Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Από το ημερολόγιο μιας νεκρής "λαθροϋλοτόμου"


« …Το ρολόι του στραπατσαρισμένου μου παλιού κινητού δείχνει 6.00 το πρωί και οι πρώτες ακτίνες του ήλιου άρχισαν να ξεπροβάλλουν μέσα από τα καφεκίτρινα φυλλώματα των θεόρατων οξυών του δάσους.
Οι πρωινοί ήχοι και τα χαρούμενα τσιρίγματα των πετούμενων, με κάνουν να κοντοσταθώ λίγο, να σκουπίσω το ιδρωμένο μου μέτωπο και να αφουγκραστώ την άγρια ομορφιά.
Κάποια σκιουράκια χοροπηδούν με απίστευτα ζογκλερικά κόλπα από κλαδί σε κλαδί, κατανικώντας κάθε νόμο της φύσης και της βαρύτητας, ενώ κάπου στην κορυφογραμμή, ακούγονται τα ερωτικά καλέσματα ενός ζαρκαδιού, που με το κεφάλι ψηλά μουγκανίζει και κορδώνεται, θέλοντας να εντυπωσιάσει το θηλυκό του ταίρι, το οποίο παρακολουθεί λίγα μέτρα μακρύτερα σωστή βασίλισσα μέσα στις καφέ λωρίδες του τριχώματός του.
Ένα κοπάδι από πολύχρωμες πέρδικες προσγειώνεται στο παραδίπλα ποταμάκι, κάνοντας έναν υπόκωφο θόρυβο με τα φτερά τους, και με βουλιμία βουτάνε τα μυτερά τους ράμφη στο κελαριστό παγωμένο νεράκι, πίνοντας το δώρο της μάνας γης, σηκώνοντας που και που το κεφάλι τους ψηλά, ευχαριστώντας θαρρείς με αυτό τον τρόπο τον Δημιουργό.
Σε ένα άνοιγμα της κατάφυτης περιοχής, μπορώ να αντικρίσω στον ασυννέφιαστο γαλανό ουρανό μια λευκή γραμμή, από το αεροπλάνο που πέρασε πριν λίγη ώρα, κουβαλώντας ένας θεός ξέρει ποιους και τι.

Προσγειώνομαι στην πεζή πραγματικότητα, καθώς ένα ρίγος μου διαπερνά τη ραχοκοκκαλιά μου, από την πρωινή δροσιά και στρέφω την προσοχή μου προς τον σύντροφό μου.
Τον παρατηρώ δίπλα μου λίγα μέτρα πιο πέρα, να πασχίζει και να παλεύει με έναν φρεσκοκομμένο κορμό δέντρου, να τον κομματιάσει να τον ετοιμάσει για να τον φορτώσουμε στο όχημά μας.
Εγώ, καθαρίζω τα άχρηστα κλαδιά, ανοίγοντάς του χώρο, να τον διευκολύνω να εργαστεί με ευχέρεια.

Έχουμε έρθει από πολύ νωρίς, σε αυτή την απόμακρη πλαγιά, κρυφά σαν τους κλέφτες, για να υλοτομήσουμε λίγα ξύλα, παράνομα, να εφοδιάσουμε το φτωχικό μας για τον δύσκολο χειμώνα που θάρθει σε λίγους μήνες.
Δεν ντρέπομαι καθόλου γι αυτό που κάνουμε, δεν είμαστε έμποροι, απλά μια μικρή προμήθεια θα πάρουμε για να ζεστάνουμε την φωλίτσα μας και τα δυο μικρά παιδάκια μας. Ούτε θα καταστρέψουμε το πλούσιο δάσος, ούτε θα δημιουργήσουμε ανεπανόρθωτο κακό στην χλωρίδα, αυτό τα κάνουν άλλοι, πιο «ειδικοί».
Ζούμε με αξιοπρέπεια και εργαζόμαστε τίμια χωρίς να ενοχλούμε τον συνάνθρωπό μας και το μέλημά μας είναι να επιβιώσουμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές.

