Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ»


 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα 8:30 στο τουριστικό περίπτερο Λόφος (Φιλίππειο), το παραδοσιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ» σηματοδοτώντας την λήξη της φετινής χρονιάς.

Ο πρόεδρος του Ε.Ο.Γ κ. Γιώργος Δόντσιος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και  ευχαρίστησε ολόψυχα τα παιδιά, τους χορευτές, τους γονείς, τα μέλη και τους χορηγούς μας, που στηρίζουν τις εκδηλώσεις μας παρόλο το  δυσμενές οικονομικό κλίμα της πατρίδας μας.  
Η ορχήστρα πλαισιώθηκε από τους Παύλο Ματρακούλια (κλαρίνο), Θεόδωρο Σιταρά (τρομπέτα), Γρηγόρη Σταφυλά ( σοπράνο), Αντώνη Παπαδόπουλο και Ρώμα Σαράντη (κρουστά),  και τους Ζιμπίδη Δημήτρη (πλήκτρα-τραγούδι), Τζανέτη Δημήτρη (κιθάρα- τραγούδι ) , Άννα Κανσίζογλου ,Γιάννη Μακεδόνα και Τάσο Αλευρούδη ( τραγούδι). Ο Όμιλος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους μουσικούς και τραγουδιστές που μας στηρίζουν ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια.
Οι  αντίξοες  καιρικές συνθήκες  δεν πτόησαν την προσέλευση των φίλων του Ομίλου μας κι έτσι η καλή παρέα,  η θετική διάθεσή και το κέφι των παρευρισκομένων  είχε ως αποτέλεσμα την απογείωση της διασκέδασης .
 Το Δ. Σ. ευχαριστεί όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, ενισχύοντας και με αυτό τον τρόπο τον όμιλό μας, επίσης εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλες τις κυρίες που προσέφεραν τα υπέροχα και πλούσια εδέσματα, τους μουσικούς-τραγουδιστές που συμμετείχαν για τη βοήθεια και τη στήριξη προς το σύλλογό μας, το τουριστικό περίπτερο Λόφος (Φιλίππειο), σε όλους όσους μέσα από τα blogs και τα ΜΜΕ κοινοποίησαν την εκδήλωση στο κοινό της πόλης μας και σε όποιον συνετέλεσε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην οργάνωση της όμορφης αυτής βραδιάς. Η συμπαράσταση όλων σας μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.
Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι.

                                                            Με εκτίμηση Το ΔΣ









Γιάννης Σηφάκης: Εξεδόθη το ΦΕΚ για την προμήθεια αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο Έδεσσας και η τελική έγκριση του ΙΝΤΕRREG για το νοσοκομείο Γιαννιτσών


Γιάννης Σηφάκης:  Εξεδόθη το ΦΕΚ Β 2102/2017 για την προμήθεια αξονικού τομογράφου από το Νοσοκομείο της Έδεσσας και η τελική έγκριση του ΙΝΤΕRREG για τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.

Άμεσα η διαδικασία των προμηθειών τους από το Νοσοκομείο Πέλλας.
Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε την έγκριση δύο αξονικών για την Πέλλα στηρίζοντας το δημόσιο σύστημα και την υγεία των πολιτών.
Πλήρης διάψευση των υβριστών και των παραπληροφορούντων. 
Οι αξονικοί ήταν δύο και με μεγάλη προσπάθεια Υφυπουργού Π.Πολάκη, ΥΠΕάρχη Γ. Κύρκου και του Γιάννη Σηφάκη δεν χάθηκε η μία χρηματοδότηση. 
Βαίνει προς ολοκλήρωση και η μετεγκατάσταση του τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο  Έδεσσας. 
Τόσα χρόνια τι γινόταν από τους προηγούμενους; Μόνο διαπλοκές και κοροϊδία. Οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Ο βουλευτής εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του, εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Παύλο Πολάκη, τον Γιώργο Κύρκο και όλους τους εμπλεκομένους και θεωρεί την εξέλιξη αυτή ως την πιο σημαντική επιτυχία του κυβερνητικού έργου στα 2,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ καθόσον αφορά την ουσιαστική βελτίωση της υγείας των πολιτών της Πέλλας.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις μεγάλες ζημιές από χαλαζοπτώσεις σε χωριά του Δήμου Αλμωπίας στην Π.Ε. Πέλλας


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Μεγάλες ζημιές από χαλαζοπτώσεις σε χωριά του Δήμου Αλμωπίας στην  Π.Ε. Πέλλας. 

