Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

       «Φρένο»  στην υποτροπή της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας ,σε ποσοστό που κυμαίνεται από 40 μέχρι 80%, βάζουν τα νέα φάρμακα!
Αυτό ανέφερε ο κ Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μιλώντας σε διάλεξη του  Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα: «Περιβαλλοντικοί Παράγοντες και Σκλήρυνση Κατά Πλάκας».
Ταυτόχρονα ο κ Παπαδημητρίου εξέφρασε την ελπίδα πως τα επόμενα χρόνια με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης αλλά και της φαρμακολογίας θα κερδηθούν κι άλλες μάχες στον πόλεμο για την  οριστική αντιμετώπιση της πολυπαραγοντικής αυτοάνοσης ασθένειας, που οδηγεί σε πολλές περιπτώσεις σε αναπηρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν από τον κ Παπαδημητρίου, η νόσος ,η οποία εμφανίζεται  στην εύκρατη ζώνη, πλήττει κυρίως την λευκή φυλή και   παρουσιάζει σημαντική αύξηση συχνότητας τα τελευταία χρόνια σε Ευρώπη, Αμερική,  Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.
 
  ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
 
Η  νόσος που περιγράφτηκε για πρώτη φορά από τους CharcotandVulpianτο 1866, πλήττει το κεντρικό νευρικό σύστημα και μόλις το 1993 χρησιμοποιήθηκε η πρώτη φαρμακευτική αγωγή. Τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίζει είναι:
ØΘάμπωμα ματιών , που κλινικά αποκαλείται «οπτική νευρίτιδα»
ØΔιπλή όραση ή απώλεια της αντίθεσης και των «ζωντανών» χρωμάτων
ØΜούδιασμα και Μυρμήγκιασμα προσώπου ή άνω και κάτω άκρων
ØΠόνος, μυικές συσπάσεις και μυϊκή δυσκαμψία που εμφανίζονται συχνά στα κάτω άκρα και δυσχεραίνουν περισσότερο την βάδιση
ØΠροβλήματα ισορροπίας και συχνά επεισόδια ιλίγγων   
Η εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος επιβάλλει την άμεση εξέταση από γιατρό καθώς η έγκαιρη διάγνωση της νόσου είναι καθοριστική για την εξέλιξη της.
«Η νόσος εμφανίζει εξάρσεις και υφέσεις και όταν το μεσοδιάστημα  αυτών είναι μεγάλο τότε η εξέλιξη και η πρόγνωση της νόσου είναι καλή  για τον ασθενή» τόνισε ο κ Παπαδημητρίου.
 
     ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
 
 Τα αποτελέσματα πολλών επιστημονικών ερευνών έδειξαν ότι πρόκειται για μία διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος στην οποίαν ευαισθητοποιημένα κύτταρα του περιφερικού αίματος εισέρχονται στον εγκέφαλο και προκαλούν ανοσολογική αντίδραση και διάσπαρτες εστίες φλεγμονής.  Ερώτημα παραμένει ποιοι είναι οι παράγοντες που ευαισθητοποιούν τα κύτταρα και προκαλούν την ανοσολογική αντίδραση.  Τέτοιοι παράγοντες είναι :
 
ØΓενετικοί
ØΤοξικολογικοί
ØΔιατροφικοί
ØΑυτοάνοσοι- Στρεσογόνοι
ØΚοινωνικοοικονομικοί
ØΙογενείς λοιμώξεις
ØΜικροβιακές λοιμώξεις
ØΚλιματολογικές συνθήκες
Επίσης σημαντικό  ρόλο στην εμφάνιση και   εξέλιξη της νόσου φαίνεται να παίζει το κάπνισμα και η παιδική παχυσαρκία, ενώ αντίθετα η χορήγηση της βιταμίνης D  προσφέρει ασπίδα προστασίας του ανθρώπινου οργανισμού έναντι της ασθένειας.
Συγκεκριμένα σε πέντε επιστημονικές μελέτες διαπιστώνεται ότι το κάπνισμα σε ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας προκαλεί οξεία παροδική επιδείνωση των συμπτωμάτων και αυξάνει τον κίνδυνο μετάπτωσης από υποτροπιάζουσα σε προοδευτικά επιδεινούμενη μορφή.  Επίσης σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι παίζει και το παθητικό κάπνισμα.
Καθοριστική είναι η επίδραση της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης της  ασθένειας  σε ηλικίες κάτω των 18 χρόνων.
Αντίθετα οι μελέτες έδειξαν ότι:
 
ØHκατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Dόπως παρατηρείται στις παραθαλάσσιες περιοχές σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου
ØΤα αυξημένα επίπεδα Βιταμίνης Dστον ορό, στην ηλικία των 20 χρόνων, μειώνουν σημαντικά την εμφάνιση
ØΤα αυξημένα επίπεδα Βιταμίνης Dμειώνουν τον κίνδυνο αξονικών βλαβών και τον κίνδυνο αναπηρίας.
Ø 
Σε μια προοπτική μελέτη , που έγινε  με 200.000 νοσηλεύτριες, απέδειξε ότι  η  λήψη βιταμίνης D  μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας κατά 40%.
Επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα μελετών που έγιναν για την συσχέτιση του μήνα γέννησης των παιδιών με την επικινδυνότητα της νόσου.
Συγκεκριμένα τα παιδιά που γεννιούνται τον Μάιο,( με σύλληψη τον Σεπτέμβριο και  κύηση  κατά την διάρκεια  Φθινοπώρου, Χειμώνα και Άνοιξης), έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό κινδύνου εμφάνισης της νόσου.
Αντίθετα τα παιδιά που γεννιούνται τον Νοέμβριο ( με σύλληψη τον Μάρτιο και κύηση Άνοιξη, Καλοκαίρι και Φθινόπωρο) έχουν το μικρότερο ποσοστό κινδύνου εμφάνισης της ασθένειας. 
Περιβαλλοντικές και επιδημιολογικές μελέτες μας έδωσαν σημαντικές πληροφορίες για την δυνατότητα πρόληψης της αναπηρίας και τα νέα φάρμακα τα οποία είναι διαθέσιμα βελτίωσαν σημαντικά την κλινική εικόνα και την πορεία των ασθενών.
 

ΠΛΗΡ: Άννα Τζώρτζη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας. Tηλ. 210 6470056, 210 3314755

20 σημάδια ότι έχεις την καλύτερη μαμά του κόσμου!


H γυναίκα αυτή έκανε τα πάντα για ‘σένα. Αφιέρωσε τον προσωπικό της χρόνο, έκανε ένα σωρό εκπτώσεις στα θέλω της, ξενύχτησε, ξαγρύπνησε, αγωνίστηκε για χάρη σου –όπως, πιθανότατα, κάνεις κι εσύ τώρα για τα εγγόνια της.
 Η μαμά του καθενός είναι η καλύτερη μαμά στον κόσμο, γιατί…

1. Γιατί σε άφησε να φας εκείνο το τελευταίο κομμάτι πίτσα, αυτή την σοκολατένια πάστα ή το τελευταίο μπισκότο, κι ας ήταν το αγαπημένο της. Και γιατί σε έκανε να πιστέψεις ότι «δεν πεινούσε» ή ότι «δεν είχε όρεξη» -κι ας είχε.

2. Γιατί έχει σκουπίσει, σφουγγαρίσει, τρίψει και γυαλίσει πατώματα, ρούχα, στρώματα, χαλιά λερωμένα από «τσισάκια» και εμετούς και τόσα άλλα χαριτωμένα που έκανες ως παιδί. Και δεν γκρίνιαξε καθόλου.

3. Σε άφηνε να τις φτιάξεις τα μαλλιά κοτσιδάκια, να την βάψεις και να τη στολίσεις όπως ήθελες όταν ήσουν κορίτσι, κι ας την έκανες να μοιάζει με τον Βασιλιά Καρνάβαλο.

4. Ήταν πάντα μα πάντα πρόθυμη να θαυμάσει τις ζωγραφιές σου και να πει «Τι όμορφη ζωγραφιά!» κι ας έβλεπε μια πολύχρωμη μουτζούρα.

