων/εκτεταμένων θάμνων που είτε είναι σε άσχημη κατάσταση είτε είναι ασύνδετα στη συνολική σύνθεση. Προς αντικατάσταση τους και προς ενίσχυση της υφιστάμενης φύτευσης, προτείνεται η φύτευση συνολικά 22 καλλωπιστικών δαμασκηνιών. Επίσης, οι ζώνες φύτευσης φυτεύονται με 300 ποώδη φυτά (λεβαντίνες), 150 θάμνους (φορσύθιες) και 50 αναρριχώμενα (κίτρινο γιασεμί). Τα τελευταία τοποθετούνται επί της περίφραξης του Δημοτικού Σταδίου Αριδαίας. Τοποθετούνται φωτιστικά οδοφωτισμού με δυο βραχίονες, οκτώ επιστήλιοι κάδοι απορριμμάτων και δυο καθιστικά. Παράλληλα, τα δέντρα προστατεύονται με αντικλεπτική χυτοσιδηρή σχάρα στη λεκάνη άρδευσης του δέντρου.

Στο ίδιο έργο συμπεριλαμβάνεται η αναβάθμιση των υποδομών του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής (περιοχή κοντά στο Δασάκι), η διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στο οικοδομικό τετράγωνο 81Α (περιοχή κοντά στην πολεοδομία) όπου προβλέπεται η δημιουργία πρότυπης παιδικής χαράς και πάρκου και η διαμόρφωση πεζοδρόμου βόρεια του οικοδομικού τετραγώνου 108Γ (περιοχή 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας).

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου που περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω παρεμβάσεις είναι 994.000 ευρώ (με το ΦΠΑ). Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε το 2014 με τη βοήθεια του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Καρασμάνη.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...