Τα χτυπήματα της φύσης στην φετινή παραγωγή της Π.Ε.Πέλλας είναι ανελέητα. Μετά τις ζημιές στην αναμενόμενη παραγωγή από τον παγετό του προηγούμενου Απρίλη ακολούθησαν χαλαζοπτώσεις τον Μάη και ήρθε και η σφοδρή χαλαζόπτωση την Τετάρτη 14 Ιούνη να αποτελειώσει, ότι είχε απομείνει στα χωριά της Δ.Ε. Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας                  ( Φιλώτεια, Θηριόπετρα, Φούστανη, Πρόδρομο, Νερόμυλο, Ίδα ).   
Η χαλαζόπτωση έπληξε σχεδόν ολοκληρωτικά την αναμενόμενη παραγωγή οπωροφόρων δένδρων ( κύρια ροδάκινα, σταφύλια, δαμάσκηνα ).
Οι μικρομεσαίοι αγρότες των παραπάνω χωριών βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί πρόκειται για συνεχόμενες ζημιές τα τελευταία δύο χρόνια στην αναμενόμενη παραγωγή και το εισόδημά τους. Δέχονται έτσι τη “χαριστική βολή”, μιας και είναι ακόμη απλήρωτοι από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2016, ενώ παράλληλα έχουν να λαβαίνουν από την Πολιτεία εξισωτικές αποζημιώσεις και επιστροφή φόρου πετρελαίου του 2015, την ίδια στιγμή που τους κοινοποιούνται τα ειδοποιητήρια πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΕΦΚΑ.
Βρίσκονται αντιμέτωποι για πολλοστή φορά με τα στοιχεία της φύσης, με πολλές ζημιές να καταγράφονται κάθε χρόνο στις σοδειές τους, χωρίς την πλήρη κάλυψη τους από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από όλα τα ζημιογόνα αίτια στην αναμενόμενη παραγωγή & στο φυτικό κεφάλαιο, μιας και δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση και - επιπλέον – και χωρίς να διασφαλίζεται η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωσή τους.
Τη ίδια στιγμή μάλιστα, που το εισόδημα τους συνέχεια μειώνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και των μέτρων “φοροληστείας” που προβλέπονται στα νέα μέτρα του 4ου Μνημονίου. 
   Ούτε και αυτή τη φορά το πολυδάπανο Σύστημα αντιχαλαζικής προστασίας του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) με τα αεροπλάνα προστάτευσε τους παραγωγούς της περιοχής. Ο ΕΛΓΑ από τη μεριά του «καμαρώνει» για το αποθεματικό, που δημιούργησε με το «χαράτσωμα» και των αγροτών της περιοχής.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:
Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών στα προαναφερόμενα χωριά της Π.Ε. Πέλλας, με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού.
Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν και των οποίων το εισόδημα συνεχώς μειώνεται εξ’ αιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων καθώς και των επαναλαμβανόμενων ζημιών, που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί; 
Να λειτουργήσει επιτέλους το πολυδιαφημισμένο αντιχαλαζικό σύστημα προστασίας του ΕΛΓΑ, το οποίο θα προστάτευε τους αγρότες της περιοχής από ισχυρές χαλαζοπτώσεις.
Να γίνει άτοκη αναστολή των χρεών των πληγέντων.

