Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στους Προμάχους του 2017


Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας  στους Προμάχους.
Την ημέρα αυτή εορτάζεται η αναστήλωση των Ιερών εικόνων από την αυτοκράτειρα του Βυζαντίου και μετέπειτα Αγία Θεοδώρα το έτος  843 μ. Χ.
Μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του χωριού, ακολούθησε περιφορά των εικόνων,  που όλοι οι κάτοικοι έφεραν από τα εικονοστάσια των σπιτιών τους, περιμετρικά του Ναού.
Πλήθος πιστών, κρατώντας τα εικονίσματα των οικογενειακών προστατών Αγίων τους, με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, συμμετείχαν στην πομπή, ακολουθώντας τον Πατέρα Γεώργιο και την επιβλητική συνοδεία των ψαλτών του Ναού και μετά από τις καθιερωμένες στάσεις, όπου αναγιγνώσκονταν  τμηματικά το «σύμβολο της πίστης» μας, κατέληξαν ξανά πίσω στον Ιερό Οίκο Του, για το Αντίδωρο και τις ευχές.

Χρόνια πολλά.














































































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...