Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 18ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΑΣΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 18ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΑΣΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Στους Δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας πραγματοποιήθηκε το 18ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο που διοργάνωσε Ελληνική Δασολογική Εταιρεία.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος υποδέχτηκε τους συνέδρους στα Λουτρά Πόζαρ, όπου αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχουμε όλοι μας να προστατεύσουμε τα δάση μας, τα οποία χαρακτήρισε πηγή ζωής.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος τους ξενάγησε στην πανέμορφη Λουτρόπολή μας, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε για τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές μας. Είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις λουτροθεραπείας και ενημερώθηκαν για τις ευεργετικές ιδιότητες του ιαματικού νερού. Επίσης, έγινε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του υδροηλεκτρικού, όπου υπήρξε εκτενής ενημέρωση για την λειτουργία του.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος, αυτή ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή μας και γι’ αυτό τους ευχαρίστησε γι’ αυτή τους την επίσκεψη.

Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα, όπου δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουν όλοι το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου «Το Πόζαρ» και να γευτούν τα τοπικά μας εδέσματα, ενώ δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις καθώς ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δασολογικής Εταιρίας αιφνιδίασε ευχάριστα τον Δήμαρχο, ο οποίος είχε τα γενέθλιά του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι με την παρουσία τους τίμησαν επίσης την εκδήλωση η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθηνά Αηδονά και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ρώσσης.










Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Για την κάλυψη κενών σε εκπαιδευτικούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων στην Πρωτοβάθμια έως και τις 11 Οκτώβρη που κατατίθεται η ερώτηση είναι 10.240 αναπληρωτές όλων των ειδικοτήτων. Ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων τη σχολική χρονιά 2016-2017 ήταν 14.007 αναπληρωτές. Αν προσθέσουμε τις παραιτήσεις για συνταξιοδότηση που έγιναν την άνοιξη φαίνεται – από τα ίδια τα στοιχεία- ότι τα κενά μέχρι στιγμής ξεπερνάνε τις 4000. Αυτός ο αριθμός προφανώς δεν αφορά τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων με βάση τις διεκδικήσεις γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά παίρνει ως βάση τις περσινές προσλήψεις. Δηλαδή τα κενά που ακόμα και η κυβέρνηση αναγνώρισε την περσινή χρονιά.  
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε όλους τους τόνους επισημαίνουν ότι φέτος για πρώτη χρονιά δεν υπάρχουν ελλείψεις στα σχολεία, ότι επήλθε επιτέλους η «κανονικότητα». Πως γίνεται να υπάρχει «κανονικότητα» και ταυτόχρονα 4000 κενά σε εκπαιδευτικούς;
Την αλήθεια γνωρίζουν όσοι έχουν μια στοιχειώδη εικόνα της εκπαίδευσης.  Η καθημερινότητα στα σχολεία δείχνει ότι τα περισσότερα Ολοήμερα δεν μπορούν να φτιάξουν κανονικό πρόγραμμα μέχρι τις 16:00 και στη ουσία υποβαθμίζονται, η παράλληλη στήριξη στην ουσία δεν λειτουργεί με τραγικές συνέπειες και στους ίδιους τους μαθητές και στη συνολική λειτουργία της τάξης, το 90% των τάξεων υποδοχής, ειδικά σε σχολεία που υποδέχονται προσφυγόπουλα στο πρωινό πρόγραμμα δεν έχουν στελεχωθεί από δάσκαλο, πολλά μαθήματα ειδικοτήτων δεν διδάσκονται από τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό, υποβαθμίζεται η διδασκαλία της 2η ξένης γλώσσας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,
1. Τι σχεδιασμός υπάρχει ώστε να καλυφθούν άμεσα τα 4000 κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
2. Τι μέτρα θα παρθούν ώστε να λειτουργήσουν άμεσα και με πλήρες πρόγραμμα τα Ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, να καλυφθούν με εκπαιδευτικό όλοι οι μαθητές οι οποίοι με διάγνωση χρειάζονται παράλληλη στήριξη, να λειτουργήσουν όλες οι απαραίτητες τάξεις υποδοχής, να καλυφθούν όλες οι ώρες των μαθημάτων ειδικοτήτων (π.χ. Γυμναστές, Μουσικοί, Εικαστικοί κ.α.) από αντίστοιχους εκπαιδευτικούς.
Οι Βουλευτές

