Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ «Υπερασπιζόμαστε το ¨φαρμακείο της γειτονιάς¨ σε πόλεις και χωριά σε ολόκληρη την Ελλάδα»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
«Υπερασπιζόμαστε το ¨φαρμακείο της γειτονιάς¨ σε πόλεις και χωριά 
σε ολόκληρη την Ελλάδα»


Την ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά του παραδοσιακού φαρμακείου, υπογράμμισε ο Γιώργος Καρασμάνης με τον χαιρετισμό του στην έναρξη του Συνεδρίου των φαρμακοποιών που πραγματοποιείται στο Λουτράκι Αριδαίας και τοποθετήθηκε πάνω στα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Ο πρώην Υπουργός, τόνισε ότι ο φαρμακοποιός, επί δεκαετίες τώρα έχει ¨χτίσει¨ μια ιδιαίτερα στενή και ανθρώπινη σχέση με τον πάσχοντα καθώς στο φαρμακείο είναι η πρώτη επίσκεψη για κάθε πρόβλημα, στο φαρμακείο επιστρέφουμε μετά τη διάγνωση ή το νοσοκομείο, εκεί προστρέχουμε για την πρώτη και πολλές φορές σωτήρια συμβουλή, για μια άμεση περιποίηση σε κάποιο τραύμα, για την ένεση, για το εμβόλιο… Είναι παραγωγικός και αναντικατάστατος.
Πρόσθεσε δε ότι, χάρη στα κουπόνια διάθεσης των φαρμάκων και στο γεγονός ότι συναλλάσσεται αποκλειστικά με το Δημόσιο και με τα Ταμεία, είναι ίσως ο αποτελεσματικότερος ¨εισπράκτωρ¨ δημοσίων εσόδων, συμμετέχοντας πολύ ενεργά στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Συνεπώς μπορεί να προσφέρει πολλά και στην εθνική οικονομία και στην εξοικονόμηση πόρων με τη συμμετοχή στο σύστημα διακίνησης και διαχείρισης φαρμάκων.
«Αυτό το φαρμακείο θέλουμε αυτό υπερασπιζόμαστε, είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καρασμάνης. Το ¨φαρμακείο της γειτονιάς¨ στη πόλη και στο χωριό, σε όλη την Ελλάδα. Και όχι τις πολυστεγάσεις που βλέπουμε να ξεφυτρώνουν τελευταία, και αποτελούν απρόσωπες επιχειρήσεις συνδεδεμένες ακόμη και με ξένα οικονομικά συμφέροντα».
Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια, οι φαρμακοποιοί δεν αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία ως κοινωνικοί λειτουργοί. Αντιθέτως, φαίνεται να έχουν στοχοποιηθεί, με την υπέρμετρη φορολόγηση, ή με τις – πρωτοφανείς – ασφαλιστικές εισφορές πάνω στις εισφορές της… προηγούμενη χρονιάς!

          Ακόμη, όπως είπε, οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην εξόφληση οφειλομένων, αλλά και η κατακόρυφη πτώση του κέρδους, απειλούν με δραματικές επιπτώσεις όχι μόνον στον επαγγελματία φαρμακοποιό, όχι μόνον στους εργαζόμενους αλλά και στην προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Ιδιαίτερα στην ύπαιθρο, όπου φαρμακεία κινδυνεύουν να κλείσουν και νέα παιδιά, νέοι επιστήμονες να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και οι τοπικές κοινωνίες να στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
          Κλείνοντας ο πρώην Υπουργός, διαβεβαίωσε ότι όπως έχει πράξει μέχρι τώρα, θα είναι πάντα ενεργά στο πλευρό του κλάδου και στην προσπάθεια για επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει.


02/09/2017

«BeActive» Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, 23-30 Σεπτεμβρίου 2017.


Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, 23-30 Σεπτεμβρίου 2017.
Η ΕΦΟΑ και η Γ Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας θα συμμετέχει και φέτος πάρα πολύ ενεργά στη δράση BEACTIVE στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στην χώρα μας υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το γενικό θέμα της εκστρατείας είναι και πάλι «#BeActive» («να είστε ενεργοί») και ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, αλλά και να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Ο Πρόεδρος της Ένωσηςκαι πρόεδρος του Ο.Α. Αριδαίας Πέτρος Τσαρκνιάς συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η ΓΓΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός παρουσίασε και συζήτησε το πρόγραμμα και τις δράσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Η Γ Ένωση θα υλοποιήσει περίπου το μισό πρόγραμμα δράσεων της ΕΦΟΑ και στην πόλη της Αριδαίας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, στον πεζόδρομο της πόλης.


Ανακατασκευή δύο γηπέδων τένις στη Σκύδρα


Γιάννης Σηφάκης :   Και η ανακατασκευή δύο  γηπέδων τένις της Σκύδρας  προϋπολογισμού 58.018,16€ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 
Ο τίτλος  του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΚΡΙΛΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ» προϋπολογιζόμενου  ποσού  58.018,16 €
Σε συνέχεια των αθλητικών έργων που εντάχθηκαν στο ΠΔΕ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  στο Δήμο Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας, ένα ακόμη έργο, η ανακατασκευή δύο γηπέδων τένις στη Σκύδρα εντάσσεται στο ΠΔΕ. Τα γήπεδα τένις είχε επισκεφθεί ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός τον προηγούμενο Μάιο, όταν επισκέφθηκε την Πέλλα ύστερα από πρόσκληση του Βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη. 
Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Σκύδρας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Πέτρου Τσαρκνιά, της ΓΓΑ και τον βουλευτή για την προώθηση του έργου για χρηματοδότηση.
 Επίσης συνεχίζεται η συνεργασία με τους Δήμους της Πέλλας  ώστε να υπάρξει ωριμότητα μελετών για την ένταξη και χρηματοδότηση και άλλων αθλητικών έργων της Πέλλας.


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...