Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ψήφισμα του Δήμου Αλμωπίας για την ανείπωτη καταστροφή που υπέστη το σύνολο της κερασοπαραγωγής


Η κερασοκαλλιέργεια στον Δ.Αλμωπίας καταλαμβάνει εξέχουσα θέση ξεπερνώντας τα 33.000 στρ., κατατάσσοντας τον στις κορυφαίες θέσεις σε παραγωγή κερασιών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο κύριος παραγωγικός όγκος είναι επικεντρωμένος στις ορεινές περιοχές του Δήμου, με τις κοινότητες Αρχαγγέλου και Σαρακηνών να καταλαμβάνουν σχεδόν τις μισές εκτάσεις του, με πάνω από 16.000 στρ., αλλά και η πεδιάδα της Αλμωπίας αποτελεί τα τελευταία χρόνια πεδίο συνεχών νέων επενδύσεων στην εν λόγω καλλιέργεια.

Ο συνδυασμός των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών συνθηκών της περιοχής, της καλλιεργητικής παράδοσης αλλά και των διαρκών επενδύσεων έχουν αναδείξει το κεράσι Αλμωπίας σε Ελλάδα και εξωτερικό ταυτίζοντας το πλέον με την περιοχή.

Η συμβολή της κερασοκαλλιέργειας στην οικονομία της περιοχής είναι τεράστια αν αναλογιστούμε ότι καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο σύνολο των δενδροκαλλιεργειών του Δήμου Αλμωπίας και σε συγκεκριμένες Τοπικές Κοινότητες αποτελεί πρακτικά μονοκαλλιέργεια.

Κατά την περίοδο δύο συνεχόμενων νυχτών, 21 & 22 Απριλίου, οι πολύ χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες διάρκειας αρκετών ωρών προκάλεσαν την απόλυτη καταστροφή της παραγωγής (παγετός στο στάδιο του καρπιδίου), αλλά και σοβαρές ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο.

Η έκταση των ζημιών είναι τεράστια μην έχοντας ιστορικό συγκρίσιμο.

Η καταστροφή της παραγωγής σε έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της τοπικής οικονομίας είναι δεδομένο ότι θα δημιουργήσει αρνητικές αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ήδη ταλαιπωρημένη από τις γενικότερες οικονομικές συνθήκες τοπική κοινωνία, με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα.

Η απόγνωση είναι η λέξη που κυριαρχεί στο σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής οι οποίες εξαρτώνται άμεσα ή έμμεσα από τα οικονομικά αποτελέσματα της κερασοκαλλιέργειας.

Οι αρνητικές συνθήκες οι οποίες διαμορφώνονται με το σύνολο των παραγωγών χωρίς εισόδημα για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, κάτι που ισχύει και για τους υπόλοιπους συνδεδεμένους με αυτούς κλάδους της τοπικής οικονομίας, έρχονται να προστεθούν στα ήδη μεγάλα προβλήματα της γενικότερης οικονομικής κρίσης και δημιουργούν συνθήκες εκτάκτου ανάγκης.

Με δεδομένο ότι η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης απαιτεί την συντονισμένη και πολυεπίπεδη παρέμβαση, απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας.

Σε αυτό το πλαίσιο η κήρυξη του Δήμου Αλμωπίας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της ανείπωτης καταστροφής που υπέστη το σύνολο της κερασοπαραγωγής, αποτελεί μονόδρομο και το πρώτο καθοριστικό βήμα προκειμένου να κατορθώσουμε να αντιμετωπίσουμε τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα προκύψουν στην τοπική οικονομία και στην κάθε οικογένεια ξεχωριστά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι προτάσεις δύο ώριμων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας


«Πράσινο φως» από το Περιφερειακό Συμβούλιο για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της Π.Ε. Πέλλας


Εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κας Αθηνάς Αηδονά-Αθανασιάδου, οι προτάσεις δύο ώριμων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία». Ειδικότερα, τα έργα εμπίπτουν στον άξονα «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων».

Η προετοιμασία των προτάσεων ολοκληρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας η οποία, έγκαιρα, προχώρησε στις διαδικασίες για την οριοθέτηση των χειμάρρων και την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων, ώστε τα συγκεκριμένα έργα να μπορούν να επιλεγούν για χρηματοδότηση. Και τα δύο έργα θεωρούνται υψηλής προτεραιότητας, καθώς τα ποτάμια που αφορούν διαχειρίζονται μεγάλες ποσότητες νερού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ στο παρελθόν επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν φαινόμενα διάβρωσης στον πυθμένα και στα πρανή, καθιζήσεις σε παράπλευρες οδούς, αλλά και πλημμύρες σε γειτονικές ιδιοκτησίες από αλλαγές της ροής του νερού.

Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο αφορά την αντιπλημμυρική προστασία της Έδεσσας (ποταμός Εδεσσαίος) με προϋπολογισμό 1.900.000 ευρώ και συνολικό μήκος παρέμβασης 850 μέτρων που φτάνει μέχρι το σημείο των Καταρρακτών. Το δεύτερο έργο αφορά την αντιπλημμυρική προστασία Λουτρακίου (χείμαρρος Τόπλιτσα), με προϋπολογισμό 2.040.000 ευρώ. Περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής των αναβαθμών και εκ νέου επένδυση των πρανών, με λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια, που θα πραγματοποιηθούν κατάντη της γέφυρας της επαρχιακής οδού Αψάλου-Πολυκάρπης-Λουτρών Λουτρακίου, στο Δήμο Αλμωπίας.


Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου αναφέρει: «Νιώθω πραγματικά ικανοποίηση για την προώθηση των συγκεκριμένων έργων καθώς η προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας για την βιώσιμη ανάπτυξη. Η κλιματική αλλαγή φαίνεται να επηρεάζει τον Ελλαδικό χώρο, με ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές που βιώνουμε έντονα τα τελευταία χρόνια. Η πολιτεία χρειάζεται να πάρει μέτρα ενώ οι αναπτυξιακοί φορείς, όπως η Περιφέρεια, οφείλουν να εντάξουν στον προγραμματισμό τους ανάλογες δράσεις και έργα. Τα συγκεκριμένα έργα προϋποθέτουν πολύπλοκες διαδικασίες μελέτης και αδειοδότησης και είναι επίτευγμα των υπηρεσιών μας που εξασφάλισαν έγκαιρα την τεχνική ωριμότητα των έργων, ώστε να μπορούν να ενταχθούν για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία». Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Πέλλας είναι μία συνολική προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν πολλοί συναρμόδιοι φορείς, ενώ απαιτείται ένας πακτωλός χρημάτων που δεν είναι εύκολο να εξασφαλιστεί. Χρειάζεται να προγραμματίζουμε και να αξιοποιούμε πόρους από πολλά διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία και, στο πλαίσιο αυτό, ευχαριστώ όλους όσους συνεργάζονται στην κοινή μας προσπάθεια».  

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για την έκδοση των ατομικών δελτίων των μαθητών


Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για την έκδοση των ατομικών δελτίων των μαθητών

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες που έχουν παιδιά ότι, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή στην Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ ΕΔΕΣΣΑΣ (Πρώην ΙΚΑ) υπάρχει παιδίατρος για την έκδοση των ατομικών δελτίων  μαθητών. Η έκδοση των δελτίων είναι υποχρεωτική για την εγγραφή τους στα σχολεία.
Για  τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και Α΄ γυμνάσιου,  το ατομικό δελτίο εκδίδεται από παιδίατρο.  Οι ασφαλισμένοι χρειάζεται να έχουν μαζί τους απαραίτητα το βιβλιάριο υγείας, το βιβλιάριο εμβολίων, και το ΑΜΚΑ τους.
Για τα Λύκεια η έκδοση θα γίνεται  από Παθολόγο ή Γενικό Ιατρό. Οι ασφαλισμένοι χρειάζεται να έχουν μαζί τους απαραίτητα το βιβλιάριο υγείας, το βιβλιάριο εμβολίων, και το ΑΜΚΑ τους. 
Για το φύλλο ιατρικής εξέτασης (για σχολικές δραστηριότητες) είναι σημαντικό να προσκομίζονται πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις και, κατά προτίμηση, εξέταση από καρδιολόγο.
Οι εκδόσεις  των  πιστοποιητικών  θα γίνονται όλο το καλοκαίρι, μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων.
Σημειώνεται ότι στην Μονάδα Υγείας Έδεσσας εξυπηρετούνται και ανασφάλιστοι.  
Η έκδοση θα γίνεται κατόπιν ραντεβού, είτε με τη φυσική παρουσία των ασφαλισμένων στη Μονάδα ή  στο τηλέφωνο 2381027028 από τις 8¨00 -14¨00 καθημερινά.

Κάθε Τετάρτη στον οδοντίατρο της Μονάδας εξετάζονται μόνο παιδιά, κατόπιν ραντεβού.

Διανομή τροφίμων και προϊοντων στο πλαίσιο του ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ στο Δήμο Αλμωπίας, την Πέμτπη και την Παρασκευή


Διανομή τροφίμων στο Δήμο Αλμωπίας από την Κοινωνική Σύμπραξη Πέλλας με επικεφαλής την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο πλαίσιο του Ε.Π. Ε.Β.Υ.Σ. του Τ.Ε.Β.Α.

