Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ετήσιος χορός του Λ. Ο. "Οι Άλμωπες"


Γ. Καρασμάνης : Βαρέθηκαν πια οι αγρότες τα ψέματα του κ. Αποστόλου.


Γ. Καρασμάνης : Βαρέθηκαν πια οι αγρότες τα ψέματα του κ. Αποστόλου.
Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
         
          «Με σωρεία στρεβλών, παραπλανητικών και πολλές φορές ψευδών δηλώσεων και εξαγγελιών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, επιχειρεί να κάνει πλύση εγκεφάλου στους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους και να τους προβάλει μια «εικονική πραγματικότητα».
          Και μόνο οι δηλώσεις του στην Κομοτηνή, στη διάρκεια του 6ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καταδεικνύουν την προσπάθεια στρέβλωσης της πραγματικότητας. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου :
          - «…ο νόμος 4172/2013 της συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ φορολογούσε από το πρώτο ευρώ, με 13%, όχι μόνο το καθαρό εισόδημα των αγροτών αλλά και το σύνολο των αποζημιώσεων και των επιδοτήσεων τους» 
   * Μέγα ψέμα : Τρανή απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι, οι αγροτικές επιδοτήσεις το 2014 δεν φορολογήθηκαν. Να του υπενθυμίσω, για άλλη μια φορά, την ερμηνευτική δήλωση του υπουργού Οικονομικών, κατά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, καταγεγραμμένη στα πρακτικά της Βουλής πως, οι επιδοτήσεις και αποζημιώσεις δεν φορολογούνται. Όπως επίσης να του θυμίσω και τη δική μου δήλωση το Νοέμβριο του 2014, ότι η φορολόγηση των επιδοτήσεων αποτελεί «κόκκινη γραμμή». Ανάλογη δήλωση υπήρξε και από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Και κυρίως να του φρεσκάρω τη μνήμη του ότι,  για πρώτη φορά οι αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις φορολογούνται από το πρώτο ευρώ από το 2015, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με φορολογικό συντελεστή από 22% έως και 45%, με ταυτόχρονο υπερδιπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, με τον ΦΠΑ στο 24% και με κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου για αγροτική χρήση, με εισφορά αλληλεγγύης 2,2 έως 10% και προκαταβολή φόρου 100%. Με άλλα λόγια, φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Η δε επίκληση του κ. Αποστόλου περί χορήγησης εθνικής σύνταξης 360 ευρώ στους αγρότες, δεν είναι παρά ένα παραμύθι, αφού δεν ισχύει για τους ήδη συνταξιούχους του ΟΓΑ, αλλά θα εφαρμοστεί μετά από μια μεταβατική περίοδο, μετά το 2030, ανάλογα βέβαια και με την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας εκείνη την περίοδο.

      - «…Κατ΄ αρχήν εξασφαλίσαμε την ομαλή καταβολή των ενισχύσεων, νοικοκυρεύοντας μάλιστα όλες τις παλιές εκκρεμότητες, ακόμα και από το 2008».
          * Το ψέμα : Τα ίδια έλεγε ο κ. Αποστόλου και πρόπερσι, αλλά εάν δεν είχε επιλεκτική μνήμη θα θυμόταν, όπως όλος ο αγροτικός κόσμος θυμάται, το μπάχαλο που δημιούργησε ο ίδιος με την κατανομή και ενεργοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων ενίσχυσης το 2015. Και φυσικά θέλει να ξεχνά         ότι τους τελευταίους μήνες του 2014 καταβλήθηκαν στους αγρότες πάνω από 3,5 δις ευρώ, χωρίς κανένα πρόστιμο και με κάλυψη όλων των εκκρεμοτήτων παλαιοτέρων ετών.

      - «....2.200 νέοι αγρότες που είχαν πρόβλημα με δικαιώματα από το 2014, μπαίνουν από το 2017 σε κανονική διαδικασία».

