Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά


Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, μπόρεσα να καταλάβω ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη, απλώς με προειδοποιούσαν να μη ζω κόντρα στην αλήθεια μου. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα σε πόσο δύσκολη θέση ερχόταν κάποιος με το να του επιβάλλω τις επιθυμίες μου, παρότι ήξερα ότι ούτε ήταν κατάλληλη η στιγμή ούτε ο άνθρωπος ήταν έτοιμος, ακόμα κι αν αυτός ο άνθρωπος ήμουν εγώ. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να λαχταρώ μια άλλη ζωή και μπόρεσα να δω ότι τα πάντα γύρω μου με προκαλούσαν να μεγαλώσω. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα ότι βρίσκομαι πάντα και σε όλες τις περιστάσεις, την κατάλληλη στιγμή και στο σωστό μέρος και ότι όλα όσα γίνονται είναι σωστά. Από τότε κατάφερα να γαληνέψω. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΑΠΟΔΟΧΗ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να στερούμαι τον ελεύθερο χρόνο μου και σταμάτησα να κάνω μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον. Σήμερα κάνω μόνο ό,τι με ευχαριστεί και με γεμίζει χαρά, ό,τι αγαπώ και κάνει την καρδιά μου να γελά, με τον δικό μου τρόπο και στους δικούς μου ρυθμούς. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, απελευθερώθηκα από ό,τι δεν ήταν υγιές για μένα. Από φαγητά, άτομα, πράγματα, καταστάσεις και από ό,τι με τραβούσε συνεχώς μακριά από τον ίδιο μου τον εαυτό. Στην αρχή το ονόμαζα “υγιή εγωισμό”. Αλλά σήμερα ξέρω ότι είναι ΑΥΤΑΓΑΠΗ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, έπαψα να θέλω να έχω πάντα δίκιο. Έτσι έσφαλλα πολύ λιγότερο. Σήμερα κατάλαβα ότι αυτό το λέμε ΑΠΛΟΤΗΤΑ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, αρνήθηκα να συνεχίσω να ζώ στο παρελθόν και να ανησυχώ για το μέλλον μου. Τώρα ζω περισσότερο τη στιγμή όπου ΟΛΑ συμβαίνουν. Έτσι σήμερα, ζω την κάθε μέρα και αυτό το λέω ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ.

Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, συνειδητοποίησα ότι η σκέψη μου μπορεί να με κάνει μίζερο και άρρωστο. Όταν όμως επικαλέστηκα τις δυνάμεις της καρδιάς μου, η λογική απέκτησε έναν πολύτιμο σύντροφο. Αυτή τη σχέση την ονομάζω σήμερα ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.

Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τις αντιπαραθέσεις, τις συγκρούσεις και τα προβλήματα με τον εαυτό μας και τους άλλους γιατί καμιά φορά, ακόμα και τα άστρα εκρήγνυνται και δημιουργούνται νέοι Γαλαξίες. Σήμερα ξέρω ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ!

Δημοσιεύτηκε το 2001 από τους Kim & Alison McMillen στο βιβλίο “When I loved myself enough”





ΠΗΓΗ...http://enallaktikidrasi.com

Τα παιδιά μαθαίνουν αυτά που βιώνουν. Γράφει ο Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος Γιάννης Ξηντάρας


                                 Τα παιδιά μαθαίνουν αυτά που βιώνουν.

Γράφει ο Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος Γιάννης Ξηντάρας (paidi-efivos.gr)  

 Για τα παιδιά μας, οι γονείς είμαστε η κύρια πηγή των πρώτων τους εντυπώσεων. Μετά είναι το σχολείο. Αργότερα οι φίλοι. Και παράλληλα η πολυπαραγοντική πραγματικότητα που ονομάζουμε ''κοινωνία''. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τα βιώματά τους, τα παραδείγματα γύρω τους, τα πρότυπα: μέσα στην οικογένεια, την παρέα, το σχολικό περιβάλλον και επιπλέον η τηλεόραση, το internet, τα video games...

Αν ένα παΐδι πάρει αγάπη
θα μάθει να αγαπά και να δίνει αγάπη.
Αν σ' ένα παιδί μιλάμε ειλικρινά,
εξηγώντας του κάθε φορά πως έχουν τα πράγματα
θα μάθει να είναι κι αυτό ειλικρινές.
Αν ένα παιδί ακούει καβγάδες, επικρίσεις, φωνές, ανταγωνισμούς,
θα έχει κι αυτό ένταση και θα τη βγάλει στις δικές του επαφές.
Αν ένα παιδί το ντροπιάζουμε, το απαξιώνουμε, το υποτιμάμε,
θα μεγαλώσει μέσα στις ενοχές, χωρίς αυτοπεποίθηση, χωρίς πίστη στο εαυτό του.
Αν ένα παιδί ζει σ' ένα περιβάλλον με υπομονή, αποδοχή, δικαιοσύνη,
τότε κι αυτό μαθαίνει να είναι δίκαιο, υπομονετικό και ανεκτικό με τους άλλους.
Αν έχει επιδοκιμασία και νιώθει ασφάλεια,
μαθαίνει να εκτιμάει και να έχει πίστη στον εαυτό του και τους άλλους.

