Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά ενημερώθηκε για την εξέλιξη της διανομής τροφίμων και προϊόντων του ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ


Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά ενημερώθηκε για την εξέλιξη της διανομής τροφίμων και προϊόντων του ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ


Στο χώρο όπου πραγματοποιείται η διανομή τροφίμων και προϊόντων για τους ωφελούμενος των Δήμων Έδεσσας και Σκύδρας, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους, το οποίο υλοποιεί η Κοινωνική Σύμπραξη Πέλλας με επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, βρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Η κυρία Αηδονά συνομίλησε με τα στελέχη της Π.Ε. Πέλλας και με τους εθελοντές για την εξέλιξη της διανομής, ενώ, ενημερώθηκε από την υπεύθυνη υλοποίησης του Ε.Π. Ε.Β.Υ.Σ. του Τ.Ε.Β.Α. κυρία Ελένη Καραντώνη για την προσέλευση των συμπολιτών μας, για τυχόν προβλήματα και για την γενικότερη λειτουργικότητα της διαδικασίας διανομής των τροφίμων και προϊόντων, τα οποία στην τρέχουσα διανομή αγγίζουν ακόμη και τα 100 κιλά για κάθε οικογένεια – δικαιούχο.


“Ενημερώθηκα για τη διαδικασία διανομής των τροφίμων και των προϊόντων στους ωφελούμενους συμπολίτες μας η οποία κυλάει ομαλά και αποτελεσματικά. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την προσπάθεια των στελεχών της Π.Ε. Πέλλας και όλων των εθελοντών που συμμετέχουν στις διανομές. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Επίσης, είναι καθολική η συμμετοχή των ωφελουμένων για την παραλαβή των τροφίμων και προϊόντων που δικαιούνται, κάτι που αποδεικνύει ότι η Π.Ε. Πέλλας ενισχύει με τα μέσα που έχει στη διάθεση της και, αξιοποιώντας τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας. Άλλωστε, οι ωφελούμενοι του προγράμματος στην Π.Ε. Πέλλας «αγγίζουν» τους επτά χιλιάδες κάτι που σημαίνει ότι το πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής προσφέρει μεγάλη ανακούφιση σε πολλούς συνανθρώπους μας. Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες μας για ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και το επόμενο διάστημα” ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανασιάδου – Αηδονά στο περιθώριο της επίσκεψής της στο χώρο της διανομής στην Τοπική Κοινότητα Ριζαρίου. 


Με επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου στα Γιαννιτσά η εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πέλλας


Με επιτυχία διοργανώθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου στα Γιαννιτσά η εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πέλλας με τίτλο "ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ! ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ-ΕΕ-ΕΥΡΩ". Οι ομιλητές Γ. Κρεασίδης και Γ. Κούτρας ανέπτυξαν την πολιτική πρόταση που απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις μαχόμενες δυνάμεις και τους αγωνιστές με βασικούς άξονες: 
Α) Διαγραφή του Χρέους, 
Β) Έξοδος από Ευρωπαική Ένωση και Ευρωζώνη,
Γ) Κατάργηση όλων των Μνημονίων και των Εφαρμοστικών Νόμων,
Δ) Εθνικοποίηση Τραπεζών και μεγάλων Στρατηγικών Επιχειρήσεων υπό Εργατικό Έλεγχο,
Ε) Πάλη ενάντια στο Φασισμό και τον Ρατσισμό.

Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλα τα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας να παλέψουν από κοινού, συγκροτώντας ενωτικά σχήματα αγώνα αλλά και ενισχύοντας αυτά που ήδη υπάρχουν σε διάφορους χώρους (Τοπικές - Δημοτικές - Περιφερειακές Κινήσεις, Εργατικά Σχήματα - Συσπειρώσεις, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο ΔΗΜΟΣΙΟ, Αντιφασιστικές Πρωτοβουλίες, ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ), στον δρόμο της αντίστασης στην διαρκή επίθεση του κεφαλαίου και υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και ελευθεριών. 

Στην συζήτηση που ακολούθησε τις αρχικές τοποθετήσεις αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για κοινή δράση όλων των δυνάμεων του αγώνα στην βάση του κοινού στόχου ανατροπής της επίθεσης, χωρίς να υποβαθμίζονται οι διαφορετικές προσεγγίσεις και αναλύσεις εντός του κινήματος.

