Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ





Ένας καλόγερος σε κάποια επίσκεψη στην Αθήνα, γυρίζει, γυρίζει και στο τέλος, κουρασμένος, κάθεται σ' ένα καφενείο.

Το κατάστημα Coffee Island στην Έδεσσα υπό νέα διεύθυνση!


Το κατάστημα Coffee Island στην Έδεσσα υπό νέα διεύθυνση!

Μετά από 2 σχεδόν χρόνια λειτουργίας το καφεκοπτείο Coffee Island στην Έδεσσα ανανεώνεται και λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση. Για το λόγο αυτό, προσκαλεί όλους τους φίλους του καφέ σε ένα party για να ξαναγνωρίσουν την ποικιλία και ποιότητα των specialty καφέδων της Coffee Island.
Save the Date
22 Δεκεμβρίου στις 4 το μεσημέρι

Τον άφθονο καφέ μας θα τον συνοδεύουν γλυκά και αλμυρά εδέσματα. Στη γιορτινή μας ατμόσφαιρα, θα δίνει παλμό dj μέσα στο κατάστημα και πλούσια δώρα θα περιμένουν τους νικητές της κλήρωσης.
Ελάτε να γνωριστούμε και να ταξιδέψουμε στον κόσμο του καφέ.

Σας περιμένουμε…..!

Προγραμματική σύμβαση για χρηματοδότηση 2 γηπέδων τέννις στη Σκύδρα


Γιάννης Σηφάκης :   Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την  ανακατασκευή δύο  γηπέδων τένις της Σκύδρας  προϋπολογισμού 58.018,16€ ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και την Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου  
Ο τίτλος  του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΚΡΙΛΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΓΗΠΕΔΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΥΔΡΑ» προϋπολογιζόμενου  ποσού  58.018,16 €
Σε συνέχεια των αθλητικών έργων που εντάχθηκαν στο ΠΔΕ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  στο Δήμο Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας, ένα ακόμη έργο, η ανακατασκευή δύο γηπέδων τένις στη Σκύδρα εντάχθηκε στο ΠΔΕ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τα γήπεδα τένις στην Σκύδρα είχε επισκεφθεί ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός τον προηγούμενο Μάιο, όταν επισκέφθηκε την Πέλλα ύστερα από πρόσκληση του Βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη. 
Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Σκύδρας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Πέτρου Τσαρκνιά, της ΓΓΑ και τον βουλευτή για την προώθηση του έργου για χρηματοδότηση.
 Επίσης συνεχίζεται η συνεργασία με τους Δήμους της Πέλλας  ώστε να υπάρξει ωριμότητα μελετών για την ένταξη και χρηματοδότηση και άλλων αθλητικών έργων της Πέλλας.


Μήνυμα της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου-Αηδονά για την περίοδο των Χριστουγέννων


Μήνυμα της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων



Σε μήνυμά της προς τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αναφέρει: «Καθ’ ότι λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα όλοι μας κινούμαστε σε γιορτινούς ρυθμούς, ευελπιστώντας ότι το νέο έτος θα είναι καλύτερο από το 2017 που σε λίγο καιρό φεύγει, χρήσιμο είναι να αναλογιστούμε τί έχουμε κάνει για τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από εμάς, αλλά και τι έχουμε προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία. Οι δύσκολες ημέρες που διανύουμε απαιτούν εγρήγορση, πίστη στις δυνατότητες μας και κοινωνική αλληλεγγύη, ώστε, να υψώσουμε ένα αρραγές κοινωνικό μέτωπο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Προσωπικά αλλά και ως Π.Ε. Πέλλας στηρίζουμε και θα συμπαρασταθούμε στις προσπάθειες όλων για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο και Ειρηνικό το 2018».

Το Δημοτικό Σχολείο Πολυκάρπης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ

Το Δημοτικό Σχολείο Πολυκάρπης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Γεωργίου, μετά από πρόσκληση των μαθητών της Γ’ τάξης.
Οι μαθητές σε συνεργασία με τους δασκάλους τους, απευθύνθηκαν προς τον Δήμαρχο με γραπτό αίτημα, με το οποίο ζητούν να υιοθετήσουν ένα πάρκο του χωριού. Μια ιδέα την οποία ο Δήμαρχος χαρακτήρισε πρωτοπόρα για τα δεδομένα της περιοχής μας, κατά την επίσκεψή του στο σχολείο. Μάλιστα, συνεχάρη τους μαθητές γι’ αυτή τους την πρωτοβουλία και τους ζήτησε να τον καλέσουν στην πρώτη τους δράση για να συμμετέχει και ο ίδιος.
Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Διευθυντή και τους δασκάλους για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και ανακοίνωσε ότι μετά την Άνοιξη θα ξεκινήσει ο ελαιοχρωματισμός του Σχολείου, καθώς τέτοιες εργασίες έχουν να υλοποιηθούν πάνω από 15 χρόνια σύμφωνα με τον Διευθυντή. Επίσης, θα αντιμετωπιστούν μέσω της Σχολικής Επιτροπής κάποια λειτουργικά ζητήματα.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλές γιορτές τόσο στους μαθητές, όσο και στους εκπαιδευτικούς, με υγεία και δημιουργικότητα.