5. Έχεις την καλύτερη μαμά του κόσμου, γιατί ποιος άλλος θα σε ανεχόταν στη δύσκολη εφηβεία σου; Ποιος άλλος έχει υπάρξει τόσο υπομονετικός μαζί σου, τη στιγμή μάλιστα που τον χρησιμοποιείς σαν κυματοθραύστη;

6. Παραδέξου το: είναι η καλύτερη, γιατί χωρίς εκείνη δεν θα ήξερες πώς να φτιάξεις αυτήν την πίτα που τους κάνει όλους να ζητούν τη συνταγή. Γιατί χωρίς την σοφή συμβουλή της, εκείνος ο λεκές θα έμενε για πάντα στη μοκέτα σου. Γιατί έχει μια λύση για κάθε σου πρόβλημα και σε κάνει να πιστεύεις καμιά φορά, ότι δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια μηχανή παραγωγής λύσεων.

7. Γιατί ήταν πάντα εκεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου έτοιμη να χειροκροτήσει την αδέξια προσπάθειά σου να απαγγείλεις κάποιο ποίημα για το έπος του ’40 –κι ας έπρεπε να πάρει ρεπό απ’ τη δουλειά.

8. Γιατί σε άφησε να κάνεις λάθη και να μάθεις απ’ αυτά, κι ας έβραζε μέσα της κάθε φορά που σε έβλεπε να αποτυγχάνεις.

9. Είναι η καλύτερη, γιατί ποτέ, μα ποτέ δεν είναι ακατάλληλη η ώρα να την πάρεις. Είναι ο πιο ειλικρινά διαθέσιμος άνθρωπος στη ζωή σου και θα είναι μέχρι να μην την βαστούν τα πόδια της.

10. Γιατί χωρίς εκείνην ποιος θα σε αγαπούσε τόσο πολύ, χωρίς να τον ενοχλεί ο παλιοχαρακτήρας σου;

11. Γιατί σε άφηνε να κοιμηθείς στο κρεβάτι της.

12. Η πιο καλή μαμά του κόσμου είναι η μαμά που σε έμαθε να λες «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» και «συγγνώμη» και σου δίδαξε ότι είναι κακό να πετάμε σκουπίδια στον δρόμο κι ότι πρέπει να σηκωνόμαστε στο λεωφορείο όταν κάποιος έχει ανάγκη τη θέση μας.

13. Γιατί εκείνη έφτιαξε όλες τις υπέροχες αναμνήσεις απ’ τα παιδικά σου χρόνια.

14. Είναι η καλύτερη, γιατί μέχρι και σήμερα που έγινες κοτζάμ γαϊδούρα, όταν αρρωσταίνει, σου φτιάχνει σουπίτσες και σου δίνει ιαματικά φιλάκια.

15. Γιατί σε κάνει να νιώθεις δυνατή και ικανή για όλα, από την συναυλία του Ωδείου έως την συνέντευξη για την καινούρια δουλειά.

16. Η μαμά σου είναι η πιο καλή μαμά του κόσμου, επειδή φρόντιζε, φροντίζει και θα φροντίζει τα παιδιά σου με αυταπάρνηση και απεριόριστη αγάπη.

17. Γιατί τι θα είχες απογίνει, αν δεν υπήρχε η αγκαλιά της που όλα τα λύνει κι όλα τα συγχωρεί;

18. Ναι, είναι η καλύτερη γιατί -σε πολύ μεγάλο βαθμό- σε εκείνη χρωστάς αυτό που είσαι σήμερα.

19. Έχεις την καλύτερη μαμά του κόσμου, αν όταν σου λένε «Όσο μεγαλώνεις, γίνεσαι ίδια η μάνα σου», νιώθεις περήφανη!

20. Είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου, γιατί είναι η μαμά σου. Και η μαμά του καθενός είναι οπωσδήποτε η καλύτερη. Όλοι το ξέρουν αυτό.





Φύγε μακριά από σχέσεις άρρωστες, ψεύτικες και δήθεν…


Φύγε μακριά ΑΝ…

-σηκώσει χέρι πάνω σου. Φύγε με την πρώτη φορά και χωρίς καμία δικαιολογία.

-ζει στη μιζέρια, στην αδράνεια και δε σε κάνει να γελάς, να χαίρεσαι την κάθε στιγμή.

-σε ειρωνεύεται και σε περιπαίζει με την πρώτη ευκαιρία.

-δε βλέπει την ψυχή και το μυαλό σου αλλά μόνο το σώμα σου.

-σε επικρίνει για το ύψος, το βάρος και την εμφάνισή σου.

– όχι μόνο σε φέρνει στα δύσκολα αλλά και σε εγκαταλείπει σε αυτά.