Είχαμε μαζέψει έναν μικρό σωρό από ξύλα και είχα ξεχωρίσει παράμερα μια στοίβα με τσακανάκια, δουλεύοντας όσο πιο αθόρυβα γίνεται, με τον φόβο μην μας αντιληφθεί κανείς κι έχουμε άσχημες περιπέτειες.
Αφού τελειώσαμε για σήμερα την αποστολή μας, κάθισα δίπλα στον σύντροφό μου, πετώντας του στον ώμο ένα παλιό τζάκετ, για να μην πλευριτώσει από την πρωινή αύρα, ενώ έβγαλα από το σκισμένο μου σακίδιο ένα ψωμοτύρι, που είχα ετοιμάσει στο σπίτι και του το πρόσφερα χαμογελώντας του τρυφερά, κατανοώντας την κούραση, που ανέδυε το ιδρωμένο του πρόσωπο, ενώ άκουγα βαριά την ανάσα του να προσπαθεί να ανακτήσει τους κανονικούς της ρυθμούς.
Ξεφλούδισα μια καραμελίτσα που είχα στη τσέπη μου κι ένιωσα την γλυκιά της γεύση να πλημμυρίζει το στόμα μου, ευχαριστώντας το Θεό, που σχεδόν τελειώσαμε για σήμερα.
Καθόμουν δίπλα του, τα μπράτσα μας ακουμπούσαν και δεν μιλούσαμε, μόνο κοιτούσαμε την απέναντι βουνοκορφή, βυθισμένοι οι δυο μας στις σκέψεις μας, έχοντας ο καθένας τις έγνοιες του για το υπόλοιπο της ημέρας.
Ο καλός μου, μή δίνοντας σημασία στην κούρασή του, σκύβει, διπλώνεται στα δύο και κόβει ένα λευκό αγριολούλουδο, που φύονταν ανάμεσα στα τρεμάμενα από την κόπωση πόδια του και μου το προσφέρει μειδιώντας.
Του γνέφω "ευχαριστώ" και το βάζω στον κόρφο μου.

Ξάφνου, εκεί χαμηλά στον δασικό δρόμο που οδηγούσε την φιδίσια διαδρομή προς το βουνό, ένα σύννεφο σκόνης σηκώθηκε και σαν  ένα τρένο φάντασμα πλησίαζε προς την τοποθεσία μας.
- Γρήγορα γυναίκα, να φύγουμε μην μας πιάσουν.
Η φοβισμένη βροντερή του φωνή με έκανε να πεταχτώ σαν ελατήριο και με τα μάτια μου διάπλατα ανοιχτά, τον κοιτούσα να μου δώσει οδηγίες τι να κάνω.
-Εγώ θα τρέξω να κρυφτώ εκεί σε κείνη την πλαγιά του πευκοδάσους κι εσύ θα πάρεις τον κατήφορο , ακολουθώντας το ποτάμι και θα βρεθείς στο χωριό. Κάνε γρήγορα, φύγε, φύγε.
Μη μπορώντας να αρθρώσω λέξη, έριξα στον ώμο μου το σακίδιο κι άρχισα να τρέχω προς την κατεύθυνση που μου υπέδειξε.
Με την άκρη του ματιού μου, το είδα να έχει ζωστεί τα εργαλεία του κι άρχισε να χάνεται στην πλαγιά, σωστό αγριοκάτσικο.
Εγώ πήρα τον κατήφορο και παραμερίζοντας τα διάφορα εμπόδια, χωνόμουν όλο και πιο βαθιά στο απόκρημνο τοπίο, έχοντας στόχο τον ποταμό, τον ήχο του οποίου άκουγα στο βάθος.
Η ανάσα μου έγινε πολύ βαριά, από την τρομάρα περισσότερο παρά από την κούραση και σε λίγα λεπτά μπορούσα να διακρίνω τον γκρεμό, που θα με οδηγούσε στην κοίτη του ποταμού.
Σε μια στιγμή, γυρίζω το βλέμμα μου πίσω, να δω, να σιγουρευτώ ότι ο σύντροφός μου έφτασε στο ασφαλές σημείο. Δεν διέκρινα τίποτα…..

Και τότε…..
Νιώθω το δεξί μου πόδι να σκαλώνει σε ένα ξερόκλαδο.
Αφήνοντας μια πνιχτή κραυγή, νιώθω να πετάω, να αιωρούμαι στο κενό, απλώνω  τα χέρια μου να πιαστώ από κάπου. Τίποτα. Μόνο κενό και μια αίσθηση ότι ξαφνικά έγινα πουλί.
Στα μάτια μου μπροστά βλέπω το ποτάμι να έρχεται καταπάνω μου, με ταχύτητα υπερηχητική, κι όλο να μεγαλώνει και τα ορμητικά νερά, σαν ένα λευκό σεντόνι να ανοίγουν μια αγκαλιά και να με προσκαλούν  και έναν βράχο να μετατρέπεται σε γίγαντα πλησιάζοντάς με χαμογελώντας μου βλοσυρά.
Ένας γδούπος.....
Ξαφνικά όλα άσπρισαν.
Ένα λευκό φως τύλιξε τα πάντα.
Δεν πονούσα πλέον.
Δεν βαριανάσαινα.
Δεν είχα φόβο στη ψυχή μου, ούτε έγνοιες.
Όλα ήταν τόσο γαλήνια.
Τόσο Παραδεισένια.
Μπορούσα να νιώσω την δροσιά του γάργαρου νερού.
Να αισθανθώ την οσμή του λευκού αγριολούλουδου να με περιλούζει τόσο λυτρωτικά, τόσο εξιλεαστικά.
Να ακούσω τα τιτιβίσματα των πέρδικων και το κροτάλισμα του δρυοκολάπτη στον ξερό κορμό.
Ακόμη και κάποιες αγωνιώδεις κραυγές κάποιου ανθρώπου με μια περίεργη στολή:
“Νάτη, την βρήκαμε. Εδώ είναι. Νεκρή»…»