Ευχές από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας


50.000,00 € για τον ηλεκτροφωτισμό από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


50.000,00 € για τον ηλεκτροφωτισμό από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Τη σύμβαση για τη «Συντήρηση υφιστάμενων υποδομών ηλεκτροφωτισμού και σηματοδοτών οδικού δικτύου για το έτος 2017» υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες  η Αν. Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

«Η γενικότερη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και η βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης περιλαμβάνει και το κρίσιμο τμήμα του ηλεκτροφωτισμού. Αξιοποιούμε τους διαθέσιμους πόρους, προχωρώντας στη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών ώστε, να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη οδική ασφάλεια στους διερχόμενους πολίτες, επισκέπτες και στα εκατοντάδες επιχειρηματικά φορτία που διακινούνται από και προς την Πέλλα. Συνεχίζουμε την υλοποίηση των παρεμβάσεων που έχουμε σχεδιάσει και προγραμματίσει» σημείωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά στο περιθώριο υπογραφής της σύμβασης.


Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση των εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού στο Επαρχιακό και Εθνικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας με εργασίες συντήρησης – ελέγχους καθώς και αποκατάσταση έκτακτων βλαβών όπου αυτές εντοπιστούν. Ακόμη, προβλέπεται η συντήρηση των εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης του επαρχιακού οδικού δικτύου με τακτικούς ελέγχους και αποκατάσταση ζημιών που εμφανίζονται.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 42/2017) που ισχύει από την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017:
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αύριο Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 στις νοτιότερες περιοχές της χώρας με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά.
Πιο αναλυτικά:
1.      Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017:
α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα Κύθηρα, την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια).
Βροχές κατά περιόδους ισχυρές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Ευρυτανία, τη Φωκίδα, την ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία και την Εύβοια).
β. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο, αρχικά από τα 600 μέτρα, που σταδιακά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ορεινά.
Στις υπόλοιπες περιοχές καθώς και στη Θεσσαλία (κυρίως στο Πήλιο) κατά διαστήματα θα χιονίζει και στα ημιορεινά (500-600 μέτρα).
γ. Οι θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στη νότια Πελοπόννησο και τα Κύθηρα θα ενισχυθούν τη νύχτα στα 9 και πιθανόν στα 10 μποφόρ.

2.     Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017:
α. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στις παραπάνω περιοχές. Επιπλέον ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά).
β. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.


3.     Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017
Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.
Πιθανή νέα μεταβολή του καιρού το βράδυ και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.
Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες: 
  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
·         Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου, ειδικά για θέματα παγετού και χιονοκάλυψης.
  • Να φροντίζουν να διαθέτουν πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες για τα αυτοκίνητα τους.
  • Να αποφεύγουν να ρίχνουν νερά στις αυλές, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, όταν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες παγετού.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Ο Διοικητής και το προσωπικό της Π.Υ. Αριδαίας 
σας εύχονται
Καλά Χριστούγεννα
Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το Νέο Έτος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ «Έχετε αποτύχει παντού και επιχειρείτε να οικειοποιηθείτε το δικό μας έργο»!


