Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων στον Δήμαρχο Αλμωπίας


Μέλη της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων, είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμωπίας, κατά την οποία του απένειμαν τον έπαινο συμμετοχής της Πανελλαδικής δράσης "Let 's do it Greece", θεωρώντας τον ως επίτιμο μέλος της ομάδας και ευχαριστώντας τον με την κίνηση αυτή για την αμέριστη και συνεχή βοήθεια και συμπαράσταση που τους προσφέρει.

Ο Δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μπίνος τους ευχαρίστησε για την τιμή και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι στο πλευρό τους στις εκάστοτε δράσεις που πραγματοποιούν.

Παρόμοιοι έπαινοι επιδόθηκαν και στους Δημοτικούς συμβούλους Στέφανο Αβραμίκα, Χρήστο Γεωργίου, Γιώργο Γούδη (Αμερικάνο), Χρήστο Μπάτση και Γιώργο Χατζηγιαννίδη, για τους ίδιους λόγους.




Ενέργειες του Δήμου Αλμωπίας για ενεργοποίηση των μηχανισμών ελέγχου και αποζημείωσης των πληγέντων αγροτών από τον παγετό


ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Σειρά επαφών πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος και ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για αγροτικά θέματα κ. Στέφανος Αβραμίκας, με αφορμή τους καταστροφικούς παγετούς που έπληξαν σχεδόν το σύνολο του Δήμου Αλμωπίας και κυρίως τον ορεινό όγκο.

Ο κ. Αβραμίκας πραγματοποίησε αυτοψίες σε πολλές Τοπικές Κοινότητες, ενώ υπάρχει άμεση συνεργασία με τους Προέδρους. Επίσης, υπήρξε επικοινωνία με τους Βουλευτές του Νομού μας, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ με στόχο την άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ελέγχου και αποζημίωσης των αγροτών.

Παράλληλα, ετοιμάζεται από το Δήμο Αλμωπίας σχετικό ψήφισμα, το οποίο θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους παραγωγούς της περιοχής μας που είδαν τους κόπους τους να χάνονται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Κάλεσμα της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών για την εργατική Πρωτομαγιά


Κάλεσμα της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών για την εργατική Πρωτομαγιά

Εργαζόμενες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες της πόλης και του χωριού, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, συνταξιούχοι, μετανάστριες και πρόσφυγες, η Ομάδα μας σας καλεί να δώσουμε όλες το αγωνιστικό μας «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Η ΟΓΕ, οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ σ’ όλη την Ελλάδα και καλούν τις γυναίκες να πάρουν μαζικά μέρος σ’ αυτές. 

Τα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς με τη μαζικότητά τους να σπάσουν τη μοιρολατρία και την απογοήτευση. Η φετινή Πρωτομαγιά να μας βρει όλες στο δρόμο του αγώνα!

Να μη συμβιβαστούμε με τους πετσοκομμένους μισθούς και τις συντάξεις, με τα προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία μας, με τη μερική απασχόληση που σημαίνει μισό μισθό και μισή ζωή, με τη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Δε δεχόμαστε η μητρότητα να θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία και να ρίχνουν αποκλειστικά στις πλάτες μας την ευθύνη των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ.
Δε δεχόμαστε οι ανάγκες οι δικές μας και των παιδιών μας να γίνονται ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα που φουσκώνει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτές είναι οι απαιτήσεις των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων που υπηρετούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, όλα τα αστικά κόμματα. Για τα δικά τους τα συμφέροντα κάνουν «διαπραγματεύσεις». Θέλουν την οικονομική ανάκαμψη που σημαίνει ανάκαμψη της κερδοφορίας τους σε βάρος της ζωής των εργαζομένων. Γιατί όμως σήμερα με τέτοια πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας οι όροι ζωής και εργασίας να χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται; Γιατί όλη η κοινωνική ζωή, η εργασία, η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια οργανώνονται με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 
Δεν μας αρκεί απλά η επιβίωση. Θέλουμε τη ζωή που μας αξίζει.
131 χρόνια μετά τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας την πάλη μας για να διεκδικήσουμε μια δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κόβει μισθούς και συντάξεις και φορτώνει στις πλάτες μας νέους δυσβάσταχτους φόρους, θυσιάζοντας κάθε δικαίωμά μας στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, δεν διστάζει να διαθέτει πολλά δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς δίνοντας στην Ελλάδα την πρωτιά ανάμεσα στις ΝΑΤΟϊκές χώρες της Ευρώπης! Ολοένα και πιο βαθιά μπλέκει τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Επεκτείνει για 5 χρόνια την παραμονή των αμερικάνικων βάσεων στη Σούδα, εγκαθιδρύει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές. Δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών παίζοντας στο παιχνίδι της μοιρασιάς για λογαριασμό των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων.
Η σπίθα που ανάβει τη φωτιά του πολέμου είναι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους, η δίψα τους για περισσότερα κέρδη . 

Αγωνιζόμαστε ενάντια στις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες ξεριζωμένους, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Απαιτούμε:
o Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ 
o Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο
o Αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, πολέμους και προσφυγιά!

Καμιά μόνη της! 
ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 1η Μάη στις 11.00 το πρωί
στην Πλατεία Επόν, στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών


 Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών
Επικοινωνία: 6908393507,6933322565

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πέλλας στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη


Εθιμοτυπική επίσκεψη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πέλλας στην Αν. Αντιπεριφερειάρχη


Την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά επισκέφθηκαν στο Διοικητήριο ο Πρόεδρος Πρόδρομος Δεμίρης και ο Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πέλλας Μιχάλης Σταλίκας, παρόντος του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Πέτρου Ζέρζη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο και την ανάληψη των καθηκόντων των νέων μελών του. Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανασιάδου – Αηδονά για τις δράσεις του Συλλόγου, όπως, για παράδειγμα, ενημερώσεις σε σχολεία σχετικά με την καθημερινή υγιεινή των δοντιών οι οποίες πραγματοποιούνται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στον επαγγελματικό κλάδο των οδοντιάτρων και των ελεύθερων επαγγελματιών γενικότερα, σε συνδυασμό με τον έντονο ανταγωνισμό στην αγορά. Οι κ.κ. Δεμίρης και Σταλίκας ευχαρίστησαν την κ. Αθανασιάδου – Αηδονά για τη συνάντηση και ανέφεραν ότι θα καταβάλλουν προσπάθειες για τη διοργάνωση συνεδρίων με πανελλήνια εμβέλεια στην Π.Ε. Πέλλας ως ελάχιστη ανταπόδοση στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανασιάδου – Αηδονά συνεχάρη τα νεοεκλεγέντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πέλλας υπογραμμίζοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και η ίδια προσωπικά θα στηρίξει και θα προβάλλει τις δράσεις πρόληψης παθήσεων που σχετίζονται με οδοντιατρικά θέματα καθώς και τις προσπάθειες προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή μας μέσω διοργάνωσης εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται στο ευρύ πλαίσιο του συνεδριακού και ιατρικού τουρισμού.                                                      

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...