Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Συλλυπητήρια επιστολή του δημάρχου Αλμωπίας για τον θάνατο του ευεργέτη Νικολάου Ξενιτίδη


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΞΕΝΙΤΙΔΗ

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Νικολάου Ξενιτίδη. Ενός πραγματικού ευεργέτη που δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του και άφησε σημαντική παρακαταθήκη στην Αλμωπία που αγάπησε, όπως το Πνευματικό Κέντρο της Αριδαίας που φέρει το όνομά του αλλά και σημαντικές δωρεές στο χώρο της υγείας.

Ο Νικόλαος Ξενιτίδης με καταγωγή από τη Χρυσή, υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ένας έντιμος άνδρας, με ήθος και αγάπη για το συνάνθρωπο, βοηθώντας μάλιστα πολλούς νέους ανθρώπους να ανοίξουν τα φτερά τους και να πάνε ένα βήμα παρά πέρα.

Άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του και θα τον μνημονεύουμε πάντοτε όπως του αξίζει: ως ένα μεγάλο ευεργέτη που αγάπησε πολύ αυτόν τον τόπο. Θα κλείσω με μία δήλωση που είχε κάνει ο μεγάλος αυτός ευεργέτης, ο οποίος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε προς τιμήν του ο Δήμος Αλμωπίας το 2012 είχε πει την εξής φράση με αφορμή τις ευχαριστίες που δέχτηκε: «Έκανα το καθήκον μου. Από το λαό τα έβγαλα και στο λαό τα έδωσα. Είμαστε σε μια ζωή περαστική. Δεν έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε τη χαρά από τους άλλους ανθρώπους», είχε πει τότε ο Νικόλαος Ξενιτίδης δίνοντας μαθήματα ήθους και κοινωνικής προσφοράς.

Να έχει Καλό Παράδεισο! Θα τον θυμόμαστε όλοι με αγάπη!



Δημήτρης Μπίνος

Δήμαρχος Αλμωπίας

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...