Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Έρχονται τα "ΠΡΟΜΑΧΕΙΑ" 2017


PROMACHIA XC OPEN 2017 - Greek League, FAI cat2
Όρος Βόρρας (Καϊμακτσαλάν), Πρόμαχοι Αλμωπίας 7 - 8 - 9 και 10 Απριλίου 2017
  
Με την υποστήριξη του Δήμου Αλμωπίας και του Μορφωτικού Συλλόγου Προμάχων

Ο Αεραθλητικός Σύλλογος Πέλλα flypella.airsportpellas, κατόπιν πρότασης στην ΕΑΠ και με την έγκριση της ΕΛ.Α.Ο, με την υποστήριξη του Δήμου Αλμωπίας και την συνεργασία του Μορφωτικού Συλλόγου Προμάχων, διοργανώνει πανελλήνιο αγώνα αποστάσεων ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ τετραήμερης διάρκειας, μαζί με την ημέρα προπόνησης και προσκαλεί όλα τα σωματεία να λάβουν μέρος σε αυτόν. 

Ο αγώνας προσμετρά στην αξιολόγηση των σωματείων και αποτελεί μερικό κριτήριο για την συγκρότηση της Εθνικής Ομάδος για το έτος 2018.
Η απογείωση "Πρόμαχοι" που προσφάτως έχει ανακαλυφθεί από αθλητές του Αεραθλητικού Συλλόγου Πέλλα.είναι η νεότερη απογείωση της Λέσχης μας στην περιοχή του Νομού Πέλλας 

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1000μ στο κέντρο των 40 χιλιομέτρων της οροσειράς του Βόρρα που αγκαλιάζει τον κάμπο της Αλμωπίας και μαζί με την οροσειρά του Πίνοβου της Τζένας και του Πάϊκου δημιουργεί ένα πέταλο 100 και πλέον χιλιομέτρων οροσειράς ιδανικό για πτήσεις αποστάσεων και αγωνιστικά τρίγωνα, επίσης έχει πολύ καλή κλίση, είναι καλυμμένη με χόρτο και χωράει άνετα τέσσερα με πέντε ανεπτυγμένα αλεξίπτωτα.  

Πετιέται κυρίως με Ανατολικούς, ΝΑ και Νότιους ανέμους αλλά δεν την επηρεάζει ιδιαίτερα ο Δυτικός και ο Νοτιοδυτικό άνεμος, η περιοχή  έχει θερμική δραστηριότητα σχεδόν κατά όλη την διάρκεια του έτους και η πτήση μπορεί να είναι πολύωρη, με πολύ καλά οργανωμένα θερμικά(Πηγή βίντεο: Nick Deligaris)

Πρόγραμμα Αγώνα

Παρασκευή 7/04/2017 - Ημέρα Προπόνησης
12:00 Προσέλευση στο κέντρο ενημέρωσης 
12:30 Αναχώρηση προς απογείωση.
13.00 Ενημέρωση στην απογείωση - Task Briefing 
13:30 Ελεύθερη πτήση η Προπονητικό Task (θα υπάρχει περισυλλογή)
18:00 Λήξη Προπόνησης
Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις σε αξιοθέατα 

Σάββατο 8/04/2017 - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
8:00 - 9:00 Εγγραφές 
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών - General Briefing
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση 
11.00 Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση - Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα 
18.00 Λήξη αγώνα 
18.00 - 19.00 Συλλογή στοιχείων πτήσης 
Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις σε αξιοθέατα 

Κυριακή 9/04/2017 - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών - General Briefing 
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση 
11.00 Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση - Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα 
18.00 Λήξη αγώνα 
19.00 - 20.00 Συλλογή στοιχείων πτήσης 
21:00 Επίσημο Δείπνο

Μεγάλη Δευτέρα 10/04/2017 - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 
09:00 Γενική ενημέρωση αθλητών - General Briefing 
10:00 Αναχώρηση προς απογείωση 
11.00  Ενημέρωση αγώνα στην απογείωση - Task Briefing
12.00 Έναρξη αγώνα 
16.00 Λήξη αγώνα 
16.30 Συλλογή στοιχείων πτήσης 
17.00 Τελετή λήξης με τοπικούς χορούς και τοπικές λιχουδιές 
17.00 Απονομή  βραβείων 

Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίεςΕΔΩ

Σχετική ανάρτηση:
Ένα απόγευμα με τους δαμαστές των αιθέρωνΗ Ομάδα Εθελοντών Προμάχων στο "Let' s do it Greece"