      * Λασπολογία και διαστρέβλωση : Το 2014, κ. Αποστόλου, όλοι οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι πληρώθηκαν την ενιαία κοινοτική ενίσχυση κανονικότατα, γιατί απλά κανένας τους δεν είχε πρόβλημα με τα δικαιώματά του. Τα στοιχεία για τις πληρωμές που έχει αναρτήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην επίσημη ιστοσελίδα του το 2014, αποτελούν αδιάψευστη απόδειξη. Τα προβλήματα ξεκίνησαν το 2015, με δική σας υπαιτιότητα και αφού τα κάνατε «θάλασσα» με την κατανομή των δικαιωμάτων, παρερμηνεύοντας τους κοινοτικούς κανονισμούς, στερώντας από χιλιάδες επαγγελματίες αγρότες και νέους αγρότες μισθωμένα δικαιώματα, αλλά και δικαιώματα που προέρχονταν από κληρονομιές και ενδοοικογενειακές μεταβιβάσεις. Σφάλματα τα οποία προσπαθείτε τώρα να διορθώσετε, με παρακρατήσεις της τάξης του 8,5%, δημιουργώντας όμως νέες κατάφορες αδικίες σε παραγωγούς που δεν φταίνε σε τίποτα. Για πρώτη φορά στα χρονικά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επί υπουργίας Αποστόλου, η προκαταβολή της κοινοτικής ενίσχυσης το 2015 πληρώθηκε αδικαιολόγητα το Δεκέμβριο και η εξόφληση με 6 μήνες καθυστέρηση τον Ιούνιο του 2016.

    -  «…γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συνεχίζουμε να δίνουμε μάχες για να απαλύνουμε τις επιπτώσεις από τα πρόστιμα και τους καταλογισμούς».

      * Κι άλλο ψέμα : Από το 2014 και μετά δεν υφίσταται κανένα πρόστιμο για τη χώρα μας και τους Έλληνες αγρότες, γιατί απλούστατα ήταν η δική μας κυβέρνηση που το πέτυχε, εκπονώντας ένα  συγκεκριμένο και πραγματοποιήσιμο σχέδιο δράσης (action plan), το οποίο και εφαρμόσαμε κατά γράμμα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

      * «…ενώ είχαμε προηγουμένως συνολικά 63 εκατ. ευρώ συνδεδεμένες ενισχύσεις στη ζωική παραγωγή, τις αυξήσαμε στα 124 εκατ., ανατρέποντας τη σχέση φυτικής προς ζωική παραγωγή, προς όφελος της ζωικής».

      Η πλήρης διαστρέβλωση : Το σύνολο των συνδεδεμένων ενισχύσεων, που συμπεριλαμβάνονταν στον φάκελο της νέας ΚΑΠ που υποβάλαμε ως κυβέρνηση το 2014 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ήταν 180 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 9% του Εθνικού Φακέλου των άμεσων ενισχύσεων. Εξ αυτών τα 71 εκατ. αφορούσαν τη ζωική παραγωγή. Η περιβόητη ενδιάμεση αναθεώρηση του κ. Αποστόλου ανέβασε το συνολικό κονδύλι μόλις και μετά βίας κατά 3,5%, δηλαδή στα 186,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 91 εκατ. αφορούν τη ζωική παραγωγή. Με χρήματα βέβαια τα οποία η δική μας κυβέρνηση διασφάλισε ενώ ο ίδιος δεν έχει προσθέσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω στον Εθνικό Φάκελο. Το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν η ανακατανομή των υπαρχουσών κονδυλίων μεταξύ των συνδεδεμένων ενισχύσεων.
          * «….αποτελεί στρατηγική μας επιλογή η συνεργασία μας με τις Περιφέρειες της χώρας, εκχωρώντας σε αυτές σημαντικές αρμοδιότητες αλλά και πόρους που ξεπερνούν το 37,4 % των πόρων του ΠΑΑ».
          * Η κοροϊδία «πάει σύννεφο» : Ο κ. Αποστόλου δεν έχει εκχωρήσει απολύτως τίποτα στις Περιφέρειες. Ήταν δική μας επιλογή και απόφαση το 1/3 των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 να περάσει στη διαχείριση των Περιφερειών. Και εάν δεν είχαμε προχωρήσει σε αυτό, ο κ. Αποστόλου δεν θα μπορούσε να εκχωρήσει ούτε ένα ευρώ και φυσικά δεν θα μπορούσε από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου στην Κομοτηνή να εξαγγέλλει πομπωδώς ότι διέθεσε 334 εκατ. στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Αλλά ούτε και αυτό το μέτρο, που εμείς αποφασίσαμε και κατοχυρώσαμε, μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά, καθώς το συνολικό κονδύλι προς τις Περιφέρειες από το ΠΑΑ μειώθηκε επί ημερών Αποστόλου από τα 1,8 στο 1,2 δις ευρώ, εξαιτίας της απώλειας άνω του ενός δις ευρώ από το πρόγραμμα 2007-2013 τα οποία μεταφέρθηκαν ως γέφυρα στο νέο πρόγραμμα 2014-2020, λόγω των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, παλινωδιών και της απαράδεκτης αδιαφορίας που επέδειξε το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κοινώς 600 εκατ. ευρώ χάθηκαν για τις Περιφέρειες.
- «…στην κτηνοτροφία ο νόμος για τις βοσκήσιμες γαίες είναι μια μικρή επανάσταση, που δεν έγινε απολύτως κατανοητή.... Με την αλλαγή του ορισμού του βοσκότοπου πετύχαμε σε επίπεδο Ε.Ε. επιπλέον 8 εκατ. στρέμματα επιλέξιμων εκτάσεων και τη διαχείριση 60 εκατ. στρεμμάτων δασικών εκτάσεων που σήμερα βοσκιόνται».