Σε σφυροκόπημα γενικότερα για την αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης και, ειδικότερα, για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό του Υπουργού Αποστόλου προς τους πληγέντες ροδακινοπαραγωγούς, εξελίχθηκε η ομιλία του Γιώργου Καρασμάνη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2018.
Ο πρώην Υπουργός, χαρακτήρισε κατ’ αρχήν τον Προϋπολογισμό ως απόλυτη εφαρμογή του 4oυ Μνημονίου που η Κυβέρνηση ψήφισε προ εξαμήνου, επικαλούμενος και τον παγκοσμίως εγκυρότατο ΟΟΣΑ που χαρακτηρίζει την σημερινή Ελλάδα ως πρωταθλήτρια των φόρων ανάμεσα στις τριάντα πέντε χώρες–μέλη του.
Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στο να αντικρούσει τα ψεύδη που ο κύριος Αποστόλου είχε εκστομίσει λίγα 24ωρα πριν από το Βήμα της Βουλής και, κυρίως στο φορολογικό όπου:
Ο Υπουργός έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι ο φορολογικός συντελεστής για τους αγρότες 13% του ν. 4172/2013 της Νέας Δημοκρατίας είναι… μεγαλύτερος, από τον φορολογικό συντελεστή από 22% έως 45% της σημερινής Κυβέρνησης και ότι ο φόρος που προκύπτει με αυτόν τον δικό τους συντελεστή είναι μικρότερος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η επιστήμη μαθηματικών και οικονομολογίας σηκώνει ψηλά τα χέρια; Αυτό δεν είναι πια σοφιστεία, δεν είναι ταχυδακτυλουργία, δεν είναι καν αλχημεία. Είναι αυτό που λέει ο λαός, ο λογαριασμός του Καραγκιόζη»!
Θύμισε επίσης στον κύριο Αποστόλου ότι οι αγροτικές ενισχύσεις και οι επιδοτήσεις το 2014 δεν φορολογήθηκαν ενώ, αντίθετα, φορολογούνται από 22% έως 45% από το 2015 για πρώτη φορά. Καθώς και τη δήλωση  του ίδιου του Καρασμάνη ως Υπουργού, από το Βήμα της Βουλής, ότι η φορολόγηση των επιδοτήσεων αποτελεί (για τον Καρασμάνη) κόκκινη γραμμή ενώ, ανάλογη δήλωση και στάση υπήρξε και από τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Αναφερόμενος στο πάντα επίκαιρο και ¨καυτό¨ θέμα, κατηγόρησε τον κύριο Αποστόλου ότι εδώ και έξι μήνες παραπλανά τους ροδακινοπαραγωγούς που καταστράφηκαν από την τριήμερη θεομηνία των βροχοπτώσεων του Ιουλίου. Τον κάλεσε δε, να πάψει να κρύβεται! Να αφήσει στην άκρη αυτήν την ανήκουστη, ακόμη και για τριτοκοσμική χώρα, επιχείρηση να βάζει εξωθεσμικούς αναρμόδιους φορείς και παράγοντες να κάνουν εκτιμήσεις για τις τεράστιες ζημιές και να μαζεύουν δηλώσεις, και να εφαρμόσει εδώ και τώρα τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ που τα καλύπτει όλα!
Τον κάλεσε επίσης, να εκπληρώσει την υπόσχεση που έχει δώσει στους ροδακινοπαραγωγούς ότι θα τους δώσει στρεμματική ενίσχυση για τις ζημιές που έχουν υποστεί από το ρωσικό εμπάργκο στις εξαγωγές μας, αλλά ακόμη δεν έχει στείλει ούτε ένα έγγραφο στην Κομισιόν.
Στους ψευδείς ισχυρισμούς Αποστόλου για τον κτηνοτροφικό τομέα, ο Καρασμάνης υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αύξησε τον προϋπολογισμό των ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους από 300 εκατομμύρια του προηγουμένου προγράμματος σε 450 εκατομμύρια. Κάθε χρόνο οι κτηνοτρόφοι εισπράττουν 150 εκατομμύρια παραπάνω ενίσχυση. Και, ακόμη, ότι η Νέα Δημοκρατία επί υπουργίας Καρασμάνη εξασφάλισε επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για την εξισωτική αποζημίωση, σύμφωνα με τον Κανονισμό 1378/2014, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Κοινοτήτων στις 23 Δεκεμβρίου του 2014. Όπως ότι επί των ημερών του για πρώτη φορά μπήκαν στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων, τα αιγοπρόβατα, τα βοοειδή και κτηνοτροφικά ψυχανθή για επάρκεια ζωοτροφών, με στόχο να κτισθεί ένα εγχώριο ζωικό κεφάλαιο και να ενισχυθεί το εθνικό προϊόν της φέτας.
Ο Γιώργος Καρασμάνης δεν άφησε αναπάντητο ούτε τον ισχυρισμό του κυρίου Αποστόλου ότι εκείνος δήθεν εξασφάλισε τα 523 εκατομμύρια για το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και αυτό το πρόγραμμα εμείς το φτιάξαμε, εμείς το καταθέσαμε τον Οκτώβριο του 2014. Σε σύγκριση με όλα τα προγράμματα αλιείας για πρώτη φορά διπλασιάσαμε τα κονδύλια, για την ακρίβεια, κατά 87%, κάτι που ουδέποτε έχει ξαναγίνει στα χρονικά και αυτό χάρη στην άριστη συνεργασία που είχαμε με την τότε Επίτροπο, την κυρία Δαμανάκη».
Για να συμπληρώσει:
«Να πληροφορήσω πόσα από αυτά τα χρήματα έχει απορροφήσει ο κ. Αποστόλου; Ούτε 1 ευρώ! Όπως το ακούτε. Εδώ και τρία χρόνια μισό δισεκατομμύριο και κάτι εκατομμύρια ευρώ μουχλιάζουν αναξιοποίητα - αζήτητα από τον κ. Αποστόλου. Όπως επίσης το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα 6 δισεκατομμύρια. Αυτά τα δύο προγράμματα, όπως ξέρετε, έχουν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα.
Αν, λοιπόν, τα αξιοποιούσαν, αντιλαμβάνεστε πόσο φόρο εισοδήματος θα εισέπρατταν τα δημόσια ταμεία, πόσο ΦΠΑ θα εισέπραττε ο κρατικός κορβανάς. Αν τα κάνατε όλα αυτά, δεν θα καταργούσατε με τον Προϋπολογισμό του 2018 το κίνητρο του μειωμένου φορολογικού συντελεστή ΦΠΑ στα τριάντα δύο νησιά του Αιγαίου. Τορπιλίζετε κυριολεκτικά τη βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό».¨
Κατέληξε δε την ομιλία του ο Γιώργος Καρασμάνης:
«Το μόνο παρήγορο μέσα σ’ αυτόν τον φορολογικό Αρμαγεδδώνα είναι η προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για γενναία μείωση των φορολογικών συντελεστών ως τη μοναδική προοπτική για την προσέλκυση επενδύσεων, όπως και ο οδικός χάρτης της εξόδου από την κρίση που παρουσίασε από τη ΔΕΘ και οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό και επιδιώκει –και θα κερδίσει- την αυτοδυναμία και παράλληλα στοχεύει στην ευρύτερη κοινωνική συνεννόηση και συνεργασία, απαραίτητη προϋπόθεση για το καλό του τόπου μας».
20- 12 2017

Γιάννης Σηφάκης : Συναντήσεις με πολίτες και ενέργειες για ιδιοκτησιακά προβλήματα σε Λουτράκι και Σαρακηνούς.