Οι Βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής
Γιάννης Δελής

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ



       Σημαντική αύξηση του προσδόκιμου ζωής σε ασθενείς με καρκίνο εγκεφάλου (γλοίωμα βαθμού IV) δίνει πρωτοποριακή συνδυαστική θεραπεία!
Αυτό ανακοινώθηκε στο ετήσιο  συνέδριο της  Αμερικανικής Νευροχειρουργικής  Εταιρείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στο Λος Αντζελες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο η συνδυαστική θεραπεία για το Γλοιοβλάστωμα (γλοίωμα βαθμού IV)  σχεδόν διπλασιάζει το προσδόκιμο ζωής.
 Αξίζει να τονιστεί ότι  το Γλοιοβλάστωμα (γλοίωμα βαθμού IV) είναι η πιο κακοήθης μορφή νεοπλασίας-όγκου που μπορεί να εμφανιστεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Πρόκειται για μια διηθητική μορφή καρκίνου χωρίς σαφή όρια από τον υπόλοιπο υγιή εγκέφαλο με ταχύτατο ρυθμό ανάπτυξης .Αποτελεί  το 20% όλων των ενδοκράνιων όγκων σε ενήλικες, ενω  πολύ σπάνια εμφανίζεται  στην παιδιατρική ηλικία. Σε ετήσια βάση έχουμε 2με 3 νέα κρούσματα ανα 100000 άτομα σε Ευρώπη και Βόρειο Αμερική, έχει δε την χειρότερη πρόγνωση από κάθε κακοήθεια του κεντρικού νευρικού συστήματος .
«Πράγματι τα αποτελέσματα της συνδυαστικής θεραπείας είναι εντυπωσιακά και πρόκειται για μια ακόμη νικηφόρα μάχη στον πόλεμο κατά του καρκίνου» αναφέρει ο Επίκουρος Καθηγητής Νευροχειρουργικής Πανεπιστημίου Freiburg και Διευθυντής Νευροχειρουργός, υπεύθυνος τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης, στο Νοσοκομείο Metropolitan  κ. Βασίλειος Βουγιούκας , που εφαρμόζει τη μέθοδο στην Ελλάδα.

 Παρά τις ιατρικές εξελίξεις στον τομέα της νευροχειρουργικής, της ακτινοθεραπείας αλλά και της ογκολογίας το προσδόκιμο ζωής  για τους ασθενείς με Γλοιοβλάστωμα παραμένει κατά μέσο όρο στα δυο χρόνια από την στιγμή της διάγνωσης.
                ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ        ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Σύμφωνα με τους νευροχειρουργούς ουσιαστικά ακόμα και σήμερα η ολική θεραπεία του γλοιωβλαστόματος παραμένει ένα ιατρικό αλλά και κοινωνικό πρόβλημα.
Τα τελευταία χρόνια έχει επιτευχθεί μια εν μέρει γονιδιακή κατηγοριοποίηση κάποιων μορφών των γλοιωμάτων.  Ο τελικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια νέα γραμμή άμυνας με φάρμακα-εμβόλια στοχεύοντας συγκεκριμένα γονίδια που εκφράζονται σε αυτούς τους όγκους περιορίζοντας έτσι την εξάπλωση τους.
«Η φαρμακευτική αλλά και η ακτινοθεραπευτική αντιμετώπιση των γλοιωμάτων-γλοιωβλαστωμάτων αποτελούν ουσιαστικά υποστηρικτική θεραπεία. Είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι βασική προϋπόθεση για την καλή δράση της άκτινο-χημειοθεραπείας είναι η μικροχειρουργική εξαίρεση του όγκου στον μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται χωρίς να υπάρχει νευρολογική επιδείνωση του αρρώστου»  εξηγεί ο κ Βουγιούκας και προσθέτει.
«Η συνδυαστική θεραπεία γίνεται με την λήψη από τον ασθενή – από το στόμα -την ημέρα της χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση του όγκου, το φάρμακο  5-αμινολεβουλινικό οξύ (5-ALA).  Ο μεταβολισμός του φαρμάκου παράγει φωτοενεργές φθορίζουσες ενώσεις οι οποίες γίνονται ορατές με την χρήση ειδικού μικροσκοπίου. Με απλά λόγια στον άρρωστο που έχει λάβει το φάρμακο μπορεί ο χειρουργός με την χρήση του ειδικού μικροσκοπίου να διακρίνει τα καρκινικά κύτταρα ακόμα και σε περιπτώσεις που με συμβατικά μικροσκόπια αυτό δεν θα ήταν δυνατό».
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή εξαίρεση του όγκου και μεγιστοποιείται το όφελος μετά τις συμπληρωματικές θεραπείες (άκτινο-χημειοθεραπεία), Όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο το προσδόκιμο ζωής σε αρρώστους που χρησιμοποιήθηκε η τεχνική ήταν σημαντικά μεγαλύτερο.
Η   ΘΕΡΑΠΕΙΑ   ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ    ΚΑΙ   ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ
Η πρωτοποριακή θεραπεία με  την χρήση του 5-ALA εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες με επιτυχία στην Ελλάδα στο νοσοκομείο Metropolitan και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ό μετεγχειρητικός έλεγχος με μαγνητική τομογραφία σε όλες τις περιπτώσεις έδειξε εξαίρεση της βλάβης στο μέγιστο βαθμό ενώ δεν υπήρξε νευρολογική επιδείνωση σε κάποιο περιστατικό.
Τα αποτελέσματα των μελετών που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της αμερικανικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας καταδεικνύουν ότι η προεγχειρητική χρήση του 5-ALA βοηθάει σημαντικά στην μέγιστη εξαίρεση των γλοιματικών όγκων εγκεφάλου και συντελεί ουσιαστικά στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης σε αυτη την ιδιαίτερα δύσκολη και ταλαιπωρημένη κατηγορία αρρώστων.

