Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Πρόσκληση σε ιδιοκτήτες φορτηγών για αρωγή στα "Προμάχεια 2017"


Παρακαλούνται όσοι ιδιοκτήτες φορτηγών επιθυμούν να συνδράμουν στην διευθέτηση (επίστρωση με χαλίκια) του ορεινού δρόμου στην περιοχή "Βουντινίτσε', που οδηγεί στην  αρχική απογείωση των αγώνων αιωροπτερισμού "Προμάχεια 2017", να επικοινωνήσουν με τον Χρήστο Μπάτση στο τηλέφωνο 697 4858 026, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης το δρόμου, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί και για τις φετινές υλοτομικές εργασίες.

Επίσκεψη των μαθητών της Α΄τάξης Γυμνασίου Προμάχων στην "Άσπρη πέτρα"


Στα πλαίσια περιβαλλοντικής εξόρμησης, οι μαθητές της Α΄τάξης του Γυμνασίου Προμάχων, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή κύριο Ευστάθιο Πασόη, πραγματοποίησαν  εκδρομή στην μαγευτική "Άσπρη πέτρα", στα βόρεια του ιστορικού οικισμού.

Εκμεταλλευόμενοι τον ανοιξιάτικο καιρό, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν, να σκαρφαλώσουν, να ξεμουδιάσουν και να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας την υπέροχη διαδρομή, μέσα στο φυσικό κάλλος που απλόχερα έχει δωρίσει ο Ύψιστος.

Οι νεαροί εξερευνητές, φυσικά δεν παρέλειψαν να κάνουν και μια στάση στην, πρόσφατα τοποθετημένη από την τοπική εθελοντική ομάδα, τεράστια  Ελληνική σημαία που κοσμεί την κορυφογραμμή του χωριού.










Η συμμετοχή του Γυμνασίου Προμάχων στην Πανελλαδική δράση let΄s do it Greece


Δείτε φωτογραφίες των μαθητών της Α τάξης του Γυμνασίου Προμάχων, που συμμετείχαν στη Δράση στις 27 και 28 Μαρτίου στα πλαίσια της πανελλαδικής εκδήλωσης let s do it greece

Οι φωτογραφίες είναι μόνο από εξωτερικούς χώρους. Έγινε όμως και καθαρισμός εντός του Σχολείου (παραθύρων, αιθουσών, βαψίματα ) υπό την επίβλεψη των καθηγητών










Περιοδεία του Δημάρχου Αλμωπίας στο Άνω και Κάτω Γαρέφι


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΕΥΑ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με την παρουσία του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνου και του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων και Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. κ. Χρήστου Γεωργίου, Συνεδρίασε το Τοπικό Συμβούλιο Γαρεφείου.

Στόχος ήταν να συζητηθούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν το χωριό, ενώ παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για παρεμβάσεις που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα. Εκτενής ήταν η συζήτηση γύρω από την απορρόφηση των χρημάτων του Λ.Α.Γ.Η.Ε. ύψους 17.000 ευρώ που θα αποδοθούν στο χωριό που αφορούν το έτος 2015 με στόχο να υλοποιηθούν παρεμβάσεις αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού προσανατολισμού.

Αμέσως μετά τη Συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο Άνω και Κάτω Γαρέφι, όπου ο Δήμαρχος μαζί με τους συνεργάτες του είδε από κοντά τα ζητήματα του χωριού, που εντοπίζονται κυρίως στον τομέα της άρδευσης, της ύδρευσης και του ηλεκτροφωτισμού κυρίως στην περιοχή του κτηνοτροφικού πάρκου. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετά προβλήματα με τσιμενταύλακες όμβριων σε διάφορα σημεία του χωριού. Σε αυτούς τους τομείς θα επικεντρωθούν οι παρεμβάσεις. Παράλληλα, έχει ήδη υλοποιηθεί το έργο της περίφραξης στο Νηπιαγωγείο του χωριού και έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες ελαιοχρωματισμού του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, ενώ θα πεζοδρομηθεί το επόμενο διάστημα ο δρόμος μπροστά από τα σχολεία. Αυτοψία πραγματοποιήθηκε και στο υδραγωγείο, όπου θα γίνουν κάποιες ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας που παρατηρείται κυρίως κατά τους θερινούς μήνες.

Ο Πρόεδρος του χωριού κ. Γιώργος Μάρκου ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του που είναι παρόντες στα προβλήματα του χωριού και τόνισε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα έχει αναπτυχθεί μία πολύ καλή συνεργασία με κοινούς στόχους για το καλό του τόπου μας. Άλλωστε, είναι γνωστό το ενδιαφέρον του Δημάρχου για το Γαρέφι, το οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια και ως Πρόεδρος και μάλιστα υλοποιώντας σημαντικά έργα. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Άνω Γαρέφι έχει χαρακτηριστεί Παραδοσιακός Οικισμός από το 1994 και γι’ αυτό οι όποιες παρεμβάσεις οφείλουν να σέβονται τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού.








Το Πρωταπριλιάτικο "ψέμα" των Προμαχιώτικων Νέων


Τηρώντας το έθιμο της Πρωταπριλιάς, αναρτήσαμε χθες 1η Απριλίου την "είδηση" περί κατασκευής Δημοτικής υδροηλεκτρικής μονάδας στους Προμάχους, είδηση η οποία αποτελεί την αθώα(;) φάρσα μας.
Ήταν το ψεματάκι που σκαρφιστήκαμε, το οποίο όμως, θα μπορούσε να αποτελέσει τροφή για σκέψη και ποιος ξέρει και για δράση από πλευράς ιθυνόντων, μιας και ο φυσικός υδάτινος πλούτος των Προμάχων είναι αστείρευτος και είναι απορίας άξιο, γιατί να τον εκμεταλλεύονται κάποιοι ιδιώτες κι όχι η κοινότητα, με όλα τα οφέλη που συνεπάγονται.

Χρόνια πολλά και του χρόνου.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...