Γιάννης Σηφάκης :  Συναντήσεις με πολίτες και ενέργειες για ιδιοκτησιακά προβλήματα σε Λουτράκι και  Σαρακηνούς. Αυτοψία στην Μπέλιτσα όπου διαπίστωσε την απόλυτη ανάγκη περαιτέρω έργων αντιπλημμυρικής προστασίας 

Α. Ιδιοκτησιακά
Προβλήματα που προέκυψαν με την κτηματογράφηση και τους δασικούς χάρτες συζήτησε με τους κατοίκους του Λουτρακίου και των Σαρακηνών ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης.
Στο Λουτράκι τα προβλήματα αφορούν στις εκτάσεις που και μετά την κατασκευή των αναχωμάτων δεν άλλαξαν χαρακτηρισμό καθώς και με το ιδιοκτησιακό στο Άνω Λουτράκι.
Ο βουλευτής μαζί με τους κατοίκους επισκέφτηκε το Δασαρχείο Αριδαίας, συναντήθηκε με τους αρμόδιους δασολόγους. Στην συνάντηση αναλύθηκαν τα θέματα που υπάρχουν, πολλά των οποίων διευθετήθηκαν με την έννοια ότι δρομολογήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
Όσον αφορά τις εκτάσεις πίσω από τα αναχώματα ο βουλευτής θα συζητήσει για το θέμα με τις Κεντρικές Υπηρεσίες των Υπουργείων. Για τις ιδιοκτησίες στο Άνω Λουτράκι θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν ενστάσεις στους δασικούς χάρτες και να επιληφθεί των θεμάτων εξειδικευμένη επιτροπή με επιτόπια αυτοψία. 
Στους Σαρακηνούς υπάρχουν θέματα με ιδιοκτησίες του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης που καλλιεργούνται όμως δεκαετίες από τους κατοίκους, με τα όρια του κτηματολογίου Έδεσσας – Αλμωπίας καθώς και την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών προβλημάτων για να μην χρειαστεί να ξαναγίνουν συμβόλαια και μεταγραφές στο υποθηκοφυλάκιο σε κάποιες περιπτώσεις.
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να ενεργήσει άμεσα και ήδη επικοινώνησε για τα θέματα με την διευθύνουσα σύμβουλο της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ.

Β. Αντιπλημμυρικά 
Ο βουλευτής επισκέφτηκε μαζί με τον πρόεδρο του ΤΔ Λουτρακίου Γιάννη Μποτσφάρη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη καθώς και κατοίκους τα αναχώματα της Μπέλιτσας και διαπίστωσε την απόλυτη ανάγκη συνέχισης της χρηματοδότησης για άμεσες σοβαρές παρεμβάσεις προστασίας των πρανών και διευθέτησης τμημάτων του χειμάρρου. Το ίδιο έκανε με κατοίκους και από την πλευρά της Όρμας.
Ανακοίνωσε στους παριστάμενους ότι θα συναντηθεί με τους υπεύθυνους της Περιφέρειας για να δοθεί η απαραίτητη προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα για να μην κινδυνεύσει ο οικισμός του Λουτρακίου και το σημαντικότερο αγρόκτημα του Λουτρακίου.  
Στην Όρμα , μετά την επέμβαση την προστασία των πρανών με ζαρζανέτια κοντά στην γέφυρα, χρειάζεται να σχεδιαστεί αρδευτικό έργο από το νερό του χειμάρρου. Ακόμη έγιναν παρατηρήσεις για κρίσιμες κατασκευαστικές λεπτομέρειες στο έργο προστασίας.



Επίθεση αποσχηματισθέντος αρχιμανδρίτη κατά της κυβέρνησης Σκοπίων για την ονομασία


Ο Νικόδημος Τσαρκνιάς αυτοαποκαλείται «επίσκοπος» των υποτιθέμενων «Μακεντόνετς» στη βόρεια Ελλάδα - Αποσχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990,  μετά από δημοσίευση φωτογραφιών που τον απεικόνιζαν σε ομοφυλοφιλικές ερωτικές περιπτύξεις
Επίθεση κατά της κυβέρνησης των Σκοπίων, για την πρόθεσή της να επιλύσει τη διαφορά στο θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα, εξαπέλυσε ο φιλοσκοπιανός Νικόδημος Τσαρκνιάς, που αυτοαποκαλείται «επίσκοπος» των υποτιθέμενων «Μακεντόνετς» στη βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της πΓΔΜ ο Τσαρκνιάς -που στο παρελθόν υπήρξε κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος- χαρακτήρισε “μεγάλη ντροπή” την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας, ενώ άφησε αιχμές και για το τελευταίο “φλερτ” της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων με το Πατριαρχείο της Βουλγαρίας, το οποίο επιζητεί ρόλο “Μητρός Εκκλησίας”.  
“Είναι μεγάλη ντροπή σε καιρό ειρήνης, και με την  Δημοκρατία της “Μακεδονίας” να αναγνωρίζεται από περισσότερα από τα δύο τρίτα του κόσμου, να θέλουμε να δώσουμε στους Έλληνες το όνομα (...) Ξέρω, υπάρχει πίεση από τις μεγάλες δυνάμεις. Υπήρχε πάντα τέτοια πίεση. Οι μεγάλες δυνάμεις δεν μπορούν να καταστρέψουν τον “μακεδονικό” λαό. Δεν πρέπει να αυτοκτονήσουμε” δήλωσε  προκλητικά ο Τσαρκνιάς, συνεχίζοντας για την πρόσφατη απόφαση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων, να ζητήσει την υποστήριξη του Βουλγαρικού Πατριαρχείου: “Δεν στέκεται με τίποτα να γίνει η Εκκλησία μας (Σκοπίων) “κόρη” της βουλγαρικής Εκκλησίας. Πρόκειται για αυτοκτονία.   Αν χάσουμε την Εκκλησία, το όνομα, την πατρίδα, τότε δεν είμαστε λαός. Θα είμαστε μηδενικοί. Θα είναι ντροπή για εμάς και για τις γενιές μας, διότι δεν κάνουμε τίποτε για το έθνος, για τον λαό, για την πίστη”.