Πρώτος σταθμός στην προσπάθεια αυτή αποτελεί η συμμετοχή στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 17 Μαΐου και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις ενάντια στα νέα μέτρα Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που έρχονται προς ψήφιση στην Βουλή.

Γιάννης Σηφάκης : Τα αγροτικά εφόδια από το 24% ΦΠΑ στο 13% ΦΠΑ από 01/07/2017 - Σημαντικά τα θετικά - αντίμετρα της συμφωνίας


Γιάννης Σηφάκης :  Τα αγροτικά εφόδια από  24% ΦΠΑ στο 13% ΦΠΑ από 01/07/2017 
Πολύ σημαντικά τα θετικά μέτρα – αντίμετρα της συμφωνίας  

Ακόμη από το 2019 μείωση φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, μείωση ΕΝΦΙΑ, μηδενισμός εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι 30.000 € εισόδημα, επίδομα ενοικίου σε 600.000 πολίτες, μηδενισμός φαρμακευτικής δαπάνης για εισόδημα ως 700 €, μείωση στο μισό για εισόδημα από 700€ -1200 €, 1800 νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί, 250 εκ για νέες θέσεις εργασίας, 250 εκ. για αύξηση δημοσίων επενδύσεων κ.α. 
Ισορροπημένη και βιώσιμη η συμφωνία που θα συνοδευτεί με ελάφρυνση του δημόσιου χρέους και λογικά πλεονάσματα μετά τα πρώτα 3-4 χρόνια. 
Τα αρνητικά μέτρα για την κοινωνία αντισταθμίζονται για πρώτη φορά μετά το 2010 και με θετικά μέτρα
Η παραπληροφόρηση, η καταστροφολογία είναι το όχημα όσων φοβούνται ότι οριστικά η διαπλοκή και η διαφθορά θα ελεγχθούν και βλέπουν τον εαυτό τους μέσα

Η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων και το έργο της ΠΟΠΣΜ


Ο Γεώργιος Τάτσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, μιλά αποκλειστικά στην Πεμπτουσία για την 2η Μεγάλη Συνάντηση όλων των Μακεδόνων στο Καυτατζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 13 Μαΐου 6 μ.μ.
 Εκθέτει τις εμπειρίες από την επιτυχημένη πρώτη συνάντηση, η οποία είχε γίνει στις 26 Απριλίου 2016 με κεντρικό χορηγό επικοινωνίας την Πεμπτουσία.
 Αναφέρεται επίσης στο γενικότερο έργο που επιτελεί ο Ομοσπονδία των Μακεδόνων, σε όσα έχει έως τώρα επιτελέσει και στους σκοπούς τους οποίους έχει θέσει.




ΠΗΓΗ...http://www.pemptousia.gr

Μουσική και λόγος: το τραγούδι


Τι σημαίνει σήμερα η μουσική; Ποιά τα πρόσωπα και τα προσωπεία της; Πού ζει η αληθινή μουσική στις μέρες μας; Ο Νίκος Κυπουργός ακολουθεί τα ίχνη των ήχων σε μία εποχή, που η μουσική είναι ταυτοχρόνως εκκωφαντικά παρούσα και καλά κρυμμένη. 
Η εκπομπή της ΕΡΤ είναι ένα ταξίδι στα μυστικά της μουσικής από τη δημιουργία και την ερμηνεία, μέχρι την τεχνολογία και την εκπαίδευση, από τις αίθουσες, όπου παράγεται και παίζεται η μουσική, μέχρι τους δρόμους και τα σχολεία. Μία διαδρομή με οδηγό όχι τη διδασκαλία, αλλά το βίωμα και το αίσθημα. 
Η κάμερα ακολουθεί τον Νίκο Κυπουργό, ενώ εκείνος κρατάει το φακό και φωτίζει τα σημεία, όπου το θαύμα μίας νότας, αντέχει ακόμη. Μέσα από τις συζητήσεις με επιλεγμένους καλεσμένους συνομιλητές, μέσα από τα λόγια και τις σιωπές, οι αναζητήσεις γύρω από τη μουσική βρίσκουν απαντήσεις, παραμένοντας συγχρόνως αναπάντητες.







ΠΗΓΗ...https://www.youtube.com

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...