Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή: «Να μπει αμέσως τέλος, στην τριτοκοσμική κατάσταση του Νηπιαγωγείου Προμάχων»!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΖΗΤΕΙ:

«Να μπει αμέσως τέλος, στην τριτοκοσμική κατάσταση του Νηπιαγωγείου Προμάχων»!

 Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης του πρώην Υπουργού:  

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του Βουλευτή Πέλλας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ

Προς τους Υπουργούς: Παιδείας, Εσωτερικών, Υποδομών

ΘΕΜΑ: «Νηπιαγωγείο τριτοκοσμικών ¨προδιαγραφών¨ στο πολυπληθέστερο και πιο ¨ζωντανό¨ χωριό της Αριδαίας»!

Στην Ευρωελλάδα του 2017, τα παιδάκια ενός νηπιαγωγείου, δηλαδή στα πρώτα βήματά τους και επαφή τους με το υπαρξιακό αγαθό της εκπαίδευσης και της γνώσης, βιώνουν μαζί με τους γονείς τους, μια κατάσταση που δύσκολα συναντά κανείς ακόμη και στις πιο απομονωμένες περιοχές του Τρίτου Κόσμου.
Ο λόγος για το χωριό της Αριδαίας Πρόμαχοι, του πολυπληθέστερου χωριού της ευρύτερης ακριτικής περιοχής, οι κάτοικοι του οποίου με πρώτους τους νέους και παραγωγικούς ανθρώπους, επιμένουν να παραμένουν στις εστίες τους, στις δουλειές και στα χωράφια τους, να κρατούν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά τους… Να κρατούν δηλαδή τη γενέτειρά τους ζωντανή, με διθέσιο νηπιαγωγείο, εξατάξιο δημοτικό και γυμνάσιο - σε αντίθεση με τις τάσεις εγκατάλειψης και ερήμωσης που καταγράφονται σε πολλές άλλες περιοχές της Υπαίθρου.
Η Πολιτεία όμως δεν φαίνεται να συγκινείται – πολύ περισσότερο να ενισχύει αυτήν την πραγματικά εθνική και πατριωτική προσπάθεια… Κι’ αυτό αποτυπώνεται στην άθλια κατάσταση του κτιρίου που ¨στεγάζει¨ - υποτίθεται – το νηπιαγωγείο, ¨ηλικίας¨… 70 ετών, με απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις και υποδομές, με υγρασία που προκαλεί σε πολλά παιδάκια συχνά αναπνευστικά προβλήματα, με τουαλέτα στο… ύπαιθρο, χωρίς θέρμανση, όπου τα νήπια αναγκάζονται να πηγαίνουν τον χειμώνα υπό βροχή ή/και με το θερμόμετρο κάτω από μηδέν, και με ένα παράθυρο που ¨βλέπει¨ στην… κουζίνα του Σταθμού!
.
Οι αντιδράσεις των γονιών που έχουν εξαντλήσει τα όριά τους πέτυχαν, τα περίπου 30 παιδιά να μεταφερθούν προσωρινά στο δημοτικό σχολείο και  να μπει τέλος σ’ αυτήν την απίστευτη κατάσταση.

ΕΠΕΙΔΗ, τα παραπάνω λειτουργούν αποκαρδιωτικά και αρνητικά στα πρώτα μαθησιακά βήματα της τρυφερής ηλικίας και, παράλληλα, συνιστούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την αρτιμέλεια των παιδιών…

ΕΠΕΙΔΗ, οι φιλότιμες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη συντήρηση του Νηπιαγωγείου, δεν επαρκούν, συνεπώς μοναδική λύση είναι η ανέγερση νέου κτιρίου…

ΕΠΕΙΔΗ, επίσης η τοπική Δημοτική Αρχή έχει ευαισθητοποιηθεί και προς αυτήν την κατεύθυνση και έχει παραχωρήσει χώρο κατάλληλο για την ανέγερση ενός σύγχρονου και απόλυτα λειτουργικού Σταθμού…
         
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι συναρμόδιοι Υπουργοί, να επιδείξουν τη δική τους οφειλόμενη ευαισθησία και υποχρέωση: Να κινητοποιήσουν άμεσα τις υπ’ αυτούς αρμόδιες υπηρεσίες τις επιφορτισμένες με τις σχολικές κτιριακές υποδομές, να συνεργαστούν με την τοπική Δημοτική Αρχή… Να βάλουν το ταχύτερο δυνατόν τέλος σ’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και να δρομολογήσουν την κατασκευή του νέου κτιρίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής




Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ  

Περιορισμός της κυκλοφορίας στις γέφυρες Τσακώνων – Ροδωνιάς, Δωροθέας – Αγάθης και Υδραίας.


