Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων στο "Let' s do it Greece"


Το ρολόι του κινητού μου δείχνει 17.50 του Σαββάτου και με μεγάλες δρασκελιές, υπερπηδώ  δυο δυο τα σκαλιά του εντυπωσιακού δημαρχιακού κτηρίου .
Το άγχος μου φεύγει, όταν φτάνοντας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παρατηρώ ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει αργήσει, μιας και οι συμμετέχοντες στην συνάντηση, δεν έχουν εμφανιστεί όλοι.
Αφού γίνονται τα καθιερωμένα καλωσορίσματα και οι απαραίτητες συστάσεις με τα στελέχη του “LET’ S DO IT GREECE” αποσύρομαι σε ένα κάθισμα στα ορεινά  της αίθουσας και ετοιμάζοντας το σημειωματάριο και την κάμερά μου, περιμένω υπομονετικά να ξεκινήσουμε.
Μετά από μερικά λεπτά καταφθάνει και η δεύτερη της αντιπροσωπίας του χωριού, η Μαρία, η οποία είναι ο ιθύνων νους και ο κινητήριος μοχλός της ομάδας μας και παίρνει τη θέση δίπλα μου καταφανώς καταπονημένη. Προηγήθηκε η επίσκεψή της σε γνωστό φυτώριο λουλουδιών, από το οποίο αγόρασε με χρήματα του ταμείου της ομάδας μας, καινούρια λουλούδια, με τα οποία θα αντικαταστήσουμε  τα ήδη  υπάρχοντα και καταπονημένα από το διάβα του χειμώνα, σε διάφορα σημεία του χωριού.
Αφού η αίθουσα γέμισε σχεδόν, τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Χατζηγιαννίδης με την χαρακτηριστική χαμηλότονη φωνή του και μετά από μια γενική τοποθέτηση, μας παρουσίασε τα τέσσερα στελέχη της δράσης, που ήρθαν από την Αθήνα, την Ξανθούλα, τον Γιάννη, το Νίκο και την Αναστασία.
Η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Αριδαίας Αριάδνη Μαντά, έκανε μια λεπτομερή ανάλυση στην έννοια του εθελοντισμού, μιλώντας με πάθος και πειστικά επιχειρήματα, για την ανάγκη κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης όσων περισσότερων πολιτών γίνεται, και κλείνοντας έκανε μια αναφορά στις ολοκληρωμένες προτάσεις, τις οποίες έχει καταθέσει στον Δήμο, όσον αφορά στοχευμένες παρεμβάσεις σε σημεία της Αλμωπίας.
Ο κύριος Ζαχαριάδης, πρόεδρος της ΔΕΚΕΑ απηύθυνε έναν Λακωνικό χαιρετισμό και αμέσως έδωσε τον λόγο στους κύριους παρουσιαστές.
Με πάθος και λάμψη στα μάτια, τα τέσσερα στελέχη, μας μιλούσαν επί ώρα, τονίζοντας την σπουδαιότητα του εθελοντισμού, της ανάγκης συμμετοχής όλων των τοπικών κοινωνιών και την δουλειά που πρέπει να γίνει από την οικογένεια, για να μεταλαμπαδευτεί  η μεγάλη ιδέα και τα ιδανικά. Μάλιστα μας εκμυστηρεύτηκαν ότι οι δυο από τους τέσσερεις που μας μιλούσαν, είχαν σχέση μητέρας-γιού.
Σκοπός της πανελλαδικής αυτής δράσης, είναι όπως τόνισαν  να ενώσουμε στις 2 Απριλίου,  1500 σημεία της Ελλάδας, σε έναν κοινό σκοπό, και την ημέρα εκείνη 3.000 ομάδες και φορείς, να επέμβουν σε σημεία των περιοχών τους, τα οποία θα υιοθετήσουν και θα  φροντίσουν, καλλωπίζοντας και αναβαθμίζοντάς τα.
Έτσι μας προέτρεψαν, να συμμετάσχουμε στην όμορφη αυτή περιβαλλοντική δράση και μας παρακίνησαν να την κοινοποιήσουμε σε όσους περισσότερους φίλους μας μπορούμε.
Αφού τελείωσε η παρουσίαση των πλάνων, ακολούθησε ένας πολύ ενδιαφέρον διάλογος με τις προτάσεις όλων μας.
Μπόρεσα να αναγνωρίσω εκπροσώπους από τον φιλικό μας σύλλογο νέων Αψάλου, Αλμωπίστας, Νεοχωρίου, Μηλιάς, Τσάκων, Πολυκάρπης, Ακριτών  Αλμωπίας και φυσικά την πανταχού παρούσα κυρία Χρυσαλλίδα από τον σύλλογο της Υδραίας. Ο Χρήστος Γεωργίου με την ιδιότητα του αντιδημάρχου και του προέδρου του Μ.Σ. Γαρεφείου ήταν κι αυτός σε μια γωνιά και παρακολουθούσε με ενδιαφέρον.
Εντύπωση μεγάλη την οποία εξέφρασα και με δυνατή φωνή, μου έκανε η απουσία των μορφωτικών συλλόγων από τα 50 και πλέον χωριά της επαρχίας μας, οι οποίοι για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν την πεποίθησή μου, ότι το μόνο τους μέλημα είναι η διοργάνωση «πλαστικών πανηγυριών» του καλοκαιριού και η ακόρεστη ανάγκη για απόκτηση χρημάτων.
Ακούγοντας τους συνομιλητές μας, συνεχώς ανταλλάσαμε με τη Μαρία ιδέες και προτάσεις, γράφοντάς τις στα πρόχειρα σημειωματάρια που είχαμε μπροστά μας.
Αλήθεια, πόσα πολλά πραγματάκια μπορούμε να κάνουμε, πόσες δράσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν, και πόσο μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας…
Αφού κάναμε με την Μαρία μια μικρή αναφορά για το έργο της ομάδας μας, για το οποίο δεχτήκαμε πολύ κολακευτικά σχόλια από όλους και αφού τονίσαμε την αμέριστη συμπαράσταση που έχουμε από την δημοτική αρχή, επιφυλαχτήκαμε για να συζητήσουμε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του χωριού και υποσχεθήκαμε ότι εντός των ημερών, θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο πλάνο με δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε.
Τελειώνοντας, μετά από τις απαραίτητες φωτογραφίες, και φεύγοντας για το χωριό, συνέλαβα τον εαυτό μου να καμαρώνει για την ομάδα στην οποία ανήκω, γιατί θεωρώ, ότι έχουμε φτάσει  τον πήχη ψηλά, ψηλότερα από πολλούς άλλους.
Και μια επιθυμία.
Να το γιγαντώσουμε ακόμη περισσότερο.



















ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Ο Κώστας κι η Χαρίκλεια παντρεύτηκαν πρόσφατα από κεραυνοβόλο έρωτα κι είναι ακόμα μες τα σιρόπια.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...