Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Αίτημα του Δημάρχου Αλμωπίας προς την πολιτική προστασία της ΠΕ Πέλλας να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ:

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, βρισκόμαστε επί ποδός μαζί με τους συνεργάτες μου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Σήμερα από το πρωί βρισκόμαστε στα σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα, όπως στους Προμάχους που υποχώρησε η γέφυρα στον Περιφερειακό, στο ποτάμι της Αριδαίας δίπλα στο Δασάκι και στο Γαρέφι όπου το νερό κατεβαίνει με ιδιαίτερη ορμή.
 Όπως ενημέρωσε από χθες το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, έχει περιοριστεί η κυκλοφορία στις γεφυροδιαβάσεις Τσακώνων, Ροδωνιάς, Δωροθέας, Αγάθης και Υδραίας.
 Ήδη, έχω επικοινωνήσει με την Περιφέρεια και έχω ζητήσει να κηρυχτεί άμεσα ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εμείς ως Δήμος, παρεμβαίνουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, μέρα και νύχτα.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

ΘΕΜΑ: «Ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Αλμωπίας»
Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Δήμο Αλμωπίας, όπως και σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα μας, λόγω της γεωμορφολογίας του Δήμου μας με τα πολυάριθμα ρέματα που καταλήγουν στα ποτάμια, σχεδόν όλες οι Τοπικές Κοινότητες αντιμετωπίζουν προβλήματα πλημμύρας.
Ιδιαίτερα, στη Δ.Ε. Αριδαίας, η πόλη της Αριδαίας, ο οικισμός της Υδραίας, οι Τοπικές Κοινότητες Αλώρου, Αψάλου, Γαρεφείου, Δωροθέας και ο οικισμός Αγάθης, Μεγαπλατάνου, Πιπεριάς, Πολυκάρπης, Προμάχων, Όρμας, Λουτρακίου, Λυκοστόμου, Σαρακηνών, Τσάκων και ο οικισμός Χρύσας. Στη Δ.Ε. Εξαπλατάνου οι Τοπικές Κοινότητες Αρχαγγέλου, Περίκλειας και ολόκληρος ο κάμπος της Αλμωπίας κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν όσο τα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν και δεν υποχωρούν.
Ο Δήμος Αλμωπίας έχει ενεργοποιήσει όλο τον εξοπλισμό μηχανημάτων, έργου και οχημάτων που διαθέτει και όλο το προσωπικό του είναι σε επιφυλακή και προσπαθούν να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν πρωτίστως ανθρώπινες ζωές.
Στα πλαίσια αυτής της υπεράνθρωπης προσπάθειας που κάνει ο Δήμος μας με ίδια μέσα, κρίνεται επιτακτική ανάγκη η συνδρομή κάθε μηχανήματος και οχήματος έργου ιδιωτών που μπορεί να βοηθήσει στο έργο του Δήμου.
Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως κηρύξετε το Δήμο Αλμωπίας (Δ.Ε. Αριδαίας και Δ.Ε. Εξαπλατάνου) σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΜΠΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...