Πολλές φορές θυμώνουμε ή απογοητευόμαστε μαζί τους για πράγματα που κάνουν (ολή την ώρα στην τηλεόραση, κολλάνε στο κομπιούτερ... κι αργότερα, μεγαλώνοντας, που δεν μας ακούνε, που μιλάνε άσχημα...)

Εμείς;
Τα παιδιά μαθαίνουν αυτό που βιώνουν.


*Το κείμενο βασίζεται στο ομώνυμο ποίημα της Dorothy Law Nolte.



Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος, τ.συνεργ. στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής και του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Ψυχοθεραπείας. Απόφοιτος Ε.Κ.Π.Α, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή”.

Ερώτηση Καρασμάνη στη Βουλή για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης


Ερώτηση στην Βουλή, για την περικοπή στο μισό του φετινού συνολικού ποσού της επιδότησης πετρελαίου θέρμανσης, και για τα εξωπραγματικά κριτήρια με το οποία η Κυβέρνηση, ως νέος ¨προκρούστης¨, μειώνει δραματικά και τον αριθμό των δικαιούχων, κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης.
Ο Βουλευτής κάνει λόγο για αναλγησία που, στο κατώφλι ενός προβλεπόμενου βαρύτατου χειμώνα, εγκαταλείπει αβοήθητους εκατομμύρια αδύναμων συμπολιτών μας – ιδίως στις βόρειες και ορεινές περιοχές – να ξεπαγιάσουν σε ¨πολικές¨ θερμοκρασίες… Και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να ανταποκριθεί στην υποχρέωση της Πολιτείας να συνδράμει ουσιαστικά, όλους όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στην υπέρογκη πλέον δαπάνη για επαρκή θέρμανση.  

Ακολουθεί η Ερώτηση

ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Βουλευτή Πέλλας Γιώργου Καρασμάνη 

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Οικονομικών  

ΘΕΜΑ: «Στο έλεος της επερχόμενης βαρυχειμωνιάς, εκατομμύρια αδύναμων ευπαθών συμπολιτών μας»
Μπαίνουμε στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοέμβρη και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν πολλές περιοχές της χώρας με κόστος ακόμη και ανθρώπινες ζωές, προμηνύουν ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι ενός βαρύτατου χειμώνα.
Στο ¨μάτι του κυκλώνα¨ θα βρεθούν και πάλι οι πλέον αδύναμοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στις βόρειες και ορεινές περιοχές, εξ’ αιτίας της ανάλγητης ¨πολιτικής¨ της Κυβέρνησης (και) στο θέμα των δικαιούχων επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης. Δηλαδή, στη μείωση κατά σχεδόν 50% (από 92 εκατομμύρια πέρσι στα 47 εκατομμύρια φέτος - και από τα 210 εκατομμύρια που το είχε ορίσει η προηγούμενη Κυβέρνησή μας) του συνολικού ποσού επιδότησης, και στην εξωπραγματική ¨αυστηροποίηση¨ των εισοδηματικών κλπ κριτηρίων. Που.  με απλά λόγια, σημαίνει ότι φέτος, πολύ μικρότερος αριθμός δικαιούχων θα εισπράξει κατά πολύ μικρότερο επίδομα θέρμανσης. Κι’ αυτό, με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη και φέτος (στο 1 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο - λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο 22% και εκτίναξης του ΦΠΑ στο 24/%, όταν το 2014, με την τιμή λίτρου στο +/- 0,74 ευρώ, η τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε μειώσει κατά 30% τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ), η επιδότηση διαμορφώνονταν σε 0,35 λεπτά (σχεδόν το μισό της τιμής) και με ρεαλιστικά κριτήρια επιδότησης που κάλυπταν το σύνολο των πραγματικών δικαιούχων της ενίσχυσης.