Ο Νικόδημος Τσαρκνιάς υπήρξε στο παρελθόν πρώην κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποσχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990,  μετά από δημοσίευση φωτογραφιών που τον απεικόνιζαν σε ομοφυλοφιλικές ερωτικές περιπτύξεις. Ο ίδιος τότε είχε υποστηρίξει πως οι φωτογραφίες ήταν προϊόν μοντάζ και στόχο είχαν να τον θέσουν εκτός εκκλησίας επειδή αισθανόταν Σκοπιανός και όχι Έλληνας.  


Παρόλο που έχει αποσχηματιστεί, κυκλοφορεί ελεύθερα φορώντας ράσο και συμμετέχοντας σε διάφορα διεθνή φόρα, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων της υποτιθέμενης σκοπιανής μειονότητας στη χώρα μας. Παλαιότερα είχε ακουστεί πως η Εκκλησία των Σκοπίων θα τον έχριζε «μητροπολίτη Μακεδονίας του Αιγαίου», ωστόσο η σκέψη αυτή δεν προχώρησε και πολλοί αποδίδουν σε αυτό, επίθεση που είχε εξαπολύσει παλαιότερα κατά  των εκεί σχισματικών μητροπολιτών.

Με την αρωγή εθνικιστικών οργανώσεων και συλλόγων Σκοπιανών της διασποράς, ο Τσαρκνιάς ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανέγερση παράνομης εκκλησίας (“Αγ. Ζλατα Μεγκλένσκα”) στην Αριδαία, όπου ενίοτε πραγματοποιεί λειτουργίες στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων. 
Παλαιότερα ο Τσαρκνιάς είχε επιτεθεί  φραστικά κατά Σκοπιανών μητροπολιτών, κατηγορώντας τους πως όχι μόνο δεν έχουν προσφέρει ούτε ένα ευρώ για την ολοκλήρωση της εκκλησίας που στην Αριδαία, αλλά ούτε ποτέ κάποιος από αυτούς βρέθηκε στην Ελλάδα για να «δώσει πνευματική υποστήριξη στους «Μακεντόνετς» πιστούς», όπως αποκάλεσε τους λιγοστούς φιλοσκοπιανούς της περιοχής.  
Η κυβερνητική αλλαγή στα Σκόπια και το τέλος του καθεστώς Γκρούεφσκι, σήμανε και το τέλος των διαύλων επικοινωνίας εθνικιστικών κύκλων με φιλοσκοπιανούς της δυτικής Μακεδονίας. Πρόσφατα η πάλαι ποτέ εκπρόσωπος της λεγόμενης “United “Macedonian” Diaspora” -της πλέον ακραίας εθνικιστικής οργάνωσης Σκοπιανών των ΗΠΑ και του Καναδά- στην Ελλάδα, Ευγενία Νατσουλίδου, ανακοίνωσε τη διάλυση της φιλοσκοπιανής ΜΚΟ “Μακεδονική Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Εδεσσας” της οποίας ήταν πρόεδρος. Τσαρκνιάς και Νατσουλίδου επισκέφθηκαν πολλές φορές οργανώσεις και συλλόγους σκοπιανών των ΗΠΑ, Αυστραλίας και Καναδά προκειμένου να εξασφαλίσουν “μαύρες” χρηματοδοτήσεις για τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα. 
Το 2013 η Νατσουλίδυ επιχείρησε να «φιμώσει» το ΘΕΜΑ, μετά από μήνυση που κατέθεσε  για συκοφαντική δυσφήμηση, αλλά τελικά παραδέχτηκε ευθέως πως λαμβάνει χρηματικά εμβάσματα από οργανώσεις Σκοπιανών του εξωτερικού.

Παναγιώτης Σαββίδης19/12/2017


"Το όνειρο των Χριστουγέννων" του Τρύφωνα Ούρδα


ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
[Το διήγημα γράφτηκε το 1972 ]

