Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ο Σύνδεσμος Επισήμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν.Πέλλας συγχαίρει τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πέλλας κ. Αστέριο Αντωνίου


ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Ν.ΠΕΛΛΑΣ                                                           
ASSOCIATION OF OFFICIAL FOOTBALL REFEREES OF PELLA
ΕΔΡΑ ΕΔΕΣΣΑ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ 60 ΤΗΛ.2381021306 FAX2381022215                                                                                        EMAIL. sydrefpellas@gmail.com                     www.sydrefpellas.blogspot.gr
                                     
Ο  Σύνδεσμος  Επισήμων  Διαιτητών  Ποδοσφαίρου  Ν.Πέλλας  συγχαίρει  τον  Πρόεδρο  της  Ένωσης  Ποδοσφαιρικών  Σωματείων  Πέλλας  κ. Αστέριο  Αντωνίου  για  την  καθολική  εκτίμηση  και  εμπιστοσύνη  που  είχε  από  το  σύνολο  των  σωματείων-μελών  της  Ένωσης , που  είχε  ως  αποτέλεσμα  την  πανηγυρική  του  επανεκλογή  στις  αρχαιρεσίες  της  Ένωσης  στις  6-12-2017. Επίσης  συγχαίρει  τα  εκλεγέντα  τακτικά  μέλη  της  Εκτελεστικής  Επιτροπής  της  Ένωσης  και  τους  εύχεται  δύναμη  κατά  την  άσκηση  των  καθηκόντων  τους.
Η  θητεία  της  προηγούμενης  Εκτελεστικής  Επιτροπής  απέδειξε  ότι  με  τον  Πρόεδρο  κ.  Αστέριο  Αντωνίου  στο  τιμόνι  και  με  την  ιδιότητά  του  πλέον  ως  Α΄ Αντιπροέδρου  της  ΕΠΟ , υπάρχει  γόνιμο  έδαφος  και  διάθεση  για  πραγμάτωση  νέων  ιδεών  προς  όφελος  του  ποδοσφαίρου  και  της  διαιτησίας  της  Πέλλας.

                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
                  


ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                  ΣΙΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Ενημερωτική εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Σκύδρας από το ΔΙΕΚ Έδεσσας με θέμα «Διατροφή και τρίτη ηλικία»


Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2017 σπουδαστές και εκπαιδευτές των τμημάτων «Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας» και «Τέχνη Μαγειρικής» του ΔΙΕΚ Έδεσσας, μετέβησαν στο ΚΑΠΗ Σκύδρας, αποδεχόμενοι σχετική πρόσκληση, και ενημέρωσαν τους ηλικιωμένους για θέματα διατροφής, προσφέροντας στο τέλος ένα γευστικό έδεσμα.
Συγκεκριμένα, οι σπουδαστές της «Διαιτολογίας» αρχικά, παρουσίασαν ενδιαφέροντα θέματα διατροφής που αφορούν κυρίως τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Ακολούθως οι εκπαιδευτές του τμήματος κ. Τόπης Αθανάσιος και κ. Τσαγκάκη Αικατερίνη παρουσίασαν το θέμα της διατροφής κατά την περίοδο της νηστείας, και άλλα ζητήματα για εξειδικευμένα διαιτολόγια, όπως διατροφή κατά την εγκυμοσύνη, διατροφή διαβητικών κ.α.
Στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ Σκύδρας η συμμετοχή ήταν πρωτόγνωρη, το ενδιαφέρον των ηλικιωμένων αμείωτο και οι ερωτήσεις που ακολούθησαν τις εισηγήσεις πολλές και καίριες. Σπουδαστές και εκπαιδευτές έδωσαν τις κατάλληλες απαντήσεις και βοήθησαν τους ηλικιωμένους να κατανοήσουν άγνωστες πτυχές της Διατροφολογίας.
Η εκδήλωση έκλεισε εντυπωσιακά με τους σπουδαστές του τμήματος «Μαγειρικής Τέχνης» να προσφέρουν εκλεκτό μυδοπίλαφο σε όλους τους παρευρισκόμενους, το οποίο είχαν μαγειρέψει οι ίδιοι νωρίτερα κατά την διάρκεια των ομιλιών. Οι οικοδεσπότες τίμησαν την προσπάθεια που κατέβαλαν συνδυαστικά τα δύο τμήματα του ΙΕΚ, προσφέροντας αναμνηστικά δώρα στους σπουδαστές, στους εκπαιδευτές και στη Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Έδεσσας.
Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που το ΔΙΕΚ Έδεσσας προσέφερε την εξειδικευμένη τεχνογνωσία και τις υπηρεσίες του εκτός έδρας, στην Σκύδρα, προβάλλοντας έτσι μέρος του έργου του σε έναν άλλον (πλην της Έδεσσας) Δήμο.






