Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Κουμπαράδες αγάπης για την μικρή ηρωίδα τεσσάρων ετών από την Υδραία


ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛΜΩΠΙΑΣ και τα προγράμματα ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ τοποθετούν κουμπαράδες αγάπης σε καταστήματα τις περιοχής μας.
Οι κουμπαράδες αγάπης «ξαναχτυπούν» διότι καρδιοχτυπούν για την μικρή μας ηρωίδα τεσσάρων ετών από την Υδραία, που μας δίνει μαθήματα ζωής καθημερινά.
 Η καρδιά μας χτυπά πιο δυνατά όταν βλέπουμε ένα μικρό κοριτσάκι να δίνει μάχη για να κατακτήσει ικανότητες που όλοι μας τις έχουμε δεδομένες. Μαζί της μάχεται και η οικογένεια της, πιστός φρουρός στις ανάγκες της ηρωίδας τους.
Οι οικονομικές όμως απαιτήσεις για τις θεραπείες της μικρής στην Αθήνα είναι δυσβάσταχτες και η οικογένεια δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει. Θα θέλαμε με την βοήθεια σας να προσπαθήσουμε να την απαλλάξουμε έστω και λίγο από το βάρος αυτό.
Πρόκειται για θεραπεία της ασθένειας (νωτιαία μυϊκή ατροφία) της μικρής Ειρήνης Χρυσοβαλάντω, που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο στην Αμερική με πολύ αισιόδοξα μηνύματα.
Στην Ελλάδα τα πρώτα παιδιά υποβλήθηκαν στη θεραπεία φέτος το καλοκαίρι και η Χρυσοβαλάντω μας το Σεπτέμβριο.
Πρόκειται για ένα παιδί που με τις θεραπείες αυτές προσπαθεί πρωτίστως να αποδεσμευτεί από την μηχανική υποστήριξη που έως σήμερα έχει και έπειτα να αποκτήσει όση περισσότερη κινητική αυτονομία μπορεί.
Σίγουρα οι καιροί είναι δύσκολοι, οι περισσότερες οικογένειες ταλαιπωρούνται από την φτώχεια, γι’ αυτό και ότι μαζευτεί θα είναι πολύ σημαντικό διότι θα έχει δοθεί με αγάπη από το υστέρημα των ανθρώπων της περιοχής μας.
Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταμετρηθεί από το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Α θα ανακοινωθεί και θα αποδοθεί στην οικογένεια του παιδιού με όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2384024772 & 2384022170
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την συνεργασία
Με εκτίμηση και σεβασμό

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Σ.Σ.  Στους Προμάχους έχουν τοποθετηθεί κουμπαράδες στα εξής καταστήματα:

Φάστ φούντ "Grecos"
Παντοπωλείο "Σωτηράκης" Πουσίνη Δήμητρα
Πολυκατάστημα "Λίτσα"
Παντοπωλείο "Τασιόλας"
Καφέ "Λίμπερ".

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες του Εδεσσαϊκού Θεάτρου


«Η Αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι»
Στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου θα παρουσιάσουν το μουσικό παραμύθι των Αφων Κατσιμίχα «Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι», σε επιμέλεια Ανδρέα Κυμιρλίδη. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2017 και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 
Παράλληλα, το εφηβικό τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου, την Κυριακή 17 Δεκέμβρη 2017, θα επισκεφτεί το Γηροκομείο Έδεσσας, παρουσιάζοντας δρώμενα και προσφέροντας δώρα στους ηλικιωμένους, συνοδευόμενα με ευχές εν όψει εορτών. Αυτή θα είναι η τελευταία δράση από το Θεατρικό Εργαστήρι για τη φετινή χρονιά, καθώς θα παύσει η λειτουργία του για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα υποδεχτεί και πάλι τους μικρούς του φίλους , την Κυριακή 7/1/2018, τις προγραμματισμένες ώρες των τμημάτων.


«Οικονομική ενίσχυση-Τεχνική υποστήριξη σε τρίτους»
Το Εδεσσαϊκό Θέατρο στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, στηρίζει το Παραγωγικό εργαστήρι ατόμων με αναπηρία «Περίτεχνο» και το «Bazaar Αγάπης» του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων, με την αγορά Χριστουγεννιάτικων χειροποίητων δημιουργιών των μελών τους. Επίσης το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα στηρίξει με υλικοτεχνική υποδομή την Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18/12/2017 καθώς και την εκδήλωση του Γυμναστηρίου Academy Fitness Club την Πέμπτη 21/12/2017 , στην αίθουσα της Π.Ε. Πέλλας


«Νεανική Σκηνή»
Την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017, την θεατρική ομάδα της Νεανικής Σκηνής, υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Ε.Θ. κα Οτουντζίδου, σε γνωστό εστιατόριο της πόλης μας, όπου παρατέθηκε γεύμα και απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής. Οι συντελεστές σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα, μεταξύ άλλων εξέφρασαν την επιθυμία να παρουσιάσουν εκ νέου το έργο «Αγαπητή Ελένα», εκπροσωπώντας το Ε.Θ. σε Φεστιβάλ.