 * Φύκια για μεταξωτές κορδέλες : Βαρύγδουπα λόγια χωρίς ουσία και νόημα, ενώ κάθε λίγο και λιγάκι ο κ. Αποστόλου αλλάζει τον αριθμό των βοσκήσιμων γαιών. Πάντως , τρία χρόνια τώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε για την έκδοση των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, τα οποία σύμφωνα με δήλωσή του από την Κομοτηνή «η σύνταξή τους μόλις τώρα ξεκίνησε», ενώ παρέπεμψε την έκδοση των οριστικών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης στις αρχές του 2019. Να θυμίσω ότι ο δήθεν «επαναστατικός νόμος του» ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2015. Μέχρι σήμερα όμως εξακολουθεί και χρησιμοποιεί τη δική του άδικη για τους κτηνοτρόφους απόφαση της τεχνικής λύσης στην κατανομή των βοσκοτόπων. Δηλαδή από μόνος του αχρήστευσε τον δικό του «επαναστατικό νόμο», δημιουργώντας άδικα, αυθαίρετα και αναιτιολόγητα κτηνοτρόφους πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.
      Δεν αξιοποίησε καθόλου το νομοθετικό πλαίσιο που του παραδώσαμε, συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής του κοινοτικού κανονισμού για τον ορισμό των βοσκοτόπων που η δική μας κυβέρνηση πέτυχε με τη συμπερίληψη των ποωδών, ξυλωδών και φρυγανωδών εκτάσεων στους βοσκοτόπους. Κατά τα άλλα δήθεν έλυσε το πρόβλημα των 79 εκατ. στρεμμάτων βοσκήσιμης έκτασης, όπως έλεγε ο κ. υπουργός τον Ιανουάριο του 2016, τα οποία όμως τώρα γίνανε 8 εκατ. επιλέξιμα και 60 εκατ. διαχειρίσιμα! Ευτυχώς οι κτηνοτρόφοι μας δεν τρώνε το «κουτόχορτο» που πλασάρει ο κ. Αποστόλου. Εμείς, ειδικά για την κτηνοτροφία προβλέψαμε αύξηση της άμεσης ενίσχυσης στο 25% (συνολικού προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ, από 300 εκατ.  που ήταν πριν), εξασφαλίσαμε επιπλέον 100 εκ ευρώ ετησιως για την εξισωτική αποζημίωση σύμφωνα με τον Καν. 1378/2014 (23/12/2014), ενώ μπήκαν για πρώτη φορά στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων αιγοπρόβατα και βοοειδή, αλλά και τα κτηνοτροφικά ψυχανθή για επάρκεια ζωοτροφών και για χαμηλές τιμές εισροών στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με στόχο να «χτιστεί» εγχώριο ζωικό κεφάλαιο και να στηριχθεί το εθνικό προϊόν της φέτας.

      * «Στο πρώτο κιόλας Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, το Μάρτιο του 2015, καταγγείλαμε τις συμφωνίες με Νότια Αφρική και Καναδά και καταφέραμε να ανοίξουμε ένα θέμα που ήταν τελειωμένο...».

