Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ημερίδα με θέμα "Τα Soft SKills και ο ρόλος τους στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον" διοργανώνει το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά,
Σας προσκαλούμε στην ημερίδα με τίτλο:

« Τα Soft SKills και ο ρόλος τους στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον »

την οποία διοργανώνει τo Δ.ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, την ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΙΟΥ 2017 στις 17:00 στο
«Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας »

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας του Δημόσιου ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ και ενίσχυσης των παρεχόμενων δεξιοτήτων στους σπουδαστές και γενικότερα σε όσους απασχολούνται στον τομέα των υπηρεσιών.

Ομιλητές θα είναι ο κ. Κοτζαϊβάζογλου Ιορδάνης Επικοινωνιολόγος - Καθηγητής του ΑΤΕΙ Σερρών και
ο Διευθυντής του ΙΕΚ κ. Γιόρτσος Γεώργιος.

Με εκτίμηση,

Γιόρτσος Α. Γεώργιος
Διευθυντής ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



Tηλ.
23840-28241, 
23840-24928,
23840 28242

facebook 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΕΔΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΝΕΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ.


       Τέλος στην κολοστομία -«παρά φύση έδρα», που περιθωριοποιεί πολλούς ασθενείς οι οποίοι χειρουργούνται  για καρκίνο του ορθού, βάζει η  εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας με  δυο νέες τεχνικές!
Η TA.M.I.S( Διαπρωκτικη Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική) μαζί με την TaTME,(Transanal Total Mesorectal Excision),αποτελούν τα νέα όπλα στην φαρέτρα των χειρουργών για την αντιμετώπιση των καρκίνων του παχεος εντέρου.
 Με  την TA.M.I.S. αφαιρούνται μεγάλοι πολύποδες ορθού με δυσπλασία, κακοήθεις νεοπλάσματα στο αρχικό  στάδιο (Τ1Ν0Μ0) όπως και  καρκίνος του πρωκτού σε αρχικά στάδιο, πού πλήττει πλέον και άτομα κάτω των 40χρόνων.
«Η TA.M.I.S   προσφέρει για τους ασθενείς πολλά πλεονεκτήματα έναντι του ανοικτού χειρουργείου, αλλά και οφέλη για τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς μειώνεται σημαντικά ο χρόνος νοσηλείας» αναφέρει ο ΔρΔιαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospital.

Η νέα χειρουργική τεχνική γίνεται διαμέσου του πρωκτού χωρίς  τομές στην κοιλιακή   χώρα. Με την χρήση λαπαροσκοπικών εργαλείων αφαιρείται ο όγκος μαζί με το αντίστοιχο τμήμα του εντέρου και στη συνέχεια γίνεται συρραφή του ανοίγματος.
 
Η  TA.M.I.S. χρησιμοποιείται κυρίως για :
ØΜεγάλους πολύποδες ορθού με δυσπλασία,
ØΚαρκίνο ορθού σταδίου Τ1Ν0Μ0 με καλή ή μέτρια διαφοροποίηση,
ØΌγκους μεγέθους μέχρι  4εκ και μικρότερους του 40% της περιμέτρου, χωρίς υποψία λεμφαδένων από την μαγνητική,
ØΑπόσταση όγκου >4εκ  και <20εκ από  το δακτύλιο.
 