Το ρολόι του κινητού μου δείχνει 17.50 του Σαββάτου και με μεγάλες δρασκελιές, υπερπηδώ  δυο δυο τα σκαλιά του εντυπωσιακού δημαρχιακού κτηρίου .
Το άγχος μου φεύγει, όταν φτάνοντας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παρατηρώ ότι δεν είμαι ο μόνος που έχει αργήσει, μιας και οι συμμετέχοντες στην συνάντηση, δεν έχουν εμφανιστεί όλοι.
Αφού γίνονται τα καθιερωμένα καλωσορίσματα και οι απαραίτητες συστάσεις με τα στελέχη του “LET’ S DO IT GREECE” αποσύρομαι σε ένα κάθισμα στα ορεινά  της αίθουσας και ετοιμάζοντας το σημειωματάριο και την κάμερά μου, περιμένω υπομονετικά να ξεκινήσουμε.
Μετά από μερικά λεπτά καταφθάνει και η δεύτερη της αντιπροσωπίας του χωριού, η Μαρία, η οποία είναι ο ιθύνων νους και ο κινητήριος μοχλός της ομάδας μας και παίρνει τη θέση δίπλα μου καταφανώς καταπονημένη. Προηγήθηκε η επίσκεψή της σε γνωστό φυτώριο λουλουδιών, από το οποίο αγόρασε με χρήματα του ταμείου της ομάδας μας, καινούρια λουλούδια, με τα οποία θα αντικαταστήσουμε  τα ήδη  υπάρχοντα και καταπονημένα από το διάβα του χειμώνα, σε διάφορα σημεία του χωριού.
Αφού η αίθουσα γέμισε σχεδόν, τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Χατζηγιαννίδης με την χαρακτηριστική χαμηλότονη φωνή του και μετά από μια γενική τοποθέτηση, μας παρουσίασε τα τέσσερα στελέχη της δράσης, που ήρθαν από την Αθήνα, την Ξανθούλα, τον Γιάννη, το Νίκο και την Αναστασία.
Η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Αριδαίας Αριάδνη Μαντά, έκανε μια λεπτομερή ανάλυση στην έννοια του εθελοντισμού, μιλώντας με πάθος και πειστικά επιχειρήματα, για την ανάγκη κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης όσων περισσότερων πολιτών γίνεται, και κλείνοντας έκανε μια αναφορά στις ολοκληρωμένες προτάσεις, τις οποίες έχει καταθέσει στον Δήμο, όσον αφορά στοχευμένες παρεμβάσεις σε σημεία της Αλμωπίας.
Ο κύριος Ζαχαριάδης, πρόεδρος της ΔΕΚΕΑ απηύθυνε έναν Λακωνικό χαιρετισμό και αμέσως έδωσε τον λόγο στους κύριους παρουσιαστές.
Με πάθος και λάμψη στα μάτια, τα τέσσερα στελέχη, μας μιλούσαν επί ώρα, τονίζοντας την σπουδαιότητα του εθελοντισμού, της ανάγκης συμμετοχής όλων των τοπικών κοινωνιών και την δουλειά που πρέπει να γίνει από την οικογένεια, για να μεταλαμπαδευτεί  η μεγάλη ιδέα και τα ιδανικά. Μάλιστα μας εκμυστηρεύτηκαν ότι οι δυο από τους τέσσερεις που μας μιλούσαν, είχαν σχέση μητέρας-γιού.
Σκοπός της πανελλαδικής αυτής δράσης, είναι όπως τόνισαν  να ενώσουμε στις 2 Απριλίου,  1500 σημεία της Ελλάδας, σε έναν κοινό σκοπό, και την ημέρα εκείνη 3.000 ομάδες και φορείς, να επέμβουν σε σημεία των περιοχών τους, τα οποία θα υιοθετήσουν και θα  φροντίσουν, καλλωπίζοντας και αναβαθμίζοντάς τα.
Έτσι μας προέτρεψαν, να συμμετάσχουμε στην όμορφη αυτή περιβαλλοντική δράση και μας παρακίνησαν να την κοινοποιήσουμε σε όσους περισσότερους φίλους μας μπορούμε.
Αφού τελείωσε η παρουσίαση των πλάνων, ακολούθησε ένας πολύ ενδιαφέρον διάλογος με τις προτάσεις όλων μας.
Μπόρεσα να αναγνωρίσω εκπροσώπους από τον φιλικό μας σύλλογο νέων Αψάλου, Αλμωπίστας, Νεοχωρίου, Μηλιάς, Τσάκων, Πολυκάρπης, Ακριτών  Αλμωπίας και φυσικά την πανταχού παρούσα κυρία Χρυσαλλίδα από τον σύλλογο της Υδραίας. Ο Χρήστος Γεωργίου με την ιδιότητα του αντιδημάρχου και του προέδρου του Μ.Σ. Γαρεφείου ήταν κι αυτός σε μια γωνιά και παρακολουθούσε με ενδιαφέρον.
Εντύπωση μεγάλη την οποία εξέφρασα και με δυνατή φωνή, μου έκανε η απουσία των μορφωτικών συλλόγων από τα 50 και πλέον χωριά της επαρχίας μας, οι οποίοι για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν την πεποίθησή μου, ότι το μόνο τους μέλημα είναι η διοργάνωση «πλαστικών πανηγυριών» του καλοκαιριού και η ακόρεστη ανάγκη για απόκτηση χρημάτων.
Ακούγοντας τους συνομιλητές μας, συνεχώς ανταλλάσαμε με τη Μαρία ιδέες και προτάσεις, γράφοντάς τις στα πρόχειρα σημειωματάρια που είχαμε μπροστά μας.
Αλήθεια, πόσα πολλά πραγματάκια μπορούμε να κάνουμε, πόσες δράσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν, και πόσο μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας…
Αφού κάναμε με την Μαρία μια μικρή αναφορά για το έργο της ομάδας μας, για το οποίο δεχτήκαμε πολύ κολακευτικά σχόλια από όλους και αφού τονίσαμε την αμέριστη συμπαράσταση που έχουμε από την δημοτική αρχή, επιφυλαχτήκαμε για να συζητήσουμε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του χωριού και υποσχεθήκαμε ότι εντός των ημερών, θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένο πλάνο με δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε.
Τελειώνοντας, μετά από τις απαραίτητες φωτογραφίες, και φεύγοντας για το χωριό, συνέλαβα τον εαυτό μου να καμαρώνει για την ομάδα στην οποία ανήκω, γιατί θεωρώ, ότι έχουμε φτάσει  τον πήχη ψηλά, ψηλότερα από πολλούς άλλους.
Και μια επιθυμία.
Να το γιγαντώσουμε ακόμη περισσότερο.ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο Κώστας κι η Χαρίκλεια παντρεύτηκαν πρόσφατα από κεραυνοβόλο έρωτα κι είναι ακόμα μες τα σιρόπια.

ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...