Γιάννης Δελής
Χρήστος Κατσώτης
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Νίκος Μωραΐτης
Μανώλης Συντυχάκης

Σταύρος Τάσσος

Αγιασμός για την νέα χορευτική χρόνια του Μορφωτικού & Χορευτικού Συλλόγου Προμαχών "Οι Πρόμαχοι"



Πρόσκληση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού & Χορευτικού Συλλόγου Προμαχών "Οι Πρόμαχοι" καλεί τα μελή, τους χορευτές αλλά και όλους τους φίλους του συλλόγου την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στις 10:45 το πρωί να παραβρεθούν στα γραφεία του συλλόγου (κεντρική πλατεία), όπου θα τελεστεί ο αγιασμός για την νέα χορευτική χρόνια.

Μέτα τον αγιασμό θα ακολουθήσει συζήτηση με ελεύθερο θέμα στα πλαίσια του συλλόγου.

Με τιμή 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του

Μ.Χ.Σ. "Οι Πρόμαχοι"




Ξεκίνησε η δράση «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα»


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΡΑΣΗ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ- Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,
ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ

Ξεκίνησε από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, με την εκδήλωση-αφιέρωμα στο Μέγα Αλέξανδρο με τίτλο «Πέλλα: Η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου», η σειρά των επτά εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο επόμενο δίμηνο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, στο πλαίσιο της δράσης «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα».
Η εκδήλωση, σε συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και προσέλκυσε τοπικούς φορείς, ανθρώπους του τουρισμού και πλήθος κόσμου.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε ξενάγηση στο μουσείο, ενδιαφέρουσες ομιλίες, παρουσίαση μουσικών οργάνων της αρχαιότητας που διατηρούνται μέχρι σήμερα, καθώς και γνωριμία με τις διατροφικές συνήθειες της αρχαιότητας. Η παρουσίαση των ειδών διατροφής της αρχαίας Μακεδονίας συνοδεύτηκε από μια γαστρονομική προσέγγιση του παρελθόντος μέσα από υλικά της μακεδονικής γης του τότε και του σήμερα. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν συνταγές εμπνευσμένες από το παρελθόν και βασισμένες σε υλικά της μακεδονικής κουζίνας, που συνοδεύτηκαν και από ποτά που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες (κρασί και μπύρα), η παρουσία των οποίων εντοπίζεται ήδη από τα προϊστορικά χρόνια.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σχετικά θεματικά βίντεο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εκθεσιακές φωτογραφίες, ενώ στο πλαίσιο της δράσης προβολής παρήχθησαν ειδικά δώρα, αφιερωμένα στις δύο σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο και το δάσκαλό του, τον μεγαλύτερο φιλόσοφο όλων των εποχών, Αριστοτέλη.
«Η ανάδειξη, προβολή και διασύνδεση των δύο αυτών μέγιστων προσωπικοτήτων με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη, είναι το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί η ανάδειξη του πλούσιου αποθέματος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ο πολιτιστικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού τα επόμενα έτη για την Κεντρική Μακεδονία σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες θεματικές μορφές (ήλιος – θάλασσα, θρησκευτικός – προσκυνηματικός τουρισμός, γαστρονομία, οικοτουρισμός) που αποτελούν μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας και που την καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστική τουριστικά», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.