ΕΠΕΙΔΗ, έχουν παρέλθει 35 μέρες από την ημερομηνία έναρξης διανομής το πετρελαίου (15/10) και ακόμη ούτε καν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για το πόσοι και ποιοι ακριβώς θα είναι τελικά οι δικαιούχοι και πότε θα τους καταβληθεί έστω και αυτό το ¨κουτσουρεμένο¨ επίδομα…

ΕΠΕΙΔΗ, τα μέχρι τώρα καιρικά φαινόμενα, αλλά και οι 
προβλέψεις των επιστημόνων, προϊδεάζουν για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, με θερμοκρασίες πολύ κάτω του μηδενός, ιδίως στα βόρεια και ορεινά διαμερίσματα της χώρας…

ΕΠΕΙΔΗ, με τη σημερινή τιμή του πετρελαίου, μια μέση κατοικία θα πρέπει να δαπανήσει πάνω από 2000 ευρώ για στοιχειωδώς επαρκή θέρμανση…

ΕΠΕΙΔΗ, με το ¨προκρούστειο¨ τσεκούρι στο συνολικό κονδύλι επιδότησης και με την παράλογη και ανάλγητη, λόγω των εξωπραγματικών κριτηρίων, μείωση των δικαιούχων επιδόματος, εκατομμύρια συμπολιτών μας (πολυμελείς ¨μη προνομιούχες¨ οικογένειες, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, υποαπασχολούμενοι κλπ) αδυνατούν να ανταποκριθούν σε τέτοια δαπάνη και, ευπαθείς ομάδες όπως γέροντες, ανήμποροι, ασθενείς και παιδιά, καταδικάζονται να ξεπαγιάσουν με κίνδυνο ακόμη και για τη ζωή τους…

ΚΑΛΕΙΤΑΙ ο Υπουργός   
•       Να εκδώσει άμεσα την εγκύκλιο που θα καθορίζει τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης, όπως και το ακριβές ύψος του επιδόματος.
•       Να μας ενημερώσει αν και τί προτίθεται να πράξει για τα εκατομμύρια των φτωχών συμπολιτών μας που, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ως τώρα πληροφορίες, μένουν έξω από την επιδότηση. Ωσάν και η θέρμανση να είναι… πολυτέλεια και όχι ζήτημα επιβίωσης – δηλαδή στοιχειώδης υποχρέωση και ευθύνη μιας ευνομούμενης Πολιτείας απέναντι σε αναξιοπαθούσες, ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του κοινωνικού μας ιστού.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΟΙ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΕΙΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ



Λύση στην παγκόσμια  έλλειψη μοσχευμάτων κερατοειδούς, μπορεί να δώσει η αξιοποίηση μοσχευμάτων τόσο από διαβητικούς όσο και από δότες άνω των 76χρόνων!
Αυτό υποστηρίζουν νεώτερες επιστημονικές μελέτες που έγιναν με σκοπό να διευρυνθεί η δεξαμενή   των δοτών, αφού το πρόβλημα της δωρεάς οργάνων και ιστών είναι παγκόσμιο.
Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα  η επιλογή κερατοειδούς από τον εν δυνάμει δότη έπρεπε να πληρεί μεταξύ άλλων και τα εξής προαπαιτούμενα:
ØΝα μην είναι ο δότης διαβητικός και
ØΝα είναι ηλικίας αντίστοιχης με εκείνη του λήπτη
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο που οργανώνει στις ΗΠΑ η Association for Research in Vision and Ophthalmology, η ποιότητα των κερατοειδών τόσο των διαβητικών όσο και των μεγαλύτερης ηλικίας δοτών ( άνω των 76 χρόνων) εγγυάται μια επιτυχή μεταμόσχευση.
Κι αυτό γιατί δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα την πυκνότητα των ενδοθηλιακών κυττάρων τα οποία είναι αυτά που εξασφαλίζουν έναν κερατοειδή υγιή, διαφανή και λειτουργικό.
 Στους διαβητικούς ασθενείς η μέση πυκνότητα των ενδοθηλιακών κυττάρων βρέθηκε να είναι 2.566 κύτταρα/mm2 πράγμα το οποίο εξασφαλίζει πολύ καλές προοπτικές στην μεταμόσχευση κερατοειδούς και την μετεγχειρητική πορεία.
Στη μελέτη συγκρίθηκαν οι κερατοειδείς 1.486 διαβητικών δοτών  με 2.488 κερατοειδείς μη διαβητικών δοτών.
Αναλύοντας στατιστικά τον αριθμό των ενδοθηλιακών κυττάρων και μετά την απαραίτητη ηλικιακή διαστρωμάτωση, βρέθηκε ότι  δεν υπήρχε στατιστική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Επί πλέον στο World Cornea Congress San Diego, ΗΠΑ παρουσιάσθηκε μελέτη όπου κερατοειδείς από δότες ηλικίας μεταξύ 76 και 85 χρόνων ήταν κατάλληλοι για μεταμόσχευση.
 ΝΕΑ  ΔΕΔΟΜΕΝΑ  ΣΤΗ  ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ  ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΟΥΣ
«Επειδή το πρόβλημα εύρεσης μοσχευμάτων είναι παγκοσμίως οξύ και εδώ στην Ελλάδα ακόμη περισσότερο, οι μελέτες αυτές βοηθούν ώστε να διευρύνουμε τους δυνητικούς δότες και οι τράπεζες οφθαλμών θα πρέπει να μην απορρίπτουν προς φύλαξη και διάθεση μοσχεύματα με βάση μόνο την ηλικία του δότη ή αν ο δότης ήτανε διαβητικός αλλά να έχουν ως μοναδικό κριτήριο την ποιότητα του μοσχεύματος όπως αυτή προκύπτει μετά από τις ειδικές εξετάσεις ενδοθηλιομέτρησης, παχυμετρίας κ.λ.π. δηλαδή τα κριτήρια να σχετίζονται με την ποιοτική αξιολόγηση των μοσχευμάτων και μόνο» αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου  και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών   κ.  Βασίλειος Κοζομπόλης και συνεχίζει