Συντήρηση και επισκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Ξιφιανής – Αλώρου


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΞΙΦΙΑΝΗΣ - ΑΛΩΡΟΥ

Στη συντήρηση και επισκευή της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Ξιφιανής – Αλώρου, προχωρά ο Δήμος Αλμωπίας, κάνοντας πράξη τη δέσμευση που είχε δώσει ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος πριν από περίπου ένα χρόνο.

Τότε ο Δήμαρχος είχε ενημερωθεί από τον Διευθυντή του σχολείου για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η στέγη και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα.

Η τεχνική μελέτη προβλέπει την αποξήλωση των κεραμιδιών και των ξύλινων εγκαταστάσεων και τοποθέτηση νέων, καθώς λόγω της παλαιότητας δημιουργούνταν συχνά προβλήματα υγρασίας και καταστροφής των ψευδοροφών των αιθουσών.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του παραπάνω έργου ανέρχεται σε 32.888 ευρώ (με το ΦΠΑ), από την ΣΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ προηγούμενων ετών.

"Let's do it Greece": Η Ομάδα Εθελοντών μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, είχαμε την τιμή να μας φιλοξενήσει στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με στόχο να γνωρίσει την εκστρατεία μας και να μοιραστούμε μαζί του το μεγάλο Εθελοντικό μας Όνειρο. 

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για την Ομάδα μας και στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, τους εθελοντές, τους φορείς και τα σχολεία που έχετε επιλέξει τον εθελοντισμό ως στάση ζωής και αποτελείτε κομμάτι της Εθελοντικής μας Οικογένειας.

Δείτε περισσότερα εδώ: http://letsdoitgreece.org/articles/66

Με φιλικούς, εθελοντικούς χαιρετισμούς,

Η Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών
​της ​
Πανελλαδική​ς​
 Εκστρατεία​ς​
 "Let's do it Greece"