   Πήγαινα σχεδόν σαν να πετούσα. Δεν ήξερα πού!  Ακολουθούσα στα τυφλά έναν δρόμο, που μου έδειχνε η ψυχή μου. Την αισθανόμουν μέσα από τους κόλπους της καρδιάς μου, να μου μιλά και να με κατευθύνει, πάνω σε «μονοπάτια» ανώμαλα, με κορυφές βουνών με απόκρημνες ρεματιές και χαμηλές ραχούλες.
Και εγώ, άλλοτε ανέβαινα πολύ ψηλά, σαν να ήθελα να αγγίξω τα αστέρια του ουρανού και άλλοτε πάλι κατέβαινα στη γη και γλιστρούσα πάνω στο χιόνι. Ήταν στ’ αλήθεια πολύ ευχάριστο!  Ένοιωθα το σώμα μου ελαφρύ σαν πούπουλο, τα πόδια μου γρήγορα σαν τον αέρα, ενώ η καρδιά μου να βγαίνει από τα στήθια μου και να φεύγει μακριά και ύστερα να ξανάρχεται στον παράδοξο αποψινό περίπατο. Μια αόρατη δύναμη με τραβούσε και εγώ πήγαινα από πίσω της, χωρίς να σταματώ. Και δεν ήταν μονάχα αυτό! Από δίπλα μου, χωρίς να μπορούν να δουν τα μάτια μου, άκουα μια φωνή. Μια φωνή γλυκιά σαν να έβγαινε από το στόμα κάποιου αγγέλου, όπως εγώ τη φανταζόμουν!  
-Γρήγορα, πιο γρήγορα!
Πού πήγαινα άραγε; Γύρω μου χιόνι παντού, άσπρο, κάτασπρο κι αφράτο. Το χρώμα του φεγγοβολούσε μέσα στα σκοτεινά πέπλα της νύχτας και έδινε στη χειμωνιάτικη φύση μια εικόνα εντυπωσιακή. Ήταν μια νύκτα παράξενη απόψε και έκανε πολύ κρύο. Δεν το αισθανόμουν όμως καθόλου στο σώμα μου και πήγαινα συνέχεια χωρίς να κουράζομαι!
Δίπλα μου πάντοτε η αγγελική φωνή!
Κάποτε σε μια στροφή του δρόμου, η φωνή σταμάτησε. Μπροστά μου τώρα απλωνόταν μια κάτασπρη πεδιάδα και λίγο δεξιά διέκρινα, τα χιονισμένα κεραμίδια κάποιου χωριού. Λιγοστά ήταν τα φώτα στα παράθυρα, ο κόσμος φαίνεται κοιμόταν ακόμα βαθιά. Παντού γύρω ερημιά! Σιγαλιά! Όλα βουβά, σιωπηλά, υπνωτισμένα, τυλιγμένα στα γλυκά όνειρα, που προσφέρουν οι ζεστές αυτές ώρες της αποψινής νύκτας, κοντά στη μισοσβησμένη φωτιά του τζακιού.
Όμως, τι είναι εκείνο το φως, πέρα σ’ εκείνο το βουνό, που κατεβαίνει από κάποιο αστέρι του ουρανού; Η λάμψη του γύρω είναι μαγική και θεική. Στέλνει τις ολόχρυσες ακτίνες του στη γη, σαν να δείχνει κάτι το μεγάλο και το δυνατό, ένα πράγμα που πρέπει να δει και να μάθει όλος ο κόσμος. Ήμουνα μόνος και φοβήθηκα!
Ξαφνικά κάτι άστραψε και έλαμψε μπροστά μου! Αισθάνθηκα ένα πράγμα σαν τον ήλιο να πέφτει πάνω μου. Τα μάτια μου γέμισαν από χρώματα και ύστερα έγιναν μαύρα. Γέμισε παντού, μαύρο, κατάμαυρο σκοτάδι. Προσπάθησα να βασταχτώ στα πόδια μου, δεν τα κατάφερα όμως. Τα γόνατά μου χωρίς να θέλω λύγισαν και σωριάστηκα κάτω. Όλο το σώμα μου έτρεμε, ενώ τα αυτιά μου μέσα σε εκείνο το χαλασμό, ξεχώρισαν κάποια φωνή που μιλούσε:
-Μη φοβάσαι, μου έλεγαν τα λόγια! Απόψε χαίρεται-χαίρεται η φύσις όλη και αγάλλεται ο ουρανός στην ψυχή του, γιατί αυτό το βράδυ, σ’ εκείνη τη σπηλιά του βουνού, όπου φεγγοβολεί  το αστέρι, γεννιέται ο Υιός του Θεού, ο Σωτήρας μας και Χριστός! Σήκω και πήγαινε και συ να δεις και να προσκυνήσεις το Νεογέννητο παιδί!
Άνοιξα τα μάτια μου για να δω ποιος μου μιλούσε. Δεν είδα όμως κανένα. Όποιος κι αν ήταν σαν από θαύμα είχε εξαφανιστεί. Με κόπο σηκώθηκα και ξανακοίταξα το αστέρι με το γλυκό του το φως. Και τότε, παράξενο στα αλήθεια! Αισθάνθηκα μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, ότι άλλαξα, πώς έγινα άλλος. Η ψυχή μου γέμισε από θάρρος και ο φόβος έπαψε. Πήρα δύναμη και νέα ζωή στο σώμα μου, ηρεμία και ατέλειωτη γαλήνη στο μυαλό μου.
Όμως, εκείνος μου είπε κάτι για τον Χριστό μας, για τον Θεό μας. Αυτόν που όλοι μας περιμένουμε από καιρό να έρθει! Ω! Θεέ μου, απίστευτο, αλλά ναι…ναι…αυτό είναι,αυτό!
Εκεί κοντά Του πηγαίνω τώρα εγώ! Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου, σ’ ευχαριστώ, μέσα από τα φύλλα της καρδιάς μου..!
Όσο πλησίαζα, η νύκτα γινόταν πιο αστραφτερή και εγώ τόσο περισσότερο  άκουγα στην ψυχή μου τον Θεό να με καλεί κοντά Του. Κοιτούσα με απορία γύρω μου. Όλα φαινόταν να φέγγουν με χρυσό φως, με φως που μοιάζει να βάζει φωτιά τον κόσμο και να φέγγει καλύτερα από την ημέρα!