Νέα διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί από την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Πέλλας με επικεφαλής Εταίρο την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί το διάστημα Πέμπτη 18/05 και Παρασκευή 19/05 και αφορά το Δήμο Αλμωπίας.

Ώρες διανομής 09.00 – 15.00  ενώ, το σημείο διανομής είναι οι εγκαταστάσεις της ΑΦΟΣ Αλμωπίας (ίδιο σημείο με τις προηγούμενες φορές).

Τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν στους ωφελούμενους είναι ζυμαρικά, ρύζι, φασόλια, φακές, κοτόσουπα, αλεύρι, cornflakes, ζάχαρη, μέλι, μαρμελάδα, τοματοπολτός, κομπόστα, γάλα, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, ελιές και χυμός ροδακίνου.

Επίσης, οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν οδοντόκρεμες, σαμπουάν, υγρό γενικού καθαρισμού, υγρό πιάτων, σκόνη πλυσίματος ρούχων, βρεφικές πάνες και μωρομάντιλα.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό αίτησης ή το Α.Μ.Κ.Α, την αστυνομική τους ταυτότητα  ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας τους στην  περίπτωση που τα προϊόντα θα παραληφθούν αυτοπροσώπως, ενώ, στην  αντίθετη περίπτωση (παραλαβή από τρίτο άτομο) εξουσιοδότηση και την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.


Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων διότι, για παράδειγμα, μία τετραμελής οικογένεια θα παραλάβει προϊόντα περίπου εκατό (100) κιλών, απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

"Αλλά τα Βράδια" Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Τάσος Λειβαδίτης


Και να που φτάσαμε εδώ
Χωρίς αποσκευές
Μα μ' ένα τόσο ωραίο φεγγάρι
Και εγώ ονειρεύτηκα έναν καλύτερο κόσμο
Φτωχή ανθρωπότητα, δεν μπόρεσες
ούτε ένα κεφαλαίο να γράψεις ακόμα
Σα σανίδα από θλιβερό ναυάγιο 
ταξιδεύει η γηραιά μας ήπειρος

Αλλά τα βράδια τι όμορφα
που μυρίζει η γη

Βέβαια αγάπησε τα ιδανικά της ανθρωπότητας,
αλλά τα πουλιά
πετούσαν πιο πέρα

Σκληρός, άκαρδος κόσμος, 
που δεν άνοιξε ποτέ μιαν ομπρέλα
πάνω απ' το δέντρο που βρέχεται

Αλλά τα βράδια τι όμορφα
που μυρίζει η γη
Ύστερα ανακάλυψαν την πυξίδα
για να πεθαίνουν κι αλλού και την απληστία
για να μένουν νεκροί για πάντα

Αλλά καθώς βραδιάζει
ένα φλάουτο κάπου
ή ένα άστρο συνηγορεί για όλη την ανθρωπότητα

Αλλά τα βράδια τι όμορφα
που μυρίζει η γη

Καθώς μένω στο δωμάτιο μου, 
μου 'ρχονται άξαφνα φαεινές ιδέες
Φοράω το σακάκι του πατέρα
κι έτσι είμαστε δυο,
κι αν κάποτε μ' άκουσαν να γαβγίζω
ήταν για να δώσω
έναν αέρα εξοχής στο δωμάτιο

Αλλά τα βράδια τι όμορφα
που μυρίζει η γη

Κάποτε θα αποδίδουμε δικαιοσύνη
μ' ένα άστρο ή μ' ένα γιασεμί
σαν ένα τραγούδι που καθώς βρέχει
παίρνει το μέρος των φτωχών

Αλλά τα βράδια τι όμορφα
που μυρίζει η γη!

Δως μου το χέρι σου.. 
Δως μου το χέρι σου..







ΠΗΓΗ...https://www.youtube.com/watch?v=Orhs4V0j7nQ

Όμως τις νύχτες....


Προσπαθεί να φαίνεται ήρεμος.

Να μοιάζει με τους άλλους.

Κι είναι στιγμές που το κατορθώνει.

Όμως τις νύχτες δεν μπορεί να κοιμηθεί.

Οι μεγάλες φτερούγες του δε χωράνε μέσα στον ύπνο


—  Τάσος Λειβαδίτης

«Απορίες Αθωότητας» από την Εδεσσαία Σοφία Μιμιλίδου


Η πόλη είναι οι άνθρωποί της.

 Η ποίηση είναι ένα άλλο πρόσωπο της Υπερηφάνειας. ( Οδ. Ελύτης )

 Η Εδεσσαία Σοφία Μιμιλίδου, μια νέα γυναίκα ποιήτρια είναι ακόμα ένα άλλο πρόσωπο της  Υπερηφάνειας της Έδεσσας, της ποιητικής της παράδοσης.
 Η ποιητική της συλλογή «Απορίες Αθωότητας» τη συνεχίζει.