Μήνυμα της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Μήνυμα της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων



Σε μήνυμά της, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αναφέρει: «Η αγωνία των μαθητών και μαθητριών της Πέλλας έλαβε τέλος σήμερα με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της Χώρας. Μία διαρκής και επίπονη προσπάθεια ετών, ελπίζω να οδήγησε στα αναμενόμενα αποτελέσματα για όλους τους υποψηφίους. Το νέο κεφάλαιο στη ζωή ενός ενήλικα πλέον, παρουσιάζει μεγάλο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, όντας παράλληλα σημαντικό από την άποψη της συλλογής εμπειριών για τη ζωή. Σίγουρα μια απογοήτευση δεν πρέπει να μας καταρρακώνει αλλά να μας κάνει πιο δυνατούς για να στοχεύσουμε ακόμη υψηλότερα. Με αυτά τα λόγια συγχαίρω θερμά τους μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν της εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εύχομαι καλή επιτυχία στις νέες προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, ενώ, στους υποψηφίους που θα ξαναπροσπαθήσουν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων εύχομαι καλή δύναμη με πίστη στις ικανότητες τους». 

Τα ονόματα των εισακτέων σε ΤΕΙ - ΑΕΙ από τους Προμάχους (2017)


Τα ονόματα των επιτυχόντων μαθητών από τους Προμάχους στα ΤΕΙ και ΑΕΙ.
Συγχαρητήρια σε αυτούς και τις οικογένειές τους.
Καλή σταδιοδρομία.

---------------------------------------------------------------------------------
Ασμέτη Ελένη Χρήστος-Μαρία... Δασολογίας και διαχείρισης περιβάλλοντος και φυσικών πόρων. Ορεστιάδα. ΔΗΜ.ΠΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ

Ασμέτης Αθανάσιος Τρύφων-Χρυσούλα... Αγροτικής ανάπτυξης. Ορεστιάδα. ΔΗΜ.ΠΑΝ. ΘΡΑΚΗΣ

Βαρελάς Χρίστος Γεώργιος-Ευαγγελία... Αγρονόμων και τοπογράφων μηχανικών. Θεσσαλονίκη. ΑΠΘ

Βάτση Μαρία Χρήστος-Γιαννούλα... Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας. Θεσσαλονίκη. ΑΠΘ

Βέσκου Μαρία Νικόλαος-Αναστασία... Δασοπονίας και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος. Δράμα. ΤΕΙ ΑΝΑΤ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ Κ ΘΡΑΚΗΣ

Καραπάνου Δέσποινα Χρήστος-Ελένη... ΄Τεχνολόγων γεωπόνων. Φλώρινα. ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ

Μεσκίνη Πολυξένη Χρήστος-Μαρία... Διοίκησης επιχειρήσεων. Πάτρα. ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Μητσάνη Άννα Ιωάννης-Εριφίλλη...Αστυφυλάκων(μόνο για πολίτες) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Μητσάνη Άννα Χρήστος-Ελένη... Λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Καβάλα. ΤΕΙ ΑΝΑΤ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Μητσάνης Γεώργιος Πέτρος-Μαρία... Ευελπίδων (ΣΣΕ) Σώματα. ΣΣΕ

Μητσάνης Νικόλαος Γεώργιος-Αικατερίνη... Ηλεκτρολόγων μηχανικών. Λάρισα. ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Μητσάνης Στυλιανός Πέτρος-Μαρία... Ευελπίδων (ΣΣΕ) Όπλα. ΣΣΕ

Τάτου Κωνσταντίνα Ιωάννης-Μαρία... Προσχολικής αγωγής . Θεσσαλονίκη. ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Τσιπάρη Αικατερίνη Αλέξανδρος-Ελένη... Τεχνολόγων γεωπόνων. Φλώρινα. ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ

