Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Η πρώτη συνάντηση του Εκπαιδευτικού Βιωματικού σεμιναρίου Πρόληψης και Προαγωγής της προστασίας του παιδιού της Ομάδας γονέων Προμάχων-Γαρεφείου


Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Εκπαιδευτικού Βιωματικού σεμιναρίου Πρόληψης και Προαγωγής της προστασίας του παιδιού της Ομάδας γονέων Προμάχων-Σωσάνδρας.
Το σεμινάριο διοργανώνεται κατόπιν ενεργειών του διδακτικού προσωπικού του Παιδικού σταθμού Προμάχων και την υλοποίησή του έχει αναλάβει το κέντρο πρόληψης "ΟΡΑΜΑ" του υπουργείου υγείας, με συντονιστή τον ψυχολόγο Χρήστο Τραμποσίνη.
Οι εννέα συνολικά συναντήσεις, θα γίνονται κάθε Τετάρτη στο Κέντρο Νεότητας του χωριού στις 10.00 π.μ. μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι.
Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, τέθηκαν οι στόχοι του σεμιναρίου και στον εισαγωγικό διάλογο μίλησαν όλοι οι συμμετέχοντες για την οικογενειακή τους κατάσταση και για τις προσδοκίες τους από την σημαντικότατη αυτή διοργάνωση.
Θεσπίστηκαν από κοινού οι κανόνες αυτών των συνεδριών (Εχεμύθεια-Σεβασμός-Κατανόηση-Συνέπεια) και συνεχίστηκε το πρόγραμμα κεκλεισμένων των θυρών, μιας και οι συναντήσεις αυτές διέπονται από το αυστηρό προσωπικό απόρρητο, συζητώντας για τις ανάγκες του παιδιού και τις προσδοκίες των γονέων από τα παιδιά τους.
Στις επόμενες συναντήσεις υπάρχουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα όπως τα συναισθήματα των παιδιών και η αναγνώρισή τους, οι βοηθητικοί τρόποι επικοινωνίας με αυτά, ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, όρια και κανόνες στην οικογένεια, επιθετικότητα και κακοποίηση, αρνητικές συμπεριφορές, ζήλεια, ύπνος, εξαρτήσεις, απώλεια, διαχείριση άγχους κ.α.
Η δεύτερη συνάντηση ορίστηκε για την Τετάρτη 15/11/2017 και μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται.









Υπενθύμιση του Μ.Χ.Σ. Προμάχων


Υπενθύμιση

Σήμερα ξεκινούν και τα τελευταία τμήματα του συλλόγου μας τις πρόβες τους.

19:00: Τμήμα γυναικών

20:00: Τμήμα αρχάριοι

21:00: Τμήμα παραστάσεων

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να καλέσετε τον κ. Τσαμπούρη Γιώργο (6976986994).

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας και συντάξεων


Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας και συντάξεων.
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε ερώτησή της σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας και συντάξεων που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος προς την Ευρ. Επιτροπή αναφέρει τα παρακάτω:
«Με τα μνημόνια όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, της ΕΕ, της ΕΚΤ του ΔΝΤ, ο λαός στενάζει από την άγρια φορολογία, τις δραματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και την εκρηκτική ανεργία, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού αδυνατεί να πληρώσει φόρους και δάνεια, ενώ η κατοικία και τα πενιχρά εισοδήματά του κινδυνεύουν με κατασχέσεις.
Από τους στόχους της Γ’ αξιολόγησης  που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι και η εκκαθάριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Επισπεύδονται χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών,  ενώ οι δανειολήπτες θα συνεχίσουν να χρωστούν. Λήγει η προσωρινή ρύθμιση  που κάλυπτε ελάχιστους δανειολήπτες λόγω των προϋποθέσεων της και τώρα  μεθοδεύεται η κατάργηση ή η χειροτέρευση των όρων της. Χιλιάδες «κόκκινα» δάνεια και η ιδιοκτησία των λαϊκών κατοικιών παραδίνονται στα κοράκια των funds. Οι δε  εξωδικαστικοί συμβιβασμοί γίνονται υπό τον εκβιασμό πλειστηριασμών. 

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες λαϊκές κατοικίες οφειλετών και εγγυητών στεγαστικών, επαγγελματικών καταναλωτικών, αγροτικών δανείων και να πληγούν μικρές «μη βιώσιμες» επιχειρήσεις, συγκεντρώνοντας την επιχειρηματική πίτα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με βάση δηλώσεις στελεχών της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, όπως και της κυβέρνησης, διακηρυγμένος  στόχος των πλειστηριασμών είναι η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών για να χρηματοδοτήσουν τα μονοπώλια, στο όνομα της ανάπτυξης. Οι διάφοροι ελιγμοί κυβέρνησης και τραπεζών που βρίσκονται υπό συζήτηση, όπως το όριο αξίας πάνω από το οποίο θα πλειστηριάζονται οι κατοικίες,  δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά αφορούν αποκλειστικά τα συμφέροντα τραπεζικών κατασκευαστικών κ.ά ομίλων προκειμένου «να μην επηρεαστεί η αγορά», οι επενδύσεις και τα κέρδη τους από τους μαζικούς πλειστηριασμούς». 

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος με βάση τα παραπάνω κατέθεσε το παρακάτω ερώτημα:
«Πώς τοποθετείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο αίτημα για νομοθετική απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών μισθοδοσίας - σύνταξης από κράτος, τράπεζες και funds;».


07/11/2017                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Βιωματικό σεμινάριο στους Προμάχους με θέμα "Πρόληψη και Προαγωγή της προστασίας του παιδιού"


Το κέντρο πρόληψης Ν. Πέλλας "ΟΡΑΜΑ"  σε συνεργασία με το ΚΕΚΠΑ Αλμωπίας, διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για γονείς με θέμα "Πρόληψη και Προαγωγή της προστασίας του παιδιού".

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. στο Κέντρο Νεότητας των Προμάχων.

Η εκδήλωση αφορά γονείς παιδιών νηπιακής, προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Ευπρόσδεκτοι όλοι.

"Sold out" οι παραστάσεις της Κεντρικής Σκηνής του Εδεσσαϊκού Θεάτρου


«SOLD OUT ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ»

Με κοσμοπλημμύρα έριξε αυλαία η Κεντρική Σκηνή, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων, δεν έπεφτε καρφίτσα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας. Στην κυριολεξία έγινε «ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ», υπόσχεση που τήρησαν όλοι οι συντελεστές της παραγωγής, προσφέροντας άφθονο γέλιο στο θεατρόφιλο κοινό. Περισσότεροι από 2000 θεατές κάθε ηλικίας κατέκλυσαν την αίθουσα επί μία εβδομάδα, διασκέδασαν, γέλασαν με τη ψυχή τους και αποθέωσαν τους ηθοποιούς που ερμήνευσαν τους ρόλους τους, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της σκηνοθέτιδας Δέσποινας Οτουντζίδου. Ένα ακόμα Θεατρικό ταξίδι έφτασε με επιτυχία στον προορισμό του, την αποδοχή και την επιβράβευση. Η αθρόα προσέλευση του Θεατρόφιλου κοινού αποδεικνύει πως το Εδεσσαϊκό Θέατρο έχει ισχυρά και ακλόνητα θεμέλια και ξέρει πώς να ανταποδίδει όλη την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου, μέσα από ποιοτικές δουλειές. Αυτή η παραγωγή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ανέβηκε στην κορυφή όχι μόνο της καλλιτεχνικής αλλά και της εισπρακτικής επιτυχίας, καταρρίπτοντας το ρεκόρ εισιτηρίων που από το 2009 κατείχε το έργο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου, που επίσης ανέβηκε από την Κεντρική Σκηνή σε σκηνοθεσία Ηρώς Γεωργίου.

«38 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της πόλης, κινητοποιώντας δυνάμεις απλών καθημερινών ανθρώπων, που βρίσκουν διέξοδο στην καλλιτεχνική δημιουργία, προσφέρει το Εδεσσαϊκό Θέατρο. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στην παρακαταθήκη που κληρονομήσαμε από τους ιδρυτές του συλλόγου, προσπαθήσαμε να είμαστε άξιοι συνεχιστές του οράματος τους, ώστε να κρατήσουμε το Εδεσσαϊκό Θέατρο στην πρώτη γραμμή των επάλξεων. Με κόπο, αγάπη και μεράκι αλλά κυρίως κατάθεση ψυχής, όλοι όσοι ανήκουμε στην μεγάλη αυτή οικογένεια που λέγεται Εδεσσαϊκό Θέατρο, οφείλουμε να συνεχίσουμε τη δημιουργική πορεία του συλλόγου, χαράσσοντας νέες ρότες και διαδρομές. Και θα το καταφέρουμε γιατί έχουμε συνοδοιπόρους μας εσάς, που δηλώνετε δυναμικό παρόν σε κάθε μας εκδήλωση. Σας ευχαριστούμε θερμά.» Με αυτά τα λόγια η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Οτουντζίδου Δέσποινα, καλώς όριζε το κοινό που με την παρουσία του δήλωνε έμπρακτα την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη του στο Εδεσσαϊκό Θέατρο.