Γιάννης Σηφάκης : Να παραδεχτεί το λάθος του και να αναλάβει τις ευθύνες του ο Δήμαρχος Αλμωπίας για τους συμβασιούχους των Λουτρών- Να βρει τρόπο να τους πληρώσει για να κάνουν γιορτές


Γιάννης Σηφάκης : Υπάρχει όριο στην ανοησία των Διοικούντων τον Δήμο Αλμωπίας και του ταυτισμένου με αυτούς εντύπου; 
Η συνέχιση της υπεράσπισης του «λάθους»  της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών και του Δημάρχου σε σχέση με τους συμβασιούχους των Λουτρών δεν καταλαβαίνουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε καταδικαστικές αποφάσεις τους, στα δικαστήρια στα οποία κατηγορούνται από τους ίδιους τους συμβασιούχους, με ότι αυτό συνεπάγεται; 
Ως πότε τις απόλυτες ευθύνες τους θα προσπαθούν - ματαίως φυσικά – να τις ρίξουν αλλού; 
Να βγει ο Δήμαρχος να πάρει αντρίκια στάση αντί να κατηγορεί συκοφαντικά μέσω  του προσωπικού του φερεφώνου που επιδίδονται συστηματικά στο να καθυβρίζουν  τον τοπικό βουλευτή που κάνει απλά τη δουλειά του; Μήπως ξέχασαν ότι ο Γιάννης Σηφάκης εξελέγη με εντυπωσιακό αριθμό ψήφων στην Αλμωπία εκπροσωπώντας τους πολίτες της όπως και τους πολίτες  όλης της Πέλλας στο Εθνικό Κοινοβούλιο; Πόσο καιρό χρειάζονται ακόμη για να το χωνέψουν; Η καθύβριση  του προσβάλει  όλους αυτούς τους ανθρώπους και έτσι θα εκληφθεί από όλους.   

Ας απαντήσει ο κ. Δήμαρχος :  
1. Γιατί συνεχίζει την παράνομη και καταχρηστική συνεχή χρήση διμήνων μόνο για πελατειακούς σκοπούς; Τι περιμένει; Να καταγγελθεί αυτή η τακτική του αρμοδίως για να το σταματήσει; 
2. Γιατί δεν αιτείται 8μηνα ή 12μηνα ( όπως προβλέπεται να γίνει) για την καθαριότητα και τις άλλες εργασίες στα Λουτρά μέσω ΑΣΕΠ; Γιατί στερεί από όλους τους πολίτες την δυνατότητα με διαφάνεια και αξιοκρατία να διεκδικήσουν μια θέση στον ήλιο; Έστω για 8 ή 12 μήνες; 
3. Γιατί δεν πληρώνει τους απλήρωτους επί 4μηνο συμβασιούχους της Δημοτικής Επιχείρησης που πρόσφεραν υπηρεσίες αυτούς τους μήνες ( και τώρα είναι απολυμένοι) και προφανώς δεν ευθύνονται για τα παιδαριώδη λάθη του Δημάρχου ; Πως θα κάνουν γιορτές αυτοί οι άνθρωποι; 
4. Γιατί αντρίκια δεν παραδέχεται το μεγάλο λάθος του, να αναλάβει τις ευθύνες του ( που θα τις αναλάβει στα δικαστήρια που τρέχουν θέλει δεν θέλει, δεν μπορεί να το αποφύγει) και να ψάξει τρόπους να πληρώσει αυτούς τους ανθρώπους που πήρε στο λαιμό του; 
Ο βουλευτής δηλώνει ότι όλα τα θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας είναι αρμοδιότητα των βουλευτών και δη των κυβερνητικών βουλευτών. Πόσο μάλλον όταν αφορούν δικαιώματα εργαζομένων και δημοτικές επιχειρήσεις – φάρους του τουρισμού και της ανάπτυξης της Αλμωπίας και όλης της Πέλλας που η εξέλιξη τους ενδιαφέρει όλους τους πολίτες της και τους εκπροσώπους τους. 
Ξεκαθαρίζει επίσης ότι η ενασχόληση του με τα θέματα της Αλμωπίας καμιά σχέση δεν έχει με σχόλια (που μόνο μειδίαμα του προκαλούν) περί άμεσης εμπλοκής του εκ νέου στις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Αλμωπίας. Η θέση του είναι και θα είναι στο Εθνικό Κοινοβούλιο να δίνει μάχες για την χώρα και την Πέλλα που κάποιοι ( ομοϊδεάτες του κ. Δημάρχου αλλά και άλλων κομμάτων) στο παρελθόν την έφεραν στις τελευταίες θέσεις της χώρας στο βιωτικό επίπεδο και έξω από όλους τους εθνικούς σχεδιασμούς για πολλές δεκαετίες. 
Ο βουλευτής προτίθεται , πέραν της απόφασης του να ζητήσει την τήρηση του Νόμου για τα δίμηνα ( να σταματήσουν οι συνεχείς καταστρατηγήσεις του για να ψαρεύουν κάποιοι στα θολά νερά να πάρουν κάποιες ψήφους στερώντας από άλλους πολίτες την δυνατότητα να διεκδικήσουν με τα προσόντα τους αυτές τις θέσεις) να υποβάλει προτάσεις στην κυβέρνηση για την αυστηροποίηση και περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των ιδιαίτερα έκτακτων λόγων για να καλύπτονται προσωρινά θέσεις εργασίας με τον θεσμό των διμήνων. 
Όσο για τα μέσα που επιτίθενται συστηματικά εναντίον του με παραπληροφόρηση και συκοφαντία ( και με περισσό θράσος) τα παραδίδει στην κρίση των πολιτών, αρκεί να μην περάσουν την κόκκινη γραμμή της υπομονής του. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...