Η διάρκεια νοσηλείας είναι συνήθως 24-48ωρες και ο ασθενής εξέρχεται με απλές οδηγίες , αποφεύγοντας μεγάλα αιματηρά χειρουργεία και πολυήμερες νοσηλείες.
Σύμφωνα με τους χειρουργούς η ΤΑΜΙΣ   μαζί με την διασφιγκτηριακή εκτομή του ορθού (TaTME) αποτελεί  τη σύγχρονη θεραπεία στον καρκίνο του ορθού χωρίς μόνιμη παρά φύση έδρα (κολοστομία).
Η Ta-TME (Transanal Total Mesorectal Excision),αποτελεί την εξέλιξη στην χειρουργική του καρκίνου του ορθού, με τα πιο σύγχρονα χειρουργικά μηχανήματα  και εφαρμόζεται με  διπλή προσπέλαση σε περιπτώσεις πολύ χαμηλών όγκων του ορθού πολύ κοντά στον πρωκτό.
Γίνεται αφαίρεση ολόκληρου του ορθού, του όγκου και των λεμφαδένων δια μέσου του πρωκτού και ταυτόχρονη λαπαροσκοπική κινητοποίηση του παχέος εντέρου για τη δημιουργία αναστόμωσης. Με την τεχνική αυτή αφαιρούνται λεμφαδένες και όγκοι που βρίσκονται πολύ κοντά στον δακτύλιο αποφεύγοντας την κολοστομία (παρά φύση έδρα).
  Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του  καρκίνου όλων των σταδίων  συνδυαστικά με ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία και τα ποσοστά θεραπείας είναι εφάμιλλα της κλασικής χειρουργικής.
«Ασθενείς, οι οποίοι υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση του παχέος εντέρου, συχνά αντιμετωπίζουν  μεγάλη και δύσκολη περίοδο ανάρρωσης, γιατί οι κλασικές "ανοιχτές" επεμβάσεις είναι πολύ εκτεταμένες» εξηγεί ο Δρ Θωμάς και προσθέτει.
 «Η λαπαροσκοπική κολεκτομή   TAMISκαι η TaTME  επιτρέπουν  στο χειρουργό να κάνει την επέμβαση με πολύ μικρές τομές. Αναλόγως του είδους της επέμβασης, οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους σε λίγες ημέρες και στις κανονικές τους δραστηριότητες πολύ πιο γρήγορα από ασθενείς, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε "ανοιχτή" επέμβαση και το πιο σημαντικό χωρίς  «παρά φύση έδρα».
 
                   ΚΑΡΚΙΝΟΣ   ΠΑΧΕΟΣ   ΕΝΤΕΡΟΥ 
Ο καρκίνος του παχέος έντερου είναι από τους πιο συχνούς καρκίνους στον άντρα, μετά από τον καρκίνο του πνεύμονα  και στις γυναίκες μετά  του μαστού. Τα τελευταία χρόνια πλήττει άτομα κάτω των 40χρόνων.Οι παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη του , είναι η διατροφή με λίπη και ζωικά λευκώματα, η κληρονομικότητα , η νόσος Crohn, η ελκώδης κολίτιδα, και η πολυποδίαση. 
Τα βασικά συμπτώματα με τα οποία  εκδηλώνεται  ο καρκίνος του παχεος εντέρου  είναι :
ØΑναιμία- Άλγος στη δεξιά πλάγια κοιλία, και 10% ψηλαφητή μάζα,
ØΒλεννοαιματηρές κενώσεις- Απόφραξη,
ØΑποβολή αίματος με τα κόπρανα – Τεινεσμός – Αίσθημα ατελούς αφοδεύσεως , ανάλογα με το σημείο του εντέρου που εμφανίζεται ο όγκος.
   Η διάγνωση γίνεται με δακτυλική εξέταση, με ενδοσκόπηση  (κολονοσκόπηση ), με αξονική τομογραφία (CT) , με μαγνητική τομογραφία  (MRI), και η εξέλιξη στις απεικονιστικές  τεχνικές είναι η VIRTUALCOLONOSCOPYόπου ανώδυνα ελέγχεται όλο το μήκος του παχέος εντέρου. 
   Η θεραπεία είναι η χειρουργική εκτομή ή αλλιώς κολεκτομή, του πάσχοντος τμήματος του παχέος εντέρου ή και ολόκληρου . Η εξέλιξη όμως της χειρουργικής σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία του  21ου αιώνα   δίνει την δυνατότητα στην χειρουργική του παχέος εντέρου να επέμβει με τον ελάχιστο δυνατό τρόπο  (minimalinvasivesurgery) .Έτσι έχουμε την λαπαροσκοπική κολεκτομή , όπου στην χειρουργική του παχέος εντέρου, τα πλεονεκτήματα υπερέχουν κατά πολύ , για τον ασθενή , έναντι της ανοικτής χειρουργικής.
Η χειρουργική εμπειρία με μεγάλη σειρά λαπαροσκοπικών κολεκτομών  δίνει τη δυνατότητα για ασφαλή , ογκολογικά χειρουργεία και  πλήρη εκτομή του όγκου με λεμφαδενικό καθαρισμό , λόγω της μεγέθυνσης  που παρέχει η λαπαροσκόπηση και του ευκρινέστερου  εγχειρητικού πεδίου . Η γρήγορη έξοδος από το νοσοκομείο και η σημαντική μείωση του μετεγχειρητικού πόνου , συνηγορούν για την σπουδαιότητα της λαπαροσκοπικής κολεκτομής με μεγάλα οφέλη για τον ασθενή.

