Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Στην υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων στα σχολικά κτίρια προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Στην υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων στα σχολικά κτίρια προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν τα παρακάτω έργα:

-      Συντήρηση σχολικού κτιρίου (εγκαταστάσεις, χρωματισμοί κτλ) στις σχολικές κοινότητες Γυμνασίου και ΓΕΛ Εξαπλατάνου

-      Ελαιοχρωματισμοί στη σχολική κοινότητα του ΓΕΛ Αριδαίας

-      Εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού στη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Φούστανης

-      Συντήρηση και ελαιοχρωματισμός κτηρίου Δημοτικού Σχολείου Αψάλου, Μεγαπλατάνου και Σαρακηνών

-      Αντικατάσταση κουφωμάτων σχολικού κτιρίου Χρυσής (με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως χώρος μουσείου)

-      Αντικατάσταση εσωτερικών κουφωμάτων σχολικού κτιρίου Ίδας

-      Συντήρηση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Εξαπλατάνου

-      Συντήρηση σχολικού κτιρίου στη σχολική κοινότητα του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και στη σχολική κοινότητα του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας

-      Συντήρηση κτιρίου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γαρεφείου

-      Συντήρηση κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Χρύσας – Τσάκων

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Η έναρξη και αυτής της σχολικής χρονιάς θα μας βρει έτοιμους να υποδεχτούμε τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Προγραμματίζουμε από νωρίς και υλοποιούμε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσλειτουργία και κάθε πρόβλημα σε όλα μας τα σχολεία. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της παιδείας και έτσι θα συνεχίσουμε. Τα τελευταία χρόνια υλοποιήθηκαν ουσιαστικά έργα σε όλα τα σχολεία μας και λύσαμε προβλήματα πολλών ετών. Προσπαθούμε με τα λίγα χρήματα που διαθέτουμε να παρεμβαίνουμε και να δίνουμε λύσεις. Πάντα σε συνεργασία με τους Διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς».

Δημήτρης Μπίνος: Σε τροχιά δημιουργικότητας και συνετής διαχείρισης βρίσκεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.) Αλμωπίας.


ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Η ΔΗ.Κ.Ε.Α.

ΣΥΝΕΧΑΡΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΣΚΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ

Σε τροχιά δημιουργικότητας και συνετής διαχείρισης βρίσκεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗ.Κ.Ε.) Αλμωπίας. Αυτό διαπίστωσε για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο κ. Κώστα Ζαχαριάδη στα γραφεία της Επιχείρησης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά το 2016 αποπληρώθηκε το ποσό των 90.000 ευρώ που αφορούσε σε οφειλές του έτους 2011 προς την Εφορία, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε σχετική ρύθμιση μέχρι το 2023. Με αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Επιχείρηση απαλλάχτηκε από ένα σημαντικό βάρος και πλέον μπορεί να βρει τον βηματισμό της όσον αφορά στον κοινωφελή της χαρακτήρα.

Σήμερα οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών πληρώνονται στην ώρα τους, χάρη στον ορθό προγραμματισμό και τη χρηστή διαχείριση των χρημάτων, ενώ παράλληλα συνεχώς ενισχύεται το κοινωνικό έργο της ΔΗ.Κ.Ε.Α.

Ο Δήμαρχος μαζί με τον κ. Ζαχαριάδη επισκέφθηκαν το κτίριο που στεγάζεται το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.), όπου πραγματοποιούνται εργασίες επισκευής και συντήρησης ώστε να απολαμβάνουν τα παιδιά ένα ακόμα καλύτερο περιβάλλον. Μάλιστα, στον προγραμματισμό της ΔΗ.Κ.Ε.Α. είναι, ανάλογες εργασίες να πραγματοποιηθούν και στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.) ΑμεΑ. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού στο παλαιό Δημαρχείο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της ΔΗ.Κ.Ε.Α. και έχει αλλάξει η εικόνα αυτού του ιστορικού κτιρίου για την πόλη της Αριδαίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντηση, ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Ζαχαριάδη για τη δυναμική του παρουσία και για την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει τον σημαντικό ρόλο που του έχει ανατεθεί. Όπως δήλωσε, «ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι ένας σημαντικός και χρήσιμος συνεργάτης για εμένα, καθώς με την εμπειρία που διαθέτει και την εργατικότητα που τον διακρίνει θέτει υψηλούς στόχους για τη ΔΗ.Κ.Ε.Α., μια επιχείρηση η οποία από το 2014 που ανέλαβε η δική μας Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα έχει κάνει σημαντικά βήματα».