«Οικοτεχνία-Παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων» από την Π.Ε. Πέλλας, το Δήμο Σκύδρας και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Η υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων που παράγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές μορφές επιχειρηματικότητας, όπως η οικοτεχνία μπορούν να προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερη εξωστρέφεια στην τοπική οικονομία» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά κατά το χαιρετισμό της στην εκδήλωση με θέμα «Οικοτεχνία-Παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων», η οποία συνδιοργανώθηκε από την Π.Ε. Πέλλας, το Δήμο Σκύδρας και τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας.
Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά εξήρε την προσπάθεια του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας και των στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την υψηλή κατάρτιση σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και των επιχειρηματιών που ασχολούνται με την οικοτεχνία, με πολύ καλά αποτελέσματα.
«Η αξιοποίηση παραδοσιακών συνταγών και μεθόδων συντήρησης είναι μία οικολογικά υπεύθυνη πρακτική, καθώς χρησιμοποιεί τα φρούτα και τα λαχανικά της κάθε εποχής, η κατανάλωση των οποίων είναι μια υγιεινή συνήθεια, συμβάλει στην γρήγορη απορρόφηση των αγροτικών προϊόντων την περίοδο της παραγωγής τους και, μάλιστα, σε λογικές τιμές τόσο για τους παραγωγούς, όσο και τους καταναλωτές. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας αποτελεί μία περιοχή που μπορεί να αναπτύξει σε υψηλό βαθμό την μεταποίηση, με βάση την υψηλή ποιότητα και νέα διατροφικά πρότυπα. Η κατεύθυνση αυτή συνδυάζεται επίσης με τον εναλλακτικό τουρισμό της Πέλλας που πλέον είναι γνωστός και καταξιωμένος. Ακόμη, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη που έχουμε δημιουργήσει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει δικτύωση και ειδική τεχνογνωσία σε όσους επαγγελματίες θελήσουν να επενδύσουν στον τομέα αυτό» τόνισε η κ. Αθανασιάδου-Αηδονά αναφερόμενη και σε επιμέρους δράσεις που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας όλο το χρόνο.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου επισήμανε ότι «οι διεθνείς τάσεις επιτάσσουν να αναπτύξουμε τον αγροτουρισμό στην περιοχή μας και να αναδείξουμε και νέα προϊόντα μέσα από πρωτοβουλίες οικοτεχνικών επιχειρήσεων», ενώ συνεχάρη τους συνδιοργανωτές για την επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία με θέμα το «θεσμικό πλαίσιο για την παραγωγή και διάθεση αγροδιατροφικών προϊόντων οικοτεχνίας» από τον κ. Δημήτριο Τσελεμπή,  Γεωπόνο (MSc) - Δρ. Αγροτικής Οικονομίας και στέλεχος της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Πέλλας και παρουσίαση από την κ. Αλεξάνδρα Δέλλιου, Γεωπόνο Α.Π.Θ. – MSc Διασφάλισης Ποιότητας, με θέμα «Παραγωγή Παραδοσιακών Προϊόντων - Από τη θεωρία στην πράξη - Παρουσίαση της διαδικασίας παρασκευής τραχανά λαχανικών». Έπειτα, ο κ. Βασίλειος Ζέρζης, παραγωγός χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων μίλησε για την «Παραγωγή χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων σήμερα, ανάγκη ή επιλογή;  Παρουσίαση της διαδικασίας παρασκευής γλυκού του κουταλιού», ενώ ο κ. Αναστάσιος Τρεσίνης, διατροφολόγος – διαιτολόγος έδωσε μια εικόνα για τη «Διατροφική αξία χειροποίητων παραδοσιακών προϊόντων».
Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν συνταγές και παραδοσιακά εδέσματα με την επιμέλεια των σπουδαστών του Δημοσίου Ι.Ε.Κ Έδεσσας, Τμήμα Μαγειρικής και Στελεχών Διατροφής και Διαιτολογίας υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής από την ορχήστρα του Παύλου Ματρακούλια.
Οι υπεύθυνοι του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Σκύδρας Μιχάλη Σιδηρόπουλος και Γιάννης Θεοχαρόπουλος ευχαρίστησαν την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου- Αηδονά για την υποστήριξη της εκδήλωσης, όλους τους συνδιοργανωτές και συμμετέχοντες που κατέκλεισαν την αίθουσα της εκδήλωσης.

Παρόντες στην ενημερωτική ημερίδα, εκτός από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά και τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πέτρος Ζέρζης και Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, οι Αντιδήμαρχοι Σκύδρας Θέμης Κρητίδης και Γιάννης Θεοδοσίου, ο πρώην ευρωβουλευτής Γιάννης Γκλαβάκης, ο Διευθυντής Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» Αθανάσιος Μπουρλέτσικας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας Τρύφων Τσαντάκης, εκπρόσωπος του Βουλευτή Γιώργου Καρασμάνη, στελέχη και σπουδαστές των Δ.Ι.Ε.Κ. Έδεσσας και Αριδαίας – Τμήμα Μελισσοκομίας, καθώς επίσης και μέλη του Συλλόγου Γυναικών «Σκυδραία», οι οποίες συνέδραμαν στη διαμόρφωση του μπουφέ και της γευσιγνωσίας εδεσμάτων και γλυκών, και πλήθος ενδιαφερομένων πολιτών.




Στη συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας, προχώρησε ο Δήμος Αλμωπίας.


ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΚΑΙ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Στη συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας, προχώρησε ο Δήμος Αλμωπίας.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. η μελέτη περιελάμβανε την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στα παράθυρα της πολυαισθητηριακής αίθουσας, για λόγους ασφαλείας. Επίσης, τοποθετήθηκε σήτα στο παράθυρο της κουζίνας. Στο 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας έγιναν εργασίες ελαιοχρωματισμού στο διάδρομο του ισογείου και του ορόφου, ενώ παράλληλα επισκευάστηκε η σκάλα της εισόδου με την τοποθέτηση νέων μαρμάρων, καθώς υπήρχαν καταστροφές.

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη των παραπάνω εργασιών, ανέρχεται σε 7.200 ευρώ (με ΦΠΑ).

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος κατά τη συνάντησή του με τον Διευθυντή του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ενημερώθηκε για τη λειτουργία του σχολείου, ενώ υπάρχει αίτημα για τη δημιουργία θερμοκηπίου στον πίσω χώρο, κάτι το οποίο θα δρομολογήσει άμεσα ο Δήμος.







ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...