 «Από την Πέλλα, τη γενέτειρα γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ξεκινά μια σημαντική δράση η οποία περιλαμβάνει εκδηλώσεις – αφιερώματα στον Αριστοτέλη και στον Μέγα Αλέξανδρο, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ήρθε η στιγμή να συνεργαστούμε για την κεφαλαιοποίηση του μεγαλείου της προσωπικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς και η ολοκλήρωση του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας, μάς δίνει πλέον νέες δυνατότητες για την υλοποίηση δράσεων τουριστικής προβολής, με στόχο την προσέλκυση ενός ποιοτικού τουριστικού κοινού. Στη βιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συνολικά στην τοπική ιστορία, συμπυκνώνεται η διαχρονική συμβολή των ανθρώπων της Πέλλας στο εμπόριο, στις τέχνες, στις επιστήμες, στην κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο. Η σημαντική και επιτυχημένη εκδήλωση αποτελεί ελάχιστη υποχρέωσή μας σε μια εμβληματική φυσιογνωμία της παγκόσμιας ιστορίας. Συγχαίρω όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία και οργάνωση της εκδήλωσης και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους μια δράση ιδιαίτερης σημασίας, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού πυλώνα τουρισμού-πολιτισμού που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αναγάγει, έμπρακτα, σε πρώτη προτεραιότητα», δήλωσε στο χαιρετισμό της η Αναπληρωτής Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος συνεχάρη τους διοργανωτές και ανέφερε τις εκδηλώσεις και κοινές δράσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος Πέλλας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ακόμη εντονότερη συνεργασία για την ανάδειξη του πολιτισμού της Πέλλας.
Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, αρχαιολόγος Ελισάβετ Τσιγαρίδα, έκανε στην ομιλία της μια ιστορική αναδρομή στην Πέλλα ως πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους, συνδέοντάς την με τον Μέγα Αλέξανδρο και τη διαμόρφωση της πολύπλευρης προσωπικότητάς του, ενώ η αρχαιολόγος Αλεξάνδρα Σκίτσα μίλησε για το μύθο του Μεγάλου Αλέξανδρου στο πέρασμα της ιστορίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, η Αναπληρωτής Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης, Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, Μαρία Καράμπελα και Γιάννης Ανδρίτσος, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σκύδρας Μάγδα Παπαδοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών-Πολεοδομίας-Προγραμματισμού Έδεσσας Δημήτρης Ταπαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Τροφίμων και Καθαριότητας Πέλλας Ανδρέας Καραφυλλιάς, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο Συνταγματάρχης Τσόμπανος Απόστολος ως εκπρόσωπος του Στρατηγού της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Ελισάβετ Τσιγαρίδα, εκπρόσωποι φορέων, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Η δράση προβολής «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα», αφού παρουσιαστεί στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προγραμματίζεται να προβληθεί τον επόμενο χρόνο σε αγορές – στόχους του εξωτερικού. 