-προσπαθεί να κάνει τους πάντες χαρούμενους ακόμη κι αν δεν εκτιμάει κανέναν τους, με μόνο στόχο να επωφεληθεί από αυτούς. Το κάνει και μαζί σου. Νόμος!

– σου λέει αυτό που θέλεις να ακούσεις κι όχι αυτό που πραγματικά σκέφτεται για εσένα. Κρύβει σκοπιμότητες!

-είναι μαζί σου για να ικανοποιεί τις δικιές του μόνο συναισθηματικές και σωματικές ανάγκες.

-θέλει να σε αλλάξει και να σε κάνει να είσαι ό, τι βολεύει εκείνον και την εικόνα του στους γύρω του.

-ζηλεύει. Ζηλεύει τα πάντα σου, τη δουλειά σου, τις επιτυχίες σου, τους φίλους σου, την προσωπικότητά σου, τα ενδιαφέροντά σου, τη ζωή σου ολόκληρη!

-έρχεται, φεύγει και ξανάρχεται ανάλογα με τα κέφια του.

-κοιτάει την τσέπη σου κι όχι την ψυχή σου.

-σε ελέγχει συνεχώς και θέλει να ξέρει που είσαι, με ποιον, τι κάνεις…

-κοντά του δεν είσαι ο εαυτός σου. Αν τον χάνεις λίγο λίγο κάθε μέρα, γιατί στο τέλος θα γίνεις μια άλλη ή ένας άλλος που δεν θα αναγνωρίζεις.

Φύγε πρώτος, φύγε πρώτη.
Φύγε εγκαίρως.
Φύγε πριν δεθείς, ειδάλλως θα ξηλωθείς και θα ματώσεις.
Φύγε περήφανα, με το κεφάλι ψηλά.
Κλείσε πολύ καλά την πόρτα πίσω σου.
Μη μείνεις λεπτό σε σχέσεις άρρωστες, σε σχέσεις ψεύτικες και δήθεν.
Σε σχέσεις που αντί να σε γεμίζουν χαρά σου ρουφούν τη ζωτικότητά σου, ώσπου να σε αδειάσουν, να σε στεγνώσουν και τότε να σε πετάξουν στα σκουπίδια.
Μη μείνεις με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει, γιατί δε θα αλλάξει, απλά θα γίνει χειρότερο. Και αυτό το χειρότερο μπορεί και να σε φυλακίσει για πάντα.
Δυστυχία!
Φύλαξε τον εαυτό σου, γιατί είναι ότι πιο πολύτιμο έχεις και μην τον χαρίζεις πουθενά εύκολα.
Τα χρόνια σου δε θα τα έχει κανείς να στα επιστρέψει!
Μη τα σπαταλήσεις, λοιπόν, για κανέναν που δε θα σου αποδεικνύει καθημερινά, με μικρές, μεγάλες κι αληθινές πράξεις, πόσο σε θέλει κοντά του.
Δίπλα του, σώμα, ψυχή και νου.

Κάνε το βήμα, σήμερα, τώρα, αυτή τη στιγμή!

Της Ελίνας Φυλακτού 




"Από έρωτα πεθαίνουν τα κλαριά" Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα


Η νύχτα στέκει μουσκεμένη  
μέσα στου ποταμιού τις όχθες  
και στα στήθια της Λολίτας  
από έρωτα πεθαίνουν τα κλαριά   
*****
Γυμνή η νύχτα τραγουδάει  
πάνω στου Μάρτη τα γιοφύρια  
Λούζει η Λολίτα το κορμί της  
με νάρδους και γλυφό νερό.   
*****
Η νύχτα, από πιοτό και ασήμι  
λάμπει ανάμεσ' απ' τις στέγες  
Ασήμι από ρυάκια και καθρέφτες  
απ' τ' άσπρα πόδια σου πιοτό
*****

Το υπέροχο αυτό ποίημα του Λόρκα, μελοποίησε ο Γιάννης Γλέζος. Την απόδοση των στίχων στα ελληνικά έκανε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.
 Το 1969 κυκλοφόρησε ο δίσκος που είχε τίτλο "12 τραγούδια του F. G. LORCA". Τα τραγούδια του δίσκου ερμήνευσε μοναδικά ο Γιάννης Πουλόπουλος και συμμετείχε σε δύο τραγούδια η Έλενα Κυρανά. Στο τραγούδι με τίτλο "Χάρτινο τριαντάφυλλο" φωνητικά κάνει η Ρένα Κουμιώτη.
 Την ενορχήστρωση του δίσκου έχει κάνει ο Νίκος Μαμαγκάκης, ενώ το εξώφυλλο είναι του Γιάννη Μόραλη.



