Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Οι Chef και Αρτοζαχαροπλάστες του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ σε μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση στον πολιούχο της ΙΔΑΣ Άγιο Νικόλαο!!!


Τον Πολιούχο της Ίδας Αγιο Νικόλαο τίμησαν με την παρουσία τους σπουδαστές και εκπαιδευτές του ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

Μετά από την πετυχημένη εκδήλωση στο ξωκκλήσι του Αγίου Μηνά πέρυσι στις 11 Νοεμβρίου, ο πατήρ Ευθύμιος αλλά και οι τοπικοί άρχοντες απεύθυναν πρόσκληση που με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκαν η διοίκηση και οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.

Μετά τον εκκλησιασμό οι Chef και οι Αρτοζαχαροπλάστες μας κέρασαν νηστίσιμα εδέσματα που παρασκεύασαν ειδικά για την περίσταση σε έναν άκρως εντυπωσιακό σε ποιότητα και έκταση μπουφέ που σχεδίασαν οι Chef Αλέκου Χρήστος και Λαζαρίδης Στάθης.

Το Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ συνεχίζει τις δράσεις του αποδεικνύοντας ότι μπορεί να προσαρμόζει τις ικανότητές του στο ύφος και τις απαιτήσεις οποιασδήποτε περίστασης και δη με σεβασμό και προσφορά στις τοπικές κοινωνίες που επιζητούν την συναναστροφή με τη νεολαία και τα προτάγματα των καιρών.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές και του χρόνου να ξαναγιορτάσουμε όλοι μαζί τον Άγιο Νικόλαο!!!










Δραστηριότητες του Εδεσσαϊκού Θεάτρου


«ΕΧΘΡΟΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ» του Αρκά
Την μαύρη κωμωδία «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά, από την Θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ Βέροιας, απόλαυσε το θεατρόφιλο κοινό της πόλης, την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας. Το βιτριολικό χιούμορ-σήμα κατατεθέν του συγγραφέα-και οι απολαυστικές ερμηνείες των ηθοποιών-καθηγητών Δημήτρη Γκιλιόπουλου, Γιώργου Τσίρη και Λίζας Τσέκου, κέρδισαν τις εντυπώσεις. Την παράσταση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Έδεσσας κος Δημήτρης Γιάννου ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό ενώ την παρουσίαση έκανε η Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κα Δέσποινα Οτουντζίδου. Μεταξύ των παρευρισκόμενων ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κος Θεολόγος Τσακίρης, εκπρόσωπος του Διοικητή της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Έδεσσας, ο Αντιδήμαρχος Κος Ταπαζίδης Δημήτρης και η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Έδεσσας κα Γεσθημανή Τερζανίδου. Η παράσταση εκτός από ψυχαγωγικό είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς αντί εισιτηρίου, το θεατρόφιλο κοινό ανταποκρίθηκε με θέρμη στο αίτημα των διοργανωτών (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.-ΕΠΑΛ Έδεσσας-Εδεσσαϊκό Θέατρο) προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία εν όψει εορτών θα ενισχύσουν τις αυξημένες ανάγκες της Ιεράς Μητρόπολης και του Γηροκομείου Έδεσσας.

«ΑΡΧΟΝΤΟΓΙΟΣ ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ» από τους Σταντζαλιώτες
Την προηγούμενη Παρασκευή 1η Δεκέμβρη, το Εδεσσαϊκό Θέατρο φιλοξένησε τη Θεατρική ομάδα του συλλόγου Στραντζαλιωτών Πέλλας «Η Στράντζα», δίνοντας την ευκαιρία στο θεατρόφιλο κοινό να απολαύσει την ηθογραφική κωμωδία «Αρχοντογιός παντρεύεται» σε κείμενα και σκηνοθεσία Βούλας Αργυράκη. Μια καλοστημένη παράσταση με ένα επιτελείο ερασιτεχνών ηθοποιών, πρόσφερε απλόχερα το γέλιο, αποζημιώνοντας τους θεατές που αψηφώντας την κακοκαιρία, παραβρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας. 

«ΣΙΤΟΣ ΤΟ ΣΙΤΑΡΑΚΙ» από το ΚΔΑΠμεΑ Ορίζοντας
Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΚΔΑΠμεΑ Ορίζοντας, θα παρουσιάσει το έργο του Δημήτρη Αδάμη «Σίτος το σιταράκι» σε επιμέλεια Βούλας Κωτσοπούλου, την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας. Στην προσπάθεια των συντελεστών και διοργανωτών της εκδήλωσης θα είναι αρωγός το Εδεσσαϊκό Θέατρο προσφέροντας όχι μόνο υλικοτεχνική υποστήριξη αλλά και ηθική, καλώντας το θεατρόφιλο κοινό να τιμήσει με την παρουσία του αυτή την παράσταση. Τιμή για το Εδεσσαϊκό Θέατρο αλλά και ιδιαίτερη χαρά, αποτελεί επίσης η επίσκεψη των παιδιών του Ορίζοντα στην παράσταση της Νεανικής Σκηνής «Αγαπητή Ελένα», την προηγούμενη εβδομάδα.
Με παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού, το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα στηρίξει επίσης την εκδήλωση της χορωδίας του ΚΑΠΗ Έδεσσας με τίτλο «Τι γλυκό να σ’ αγαπούν» που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη στις 7.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του 8ου Δημοτικού Σχολείου (Τρίτη 12/12), τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Μικρή Πολιτεία» (Παρασκευή 15/12) και τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Χριστοήμερα-Καλαντόφωτα» του συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» (Κυριακή 17/12)


«ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ»-Θεατρική βραδιά
Συνάντηση με τη Θεατρική ομάδα της Κεντρικής Σκηνής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Δεκέμβρη, με σκοπό την προβολή της παράστασης «Της κακομοίρας», όπου οι συντελεστές της παραγωγής, είχαν την ευκαιρία να ξαναβρεθούν, να συζητήσουν και να αξιολογήσουν αυτή τη φορά ως θεατές οι ίδιοι, τις επί σκηνής επιδόσεις τους. Η Πρόεδρος του Εδεσσαϊκού Θεάτρου και σκηνοθέτιδα του έργου κα Δέσποινα Οτουντζίδου, εξέφρασε ακόμα μία φορά τις ευχαριστίες της στη Θεατρική ομάδα για τη συνεργασία αλλά και την ικανοποίηση της για την άκρως πετυχημένη πορεία των παραστάσεων. Λίγες ημέρες νωρίτερα παρατέθηκε γεύμα στους συντελεστές όπου η κα Οτουντζίδου ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την εξαιρετική προσπάθεια, τους προσέφερε δώρα και αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εδεσσαϊκού Θεάτρου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στη ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. για την άψογη συνεργασία, στη διεύθυνση της επιχείρησης «Γευσιδρόμιο», στην κα Ιουλία Νικολαίδου για την παραχώρηση κοστουμιών στο βεστιάριο του συλλόγου και στον εκλεκτό φίλο και συνεργάτη κο Τάκη Μπέλμπα για την παροχή υπηρεσιών του στις δράσεις του συλλόγου.




ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...