Την επίσημη πρεμιέρα του έργου λάμπρυνε με την παρουσία της η αγαπημένη ηθοποιός Νέλλη Παππά, η «Φιφίκα» της ταινίας του Ντίνου Κατσουρίδη «ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ». Η κα Παππά φιλοξενήθηκε στην πόλη μας επί τετραημέρου και είχε την ευκαιρία να απολαύσει τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Έδεσσας, συνοδευόμενη από μέλη του Δ.Σ. , που φρόντισαν ώστε η διαμονή της να της αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις. Μεταξύ άλλων, περιηγήθηκε στο πάρκο των καταρρακτών θαυμάζοντας το ασύγκριτης ομορφιάς φυσικό κάλλος , την παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι, ξεναγήθηκε στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού, στο Μύλο των Γεύσεων και στο Δημοτικό Ερπετάριο ενώ επισκέφτηκε και τη Λαογραφική Εταιρεία όπου την υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κος Νίκος Καραμανάβης ο οποίος της πρόσφερε αντίγραφα Μακεδονικών νομισμάτων και Βιβλία που εξέδωσε ο σύλλογος ως αναμνηστικά.

Η κα Παππά παρακολούθησε εμφανώς συγκινημένη την παράσταση της Τετάρτης 1η Νοέμβρη, που όπως η ίδια εκμυστηρεύτηκε, ήταν η πρώτη φορά που θα παρακολουθούσε το συγκεκριμένο έργο στο Θέατρο, συνομίλησε και συνεχάρη τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές για την προσπάθεια και ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Οτουντζίδου Δέσποινα για την πρόσκληση και την φιλοξενία, η οποία με τη σειρά της, εκτιμώντας όχι μόνο την καλλιτεχνική διαδρομή και την προσφορά πολιτισμού αλλά και την αποδοχή της πρόσκλησης να τιμήσει με την παρουσία της την επίσημη πρεμιέρα και κατ’ επέκταση και την πόλη μας, προσέφερε στην «Φιφίκα» δώρα και αναμνηστικά από το Εδεσσαϊκό Θέατρο. Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, η Θεατρική ομάδα αποχαιρέτησε την εκλεκτή καλεσμένη με την ευχή να ξανανταμώσουν.
Τις ευχαριστίες του όμως εξέφρασε με γραπτή επιστολή και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Νομού Πέλλας «Άγιοι Ανάργυροι» προς το Δ.Σ. του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, καθώς τα έσοδα από την παράσταση της πρεμιέρας, προσφέρθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας και την σημαντικότητα του να υπάρχει ευγενής άμιλλα μεταξύ των συλλόγων, καθώς η γενναιόδωρη αυτή χειρονομία φανερώνει το πνεύμα της ευαισθησίας του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, προς τις ευπαθείς ομάδες.
«Το Εδεσσαϊκό Θέατρο ήταν είναι και θα είναι αρωγός σε κάθε εκδήλωση που γίνεται στην πόλη και που αφορά όχι μόνο στον πολιτισμό αλλά και την κοινωνική ευαισθησία. Ανταποκρινόμαστε θετικά σε κάθε αίτημα υλικοτεχνικής υποστήριξης για δράσεις συλλόγων, σχολικών μονάδων ή φορέων, αποδεχόμαστε με χαρά κάθε πρόταση συνεργασίας ή συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων με τρίτους με σκοπό όχι μόνο τη ψυχαγωγία αλλά την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας, γι αυτό ευχαριστούμε το θεατρόφιλο κοινό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και ελπίζουμε αυτή μας η πρωτοβουλία να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. », τόνισε η Πρόεδρος κα Οτουντζίδου. Σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα, μετά το τέλος της παράστασης, παρατέθηκε γεύμα στη Θεατρική Ομάδα ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών από τον Σύλλογο Νεφροπαθών, ενώ ο Πρόεδρος κος Βασίλης Μίσκος προσέφερε στο Εδεσσαϊκό Θέατρο μια εικόνα των Αγίων Αναργύρων, προστατών του συλλόγου.
Τις παραστάσεις τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Πέλλας Τζάκρη Θεοδώρα, Σηφάκης Γιάννης και Καρασμάνης Γιώργος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ανδρίτσος Γιάννης και Ζωγράφου Μαρία, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Τσακίρης Θεολόγος, ο Διοικητής Π.