www.vougioukasv.gr  ΤΗΛ.6986613333

Γιώργος Καρασμάνης: «Σε ¨έκτακτη ανάγκη¨ να κηρυχθούν οι περιοχές τους απαιτούν οι κατεστραμμένοι καλλιεργητές»


ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΟΜΗΝΙΑ
«Σε ¨έκτακτη ανάγκη¨ να κηρυχθούν οι περιοχές τους απαιτούν οι κατεστραμμένοι καλλιεργητές»

Την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι καλλιεργητές που επλήγησαν από την πρωτόγνωρη θεομηνία της 14ης Ιουνίου, βίωσε ο Γιώργος Καρασμάνης ο οποίος επισκέφθηκε τις βαρύτατα πληγείσες περιοχές των Δήμων Αλμωπίας και Πέλλας και διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν την ολοκληρωτική καταστροφή.
Με Ερώτηση που ήδη κατέθεσε στη Βουλή, ο πρώην Υπουργός, κάνει λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές στην παραγωγή σε περίοδο συγκομιδής, για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των καλλιεργητών αλλά και των τοπικών κοινωνιών και μεταφέρει στις ηγεσίες των Υπουργείων το αίτημα των πληγέντων να κηρυχτούν οι περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ακόμη, καλεί μεταξύ άλλων τους Υπουργούς,
•       Να ξεκινήσει άμεσα η πλήρης καταγραφή των ζημιών.
•        Να ¨παγώσουν¨ οι πληρωμές ΕΝΦΙΑ, φόρων εισοδήματος, δανείων και ΔΕΗ.
•       Να ληφθεί μέριμνα για ένταξή τους σε πρόγραμμα αποζημιώσεων για απώλεια εισοδήματος.
Ο Γιώργος Καρασμάνης του οποίου δικαιώνεται η επί σειρά ετών αλλά και η επί υπουργίας του ανυποχώρητη ¨εμμονή¨ σε ουσιαστικά και ρεαλιστικά μέτρα προστασίας της αγροτικής μας παραγωγής και εισοδήματος από την κλιματική αλλαγή, ζητεί ακόμη: Την επαναφορά και την προκήρυξη μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που προβλέπουν την αξιοποίηση των κονδυλίων του Προγράμματος για την αντιμετώπιση των κινδύνων τόσο της πρωτογενούς παραγωγής όσο και του εισοδήματος των παραγωγών. Προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ που παραμένουν αναξιοποίητα στα κοινοτικά ταμεία εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας, ολιγωρίας και ανεπάρκειας.