Από το Δήμο Αλμωπίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνεται ότι λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή μας, έχει περιοριστεί η κυκλοφορία στις γέφυρες Τσακώνων – Ροδωνιάς, Δωροθέας – Αγάθης και Υδραίας.

Συγκεκριμένα, με ευθύνη του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας τοποθετήθηκαν ειδικές κορδέλες.

Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες και τους καλούμε να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση που αφορά στα παραπάνω τμήματα, λόγω επικινδυνότητας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.



ΑΒΡΑΜΙΚΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Γυναίκα μπαίνει σε φαρμακείο και ζητάει δηλητήριο.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Για να στεγνώσει



O Κώστας και η Αννα ήταν κι οι δυο ασθενείς σε ψυχιατρική κλινική.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 έως και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 36/2017), το οποίο θα ισχύσει από σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 έως και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 .
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1.        Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017. Το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, η Κεντρική Μακεδονία, τη νύχτα οι Σποράδες και η Εύβοια και πιθανότατα τα διαστήματα και οι υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.
2.       Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017. Κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι δυτικές Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη.
3.       Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας).
4.       Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 αρχικά όλη η χώρα, εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα ηπειρωτικά (εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).
5.       Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες:
-         Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
-         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
-         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία κ.λπ.
-         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
-         Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

-         Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Αναβολή αγώνων κυπέλλου της Τετάρτης 15/11/2017


Η επιτροπή κυπέλλου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νομό αναβάλει όλους τους αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν τη Τετάρτη 15/11/2017.

«Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια από τη Νεανική Σκηνή του Εδεσσαϊκού Θεάτρου


Το Εδεσσαϊκό Θέατρο, με σκοπό τον εμπλουτισμό της πολιτιστικής ζωής των νέων της πόλης μας και θέλοντας παράλληλα να κεντρίσει τον συναισθηματικό τους κόσμο μέσα από την τέχνη του Θεάτρου, οδηγήθηκε πέρσι σ’ ένα νέο πεδίο δημιουργικότητας, τη σύσταση Νεανικής Σκηνής, φιλοδοξώντας να δώσει την ευκαιρία στο ιδιαίτερο αυτό κοινό να απολαύσει δρώμενα που να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τόσο ως προς τη θεματική τους, όσο και προς τη δημιουργική τους προσέγγιση. 
Φέτος, η Θεατρική ομάδα της Νεανικής Σκηνής, επέλεξε να παρουσιάσει το εξαιρετικό κείμενο της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια με τίτλο «Αγαπητή Ελένα».
Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό έργο κοινωνικού, πολιτικού και υπαρξιακού προβληματισμού, που με εύστοχο χειρισμό των δυνατοτήτων του ψυχολογικού θεάτρου, με βασική συνθήκη της υπόθεσης του έργου το χάσμα γενεών και τη συνεχή ανατροπή των ισορροπιών στη σύγκρουση των ηρώων, συνεγείρει το συναίσθημα και τη λογική του θεατή για να τον ωθήσει να σκεφτεί ο ίδιος σε ένα ειδικό επίπεδο, τι κάνουμε όταν οι κοινωνικές αξίες αντιπαρατίθενται με τις ανάγκες της προσωπικής μας επιβίωσης και σε ένα γενικότερο, πως διαχειριζόμαστε το συγκρουσιακό στοιχείο μέσα μας που μας εμποδίζει να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλο και απλά να συνεννοηθούμε χωρίς να χρειαστεί να φτάσουμε στα άκρα!


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια γεννήθηκε τo1946 στη Ρίγα, τελείωσε το Θεατρικό Ινστιτούτο του Λένινγκραντ το 1974 και την Ανώτερη Σχολή Θεάτρου της Μόσχας το 1978. Το 1986 έγινε μέλος της «Ένωσης Σοβιετικών Συγγραφέων», απ’ το 1990 τα θεατρικά της έργα εκδίδονται στα μεγαλύτερα θεατρικά περιοδικά και το 2004 εκδόθηκαν σε δύο τόμους. Έχει τιμηθεί με τα λογοτεχνικά βραβεία «Severnaja Pal’myra» και «Petropol’».



Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Τέσσερις μαθητές επισκέπτονται την καθηγήτρια τους Ελένα Σεργκέγιεβνα στο διαμέρισμά της όπου ζει μια μονότονη και άχαρη ζωή χωρίς εκπλήξεις, προκειμένου να γιορτάσουν τα γενέθλιά της. Εκείνη, ανυποψίαστη και καλοπροαίρετη συγκινείται από τη χειρονομία τους. Σύντομα όμως αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις των μαθητών. Αργά και μεθοδικά, βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο παραπλάνησης, ξεκινούν από την επιτηδευμένη κολακεία και την προσπάθεια εξαγοράς, προχωρούν στην ειρωνεία για τις παρωχημένες αντιλήψεις της Ελένας και φτάνουν μέχρι την ομηρία και τη συναισθηματική, λεκτική και σωματική βία. 
Οι τόνοι ανεβαίνουν και η παγίδα που έχουν στήσει γύρω της, βγάζει ολοένα και περισσότερα αγκάθια. Τα δύο «στρατόπεδα» μένουν αμετακίνητα το καθένα στις απόψεις του και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτα επώδυνη,  ωθώντας τις καταστάσεις στα άκρα. Η σύγκρουση δεν έχει νικητή. Στην πραγματικότητα κανείς δεν πετυχαίνει το στόχο του. Σημασία δεν έχει το τι θα ακολουθήσει αλλά ο θόρυβος και τα σημάδια που άφησε, όταν ακούστηκε ηχηρά η αλήθεια του καθενός. 



Πρωταγωνιστούν οι : Αζέπη Ελένη, Δαλκαράνης Σταύρος, Τοπαλίδης Νίκος, Τσολάκη Βάσω και Χαλινίδης Τάσος. Την επιμέλεια της παραγωγής έχει αναλάβει η Δέσποινα Οτουντζίδου σε συνεργασία με την Γιούλη Πέτκου.
Παραστάσεις για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα δοθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας από Τρίτη 28-Πέμπτη 30 Νοέμβρη με ώρα έναρξης 9.15 το πρωί, ενώ θα δοθεί και μία βραδινή παράσταση για το ευρύ κοινό την Τετάρτη 29 Νοέμβρη με ώρα έναρξης 8.30μμ και γενική είσοδο 5€.

Ιδρύεται από το ΥΠΕΝ Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών ευρύτερης περιοχής Βόρα- λιμνών Δυτικής Μακεδονίας


Γιάννης Σηφάκης :  Ιδρύεται Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Βόρα , της λίμνης Βεγορίτιδας, των υπόλοιπων λιμνών και των περιοχών NATURA Πέλλας, Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης και Ημαθίας με νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος 

Πολύ σημαντική εξέλιξη για την διαχείριση και την προστασία των ευαίσθητων αυτών περιοχών 
Αποτελεί σημαντική επιτυχία (όσον αφορά την περιοχή Πέλλας και Φλώρινας) της μεγάλης προσπάθειας προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας αλλά και άλλων ιδιαίτερα σημαντικών προσπαθειών για την προστασία της λίμνης Καστοριάς και των ευαίσθητων από περιβαλλοντική άποψη περιοχών της Πέλλας, Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης και Ημαθίας 
Η ίδρυση φορέα διαχείρισης ήταν βασικό αίτημα των φορέων της περιοχής γύρω από την λίμνη Βεγορίτιδα προεξάρχοντος του Συλλόγου Προστασίας της λίμνης Βεγορίτιδας αλλά και δεκάδων φορέων, Τοπικών Συμβουλίων, συλλόγων νέων, πολιτιστικών συλλόγων, άλλων περιβαλλοντικών οργανώσεων. Παρόμοιες προσπάθειες έγιναν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.
Το αίτημα αυτό υποστηρίχθηκε πολλές φορές από τον βουλευτή Γιάννη Σηφάκη σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  
Στο, υπό διαβούλευση, νομοσχέδιο του Υπουργείου αναφέρεται ότι ιδρύονται 7 νέοι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών με πρώτο τον Φορέα Διαχείρισης ευρύτερης περιοχής Βόρα – Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας  
Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο ( το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση )  αναφέρεται: 
« Ιδρύονται οι παρακάτω επτά (7) ΦΔΠΠ:
α. Το ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης ευρύτερης περιοχής Βόρα – Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας». Στην περιοχή ευθύνης του περιλαμβάνονται οι περιοχές του δικτύου Natura 2000 της ΚΥΑ ΑΑΑ/2017 με κωδικούς GR1210001, GR1240001, GR1240002, GR1240003, GR1240004, GR1240005, GR1240006, GR1240007, GR1240008, GR1240009, GR1320001, GR1320003, GR1330001, GR1330002, GR1340004, GR1340005, GR1340006, GR1340007 και GR1340008» κλπ

Ολόκληρο το , υπό διαβούλευση, νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ βρίσκεται στην διεύθυνση:  
http://www.opengov.gr/minenv/?p=8892




ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ "PARADISE PAPERS" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ


Paradise Papers: Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα, ηθικός καπιταλισμός δεν υπάρχει.
Στη συζήτηση για τα «Paradise Papers» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε τα παρακάτω:
«LUXLEAKS, PANAMA PAPERS, PARADISE PAPERS, off shore, φορολογικοί παράδεισοι, τρανταχτά ονόματα επιχειρήσεων και πόσες ακόμα αποκαλύψεις στο μέλλον ανάλογα με τα ανταγωνιστικά συμφέροντα που υπηρετούν και οι αποκαλυπτόμενοι, αλλά και οι αποκαλύπτοντες.
Γιατί παριστάνετε ότι ταράζεστε; Υποκρίνεστε.
Εσείς εδώ, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις, δεν νομοθετείτε προσφέροντας τα πάντα σ’ αυτούς για επενδύσεις και κέρδη; Συντάξεις και μισθούς πείνας, εργασιακά κάτεργα; Οι παράνομες συναλλαγές είναι ψίχουλα μπροστά στις νόμιμες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο βγαλμένες από άγρια φορολογία του λαού. Τα funds που τους πουλάτε δάνεια δεν φωλιάζουν στους φορολογικούς παραδείσους; Αφού δήθεν τους καταγγέλλετε, δεν τους καλείτε μετά να επιστρέψουν σαν επενδυτές με νέες φοροαπαλλαγές;
Ο ψευτοκαυγάς κομμάτων, ποιος μπλέκεται και ποιος αποκαλύπτει, δεν κρύβει ότι τα δισεκατομμύρια γεννήθηκαν από την κοινωνική εκμετάλλευση που όλοι εξυπηρετούν. Τα δάκρυα ακροδεξιών, συντηρητικών, σοσιαλδημοκρατών kai δήθεν «νεοαριστερών» στυλ ΣΥΡΙΖΑ είναι υποκρισία.
Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα, ηθικός καπιταλισμός δεν υπάρχει. Είναι και θα είναι παράδεισος για τους λίγους, κάτεργο για τους πολλούς».


14/11/2017   
                                 Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ 

Δελτίο Τύπου - Δήλωση για το αποτέλεσμα των εκλογών από το Ποτάμι Ν. Πέλλας


Η περασμένη Κυριακή ήταν μια γιορτή της Δημοκρατίας. Η αθρόα συμμετοχή των πολιτών δίνει ένα μήνυμα ελπίδας για τον υπό σύσταση Νέο Φορέα. Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί, αλλά αποτελεί ένα ακόμα μάθημα στην μέχρι τώρα πορεία μας. Παρ’ όλα αυτά, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους πολίτες της Πέλλας που στήριξαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή για την άρτια διεξαγωγή των εκλογών, καθώς και τους εθελοντές που συγκρότησαν τις κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές.

Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους και στα επιτελεία τους για το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα και καλή τύχη στην κα. Φώφη Γεννηματά και στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη στη μάχη του δεύτερου γύρου.

Με εκτίμηση,
Το

Χρονική παράταση για τη δήλωση βοσκήσιμων γαιών στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης.


Χρονική παράταση για τη δήλωση βοσκήσιμων γαιών στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ανακοινώνεται ότι με την έκδοση της ΚΥΑ 1658/113118/26-10-2017 (ΦΕΚ 3893Β’) δίνεται χρονική παράταση έως τις 29-12-2017, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν στην κυριότητά τους βοσκήσιμες γαίες, (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του νόμου 3208/2003 όπως ισχύει και τις διατάξεις του Π.Δ. 258/1985 «Δημοτικό και Κοινοτικό Κτηματολόγιο» (ΦΕΚ Α’99) όπως ισχύει), προκειμένου να δηλώσουν, με αίτησή τους, την επιθυμία τους οι εκτάσεις αυτές να συμπεριληφθούν στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης (Δ.Σ.Β.) που θα εκπονηθούν.  Οι αιτήσεις αυτές υποβάλλονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (γραφεία Έδεσσας ή Γιαννιτσών), σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις της υπ’ αριθ. 1058/71977/03-07-2017 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 2331Β’/07-07-2017).

Επισημαίνεται ότι σε αυτήν την περίπτωση και σε ότι αφορά στις δημοτικές βοσκήσιμες γαίες, το 40% του μισθώματος από τη χρήση της βοσκής περιέρχεται στις οικείες Περιφέρειες, για την κάλυψη των δαπανών εκπόνησης και υλοποίησης των Δ.Σ.Β. με σκοπό τη βελτίωση της βοσκήσιμης γαίας.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...