Αυγουστιάτικη πανσέληνος με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει κάθε χρόνο την αυγουστιάτικη Πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό και σας προσκαλεί τη Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017, στις 21.00 σε δύο μεγάλες εκδηλώσεις για να απολάυσουμε μαζί μουσικές στιγμές κάτω από το φως του φεγγαριού.
1.    στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας σε μια συναυλία με μουσική ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου (jazz, swing, cinema) με το μουσικό σχήμα των:
Ναντια Παυλίδου (φωνητικά)
Βασίλης Μπεζεβέγκης (κιθάρα)

Την τεχνική υποστήριξη προσφέρουν ο Δήμος Πέλλας, η ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, ο Μορφωτικός και Περιβαλλοντικός Όμιλος Πέλλας «Η Αρχαία Πέλλα» και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Πέλλας. 
2.    στον Αρχαιολογικό Χώρο του Λόγγου (Έδεσσας) σε μια μουσική εκδήλωση - συναυλία jazz.από την μπάντα Off minor quartet των: Κωνσταντίνος Παπαχρήστου (τρομπέτα)
        Δημοσθένης Σταλίδης (κιθάρα)
        Λάκης Σαμαράς (μπάσο)
3.    Η Παλαιά Μητρόπολη Έδεσσας θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από τις 20.00-23.00
Η εκδήλωση οργανώνεται με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας


Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Γιάννης Σηφάκης : Κατατέθηκε και ψηφίζεται στη Βουλή η διάταξη για τους αλλοδαπούς εποχιακούς εργάτες γης τρίτων χωρών


Γιάννης Σηφάκης :  Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο η διάταξη για τους αλλοδαπούς εποχιακούς εργάτες γης τρίτων χωρών.
Τα μεροκάματα των Αλβανών ( και άλλων εθνικοτήτων) εργατών γης είναι πλέον έξοδα που θα περνούν στα βιβλία του αγρότη.
Η διάταξη περιέχει απλουστευμένες διατάξεις με την τήρηση βιβλίου ημερήσιων δελτίων απασχολούμενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες και αλιεία.
Μετά την εξουσιοδοτική που ψηφίζεται αύριο από την Βουλή θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Εργασίας όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο μετάκλησης και τήρησης του βιβλίου ημερήσιων δελτίων απασχολούμενου προσωπικού για αγροτικές εργασίες.
Ο βουλευτής που ( μαζί με συναδέλφους του από την Ημαθία) ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την επεξεργασία και προώθηση της διάταξης ευχαριστεί την συντοπίτισσα μας Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο για την ανταπόκριση τους στο δίκαιο αίτημα των αγροτών που μετέφεραν οι βουλευτές.
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα του αγροτικού κόσμου με μεθοδικότητα και συνέχεια. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Ν.ΓΕΩΡΓΩΝ - ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" ΣΚΥΔΡΑΣ


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις  που διοργάνωσε ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας στα Ψυγεία-Διαλογητήρια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκύδρας η “ΑΘΗΝΑ”.
Από τις 25-7-2017 και ημέρα Τρίτη έως τις 31-7-2017 και ημέρα Δευτέρα, 131 Νέοι Γεωργοί των προγραμμάτων κατάρτισης με κωδικούς:192,193,194,195,196,197 στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο: «Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες  ιχηλασιμότητας, επεξεργασίας, τυποποίησης και σήμανσης νωπών οπωροκηπευτικών.
Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας ευχαριστεί τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκύδρας “ΑΘΗΝΑ”  για την θερμή φιλοξενία  στον χώρο της επιχείρησης των Νέων Γεωργών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020


«Δημοσιοποίηση της υπ. αριθμ. 315045(1274)/27-07-2017 Απόφασης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα :«Ένταξη πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020» στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016».
         
      Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας ανακοινώνει την αριθμ.315045(1274)/27-07-2017(ΑΔΑ:ΨΘΥΑ7ΛΛ-Ψ7Ξ) Απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την Ένταξη πράξεων στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020» στο πλαίσιο της 1ης πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων στήριξης έτους 2016», για τους πρώτους 2052 Δικαιούχους της Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας.


      Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ 
                                                                                        
   ΤΣΑΝΤΑΚΗΣ ΤΡΥΦΩΝ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...