Δράσεις της Ομάδας Εθελοντών Προμάχων (20 Ιουνίου 2017)


 Σε προγραμματισμένη δράση της, η Ομάδα Εθελοντών Προμάχων επισκεύασε το πολυμορφικό παγκάκι της πλατείας, το οποίο είχε σχεδόν καταστραφεί από τον δυνατό άνεμο που έπνεε επί ημέρες στον ιστορικό οικισμό, ενώ κατόπιν συνεννόησης με την Δημοτική αρχή, σχημάτισε με έντονα χρώματα το σημείο της διάβασης προς την Εκκλησία, μιας και το συγκεκριμένο σημείο ήταν συνεχώς κατειλημμένο από αυτοκίνητα, προκαλώντας δυσχέρεια στην πρόσβαση τόσο σε άτομα με αναπηρία, όσο και σε πεζούς, γέροντες και μή.
























Ανανέωση της συνεργασίας του Χρήστου Μίτσκα (Λούπου) με τον ΑΣ Πρόμαχοι


Την ανανέωση της συνεργασίας με τον Χρήστο Μίτσκα (Λούπου) ανακοίνωσε ο ΑΣ Πρόμαχοι, ύστερα από τη χθεσινοβραδινή συνάντηση που είχαν μέλη του Συλλόγου με τον διαπρεπή Ορμιώτη μεσοεπιθετικό στα γραφεία της ιστορικής ομάδας.

Εδεσσαϊκό Θέατρο : "Ο Χορός είναι ζωή"



"Ο Χορός είναι ζωή"

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά.Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής! Το ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ επί σειρά ετών το έχει αποδείξει και συνεχίζει. Όλοι εμείς που ανήκουμε στη μεγάλη Θεατρική "οικογένεια", αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά όταν μπορούμε να δηλώνουμε δυναμικό παρόν, σε εκδηλώσεις που αφορούν στην προώθηση του πολιτισμού της πόλης μας. 


Έτσι και φέτος όπως από γεννήσεως του θεσμού "Ο χορός είναι ζωή",μέλη του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές-αδελφούς συλλόγους, και του χρόνου......όσο  γυρίζει ο χορός ..........
Το Εδεσσαϊκό Θέατρο παράλληλα με αυτή τη μεγαλειώδη γιορτή, στήριξε και άλλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη μας την προηγούμενη εβδομάδα. Η Διοίκηση του συλλόγου ανταποκρίθηκε στα αιτήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης "Το δέντρο που έδινε" του γυμναστηρίου Body Art της κας Θωμαής Μαραντίδου που έλαβε χώρα στο ανοιχτό Θέατρο Γαβαλιώτισσας (16/6/2017) καθώς επίσης και στις εκδηλώσεις των παιδικών σταθμών "Μικρή πολιτεία" της κας Τρεσίντση Μαρίας (Βαρόσι 18/6/2017) και "Ουράνιο Τόξο" της κας Ολυμπίας Δεληγιάννη (19/6/2017)

Το Δ.Σ. του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Έδεσσας και τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Καθαριότητας, πρασίνου και ποιότητας ζωής κο Χατζόγλου Ιωάννη για τον καθαρισμό του αυλόγυρου της αποθήκης του συλλόγου.

Ο Γιάννης Σηφάκης στις χαλαζόπληκτες περιοχές της Πέλλας


Ο Γιάννης Σηφάκης στις χαλαζόπληκτες περιοχές  Δαμιανό, Λεπτοκαρυά, Άγιο Λουκά,  Φούστανη,  Φιλώτεια, Πρόδρομο –Νερόμυλο συνομίλησε με τους πληγέντες αγρότες
Πολύ μεγάλη η ζημιά στις καλλιέργειες που επλήγησαν από το χαλάζι.
Πρώτη φορά γίνονται τόσο γρήγορα από τον ΕΛΓΑ οι εκτιμήσεις των μεγάλων φετινών ζημιών από παγετό, βροχοπτώσεις και χαλάζι 
Πολλές δεκάδες γεωπόνοι- εκτιμητές στα χωράφια της Πέλλας
Στόχος να ολοκληρωθούν  γρήγορα οι εκτιμήσεις και τα πορίσματα και να πληρωθούν αποζημιώσεις τέλος του έτους ή το αργότερο τον Ιανουάριο.
Στην Πέλλα και Ημαθία (πλην των γεωπόνων- εκτιμητών από την Βέροια) εργάζονται και δεκάδες γεωπόνοι του ΕΛΓΑ από άλλες περιοχές της χώρας για να βοηθήσουν στις εκτιμήσεις. 
Θα επιδιωχθεί για πρώτη φορά με την βοήθεια του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου χρηματοδότηση των αγροτών από Τράπεζα με εγγύηση τα πορίσματα και με μικρά επιτόκια κατ’ αναλογία με τα επιτόκια της κάρτας αγρότη.
Ο βουλευτής δήλωσε στους αγρότες ότι θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των εκτιμήσεων και θα συζητά συνεχώς με την Διοίκηση του ΕΛΓΑ την ενίσχυση του υποκαταστήματος Βέροιας για να υπάρξουν πορίσματα το γρηγορότερο. 