Από μακριά, είδα να έρχονται και άλλα άτομα. Ήταν άνθρωποι βοσκοί. Αυτοί όλα τα βράδια, ξενυχτούν εδώ στους στάβλους προσέχοντας τα ζωντανά τους, με απαραίτητη συντροφιά το τσουχτερό κρύο της νύχτας. Έφταναν βιαστικοί με την «αγκλίτσα»  στα χέρια τους, κουκουλωμένοι μέσα στη χονδρή κάπα τους και με τα πρόσωπά τους γεμάτα από έκπληξη και απορία!
Εκεί συναντήθηκαν με άλλους βοσκούς και ζητούσαν από αυτούς να τους εξηγήσουν, τα παράδοξα αυτά γεγονότα της αποψινής νυχτιάτικης ώρας.
Και ενώ μιλούσαν αυτοί, σχίστηκαν με βοή, σαν το αγριεμένο κύμα της θάλασσας οι ουρανοί και άρχισαν να κατεβαίνουν από αυτούς, τάγματα άγγελοι ντυμένοι στα λευκά, με φτερά σαν να ήταν φτιαγμένα από καθαρό χρυσάφι και ασήμι. Τα πρόσωπά τους ήταν χαρούμενα και γελαστά και τα ωραία πλεχτά μαλλιά τους, γυάλιζαν στις θεικές ακτίνες του αστεριού και έμοιαζαν σαν το πύρινο στεφάνι του ήλιου. Είχαν περιτριγυρίσει τη σπηλιά και πετούσαν από πάνω της και δίπλα, ενώ το φλογοκόκκινο στόμα τους με μια «εξαίσια» φωνή, έλεγε ύμνους που δόξαζαν και ευχαριστούσαν το Μεγαλείο και τη Σοφία του Θεού:
                 « Η Παρθένος σήμερον                  «Δόξα εν Υψίστης Θεώ
                    Τον Υπερούσιον τίκτει…»  και      Και επί γης ειρήνη!»  
Πόσο όμορφη ήταν η φωνή τους! Πόσο μεγάλη τέχνη και αρμονία συνδύαζαν τα λόγια! Τους συνόδευαν και οι απλοικοί βοσκοί, που η καρδιά τους εκείνη τη στιγμή, πετούσε μαζί τους στον αέρα, κοντά στα υπέρλαμπρα και απρόσιτα Ύψη του Θεού και Πατέρα όλων μας.
Πέταξε τότε και μένα η καρδιά μου, αισθανόμενος πόσο μεγάλο ήταν για την ανθρωπότητα το αποψινό γεγονός! Πόσο μεγάλη ήταν η σημασία αυτής της γέννησης! Ένοιωσα τον Θεό, ίσως για πρώτη φορά τόσο κοντά μου, να μου μιλάει βαθειά μέσα στα σωθικά μου και να μου λέει, πως είμαι «άνθρωπος», μικρός  μπροστά του, πλασμένος από Αυτόν με το ίδιο το Άγιο  του το χέρι! 
Και όταν μπήκαν οι βοσκοί, τους ακολούθησα και εγώ με αργά βήματα.
 Και όταν είδα!!! Ω! Χριστέ μου..! Που ήταν γραφτό Εσύ να γεννηθείς!
Εσύ, ένας βασιλεύς όλων των βασιλέων του κόσμου της γης, που τώρα κλείνει τα γόνατά του ταπεινά και σε προσκυνά ο Ουρανός με τα διαμάντια τα αστέρια του και η γη με όλη τη ζωή της!
Μέσα σε μια φάτνη από άχυρα, εκεί που τα ζώα έτρωγαν και κοιμόταν, βρισκόταν ξαπλωμένο το «Θείον βρέφος». Σπαργανωμένο πρόχειρα από τη μητέρα του, με μάτια που έβγαζαν σπίθες και πρόσωπο να λάμπει, της ζητούσε να το πάρει στην αγκαλιά της και να το ζεστάνει με τη φλόγα της αγάπης, που έχει μια μάνα για το παιδί της.
Και τότε το θαύμα! Τα βόδια που κοιτούσαν σιωπηλά δίπλα, λύθηκαν, αφού πρώτα έκοψαν τη χοντρή αλυσίδα τους και πλησίασαν το Νεογέννητο. Έσκυψαν απάνω του, άνοιξαν τα στόματα και τα ρουθούνια τους και άρχισαν να το λούζουν με τα ζεστά χνώτα, που έβγαιναν από τα θερμά σπλάχνα τους. 
Και Εκείνο, όσο μικρό κι αν ήταν σαν «άνθρωπος», όταν κατάλαβε την καλοσύνη τους και τη μεγάλη τους καρδιά, σήκωσε τα αθώα και αγνά χεράκια του και τα ευλόγησε
Όλοι τότε που βρισκόταν στη σπηλιά γονάτισαν κάνοντας το σταυρό τους και το προσκύνησαν με ευλάβεια. Ήταν η πρώτη φορά, που όλοι τους προσκυνούσαν από κοντά, μπροστά στο φως των ματιών τους, Έναν Αληθινό Θεό, που απόψε γεννιέται σαν ένας άνθρωπος κοινός και ταπεινός.
Έσκυψα κι εγώ πάνω Του και το φίλησα στα δυο του τα χεράκια. Με κοίταξε με τα ωραία σπινθηριστά μάτια του και τα δυο κόκκινα χειλάκια του, μου χαμογέλασαν γλυκά!
 Ύστερα αποκοιμήθηκε βαθιά. Το πήρε ο ύπνος απαλά, στους όμορφους μενεξεδένιους κήπους του να το σεργιανίσει και να το ξεκουράσει στα ανθισμένα περιβόλια του. Το νανούριζε η ρυθμική φωνή των αγγέλων και των βοσκών, καθώς η νύκτα φαινόταν να φεύγει και να διαλύονται τα μαύρα πέπλα της, ενώ στη θέση της να κάθεται το φως μιας χαρούμενης Μέρας.
Της πολυπόθητης και αξέχαστης Μέρας των Χριστουγέννων!
                                                                                                                                     16-12-2017
                                                                                                                                ΤΡΥΦΩΝ ΟΥΡΔΑΣ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΕΒ Ν ΠΕΛΛΑΣ


