Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Εδεσσαϊκό Θέατρο: «Στο Φεστιβάλ Κορίνθου για 2η συνεχόμενη χρονιά»


«Στο Φεστιβάλ Κορίνθου για 2η συνεχόμενη χρονιά»

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, το Εδεσσαϊκό Θέατρο, διακρίθηκε μεταξύ άλλων αιτήσεων συμμετοχής ερασιτεχνικών σχημάτων και θα συμμετέχει στο 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Κορίνθου που θα πραγματοποιηθεί το 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Κορίνθου. Το Φεστιβάλ διοργανώνει το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων, έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα συμμετέχουν 10 θίασοι από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε την τολμηρή απόφαση να δηλώσει συμμετοχή φέτος όχι με έργο που ανέβηκε από την Κεντρική Σκηνή ως είθισται, αλλά με το έργο «Κόκκαλα» που παρουσίασε η Νεανική Σκηνή, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη του στη νεοσύστατη Θεατρική ομάδα. Το εξαιρετικό κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, η εμβληματική σκηνοθεσία της Ηρώς Γεωργίου και οι μοναδικές ερμηνείες των νέων ταλαντούχων ηθοποιών, κέρδισαν την κριτική επιτροπή της Κορίνθου και άναψαν το πράσινο φως για μία ακόμα διάκριση.

Έχοντας ως παρακαταθήκη συμμετοχές και διακρίσεις σε Φεστιβάλ Πανελλήνιου κύρους και εμβέλειας και σεβόμενοι την ιστορική διαδρομή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η θεατρική ομάδα καθώς και οι συντελεστές της παραγωγής, ξεκίνησαν τις προετοιμασίες του ταξιδιού, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια μιας δυναμικής παρουσίας στην Κόρινθο, αντάξιας της δημιουργικής πορείας του συλλόγου.


Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ: Όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας Π.Κ.Μ. λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την ορθή και πιστή τήρηση της νομοθεσίας.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Σχετικά με χθεσινά δημοσιεύματα, που παρουσιάζουν συγκεκριμένο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Διοικητηρίου στην Έδεσσα, θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές, ότι όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας Π.Κ.Μ. λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την ορθή και πιστή τήρηση της νομοθεσίας.

Στην ίδια φυσικά κατεύθυνση, όπως όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας Π.Κ.Μ., έτσι και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής επιτελεί πολύ σημαντικό έργο προς όφελος των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας, ακολουθώντας κατά γράμμα τα όσα ο νόμος και το αρμόδιο Υπουργείο επιτάσσουν.

Ως εκ τούτου, τυχόν περιστατικά ή παράπονα πολιτών αναφορικά με τη λειτουργία της εκάστοτε Υπηρεσίας, θα πρέπει να τεκμηριώνονται και να αποδεικνύονται χωρίς να υφίσταται αυθαίρετη και αναπόδεικτη σπίλωση των Υπηρεσιών και του έργου που επιτελούν.

Η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και η τήρηση του νόμου είναι η κύρια υποχρέωση, η οποία δεσμεύει τους υπαλλήλους μας, στα πλαίσια πάντα της χρηστής διοίκησης και της εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτήν.

Απαντήσεις σε Ερωτήσεις του Γιώργου Καρασμάνη με τα αιτήματα των πληγέντων έδωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία.


ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
Απαντήσεις Υπουργείων για τα αιτήματα των πληγέντων από τις θεομηνίες στις 14 Ιουνίου και 22 Απριλίου