Δήλωση του Γιάννη Σηφάκη για το θέμα της ίδρυσης πρότυπου καταυλισμού των 30 Ρομά που ζούν στην Αριδαία


Δήλωση του Γιάννη Σηφάκη για το θέμα της ίδρυσης πρότυπου καταυλισμού των 30  Ρομά που ζούν στην Αριδαία που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Υπουργού Θ. Φωτίου και Δημάρχου Αλμωπίας πριν 4 μήνες

"Κε Μπίνο, μπορείτε να αλλάζετε θέση όποτε θέλετε, μη πάτε όμως να βγάλετε 50 ανθρώπους που ήταν μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υπουργού Θεανώς Φωτίου κουφούς ή βλάκες, όπως και πέντε έξη ανθρώπους στο γραφείο σας πριν μια βδομάδα. 
Δικαίωμα σας να κλείνετε τα μάτια στην πραγματικότητα και να φοβάστε την διαφορετικότητα. Ο καθένας κρίνεται από τους πολίτες.
Θα μεταφέρω στην Υπουργό την αλλαγή της θέσης σας."

Γιάννης Σηφάκης : Αντί να με αξιοποιήσουν με καθυβρίζουν


Γιάννης Σηφάκης :  Αντί να με αξιοποιήσουν με καθυβρίζουν 

Έχω δείξει πολλαπλά την πρόθεση μου για θεσμική συνεργασία με τον Δήμαρχο και τον Δήμο Αλμωπίας την οποία κάποιοι για εγωϊσμούς και κομματικές τοποθετήσεις και ( προφανώς) για ίδια συμφέροντα προσπαθούν να αποδιώξουν ενώ έχει αποφέρει καρπούς
Η τακτική αυτή μόνο την Αλμωπία δεν υπηρετεί.
Η κοντόφθαλμη πολιτική με ψέματα και προπαγάνδες είναι πάντα κακός σύμβουλος.
Θα συνεχίσω, όπως μέχρι τώρα, να είμαι στην πρώτη γραμμή για την Πέλλα ( και φυσικά για την Αλμωπία) διατηρώντας ψυχραιμία και σοβαρότητα απέναντι στις αναίτιες προκλήσεις. Τονίζω όμως ότι η υπομονή και η καλή πρόθεση έχει και τα όρια της. 
Χαμογελώ με τους καλοθελητές που προσπαθούν να με εμπλέξουν προσωπικά στις επόμενες δημοτικές εκλογές, υπενθυμίζοντας απλά ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις δημοτικές.
Μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ και ο Σηφάκης θα είναι εδώ ως βουλευτής ( εφόσον το θελήσει η Πέλλα) , δεν ξέρω αν κάποιοι που τώρα υβρίζουν θα είναι εδώ…

Δήμαρχος Αλμωπίας: "Σε καμία περίπτωση δε συναινέσαμε στη δημιουργία πρότυπου καταυλισμού Ρομά"