      * Το μέγιστο ψεύδος :  Τον διαψεύδουν τα ίδια του τα Δελτία τύπου που εξέδωσε. Στα Συμβούλια υπουργών Γεωργίας  που συμμετείχε ο ίδιος, στις 16 Μαρτίου και 16 Νοεμβρίου του 2015, στα οποία συζητήθηκαν οι διεθνείς συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τρίτες χώρες, δεν αντέδρασε ως όφειλε και δεν έκανε καμία νύξη για την Συμφωνία με τη Νότια Αφρική. Οι λεονταρισμοί του «φανατικού υποστηρικτή της φέτας», όπως ο ίδιος αυτοπροβάλλεται, έγιναν κυριολεκτικά σκόνη από την Επίτροπο Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σεσίλια Μάλστρομ, η οποία απαντώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά το Σεπτέμβριο του 2016, δήλωσε πως : «η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με τη Συμφωνία Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και  χωρών της Νοτίου Αφρικής». Μάλιστα στις 13 Μαΐου του 2016 η Ολλανδική Προεδρία ενημέρωσε τα κράτη-μέλη, ότι η υπογραφή από πλευράς κρατών-μελών της συμφωνίας με τη Νότιο Αφρική, δεν μπορεί να λάβει χώρα, αν όλα τα κράτη - μέλη δεν συμφωνήσουν. Τελικά όλα συμφώνησαν !Ο κ. Αποστόλου ήταν εκείνος που μονόγραψε τη συμφωνία. Και μάλιστα επί των ημερών του κατρακύλησαν οι τιμές παραγωγού του γάλακτος με σοβαρό αντίκτυπο στη μείωση του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.


      * Και κάτι τελευταίο : Αναφορικά με την επανάληψη του κρεσέντο για την άμεση αναθεώρηση του συστήματος κατανομής των δικαιωμάτων προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος των νέων αγροτών, υπενθυμίζω ότι το ίδιο παραμύθι εξιστορούσε ο κ. Αποστόλου και το 2015 και το 2016 και μας διαβεβαίωνε πως με την ενδιάμεση αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2017 θα αναθεωρούσε την κατανομή των δικαιωμάτων. Δεν έπραξε όμως απολύτως τίποτε.
Κι ας σταματήσει επιτέλους τις οβιδιακές μεταμορφώσεις και τον εμπαιγμό και ας θυμηθεί τι είπε πριν από 20 μέρες στην Καβάλα, ότι δεν θα θίξει τα ιστορικά δικαιώματα. Και τέλος πάντων ας συνεννοηθεί με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος λέει τα τελείως αντίθετα. Και αφού λοιπόν κόπτετε τόσο πολύ για την αποκατάσταση των αδικιών και επειδή θα βραδύνει πολύ η αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ, τον προτρέπω αντί να σπαταλά χρόνο σε άστοχες φλυαρίες, να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση της δικής μας κυβέρνησης για αύξηση της αξίας των ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των νέων αγροτών μέχρι το ανώτατο ύψος του δικαιώματος κάθε Περιφέρειας.
  Έχω τέλος κατ΄ επανάληψη δηλώσει πως, η δική μας κυβέρνηση διασφάλισε τόσο τα 6 δις ευρώ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όσο και τα 523,4 εκατ. ευρώ του Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. Αλλά και τα 334 εκατ. €, που θα κατανεμηθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014-2020 και αυτά δικά μας είναι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αύξησε ούτε κατά 1 ευρώ την κοινοτική συμμετοχή στη χρηματοδότηση των Προγραμμάτων αυτών.
Ας πάψει λοιπόν ο κ. Αποστόλου, ο οποίος μονίμως παραπλανεί τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, σε κάθε Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση να αναφέρονται στα 2/3 των ομιλιών τους στα δικά μας προγράμματα, τα οποία εάν δεν υπήρχαν δεν θα είχαν κανένα «πολιτικό αφήγημα» να εξιστορήσουν στους αγρότες και να μας  πουν τι κάνουν εκείνοι για τον κόσμο της υπαίθρου.

21 11 2017

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ – Πληρωμή του τελικού 11% των ζημιών του 2016 μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.