Χατζή Ελευθερία Γρηγόρης-Μαρία... Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων. Θεσσαλονίκη. ΠΑΝ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ









«ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας: «Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις»


Στα πλαίσια της εκπαίδευσης των νέων γεωργών στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο: «Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις» δύο τμήματα εκπαιδευόμενων επισκέφτηκαν τα αγροτεμάχια και τις εγκαταστάσεις  του καπνοπαραγωγού Παντελίδη Γεωργίου στην περιοχή Εξαπλατάνου-Ν.Πέλλας. 
Συγκεκριμένα παρακολούθησαν τα στάδια της συγκομιδής, αποξήρανσης και δεματοποίησης του καπνού και ενημερώθηκαν για την οικονομική σημασία της καπνοκαλλιέργειας 
Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας ευχαριστεί τον παραγωγό κ.Παντελίδη  Γεώργιο για την θερμή φιλοξενία και την άρτια ενημέρωση των Νέων Γεωργών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.


Η αφαίρεση των αμυγδαλών (αμυγδαλεκτομή) αυξάνει σημαντικά στα παιδιά την ποιότητα του ύπνου



Η αφαίρεση των αμυγδαλών (αμυγδαλεκτομή) αυξάνει σημαντικά στα παιδιά την ποιότητα του ύπνου και μειώνει επαρκώς τα επεισόδια λοίμωξης του ανωτέρου αναπνευστικού τουλάχιστον κατά τον πρώτο χρόνο μετά το χειρουργείο.
Αυτό αναφέρει νέα επιστημονική μελέτη από το VanderbiltUniversityMedicalCenterστις ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε στο PEDIATRICS(AmericanAcademyofPediatrics) τον περασμένο Ιανουάριο.
Μάλιστα στα συμπεράσματα της μελέτης οι αμερικανοί επιστήμονες  τονίζουν ότι «η αφαίρεση των αμυγδαλών θα πρέπει να γίνεται την περίοδο που δεν υπάρχουν πολλές λοιμώξεις, οι οποίες  θα μπορούσαν, είτε να αναβάλουν την επέμβαση, είτε να ταλαιπωρήσουν το παιδί μετεγχειρητικά και  όταν το παιδί δε χάνει  πολύτιμο χρόνο  από την σχολική του εκπαίδευση».
«Μια τέτοια περίοδος είναι αυτή στα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου, πριν από την έναρξη της νέας σχολική περιόδου και των μαθημάτων, καθώς η ανάρρωση από την επέμβαση είναι σύντομη» αναφέρει  χαρακτηριστικά ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» .

Σύμφωνα με τον κ Αρτόπουλο η αμυγδαλεκτομή γίνεται με διπολική διαθερμία, Laserή ραδιοσυχνότητες και το χειρουργείο διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. Το παιδί παραμένει στο νοσοκομείο για νοσηλεία μόλις  1 ημέρα  και στην συνέχεια επιστρέφει σπίτι του.
Η συνολική ανάρρωση και η επιστροφή του στις καθημερινές του δραστηριότητες δεν ξεπερνά τις 10 με 15 ημέρες. Η επέμβαση σπάνια έχει επιπλοκές, με κυριότερη την αιμορραγία, γι’ αυτό και ακολουθούνται συγκεκριμένες οδηγίες από τον ιατρό.
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ   ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ   ΜΕΛΕΤΗΣ
«Αν και τα αποτελέσματα της μελέτης δεν μας εκπλήσσουν», όπως εξήγησε ο κ Αρτόπουλος, «μας προσφέρουν μια νέα οπτική σχετικά με μια συχνότατη χειρουργική επέμβαση που αφορά σε ένα πολύ συχνό πρόβλημα στα παιδιά».
Οι μεγάλες αμυγδαλές σε συνδυασμό, τις περισσότερες φορές, με τα «κρεατάκια» οδηγούν σε ροχαλητό και υπνική άπνοια, λόγω απόφραξης του αεραγωγού κατά τον ύπνο. Μπορεί επίσης και να αποτελέσει την αποθήκη των μικροβίων παλαιότερων λοιμώξεων, με αποτέλεσμα την επέκτασή τους στον κατώτερο αεραγωγό μη αποφεύγοντας πιθανές βρογχίτιδες ή πνευμονίες, κατά την διάρκεια του Χειμώνα!
Η κατάσταση αυτή ταλαιπωρεί το παιδί και πολλές φορές το αναγκάζει συχνά να απέχει από το σχολείο και τα μαθήματα, ενώ ταυτόχρονα του δημιουργεί ευαισθησία σε λοιμώξεις της τραχείας και των πνευμόνων.
Στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τη μελέτη, 530.000 παιδιά κάτω των 15 ετών, κατά μέσο όρο, τα τελευταία 17 χρόνια υποβάλλονται σε αμυγδαλεκτομή. Από αυτά, στο 80% γίνονται  λόγω ροχαλητού και υπνικής άπνοιας, ενώ μόλις στο 20% για υποτροπιάζουσες αμυγδαλίτιδες.
Η μελέτη κατέδειξε τα οφέλη της αμυγδαλεκτομής σε τρεις τομείς :
ØΤην ποιότητα του ύπνου,
ØΤην γενικότερη ποιότητα ζωής και
ØΤην συμπεριφορά των παιδιών, κυρίως κατά τον πρώτο χρόνο μετά από την επέμβαση.
Η σαφής βελτίωση όλων των παραπάνω, τουλάχιστον κατά τον πρώτο χρόνο, είναι και το αποτέλεσμα της μελέτης που συνεχίζεται με προοπτική 10ετίας.
Η περίοδος ανάρρωσης υπολογίζεται από 10 με 15 ημέρες και θα πρέπει ιδανικά να γίνεται σε περιόδους που :
ØΔεν υπάρχουν πολλές λοιμώξεις που θα μπορούσαν, είτε να αναβάλουν την επέμβαση, είτε να ταλαιπωρήσουν το παιδί μετεγχειρητικά, και
ØΌταν δε χάνει το παιδί  πολύτιμο χρόνο  από τη σχολική του εκπαίδευση.