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ

Είναι κακό για τον τόπο μια παρανόηση να παίρνει διαστάσεις και να δημιουργεί παρεξηγήσεις και θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Ως Δήμαρχος επιζητούσα πάντα και επιζητώ τη βοήθεια όλων των βουλευτών της περιοχής, η οποία είναι πάντα ευπρόσδεκτη και δε φείδομαι επαίνων όταν αυτή είναι αποτελεσματική και προάγει τον κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.
Στο θέμα που ανέκυψε με τον φημολογούμενο καταυλισμό Ρομά θα ήθελα ευγενικά να θυμίσω στον αγαπητό Βουλευτή κ. Σηφάκη, ότι στη συνάντηση με την Υπουργό κ. Θεανώ Φωτίου, στην οποία ήταν και ο ίδιος  παρόν, καθώς επίσης και στην προχθεσινή μας συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο, συζητήθηκε η εφαρμογή προγενέστερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε στον «Καθορισμό κατάλληλων χώρων για την οργανωμένη εγκατάσταση πλανοδίων» (https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9D00%CE%A9%CE%A8%CE%A9-3%CE%98%CE%95?inline=true).
Σε καμία περίπτωση δε συναινέσαμε στη δημιουργία πρότυπου καταυλισμού Ρομά. Μια τέτοια εξέλιξη εννοείται ότι μας βρίσκει αντίθετους. Δεν ξέρω πως και γιατί προέκυψε μια τέτοια παρεξήγηση αλλά θέλω να κάνω ξεκάθαρη τη θέση του Δήμου και να εκφράσω την αντίθεσή μου χωρίς περιστροφές και χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης με τον κ. Σηφάκη, ο οποίος πιστεύω τώρα, έχοντας ξεκάθαρη τη θέση μου, που εκφράζει τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μπορεί να τοποθετηθεί καλύτερα στο συγκεκριμένο ζήτημα με στόχο πάντα το συμφέρον των συμπολιτών μας.

Μπίνος Δημήτριος
Δήμαρχος Αλμωπίας

Ευχαριστήριο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) Αλμωπίας


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με την εξασφάλιση των δωρεάν θέσεων στο ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Α.,  ο Δήμος Αλμωπίας συμβάλλει δυναμικά στη στήριξη των άνεργων και εργαζόμενων γονέων και παράλληλα στη διατήρηση των θέσεων εργασίας, διαφόρων ειδικοτήτων.
Ο Πρόεδρος τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλμωπίας (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) Αλμωπίας ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ που αποδεικνύουν ότι είναι πλήρως αφοσιωμένοι και συνεπείς με το λειτούργημά τους, καθώς και τους γονείς που για μια ακόμα φορά έδειξαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για να μπουν στη διαδικασία εγγραφής των παιδιών τους.
Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη και την αγάπη που περιβάλλουν τα Κ.Δ.Α.Π. και μας δίνει την επιβράβευση, αλλά και το κίνητρο να δουλέψουμε με ακόμη περισσότερο ζήλο και αγάπη για τα παιδιά.
Όλοι μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια για κοινωνική προσφορά μέσα από το πνεύμα της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης.
Καλό Καλοκαίρι!!!

                 Με εκτίμηση


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α


ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Cherry Cup 2017


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Cherry Cup    
           2017

Σας προσκαλούμε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Handball Cherry Cup 2017, το οποίο συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αλμωπίας και τον Δήμο Έδεσσας, στο Δ.Α.Κ. Αριδαίας και στο Δ.Α.Κ. Έδεσσας 20-25 Ιουνίου 2017. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα στις 20 Ιουνίου και η τελετή λήξης στην Αριδαία στις 25 Ιουνίου. Θα διεξαχθούν 132 αγώνες, εκ των οποίων οι 65 στην Αριδαία και θα συμμετέχουν 300 αθλητές.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
Τρίτη 20 Ιουνίου: Τελετή Έναρξης Δ.Α.Κ. Έδεσσας
Τετάρτη 21 Ιουνίου: Αγώνες 9:00 – 21:30 Δ.Α.Κ. Αριδαίας
Πέμπτη 22 Ιουνίου: Αγώνες 8:30 – 20:30 Δ.Α.Κ. Αριδαίας
Παρασκευή 23 Ιουνίου: Αγώνες 9:00 – 19:15 Δ.Α.Κ. Αριδαίας
Σάββατο 24 Ιουνίου: Αγώνες 9:00 – 20:15 και Τελετή Λήξης Δ.Α.Κ. Αριδαίας



Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας
του Δήμου Αλμωπίας.


Χατζηγιαννίδης Γεώργιος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...