Γιάννης Σηφάκης: Εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ – Πληρωμή του τελικού 11% των ζημιών του 2016 μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.
Προσπάθεια του οργανισμού για πληρωμή την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017. 
Πάνω από 50 εκατομμύρια θα πληρώσει σε αποζημιώσεις ο ΕΛΓΑ για φετινές ζημιές  ( 2017) σε Πέλλα και Ημαθία ως τώρα.
Κατατίθενται από τις ομάδες παραγωγών και τους συνεταιρισμούς στοιχεία στο Υπουργείο για τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου.

«Να απαλλαγεί, όπως ορίζει ο Νόμος, από τον ΕΝΦΙΑ ο Φυσιολατρικός Όμιλος Έδεσσας»


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
«Να απαλλαγεί, όπως ορίζει ο Νόμος, από τον ΕΝΦΙΑ ο Φυσιολατρικός Όμιλος Έδεσσας»

Την αίτηση του Φυσιολατρικού Ομίλου Έδεσσας (ΦΟΕ), για απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ, όπως ορίζει ο σχετικός Νόμος, κατέθεσε με αναφορά στη Βουλή και προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών ο Γιώργος Καρασμάνης.
Στην αίτηση του ΦΟΕ, αναφέρεται ότι είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με δραστηριότητες και εκδηλώσεις που στοχεύουν στην προστασία της φύσης και που, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, αδυνατεί να αξιοποιήσει την ακίνητη ιδιοκτησία του. Κατά συνέπεια αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του, όπως πληρωμή δόσεων οφειλών που έχουν ρυθμιστεί.
Για το λόγο αυτό, ο Όμιλος ζητεί την εφαρμογή του άρθρου 3 του Ν. 4223/2013 που ορίζει ότι: «απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ τα δικαιώματα σε ακίνητα που ανήκουν σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδιοχρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση μορφωτικού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, αθλητικού, θρησκευτικού, φιλανθρωπικού και κοινωφελούς σκοπού…».
Μ’ αυτήν την κοινοβουλευτική παρέμβαση, ο Γιώργος Καρασμάνης ζητεί από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να ικανοποιήσει το αίτημα του Φυσιολατρικού Ομίλου Έδεσσας, προκειμένου ο ιστορικός Όμιλος να στηριχτεί για να συνεχίσει την πολυετή πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του στην πόλη και σε ολόκληρο τον Νομό μας.  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
«Να απαλλαγεί, όπως ορίζει ο Νόμος, από τον ΕΝΦΙΑ ο Φυσιολατρικός Όμιλος Έδεσσας»

Την αίτηση του Φυσιολατρικού Ομίλου Έδεσσας (ΦΟΕ), για απαλλαγή από την καταβολή ΕΝΦΙΑ, όπως ορίζει ο σχετικός Νόμος, κατέθεσε με αναφορά στη Βουλή και προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών ο Γιώργος Καρασμάνης.
Στην αίτηση του ΦΟΕ, αναφέρεται ότι είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με δραστηριότητες και εκδηλώσεις που στοχεύουν στην προστασία της φύσης και που, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, αδυνατεί να αξιοποιήσει την ακίνητη ιδιοκτησία του. Κατά συνέπεια αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις του, όπως πληρωμή δόσεων οφειλών που έχουν ρυθμιστεί.
Για το λόγο αυτό, ο Όμιλος ζητεί την εφαρμογή του άρθρου 3 του Ν. 4223/2013 που ορίζει ότι: «απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ τα δικαιώματα σε ακίνητα που ανήκουν σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδιοχρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση μορφωτικού, εκπαιδευτικού, πολιτιστικού, αθλητικού, θρησκευτικού, φιλανθρωπικού και κοινωφελούς σκοπού…».
Μ’ αυτήν την κοινοβουλευτική παρέμβαση, ο Γιώργος Καρασμάνης ζητεί από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να ικανοποιήσει το αίτημα του Φυσιολατρικού Ομίλου Έδεσσας, προκειμένου ο ιστορικός Όμιλος να στηριχτεί για να συνεχίσει την πολυετή πολιτιστική και κοινωνική προσφορά του στην πόλη και σε ολόκληρο τον Νομό μας.  

23/11/2017

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...