Σημαντικά θέματα του Δήμου Αλμωπίας προώθησε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίνος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα


ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ
- ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ
- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Σημαντικά θέματα του Δήμου Αλμωπίας προώθησε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μπίνος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ και Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρήστο Γεωργίου.
Αρχικά, υπήρξε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Πουλάκη Κωνσταντίνο παρουσία της Βουλευτή κ. Θεοδώρας Τζάκρη. Συζητήθηκε η χρηματοδότηση έργων από το πρόγραμμα του Υπουργείου, που αφορούν περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Επίσης, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ότι η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών θα αυξηθεί κατά 10% από το 2018. Παράλληλα, ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε για κάποια ζητήματα που υπάρχουν στη λειτουργία της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως η ανάγκη για πρόσληψη Τοπογράφου.
Στη συνέχεια, υπήρξε επαφή με στελέχη του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την κ.Τζάκρη με κεντρικό θέμα συζήτησης την πληρωμή του τετραμήνου των 17 συμβασιούχων των Λουτρών. Σε αυτή την προσπάθεια θα μεσολαβήσει η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία συμμετείχε στη συνάντηση. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, πρόκειται για δεδουλευμένα των εργαζομένων και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να λυθεί το πρόβλημα. Ο κ. Μπίνος σε δήλωσή του γι’ αυτό το θέμα ανέφερε: «Εμείς προσπαθούμε να έχουμε αποτέλεσμα στις διαδικασίες και σε καμία περίπτωση δεν παίζουμε με τον πόνο των εργαζομένων. Αντίθετα, στόχος μας είναι να λύσουμε το πρόβλημα που έχει προκύψει και γι’ αυτό είμαστε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους με συγκεκριμένες ενέργειες, που ευελπιστώ ότι θα έχουν θετικό αποτέλεσμα».
Επίσης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη Βουλευτή κ. Θεοδώρα Τζάκρη, σχετικά με την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας. Η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει τη δημιουργία αθλητικού πολυχώρου και σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε, έχει υπάρξει ήδη υπογραφή προέγγρισης από το Υπουργείο Οικονομικών και έχει προωθηθεί το ζήτημα προς υπογραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον αρμόδιο Υπουργό ΕΣΠΑ. Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του ανέφερε πως ευελπιστεί να υπάρξει θετική έκβαση σε αυτό το θέμα έως τα τέλη Δεκεμβρίου.
Τέλος, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τη Βουλή των Ελλήνων, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη και της Βουλευτή κ. Θεοδώρας Τζάκρη, όπου συζητήθηκαν διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα που βρίσκονται προ των πυλών και θα αφορούν τους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.Ο Δήμαρχος κάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί το Δήμο Αλμωπίας ο οποίος και απάντησε θετικά.



Οι ευχές του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη



¨Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και εκλογή νέου συντονιστικού οργάνου¨της τοπικής οργάνωσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έδεσσας


Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Έδεσσας, συνέλευση μελών με θέμα ¨Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και εκλογή νέου συντονιστικού οργάνου¨.

Οι εκλογές ανέδειξαν το νέο εννεαμελές συντονιστικό το οποίο συγκλήθηκε σε σώμα και εξέλεξε :

Ρωσσίδου Εύη Συντονίστρια
Νασιόπουλος Νίκος Αναπληρωτής Συντονιστής

Ορίστηκαν :

Ταρπάνης Ευάγγελος Ταμίας
Σιώνης Αναστάσιος Γραφείο τύπου & Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Σεμερτζίδου Δέσποινα Τμήμα Παιδείας
Λαζάρου Στράτος Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Ελευθεριάδης Σταύρος Τμήμα Υγείας
Γατσούλη Δήμητρα Τμήμα Υγείας
Γιαννούλτση Σταυρούλα Τμήμα Υγείας & Αλληλεγγύης – Προσφυγικού

Τα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βρίσκονται στην οδό Δημοκρατίας (κεντρικός πεζόδρομος) και είναι ανοικτά κάθε μέρα από 11:00 – 13:00 το πρωί και 19:00 – 20:00 το απόγεμα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 23810-50000

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...