Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Οι "Σοφοί"

Η Φάρμα των Ζώων - Τζορτζ Όργουελ.

- "Παππού, τι σημαίνει "δημαιρεσίες" τι είναι όλα αυτά που διαβάζεις;"
Ανασηκώνω ξαφνιασμένος το βλέμμα μου από τον υπολογιστή, όπου διάβαζα κάποια δημοσιεύματα για τα τεκταινόμενα στο δημοτικό συμβούλιο και προβληματιζόμενος για το τι θα απαντήσω στον εφτάχρονο εγγονό μου ξύνω αμήχανα το κεφάλι μου.

- "Ε να, όλοι εμείς που κατοικούμε στην επαρχία μας, όλα τα χωριά, έχουμε ορίσει σε 30 "σοφούς" ανθρώπους να μας διοικούν και να μας λύνουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται και τώρα όλοι αυτοί συνεδριάζουν, για να βγάλουν έναν από αυτούς που θα είναι πρόεδρος και θα τους συντονίζει για να λειτουργούν πιο σωστά."

- "Και αφού όλοι αυτοί οι σοφοί ορίστηκαν να κάνουν καλά πράματα, γιατί μαλώνουν και τρώγονται και διαφωνούν;"

Επιστρατεύοντας όση φαντασία διαθέτω, του εξηγώ ότι υπάρχουν διάφορες ομάδες, που η καθεμιά θέλει να ηγείται αυτή και να περνάει το δικό της και ότι υπάρχουν διαφωνίες και ψηφίζουν για να επικρατήσει η πλειοψηφία και στο τέλος την αποδέχονται όλοι.

- "Και γιατί όλοι κατηγορούν ο ένας τον άλλον, γιατί δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε κάτι τόσο απλό, και μιλούν για νόμους, και υπόγεια παιχνίδια και λάσπες και "αγίους" και γουρούνια και αποστάτες και συμφέροντα και ψηφίζουν, και ξαναψηφίζουν και μετράνε και ξαναμετράνε .....
Αλήθεια δεν σας καταλαβαίνω εσάς τους μεγάλους.
Όταν μεγαλώσω, δεν θέλω να γίνω "σοφός", προτιμώ να γίνω ζωγράφος, να φτιάχνω πίνακες με λουλουδάκια. Και ήλιους, μεγάλους φωτεινούς ήλιους."

- "............."

Παίρνοντας αγκαλιά το μικρό του τάμπλετ, βάζει να παρακολουθήσει τους αγαπημένους του Μπόλεκ και Λόλεκ, αποσύρεται προς το κρεβατάκι του, μονολογώντας κάποιες ακαταλαβίστικες για μένα φράσεις και κλείνει την πόρτα του παιδικού δωματίου πίσω του, αφήνοντάς με να προβληματίζομαι για το τί κόσμο θα παραδώσουμε στους επόμενους και τί είδους "Σοφία" θα τους εμφυτέψουμε.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...