Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Εορταστικές Εκδηλώσεις Μ. Χ. Σ. Προμάχων


Συλλογή τροφίμων από την τοπική κοινότητα Προμάχων

Από την τοπική κοινότητα Προμάχων, διενεργείται η ετήσια συλλογή τροφίμων με σκοπό να βοηθηθούν οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσκομίζουν τη βοήθειά τους στα γραφεία της κοινότητας.

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου ΟΓΑ στους Προμάχους


Ανακοινώνεται από το Ταχυδρομείο, ότι οι συντάξεις ΟΓΑ του μηνός Ιανουαρίου 2018 για τους δικαιούχους κατοίκους των Προμάχων, θα πληρωθούν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στο Κέντρο Νεότητας του χωριού.

Χριστουγεννιάτικος χορός με το Σύλλογο Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης 'Ο ΠΥΡΡΟΣ'


ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ 'ΠΥΡΡΟΥ' ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ!



Σας προσκαλούμε να διασκεδάσετε με το Σύλλογο Ηπειρωτών Κρύας Βρύσης 'Ο ΠΥΡΡΟΣ' στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο χορό την παραμονή των Χριστουγέννων!

Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας θα δώσουν ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση ενώ το πλούσιο πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια της Ηπείρου εγγυώνται μια αξέχαστη βραδιά!

Γενική είσοδος 15 ευρώ με πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό.

Χώρος εκδήλωσης: Αίθουσα δεξιώσεων “Οδός Ανθέων” στην Κρύα Βρύση

Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 20.00


Σας περιμένουμε όλους!

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού. Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 41/2017), το οποίο ισχύει από σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017:

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (18-12-2017) με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά – ημιορεινά αλλά και σε πιο πεδινές περιοχές της βορειανατολικής χώρας.


Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
  1. Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017
Α. Χιόνια κατά τόπους πυκνά θα πέσουν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας ενώ από το μεσημέρι θα χιονίσει στις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 500 μέτρα), πρόσκαιρα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας (πάνω από 600 μέτρα), της Βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως της Αχαΐας, πάνω από 700 μέτρα).
Από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά- ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και τη νύχτα πιθανόν και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου στα 300 μέτρα στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Β. Το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες:
- Στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησο μέχρι το βράδυ.
- Στη Χαλκιδική, στα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι τη νύχτα.
Γ. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα προς την Τρίτη (19-12-2017) στις παραπάνω περιοχές.




  1. Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017
Α. Μέχρι το πρωί οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ημιορεινά της Ανατολικής Χαλκιδικής, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου στα 200 με 300 μέτρα που δεν είναι κοντά στη θάλασσα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις βορειότερες περιοχές και θα εξασθενήσουν.
Β. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός τη νύχτα και νωρίς το πρωί για αρκετές από τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να αναζητούν στα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, καλούνται οι πολίτες:

Σε συνθήκες ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ – ΠΑΓΕΤΟΥ:

-         Να προμηθευτούν υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
-         Να φροντίσουν για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια).
-         Να διατηρούν το περιβάλλον ζεστό και να παραμείνουν σε αυτό όσο μπορούν.
-         Να μην αφήνουν τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.
-         Να φορούν κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
-         Να ελέγξουν το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.
-         Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές. Να αλλάξουν πορεία αν βρίσκονται σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση.
-         Να προσέξουν τις μετακινήσεις τους σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Να παραμείνουν στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Να τοποθετήσουν στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα ώστε να τους εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης. Να ανάβουν τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και να διατηρήσουν την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι.
-         Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Να ενημερώσουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν. Να προτιμήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.
-         Να ντυθούν με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορέσουν ζεστές αδιάβροχες μπότες. Να προτιμήσουν ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.
-         Να μάθουν πού βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού τους καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης. Να ελέγξουν και να βεβαιωθούν ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά. Να βεβαιωθούν ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά να φροντίσουν να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
-         Να απομονώσουν ή καλύτερα να εκκενώσουν το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Να ρυθμίσουν το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Να κλείσουν την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και να αδειάσουν το νερό από το σύστημα, αν βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ. Να μην σπαταλούν αλόγιστα νερό για να απομακρύνουν  το χιόνι και τον πάγο. Να περιορίσουν τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων κ.λπ.).
-         Να ενημερωθούν αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση να προμηθευτούν το κατάλληλο αντιψυκτικό και να φροντίσουν για την τοποθέτησή του.
-         Να ελέγξουν αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.

-         Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


-Νίκο τι έπαθες και φοράς πένθος? -Πέθανε η πεθερά μου..

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...