Υ. Έδεσσας Γιώτης Ζώης, Εκπρόσωπος του Διοικητή της ΙΙας/ΜΚ Μεραρχίας Έδεσσας,  ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χατζόγλου Γιάννης, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. Νατάσα Ιατρίδου, η Πρόεδρος ΚΔΑΠμεΑ «Ορίζοντας» Κικίδου Γεωργία, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Έδεσσας Θοδωρής Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρείας Νίκος Καραμανάβης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων «Άγιος Θόδωρος Γαβράς» Γαβριηλίδης Γιάννης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πέλλας «Η Μπίγα» Ιωάννα Διαμαντή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού Δάτης Γιώργος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Έδεσσας Κωνσταντίνα Πλιούτα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εδεσσαίων Καλλιτεχνών «Απελλής» Σέξτου Μαρία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εδέσσης και Περιχώρων Τριγωνάκη Δανάη και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Πέλλας «Άγιοι Ανάργυροι» Μίσκος Βασίλης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου Δήμου Έδεσσας Κασσάρας Μιλτιάδης και ο Διευθυντής της Φιλαρμονικής Δήμου Έδεσσας Σαμαράς Λάκης. Εκπρόσωποι των ΜΜΕ, μέλη του ΚΑΠΗ και του «Βοήθεια στο σπίτι» δήλωσαν δυναμικό παρόν καθώς και μέλη του Πολιτιστικού Θεατρικού Συλλόγου «Ερωτέχνες» Αλμωπίας, της Θεατρικής Ομάδας «Σανίδι» Ημαθίας, της Θεατρικής Ομάδας Στρατζαλιωτών Γιαννιτσών «Η Στράντζα» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Σκοπού «Ορφέας» Δήμου Στρυμώνα Σερρών.
Ιδιαίτερα συγκινητική η παρουσία των Ιδρυτικών μελών του συλλόγου Δέλιου Στέλλας και Πολυχρονιάδη Ραφαήλ αλλά και της Γιώτας Τσιρόγκα, χήρας του προσφάτως εκλιπόντος πρώτου Προέδρου και Ιδρυτικού μέλους του Εδεσσαϊκού Θεάτρου Γιώργου Τσιρόγκα, στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένες οι παραστάσεις και που ως ελάχιστο φόρο τιμής εκτιμώντας την πολυετή και πολυδιάστατη προσφορά του στο σύλλογο, το Εδεσσαϊκό Θέατρο θεσπίζει την Τιμητική Διάκριση «Γιωργος Τσιρόγκας», αρχής γενόμενης από φέτος, προσφέροντας την στο αεικίνητο, εκλεκτό και πολύτιμο μέλος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, Βαγγέλη Πετσίβα, αναγνωρίζοντας το ήθος και την προσφορά του στον σύλλογο επί σειρά ετών.
Εκτιμώντας την προσφορά του Εδεσσαϊκού Θεάτρου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και αναγνωρίζοντας τη δημιουργική του πορεία, επιχειρηματίες, ιδιώτες, αλλά και επίσημοι φορείς, τάχθηκαν στο πλευρό του συλλόγου, συμβάλλοντας στην οργάνωση, προώθηση και προβολή αυτής της παραγωγής και ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δ.Σ. για υλική, οικονομική και κυρίως ηθική υποστήριξη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην αναπληρώτρια Αντιπεριφερειάρχη κα Αηδονά Αθηνά, στον Δήμαρχο Έδεσσας κο Δημήτρη Γιάννου, στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κο Χατζόγλου Γιάννη, στην Πρόεδρο και τον Διευθυντή της ΔΗ.Κ,Ε.Δ.Ε. κα Ιατρίδου Νατάσα και κο Τακατζόγλου Κώστα αντίστοιχα.
Ευχαριστεί επίσης τις Επιχειρήσεις-Χορηγούς :
Παραδοσιακό Ξενοδοχείο «Βαρόσι», Ψητοπωλεία «Γευσηδρόμιο» και «Ήρθα κι Έδεσσα», Ουγγρίνης Κατασκευαστική, Ζαχαροπλαστεία «Le gateau» και «Ένδοξος Στρατός», Φυτώρια Πασχάλη, Κτήμα Ιωάννου-Γαλανού, Μπουγάτσα Σκαλιδάκης, Κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων Il vestito, Τυπογραφεία Questa και Στόχος, Οπωροπωλείο Κέκες Χρήστος, Καταστήματα τροφίμων Γαλανού Πέτρου, Πασχαλίδη Νίκου και Σταμπουλή Γιώργου, Γενικό εμπόριο Αφων Πόζαρλη και Γιάννης Παρίσης, Κατάστημα οπτικών Αφων Ζήμνα, Παλαιοπωλείο Δράμαλης, Καφενείο ΟΜΌΝΟΙΑ, Χρωματοπωλείο ERGO Market, Καφέ-bar K2, Αλλαντοποιϊα Ζλάτης
καθώς και τους κ.κ. Αράπογλου Αναστασία, Βαγουρδή Μαρία, Γάγλη Ελισάβετ, Γαλανόπουλο Χρήστο, Γαβριηλίδη Γιάννη, Γιώγα Δημήτρη, Δαλκαλίτση Λάζαρο, Δάμο Κώστα, Δέλιου Κατερίνα, Δημητριάδη Χρήστο, Ευθυμιάδη Δημήτρη, Ιωάννου Μαρία, Ιωβ Τζένη, Καλαϊτζή Γιάννη, Κιοσκερίδου Πόπη, Κριαρίδη Πέτρο, Κυριακού Βαγγέλη, Κωνσταντινίδη Μάκη, Μάινο Ευάγγελο, Μητσινάκη Γρηγόρη, Νεδέλκου Εύα, Νουσηκύρου Σοφία, Πετσίβα Βαγγέλη, Σεραφείμ Τάσο, Σερπετζή Γιώργο, Σουβατζόγλου Μιχάλη, Τσαβέα Κώστα, Τσίκο Γιάννη, Τσορμπατζόγλου Λάζαρο, Χουϊαρίδου Ντίνα και τους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Έδεσσας, για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Τις θερμότερες ευχαριστίες της εξέφρασε και η Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου, ρίχνοντας την αυλαία αυτής της παραγωγής την Κυριακή 5 Νοέμβρη, στο Θεατρόφιλο κοινό, στους επίσημους καλεσμένους, στις Αρχές του τόπου, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλαν σε αυτή την παραγωγή-επιχειρηματίες και ιδιώτες- στο Διοικητικό Συμβούλιο που της εμπιστεύτηκε αυτή την παραγωγή και φυσικά στους εκλεκτούς συνεργάτες-συνοδοιπόρους της σε αυτή τη θεατρική διαδρομή, ηθοποιούς και τεχνικούς.