Οι « Απορίες Αθωότητας » με τη διαδικτυακή ψήφο των αναγνωστών και την ενίσχυση των συντοπιτών της αναδείχτηκε στο top 10 της κατηγορίας «Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση» των Puplic Awards 2017 .

 Συνεχίζουν την πορεία τους προς το 1o βραβείο της κατηγορίας με την υποστήριξη και τη διαδικτυακή ψήφο του αναγνωστικού κοινού της Πέλλας,  στο link



 Η Πόλη φροντίζει για την Υπερηφάνεια της.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

Το πέπλο της Βροχής - Μαρία Γ. Τζανάκου


ΜΑΡΙΑ Γ. ΤΖΑΝΑΚΟΥ- ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ 

Το συμβούλιο έληξε
Τα σύννεφα αποφάσισαν
Σφιχταγκαλιάστηκαν
Εναντιώθηκαν στα προστάγματα του Ήλιου
Έμειναν ακίνητα
Ακίνητα ανάμεσα στις σκάλες του Ουρανού
Γάμος θα γινότανε
Ο αρχηγός τους, βαστούσε ανάλαφρα το βελούδινο χέρι της Θεάς Βροχής
Τι ομορφιά! 
Ο Άνεμος, σε μια γωνιά περίμενε την μέλλουσα σύζυγό του
Τι ανυπομονησία!
Το κατάλευκο πέπλο της έσταζε διαμαντένιες δροσοσταλίδες
Αναζωογόνηση της φύσης
Λίμνες
Ποτάμια
Θάλασσες
Πυκνά δάση
Απέραντη δροσιά!
Όλα τους τραγουδούσαν σκοπούς μελωδικούς
Άπλωναν ικετευτικά τα χέρια για μια μονάχα δροσοσταλίδα μαγική
Τοπία υπέροχα ήταν
Αληθινά
Μπορεί και φανταστικά
Σίγουρα όμως θεσπέσια
Και η χαρά του γάμου συνεχιζότανε
Οι φτερωτοί ένοικοι των αιθέρων πίναν στην υγειά των μελλονύμφων
Όμορφη η φύση
Γλυκόπιοτο και μεθυστικό το κρασί
Μεθυστικό σαν τους μελωδικούς ρυθμούς της άρπας των χελιδονιών
Η Θεά Βροχή πλησίαζε τον Άνεμο
Χαιρότανε
Η υπέρτατη Θεά!
Μια Θεά που περιφρονητικά ύψωσε το βλέμμα της σε μιαν αχτίδα Ήλιου
Όμως
Αμέσως τα μάτια της κλείσανε
Τα έσφιξε
Δάκρυσαν από τον πόνο
Τα σύννεφα την κοιτούσαν τρομαγμένα
Ξέραν τις συνέπειες
Ουρλιαχτά!
Η Βροχή ξάφνου πέταξε το πέπλο της
Το ποδοπάτησε
Οι δροσοσταλίδες κυλούσαν ασταμάτητα
Βροχή
Η Βροχή έφερε πλημμύρα
Η πλημμύρα καταστροφές
Και οι καταστροφές θάνατο
Το ολόλευκο πέπλο έγινε μωβ
Κομματιάστηκε
Χρυσομαλλούσες Κόρες θρηνούσαν
Έπεφταν στο βρεγμένο χώμα
Κυλιόντουσαν
Κόβαν τις πλεξούδες τους
Τις θάβανε βαθιά
Βαθιά
Σε σημείο που ούτε ο Θεός δεν γνώριζε
Μπήγαν τα νύχια στα ολόλευκα πρόσωπά τους
Με δύναμη
Με θυμό
Και φόβο
Βλέπεις;
Ματωμένα τα πρόσωπά τους
Τώρα το χάος
Φωνές
Φωνές
Φωνές
Η Βροχή φωνάζει
Ζητάει συγχώρεση
Ικετεύει
Ικετεύει τον Ήλιο
Αναζητά το φως της
Και οι κόρες συνεχίζουν να θρηνούν
Θρήνος πάνω από φέρετρα αδειανά
Γκρεμισμένα σπιτικά γυρεύουν τον επίγειο παράδεισο των ονείρων των ιδιοκτητών τους
Τα «Γιατί» και «Πώς» πνίγονται ταξιδεύοντας σε αγριεμένες θάλασσες
Αγριεμένες;
Ο Ήλιος ετοιμάζει τις ηρεμιστικές ενέσεις 
Μόλις πριν λίγο ο Άνεμος ταπεινωμένος είχε συνθηκολογήσει
Μα ποιος θα ξαναυφάνει το κουρελιασμένο πέπλο;
Αληθινά, αυτό κανείς δεν το λογαριάζει

Συλλογή: Συμπαντικές Καταδύσεις, Αθήνα 2005



















ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...