www.dthomas.grΤηλ  6977597085

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Συγκοινωνιών Υπεραστικών στο Λουτράκι του Δήμου Αλμωπίας


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: «ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Συγκοινωνιών Υπεραστικών στο Λουτράκι του Δήμου Αλμωπίας, παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών κ. Νικόλαου Μαυραγάνη και άλλων επίσημων προσκεκλημένων.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές που επέλεξαν την περιοχή μας για την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί σημαντική διαφήμιση για τον τόπο μας καθώς παρέστησαν εκπρόσωποι από τα ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδας, δηλαδή άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με τον τουρισμό και μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση τους τουριστικού προϊόντος που προσφέρει ο Δήμος Αλμωπίας.

Όλοι μείνανε έκπληκτοι από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της περιοχής μας, ενώ ο Δήμος Αλμωπίας και η Δημοτική Επιχείρηση των Λουτρών που στάθηκαν αρωγοί στη διοργάνωση διένειμαν ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά. Παράλληλα, ο Δήμαρχος πρότεινε να καθιερωθεί δρομολόγιο από όλα τα ΚΤΕΛ της Ελλάδας με προορισμό τόσο τα Λουτρά Πόζαρ, όσο και άλλα σημεία αναφοράς της περιοχής μας, καθώς η τουριστική πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής βασίζεται σε πολλούς άξονες: Με αφετηρία τα Λουτρά, η περιοχή μας προσφέρεται και για φυσιολατρικό τουρισμό (όμορφα μονοπάτια διασχίζουν τα πλούσια δάση μας), θρησκευτικό τουρισμό (Μονή Αγίου Ιλαρίωνα Προμάχων και  Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο – Μεταβυζαντινές εκκλησίες: Άγιος Δημήτριος Αετοχωρίου, Αγία Παρασκευή Περίκλειας, Άγιος Δημήτριος Ξιφιανής, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαρεφείου, Άγιος Γεώργιος Άνω Λουτρακίου, Άγιος Νικόλαος Ίδας κ.α.) και ιστορικό τουρισμό (το Κάστρο της Χρυσής, η Γέφυρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Άλωρο, Μνημεία Γ’ Παγκοσμίου Πόλέμου), ενώ παράλληλα δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν οι παραδοσιακοί της οικισμοί (Άνω Γαρέφι, Αετοχώρι, Περίκλεια, Αρχάγγελος) που προσφέρουν στον επισκέπτη πολυποίκιλες εικόνες. Μία πρόταση η οποία κέντρισε το ενδιαφέρον των διοικούντων και δεσμεύτηκαν να την λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Επίσης, ήρθε σε επαφή με αρκετούς Προέδρους ΚΤΕΛ από όλη την Ελλάδα και τους συζήτησε διάφορους τρόπους συνεργασίας.

Παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των κυριών που συνόδευαν τους συνέδρους στα Λουτρά και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Λουτρόπολη και να ενημερωθούν.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Ιερέας του Λουτρακίου Πατέρας Σολομών που εκπροσώπησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ που οι Βουλευτές κ. Γιάννης Σηφάκης και κ. Γιώργος Καρασμάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Ζέρζης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης και κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης, ο Διευθυντής των Λουτρών κ. Χρήστος Δήμτσης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λουτρακίου κ. Γιάννης Μποτσφάρης κ.α.







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...