Απαντήσεις σε Ερωτήσεις του Γιώργου Καρασμάνη με τα αιτήματα των πληγέντων για τις τεράστιες καταστροφές στο Νομό μας από τις θεομηνίες τους μήνες Απρίλιο και Ιούνιο, έδωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία.
Οι Ερωτήσεις αφορούσαν τις ανυπολόγιστες ζημιές από την  πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια χαλαζόπτωση, σε συνδυασμό με σφοδρή ανεμοθύελλα της 14ης Ιουνίου στις περιοχές κυρίως των Δήμων Αλμωπίας και Πέλλας, καθώς και τις τεράστιες σε έκταση και μέγεθος ζημιές από τον αιφνίδιο παγετό που νωρίτερα, στις 22 Απριλίου, είχε πλήξει τον ορεινό όγκο Έδεσσας και Αλμωπίας.
Για τις βιβλικές καταστροφές από τη θεομηνία της 14ηςΙουνίου, τις οποίες διαπίστωσε προσωπικά, ο Γιώργος Καρασμάνης επισήμαινε χαρακτηριστικά στην Ερώτησή του ότι, στην Κρύα Βρύση και την ευρύτερη περιοχή - πέραν των ζημιών σε καλλιέργειες και παραγωγή - καπνοξηραντήρια, αποθήκες και σταβλικές εγκαταστάσεις ρημάχτηκαν, κολώνες της ΔΕΗ και δέντρα ξεριζώθηκαν, αντιχαλαζικά δίκτυα διαλύθηκαν και ζεύγος αλλοδαπών εργατών στα χωράφια τραυματίστηκε.
Με την ίδια Ερώτηση, ο πρώην Υπουργός μετέφερε το αίτημα των παραγωγών να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο της θεομηνίας να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός για την χορήγηση επαρκών ενισχύσεων και βοηθημάτων.
Παράλληλα, ζήτησε:
να ξεκινήσει άμεσα η πλήρης καταγραφή των τεράστιων καταστροφών, να γίνουν σωστές εκτιμήσεις για απόλυτη κάλυψη των ζημιών
να επισπευσθούν όλες οι πληρωμές οφειλομένων για παλαιότερες αποζημιώσεις, επιδοτήσεις, επιστροφές ΦΠΑ και φόρου πετρελαίου
να παγώσουν/ανασταλούν πληρωμές φόρων εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και δανείων, και να δοθεί παράταση για πληρωμές στη ΔΕΗ μέχρι να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις. 
(Παρατίθεται ένα απόσπασμα από την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών):  
«… για τις περιοχές των Δήμων Αλμωπίας και Πέλλας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, έως 30-6 τ.ε., δεν είχε λάβει σχετική εισήγηση από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την κήρυξη των περιοχών αυτών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ούτε του είχε κοινοποιηθεί σχετικό αίτημα από τους οικείους Δημάρχους, αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, δεν έχει αφενός μεν εκδοθεί απόφαση για την κήρυξη των περιοχών στην εν λόγω κατάσταση, αφετέρου δε δοθεί εξουσιοδότηση προς τον αρμόδιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.  » 


Με την Ερώτηση για τις τεράστιες ζημιές από τον αιφνίδιο παγετό που είχε προηγηθεί στις 22 Απριλίου, και είχε πλήξει βαρύτατα δενδροκαλλιέργειες του ορεινού όγκου Έδεσσας και Αλμωπίας, ο Γιώργος Καρασμάνης υπογράμμιζε τη δεινή οικονομική κατάσταση και την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει οι πληγέντες καλλιεργητές.
Ζητούσε ακόμη:
•         Ταχύτατες και δίκαιες εκτιμήσεις ζημιών.
•         Ένταξη στις δηλώσεις των πληγέντων και των ζημιών από ενδιάμεσους παγετούς.
•         Αναστολή πληρωμής υποχρεώσεων των πληγέντων
•         Άμεσες αποζημιώσεις και για τις περσινές ζημιές.

(Ακολουθεί απόσπασμα  της απάντησης του Υπουργείου Οικονομικών στον Γιώργο Καρασμάνη):

« Με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του πέμπτου άρθρου ν. 2275/94 (ΦΕΚ 238 Α΄) , όπως ισχύει, σε περιπτώσεις σεισμών, πλημμυρών ή άλλων θεομηνιών, οι οποίες προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές σε μεγάλες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας και από τις οποίες πλήττεται σημαντικός αριθμός φορολογουμένων, εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Οικονομικών να εκδίδει σχετικές αποφάσεις, με τις οποίες αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο για χρονικό διάστημα μέχρι έξι (6) μηνών και ρυθμίζεται η καταβολή των χρεών αυτών μέχρι 24 μηνιαίες δόσεις...»




18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017                     ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Ξεκινά η επισιτιστική βοήθεια οπωροκηπευτικών με δωρεάν διάθεση σε ευπαθείς ομάδες


Γιάννης Σηφάκης : Ξεκινά η επισιτιστική βοήθεια οπωροκηπευτικών με δωρεάν διάθεση σε ευπαθείς ομάδες  -  Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργού Βαγγ. Αποστόλου και Αν. Υπουργού Θ. Φωτίου 

Η Πέλλα συμμετέχει στο πρόγραμμα και με τις Ομάδες Παραγωγών και με μεμονωμένους αγρότες μέλη συνεταιρισμών 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...