 «Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων και συνεπακόλουθα η αποκατάσταση της όρασης των πασχόντων».
Το αποτέλεσμα των επιστημονικών μελετών αλλάζει τα δεδομένα, καθώς μπορεί να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων αφού υπάρχει πλέον η δυνατότητα ένας κερατοειδής να αποκαταστήσει την όραση σε τρείς ασθενείς!
«Σε αυτό βοηθούν οι εξελίξεις στην μικροχειρουργική του κερατοειδούς καθώς με τη  χρήση μικροκερατόμων ή laser μπορούμε να κάνουμε τρείς μεταμοσχεύσεις. Συγκεκριμένα  χρησιμοποιούμε ξεχωριστά το στρώμα του κερατοειδούς (π.χ. σε ασθενή με δυστροφία κερατοειδούς), το ενδοθήλιο του κερατοειδούς ( π.χ. σε ασθενή με ψευδοφακική φυσαλιδώδη κερατοπάθεια) και τον περιφερικό σκληροκερατοειδή (π.χ. σε ασθενή  με εγκαύματα σκληροκερατοειδικά) » εξηγεί ο κ Κοζομπόλης και καταλήγει.
«Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πόσο μεγάλης σημασίας είναι η διεύρυνση των εν δυνάμει δοτών».
               ΤΕΧΝΗΤΟΣ            ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗΣ
Λόγω της μεγάλης έλλειψης μοσχευμάτων και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες αυτής της κατηγορίας ασθενών που έχουν ανάγκη από μεταμόσχευση κερατοειδούς, η τεχνολογία εχει αναπτύξει διάφορα μοντέλα τεχνητού κερατοειδούς.
Στην περίπτωση του τεχνητού κερατοειδή υπάρχει πάντα η πρόκληση της επίλυσης προβλημάτων που σχετίζονται με την βιοτεχνολογία των τεχνητών κερατοειδών και των δευτερογενών τους επιπλοκών, όπως του γλαυκώματος και της ενδοφθαλμίτιδας. Η επίλυση αυτών των ζητημάτων απαιτεί χρήση συμβατών βιοϋλικών και κατάλληλων χειρουργικών τεχνικών.
Ένα νέο μοντέλο τεχνητού κερατοειδή επίσης  (KeraMed) βρίσκεται στην φάση αξιολόγησης σε επίπεδο κλινικών δοκιμών  από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και  είναι ο πρώτος αναδιπλούμενος τεχνητός κερατοειδής.
Πρόκειται για νέο τύπο πτυσσόμενου τεχνητού κερατοειδούς που έχει σχεδιαστεί και είναι σε θέση να αποκαταστήσει την όραση αντικαθιστώντας το πρόσθιο τμήμα του κερατοειδούς με την χρήση του FEMTOSECOND LASER σε κρημνό με διάμετρο 8 mm μετά την αφαίρεση του κεντρικού πρόσθιου θολού στρώματος του κερατοειδούς χιτώνα (anterior lamellar keratoplasty).
 Το οπίσθιο στρώμα με το ενδοθήλιο του ασθενούς διατηρείται και έτσι αποφεύγονται μια σειρά συνηθισμένων επιπλοκών των άλλων τεχνητών κερατοειδών συμπεριλαμβανομένης της ενδοφθαλμίτιδας. Ο KeraKlear είναι κατασκευασμένος από βιοσυμβατό υλικό που είναι επαρκώς εύκαμπτο  και εμφυτεύεται μέσω μιας τομής 3 mm. Η οπτική διάμετρος είναι 4 mm, για να παρέχει μια αρκετά μεγάλη οπτική ζώνη και πλήρες σχεδόν οπτικό πεδίο.

http://www.glaucoma-laser-eyecenter.gr.  Τηλ.  213Ο325910

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...