Την προσοχή όσων έχουν συμπτώματα αιμορροΐδων και φοβούνται την θεραπεία συνιστούν οι γιατροί .


       Την προσοχή όσων έχουν συμπτώματα αιμορροΐδων και φοβούνται  την θεραπεία συνιστούν οι γιατροί .
Κι αυτό γιατί μπορεί να πάσχουν από καρκίνο του εντέρου,να έχουν ραγάδες, περιπρωκτικά συρίγγια, αποστήματα και πλήθος άλλων ασθενειών που εμφανίζονται στην περιοχή με τα ίδια συμπτώματα ή ακόμη και να συνυπάρχουν με αιμορροΐδες.
«Δυστυχώς οασθενής με αιμορροΐδες, αλλά κι άλλες σοβαρότερες παθήσεις του πρωκτού φθάνει στον γιατρό αργά, σε προχωρημένη κατάσταση, χωρίς σωστή κατανόηση του προβλήματος και κάποιες φορές, με θεραπεία που παρείχε ο... γείτονας!»αναφέρει χαρακτηριστικά οΔρΔιαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospital.

Επίσης,όπως διευκρινίζει ο Δρ Θωμάς,κάθε ενόχληση στην περιοχή του πρωκτού δεν πρέπει να αποδίδεται στις αιμορροΐδες.Κι αυτό γιατί αλλες παθήσεις, που εμφανίζονται συχνότατα στον γενικό πληθυσμό,καρκίνος του εντέρου και του πρωκτού,ραγάδες, περιπρωκτικά συρίγγια, αποστήματα κ,λ,πμπορεί να παρουσιάζονται με ανάλογο τρόπο ή ακόμη και να συνυπάρχουν με αιμορροΐδες.
Η λαθεμένη εκτίμηση από τον ασθενή αλλά και δυστυχώς, η ανεπιτυχής διάγνωση, κάποιες φορές, από τον μη ειδικό ιατρό, οδηγεί στην ύπαρξη άλλων συμπτωμάτων ακόμη και μετά την εγχείρηση για αιμορροΐδες.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οι περισσότεροι ασθενείς αποφεύγουνκαι σήμερατην επίλυση του προβλήματος  των αιμορροΐδωνλόγωτης άγνοιας για τις νέες μεθόδους, του  φόβου της παραδοσιακής χειρουργικής και του έντονου μετεγχειρητικού πόνουπου έχουν ακούσει ότι θα έχουν.
 Επίσης επειδή η νόσος  αφορά μία περιοχή του σώματος για την οποία το ευρύ κοινό πολλές φορές νιώθει άβολα να συζητήσει ή να ενδιαφερθεί σοβαρά.
       ΑΙΜΜΟΡΟΙΔΕΣ    ΠΑΡΕΛΘΟΝ   ΣΕ   30   ΛΕΠΤΑ
Η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας δίνουν σήμερα την δυνατότητα οι αιμορροΐδες να είναι παρελθόν σε τριάντα λεπτά. Η αφαίρεση τους, χωρίς χειρουργική εκτομή ιστών ,γίνεται με υπέρηχο και όχι χειρουργικό νυστέρι.
 Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος και μικρής διάρκειας και η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση.
«Χρησιμοποιούμε έναν τελευταίας τεχνολογίας υπέρηχο, μεγάλης ευαισθησίας, με τον οποίο εντοπίζουμε τις τελικές απολήξεις των αιμορροΐδικών αρτηριών. Κατά τον εντοπισμό της αρτηρίας, με τη βοήθεια του "ντόπλερ" (υπερήχου), ο χειρουργός την απολινώνει (περιδένει) και έτσι δεν τροφοδοτούνται με αίμα , με αποτέλεσμα οι παθολογικές αιμορροΐδες να συρρικνώνονται και να θεραπεύονται εντελώς ανώδυνα!
Η μεγάλη εξέλιξη του ANGIODINPROCTOείναι ο ακριβής εντοπισμός της αρτηρίας δηλαδή το ακριβές βάθος που θα την βρούμε καθώς και το μέγεθος του αγγείου , έτσι ώστε να τoαπολινώσουμε με ασφάλεια και ακρίβεια χιλιοστού» αναφέρει ο Δρ Θωμάς και προσθέτει.
«Επίσης το πρωκτοσκόπιο δεν έχει κωνικό σχήμα ,όπως όλα τα υπόλοιπα συστήματα. Το σχήμα του ειναι κυλινδρικό και έτσι μας δίνει την δυνατότητα περισσότερων κινήσεων για να κάνουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια την αιμορροιδοπηξία,δηλαδή την ανάταξη των αιμορροίδων στην σωστή ανατομική θέση, αυτό σε περίπτωση πρόπτωσης».
Κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε αιμορροιδική απαγγείωση με υπέρηχο είχαν:
        Ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.
                   Μικρότερο ποσοστό επιπλοκών.
                   Γρήγορη ένταξη σε μια-δύο ημέρες.
Η θεραπεία των αιμορροΐδων των δύο αρχικών σταδίων είναι συντηρητική. Οταν οι αιμορροΐδες επιμένουν, παρά τα συντηρητικά μέτρα, που θα εφαρμοστούν και παραμένουν πολύ διογκωμένες και δεν ξαναμπαίνουν μέσα, κυρίως όμως όταν αιμορραγούν συνεχώς τότε απαιτείται κάποια επεμβατική μέθοδος.
«Σήμερα πλέον, με την εξέλιξη της ιατρικής σε συνδυασμό με την τεχνολογία του 21ου αιώνα, υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αιμορροΐδων ανώδυνα, αναίμακτα, μη επεμβατικά με γρήγορη επιστροφή στη καθημερινότητα», καταλήγει ο Δρ Θωμάς

www.dthomas.grΤηλ  6977597085

Βρέθηκαν κλειδιά


Τα εικονιζόμενα κλειδιά βρέθηκαν στον δυτικό περιφερειακό δρόμο των Προμάχων κι όποιος τα έχασε μπορεί να τα παραλάβει από το "Πράσινο περίπτερο" του χωριού.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...