Τα τραγούδια του δίσκου είναι:

Το τραγούδι του καβαλάρη
Σεβιλλιάνικο νανούρισμα
Οι ρηγάδες της τράπουλας
Το πρώτο φιλί-Έλενα Κυρανά
Θάνατος την αυγή
Από έρωτα πεθαίνουν τα κλαριά
Κόρντοβα
Μπαλκόνι
Αποχαιρετισμός
Κεφαλοδέσι-Έλενα Κυρανά
Χάρτινο τριαντάφυλλο
Μπαλάντα των τριών ποταμών

Επίσκεψη στην Τ.Κ. Λουτρακίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας


ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ
ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ «ΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ» ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΦΥΛΑΚΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Επίσκεψη στην Τ.Κ. Λουτρακίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Χρήστο Γεωργίου. Εκεί τους υποδέχτηκαν ο Ιερέας του χωριού Πατέρας Σολομώντας, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Μποτσφάρης, ο Διευθυντής των Λουτρών κ. Χρήστος Δίμτσης, μέλη της Διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών.

Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε περιήγηση σε διάφορα σημεία του χωριού, με στόχο να διαπιστωθούν κάποια ζητήματα που υπάρχουν ώστε να δρομολογηθούν και οι σχετικές λύσεις.

Αρχικά, έγινε αυτοψία στο Δημοτικό Κατάστημα του Λουτρακίου, το οποίο όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος βρίσκεται σε μία πολύ άσχημη κατάσταση, καθώς όπως τον ενημέρωσαν ο Πρόεδρος και οι υπόλοιποι συνεργάτες του έχει να συντηρηθεί πάρα πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα μεγάλο κτήριο με χρηστικούς χώρους, το οποίο όμως παρουσιάζει μια εικόνα καταστροφής με τις υγρασίες να καταστρέφουν τους τοίχους και την γενική αταξία που επικρατεί να κατακλύζει τους χώρους. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι σύντομα αυτή η εικόνα θα είναι μόνο στις φωτογραφίες που παρουσιάζονται παρακάτω, καθώς προγραμματίζει εδώ και τώρα παρεμβάσεις στα υδραυλικά δίκτυα του κτηρίου, καθώς επίσης και ελαιοχρωματισμούς εσωτερικά και εξωτερικά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενεί τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα, τοπικούς Συλλόγους και τον Αγροτικό Ιατρό.

Επίσης, ο Δήμαρχος πρότεινε να εξεταστεί με σοβαρότητα από την πλευρά του Δήμου, η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων μπάσκετ και τένις στον χώρο γύρω από την κοινότητα ο οποίος παραμένει άδειος.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος είδε από κοντά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τσιμεντένιο αύλακα ο οποίος έχει καταστραφεί και για τον οποίο θα υπάρξει σχετική μέριμνα το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, ενημερώθηκε για έναν κεντρικό άξονα του χωριού και συγκεκριμένα για την οδό που βρίσκεται πίσω από το άγαλμα του Καπετάν Γαρέφη, η οποία χρειάζεται ενίσχυση στον φωτισμό της, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύτηκε για την επισκευή στα χαλασμένα παγκάκια στην πλατεία του χωριού και για τη συντήρηση του σιντριβανιού.

Επίσης, ο Δήμαρχος βρέθηκε στο πρώην φυλάκιο που βρίσκεται πάνω από το χωριό, ώστε να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται και τι δυνατότητες αξιοποίησης υπάρχουν.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην τοποθεσία «Γαλανά Νερά» Λουτρακίου και λίγο παραπάνω στο εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου, όπου ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ξεναγήθηκαν από τον Πατέρα Σολομώντα σε ένα φυσικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, πρόκειται για μία τοποθεσία η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί, ώστε να παρέχει σε συνδυασμό με τα Λουτρά και άλλες δυνατότητες στους επισκέπτες της περιοχής μας.





ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...