www.artopoulos.com   Τηλ. 6937673736

2ος ΓΥΡΟΣ ARIDEA CUP 2017


Με πολλές ελληνικές νίκες συνεχίστηκαν σήμερα οι αγώνες του Aridea Cup, το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe που φιλοξενείται στον Ο.Α. Αριδαίας. Στα προημιτελικά θα συνεχίσουν οι Κωνσταντίνος Ράπτης, Δημοσθένης Ταραμονλής, Βαγγέλης Κυπριώτης, Γιώργος Νουχάκης, Νίκος Μανόπουλος, Δημήτρης Χούμης, Pablo Luis Mπαλάφας, Δήμητρα Παύλου, Μάρθα Μακαντάση, Βάλια Σαμαρά, Αναστασία Παρασκευούδη, Μαρία Γεωργιάδου και Ιωάννα Ζαχαράκη.

Συνέχεια στο νικηφόρο του σερί έδωσε ο Κωνσταντίνος Ράπτης, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε διοργάνωση της Tennis Europe στα Κουφάλια. Ο Ράπτης, μετράει πλέον 7 διαδοχικές νίκες, καθώς επικράτησε του Ισαάκ Κουρτίδη με 6-0, 6-2.

Στα προημιτελικά του Aridea Cup, θα συναντήσει τον Δημοσθένη Ταραμονλή, που κέρδισε τον Βίκτωρα Ζερβουδάκη με 7-6 (4), 6-3. Ο Pablo Luis Μπαλάφα κέρδισε τον Αριστοτέλη Γκιθκόπουλο με 6-3, 6-4, σε μια μάχη ανάμεσα σε δυο qualifiers. Στην προημιτελική φάση θα αντιμετωπίσει τον Δημήτρη Χούμη, Νο. 2 στο ταμπλό, που επέστρεψε από σετ πίσω για να κερδίσει τον Δημήτρη Αναγνωστόπουλο, με 1-6, 6-0, 6-4.

Πολύ καλές εβδομάδες στα ελληνικά τουρνουά της ΕΤΑ κάνει και ο Νίκος Μανόπουλος, φιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα στα Κουφάλια. Ο Μανόπουλος επικράτησε του Τάσου Τσελέπη με 7-6 (5), 6-0 και θα παίξει στους "8" με τον Βαγγέλη Κυπριώτη, που κέρδισε τον Δημήτρη Τερτίγκα με 6-3, 6-4.

Ο Γιώργος Νουχάκης, Νο. 3 στο ταμπλό, επικράτησε του Αδαμάντιου Σταύρακα με 6-3, 6-2 και θα είναι ο μοναδικός παίκτης που δεν θα παίξει με Έλληνα στα προημιτελικά. Ο Ρουμάνος Gheorghe Claudiu Schinteie, κέρδισε τον Boύλγαρο Victor Nachkov με 6-2, 6-3 και είναι ο μοναδικός που δεν εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα και συνεχίζει στο μονό των αγοριών.







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...