Υπενθυμίζουμε τους συντελεστές της παραγωγής
Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία-Ενδυματολογία-Μουσική επιμέλεια: Δέσποινα Οτουντζίδου
Κομμώσεις-Μακιγιάζ: Μαίρη Πέτκου
Χειρισμός κονσόλας ήχων-φώτων: Τάκης Μπέλμπας
Διεύθυνση σκηνής : Πέτλη Ελένη
Τους ρόλους ερμήνευσαν οι :
Αγανάνη Ελένη: Φιφίκα (Α΄εμφάνιση)
Αζέπη Ελένη: Λίτσα
Γκόγλης Βασίλης : Πελάτης
Δαδιώτη Βάλια: Πελάτισσα
Δουρβάνης Δημήτρης : Ζήκος (Α΄εμφάνιση)
Καράλη Ελένη : Σωτηρία
Κιοσές Παντελής : Μήτσος
Νανόπουλος Παναγιώτης : Μανόλης
Τοπαλίδης Νίκος : Κιτσάρας (Α΄εμφάνιση)
Τσακίρη Ελένη: Δέσποινα
Φανιόπουλος Λάκης: Παντελής
Χατζής Χρήστος: Αργύρης


Θερμά συγχαρητήρια σε όλους! Αναμένουμε την επόμενη παραγωγή.







Ο Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε την Διέυθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Γιαννιτσών, το Μουσικό Σχολείο και τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών


Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Γιαννιτσών, με το Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο Γιαννιτσών και το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών 
Ενημερώθηκε για τα προβλήματα που τους απασχολούν και επεξεργάστηκε μαζί με τους εργαζόμενους την προώθηση της λύσης τους. 
Στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Γιαννιτσών συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα εκκρεμή ιδιοκτησιακά θέματα που ανέδειξε με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία ο προϊστάμενος Κοσμάς Ερυθρόπουλος, θέματα που η λύση τους θα ανακουφίσει πολλούς συμπολίτες μας. Θέματα οδοιπορικών των εργαζομένων στις μετακινήσεις για την εκτέλεση του καθήκοντος τους , εκκρεμοτήτων στην εκκαθάριση οικονομικών θεμάτων που έχουν «κολλήσει» στον Επίτροπο Θεσσαλονίκης (όπου υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με τις  μεγάλες καθυστερήσεις σε εγκρίσεις αποφάσεων) και άλλα θέματα. Αποφασίστηκαν κινήσεις προς την κατεύθυνση διευκόλυνσης της λύσης τους.
Ο βουλευτής, μετά την κινητοποίηση των μαθητών την προηγούμενη βδομάδα και το υπόμνημα που του υποβλήθηκε από τους μαθητές, ζήτησε να επισκεφθεί τα σχολεία οι μαθητές των οποίων κινητοποιήθηκαν για να συζητήσει επιτόπου με τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές για τα πραγματικά προβλήματα και τις δυνατότητες επίλυσης τους.
Στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών συναντήθηκε με την Διευθύντρια Ελένη Πισμίση, καθηγητές του σχολείου, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους εκπροσώπους του 15μελούς των μαθητών. Άκουσε τα προβλήματα τους με κυρίαρχα το κτιριακό θέμα του σχολείου ( έχει εξασφαλιστεί οικόπεδο για την ανέγερση νέου σχολείου, αυτή την στιγμή γίνονται οι μελέτες) για να σταματήσει το σχολείο αυτό να λειτουργεί σε λυόμενες αίθουσες στις οποίες η λειτουργία είναι ασφυκτική και λόγω του μικρού μεγέθους τους.  Υποσχέθηκε να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη των μελετών και να πιέσει για την χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου σχολείου. 
Ακόμη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την μη έγκαιρη έλευση όλων των καθηγητών αλλά και το σημαντικό θέμα της μη δυνατότητας πιστοποίησης των μουσικών σπουδών μέσα στο σχολείο, το σχολείο να δίνει την δυνατότητα, με πιστοποίηση των ικανοτήτων του μαθητή ή του αποφοίτου μέσω κάποιας εξεταστικής διαδικασίας, για ευκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.  Ετέθη στην συζήτηση και το αίτημα για προμήθεια νέων οργάνων αφού μια δεκαετία δεν υπήρξε καμιά προμήθεια οργάνων. 
Ο βουλευτής με την προγενέστερη ενασχόληση του σε ερασιτεχνικό και συλλογικό επίπεδο μέσω του μουσικού συλλόγου «Ο ΑΡΙΩΝ» με την μουσική ( ακόμη και οι δύο γιοί του είναι μουσικοί) εξέφρασε την θέληση του να ενδιαφερθεί ιδιαίτερα με τα θέματα που απασχολούν το μουσικό σχολείο και υποσχέθηκε νέα συνάντηση σύντομα μετά από κάποια πιθανά αποτελέσματα από την προώθηση εκ μέρους του των θεμάτων στην κεντρική διοίκηση.
 Στα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών συναντήθηκε με τους διευθυντές και καθηγητές. 
Ενημερώθηκε για την δυσκολία του δημιουργήθηκε από την κατάργηση κάποιων ολιγομελών τμημάτων στην τελευταία τάξη και την οδήγηση των μαθητών των τμημάτων αυτών να φοιτήσουν σε άλλες πόλεις που  είναι μακριά  με αποτέλεσμα να σταματήσουν πολλά παιδιά τις σπουδές τους. Υποσχέθηκε άμεσα να μεταφέρει αυτό το πρόβλημα στο Υπουργείο και να επιδιωχθεί η αντιμετώπιση του.
Συζητήθηκε, παρουσία του Διευθυντή Δευτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Θωμά Μπαχαράκη και του διευθυντή, τέως Δημάρχου, Αντώνη Βασιλειάδη η διαδικασία της πρακτικής άσκησης ( της μαθητείας) των σπουδαστών, πως καλύτερα οι τοπικές επιχειρήσεις θα συμβάλλουν στην απόκτηση πρακτικής εμπειρίας των μαθητών. Ακόμη η ανάγκη ενημέρωσης των μαθητών ( από τα Γυμνάσια ακόμη) ότι πλέον υπάρχει εξέλιξη και μετά το ΕΠΑΛ με τις πανεπιστημιακές σχολές που ψηφίστηκαν και θα γίνουν για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ που θα δίνουν πιστοποιημένη γνώση που αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Ακόμη επιδιώκουν την ολοκλήρωση της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου ( με δεδομένο ότι με το έργο που ολοκληρώθηκε αναβαθμίστηκε το μισό κτίριο) και την ένταξη στην β’ φάση ενεργειακής αναβάθμισης και την αντικατάσταση των λεβήτων και των καυστήρων θέρμανσης. 
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να προσπαθήσει για την προώθηση των προαναφερόμενων θεμάτων.     




ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ


ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ

«ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

Μια πολύ σημαντική συμμετοχή των Λουτρών Πόζαρ και του Δήμου Αλμωπίας ήταν αυτή που διεξήχθη στην Ιταλία στην πόλη Cori, δίπλα στη Ρώμη. Ένα Συνέδριο Τουρισμού στο οποίο συμμετείχαν Δήμοι και πολλοί επαγγελματίες που ασχολούνται με το Τουρισμό.

Στη συνάντησή αυτή δόθηκε η ευκαιρία στην αποστολή του Δήμου Αλμωπίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο και Πρόεδρο των Λουτρών κ. Δημήτρη Μπίνο, να παρουσιάσει για άλλη μια φορά την Ευρωπαϊκή μας Λουτρόπολή.

Δύο θεματικές κυριάρχησαν: Του Θρησκευτικού και του Ιαματικού Τουρισμού. Καταγράφηκαν κατά γενική άποψη θέσεις που έχουν να κάνουν με την ανάγκη ανάδειξης συνθετικά όλων των μορφών Τουρισμού και παρουσιάστηκαν Τουριστικά Προϊόντα από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας και Πρόεδρος των Λουτρών κ. Δημήτρης Μπίνος, ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Αβραμίκας και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Γιάννης Μπίνας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Η συμμετοχή μας στο Συνέδριο του Τουρισμού της Ιταλίας φέρνει θετικά και ουσιαστικά αποτελέσματα. Από μόνο του το γεγονός μας κάνει συνομιλητές με τους Ευρωπαίους υπεύθυνους στον τομέα του Τουρισμού. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στον Τουρισμό και γι’ αυτό έχω αναλάβει προσωπικά το χαρτοφυλάκιο της Τουριστικής Ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας μας είναι ορατά. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερες προοπτικές».






Ρομποτική Χειρουργική με το αναβαθμισμένο τεχνολογικά σύστημα ΜΑΚΟ στην ολική αρθροπλαστική γόνατος



Οριστική λύση εφ  όρου ζωής , εκεί που η κλασική χειρουργική εμφανίζει αδυναμίες, δίνει πλέον  η Ρομποτική Χειρουργική  με το αναβαθμισμένο τεχνολογικά σύστημα ΜΑΚΟ  στην ολική αρθροπλαστική  γόνατος!
Αυτό τόνισε, μιλώντας πριν από μερικές ημέρες  στο  73ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορθοπεδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας , ο διαπρεπής  χειρουργός Διευθυντής του τμήματος Ρομποτικής Ορθοπεδικής του Νοσοκομείου Μετροπολιταν Δρ. Διονύσιος Π. Χίσσας.

Την επιτυχία μαρτυρούν επίσης τα αποτελέσματα των 95.000 επεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, με το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ.
Σύμφωνα με πρόσφατες διεθνείς επιστημονικές μελέτες, τις οποίες  επικαλέστηκε ο Δρ Χίσσας,το 25% των ασθενών  που έχουν κάνει ολική αρθροπλαστική γόνατος με την κλασσική τεχνική, είναι δυσαρεστημένοι από το αποτέλεσμα.
Κι αυτό παρά το γεγονός πως η ολική αρθροπλαστική με την κλασική τεχνική θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις του 20ου αιώνα.
Αντίθετα ,σύμφωνα με τους ειδικούς η τελευταία τεχνολογική αναβάθμιση του ρομποτικού συστήματος ΜΑΚΟ με τη χρήση εμφυτευμάτων Triathlon, εκτοξεύει το ποσοστό επιτυχίας της επέμβασης στο 99%!
Τα εμφυτεύματα αυτά είναι ανατομικά σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν φυσική αίσθηση στην κίνηση του γόνατος (κινηματική  εφάμιλλη της  φυσιολογικής κίνησης).
Στην Ελλάδα η ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική γόνατος και ισχίου εφαρμόζεται από τον Δρ Χίσσα,  με απόλυτη επιτυχία, τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο  Μετροπόλιταν, ένα από τα ελάχιστα στην Ευρώπη - και τομοναδικό στην Ελλάδα - στο οποίο πραγματοποιούνται εξειδικευμένες Ρομποτικά Υποβοηθούμενες επεμβάσεις με το σύστημαMAKO .
Η Ρομποτική Χειρουργική στον τομέα της ορθοπεδικής εφαρμόζεται πάνω  από 11 χρόνια με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερα από 300 νοσοκομεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων και πιο εξειδικευμένων εξ αυτών ( HospitalforSpecialSurgery, MayoClinic, JohnHopkins, HospitalforJointDiseases, κλπ).
 
              ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ   ΣΥΣΤΗΜΑ   ΜΑΚΟ
 Η άρθρωση  του γόνατος ή του ισχίου που πάσχει από προχωρημένη αρθρίτιδα ή άλλη εκφυλιστική νόσο, μπορεί να υποβληθεί σε ελάχιστα επεμβατική ρομποτική αντικατάσταση ( αρθροπλαστική ) με χρήση ειδικών ενθεμάτων που διατίθενται αποκλειστικά για ρομποτική εφαρμογή.
Για κάθε ασθενή υπάρχει ένα εξατομικευμένο σχέδιο.
«Όλα ξεκινούν με αξονική τομογραφία της άρθρωσης, που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου εικονικού μοντέλου μοναδικής ανατομίας κάθε ασθενούς» εξηγεί ο κ Χίσσας και καταλήγει .
«Αυτό το εικονικό μοντέλο φορτώνεται στο λογισμικό Mako System και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία του εξατομικευμένου προεγχειρητικού σχεδίου.
Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, όταν απαιτείται,
το σύστημαΜΑΚΟεπιτρέπει  στον χειρουργό να κάνει προσαρμογές στο σχέδιο.  Όταν ο χειρουργός προετοιμάσει το οστό για το εμφύτευμα, το σύστημαΜΑΚΟ  τον καθοδηγεί στην προκαθορισμένη περιοχή και τον βοηθά να μην κινείται εκτός των προγραμματισμένων ορίων. Έτσι γίνεται ακριβέστερη  η τοποθέτηση και η ευθυγράμμιση του εμφυτεύματός».
Η τελευταία τεχνολογική αναβάθμιση του ρομποτικού συστήματος MAKO  παρέχει πλέον τις παρακάτω επιλογές :
o   Ολική αρθροπλαστική γόνατος
o   Μερική αρθροπλαστική γόνατος
o   Ολική αρθροπλαστική ισχίου
 
ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ    ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ    ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ       ΓΟΝΑΤΟΣ            ΜΑΚΟ
 
Μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στο δυτικό κόσμο λόγω οστεοαρθρίτιδας , είναι η  ολική αρθροπλαστική γόνατος,  καθώς εκατομμύρια τέτοιες επεμβάσεις γίνονται κάθε χρόνο.
Εκτιμάται μάλιστα  πως στις ΗΠΑ και κατ΄ επέκταση στον δυτικό κόσμο ο αριθμός των αρθροπλαστικών γόνατος θα πενταπλασιαστεί μέχρι το 2030.
Κι αυτό γιατί  πάνω από το 40% των ανθρώπων (γυναικών και ανδρών) άνω των 65 χρόνων  πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα σε κάποια κύρια άρθρωση όπως το γόνατο και το ισχίο. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς θα χρειαστεί να υποβληθεί κατά την διάρκεια της ζωής του σε ολική αρθροπλαστική για την αντιμετώπισης της προχωρημένης οστεοαρθρίτιδας.
Σε βάθος χρόνου πολλοί ασθενείς, που χειρουργήθηκαν με την  κλασική τεχνική  αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα εμφυτεύματα, ενώ το 25% των χειρουργημένων είναι δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα της επέμβασης.
Τα προβλήματα αυτά είναι πλέον παρελθόν με τη ρομποτικά υποβοηθούμενη ολική αρθροπλαστική, καθώς τα  πλεονεκτήματα που προσφέρει είναι:
ØΕξατομικευμένο,  τρισδιάστατο προεγχειρητικό σχεδιασμό σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ασθενούς ( κατά παραγγελία γόνατο)
ØΔιενέργεια της επέμβασης από τον χειρουργό με την βοήθεια του ρομπότ ΜΑΚΟ
ØΡομποτικά υποβοηθούμενη προετοιμασία και τοποθέτηση των εμφυτευμάτων με υψηλή ακρίβεια.
ØΜεγαλύτερη ασφάλεια κατά την επέμβαση ( μείωση του κινδύνου επιπλοκών όπως τραυματισμός αγγείων ή νεύρων)
ØΕξαιρετική εξισορρόπηση των μαλακών μορίων ( συνδέσμων – τενόντων ) της άρθρωσης.
ØΗ  κινητοποίηση των ασθενών γίνεται την ίδια ημέρα,
ØΗ παραμονή στο νοσοκομείο είναι συνήθως δυο  ημέρες
ØΔεν απαιτείται μετάγγιση αίματος,στις περισσότερες περιπτώσεις
Η εξέλιξη αυτή  καθιερώνει, με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια, τη Ρομποτική Χειρουργική ως σημαντική μέθοδο επιλογής και στην ολική  αρθροπλαστική  του γόνατος.

www.chissas.gr,email: chissas@yahoo.gr,τηλ: 2104809516,         6945855705

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...