Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Βρέθηκαν κλειδιά το βράδυ της Σούρβας στους Προμάχους


Τα εικονιζόμενα κλειδιά βρέθηκαν το βράδυ της Σούρβας των Προμάχων στην πλατεία του οικισμού.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να τα παραλάβει από το "Πράσινο περίπτερο" του χωριού.

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: «Εύχομαι το 2018 να είναι μια δημιουργική χρονιά με επίτευξη στόχων και πρόοδο σε όλους τους τομείς»



Με την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο γραφείο της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά ξεκίνησε  η νέα χρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Μετά την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Έδεσσας, με την χοροστασία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ,  εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, πολιτιστικών συλλόγων και πολίτες επισκέφθηκαν την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά στο γραφείο της στο Διοικητήριο για την εθιμοτυπική εκδήλωση ανταλλαγής ευχών.

Η κα. Αθανασιάδου - Αηδονά ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι δημιουργική, ειρηνική, ελπιδοφόρα και οι προσπάθειες που καταβάλλουμε ως κοινωνία να φέρουν τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα για την πρόοδο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και ως κοινωνία. «Το 2018 είναι μια χρονιά με προκλήσεις και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε. Προέχει η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας ώστε να επιτύχουμε καλύτερα επίπεδα διαβίωσης αλλά και, πνευματική και οικονομική πρόοδο. Σας καλώ λοιπόν να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας και να εργαστούμε ακόμη πιο μεθοδικά για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας. Καλή Χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης κα. Αθανασιάδου - Αηδονά.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ, η Βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέτρος Ζέρζης, Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη και Γιάννης Ανδρίτσος, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης  Γιάννου, ο Υποδιοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Ταξίαρχος Καραμούζας Δημήτριος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Θωμάς Μπαχαράκης, ο Υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας Αλέξανδρος Βουδρισλής, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Βλάχου – Κατσάρα, ο πρώην Βουλευτής Δάνης Τζαμτζής, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Έδεσσας Κώστας Μπατσίρης, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας Τρύφων Τσαντάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Έδεσσας «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ» Ντίνα Πλιούτα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Πέλλας Αντώνης Παπακώστας και πολίτες. 




Αναμνήσεις και χαμόγελα στη συνάντηση αποφοίτων Γενικού Λυκείου Αριδαίας του 1982, 35 χρόνια μετά!


Αναμνήσεις και χαμόγελα στη συνάντηση αποφοίτων Γενικού Λυκείου Αριδαίας του 1982, 35 χρόνια μετά!

Επιμέλεια: Δημήτρης Μεσκίνης

Μέσα σε μια εντυπωσιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, όπου κυριαρχούσαν η χαρά κι η συγκίνηση, συναντήθηκαν  οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου Αριδαίας του 1982.

Οι δρόμοι τους είχαν «χωρίσει» 35 χρόνια πριν, αλλά ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Βρέθηκαν και πάλι, αγκαλιάστηκαν, συζήτησαν, γέλασαν, δάκρυσαν, θυμήθηκαν τα χρόνια τα μαθητικά και έγιναν και πάλι παιδιά.
«Ήταν ένα συγκινητικό ταξίδι στον χρόνο και στις υπέροχες αναμνήσεις» όπως ανέφερε ένας από τους συμμαθητές.
Ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή συνεστίαση, γιατί στο κάλεσμα, η ανταπόκριση από τους συμμαθητές εντός αλλά προπαντός εκτός Αλμωπίας ήταν πολύ συγκινητική.

Το απόγευμα του Σαββάτου άνοιξαν οι πόρτες του Λυκείου Αριδαίας (1ο Γυμνάσιο) και από τις 18.00 η ώρα άρχισαν να καταφτάνουν οι πρώτοι «συμμαθητές». Εναγκαλισμοί, φιλιά, θερμές χειραψίες αλλά και αμηχανία όταν δεν θυμόμασταν καλά κάποιον συμμαθητή από άλλο τμήμα. Βόλτες στην αυλή του Σχολείου, πηγαδάκια παντού,συγκίνηση και ευφορία.
Μεγάλη έκπληξη και χαρά επικράτησε με την εμφάνιση των αγαπημένων καθηγητών που μας τίμησαν με την παρουσία τους: Αετοπούλου Σοφία, Πέτκου Ευανθία,Κανονίδης Βασίλειος. Σαμαντάς Χρήστος, Λίτσα Μήνου.
Στην συνέχεια και μετά από μια σύντομη ομιλία από τον συμμαθητή μας Ζέρζη Πέτρο, οι «συμμαθητές» μπήκαν στις αίθουσες. Ακόμα και 35 χρόνια μετά δεν έλειψαν οι ψίθυροι, τα πειράγματα και τα χαμόγελα.
Μετά από μια όμορφη φωτογράφιση, όλοι μαζί, «μαθητές» και καθηγητές μεταβαίνουμε σε κέντρο στο Λουτράκι για να συνεχίσουμε τη συνάντηση με μεζέδες και κρασάκι. Στα τραπέζια υπάρχει έντονη κινητικότητα. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με όσους περισσότερους συμμαθητές γίνεται, να επικοινωνήσουμε και με τους καθηγητές μας. Οι θέσεις αλλάζουν συνεχώς και οι αναμνήσεις αναδύονται όλο και περισσότερο.
Προσφέρθηκαν ανθοδέσμες και αναμνηστικά στους καθηγητές, οι οποίοι - βουρκωμένοι από τη συγκίνηση - απηύθυναν χαιρετισμό και έκαναν ένα ακόμα μάθημα στους παλιούς μαθητές τους, τονίζοντας τους ψυχικούς δεσμούς δασκάλου–μαθητή.
Η κ. Αετοπούλου μας συγκινεί με τα λόγια της, το ίδιο και η κ.Λίτσα.
Ένα όμορφο ταξίδι στο παρελθόν. 
Το χαμόγελο έσμιγε με το δάκρυ... 
σαν να γύρισε ο χρόνος…
μια αίσθηση νεότητας…
οι αναμνήσεις... 
οι αναπολήσεις... 
τα πειράγματα... 
τα γέλια... 
οι συγκινήσεις. 
Συνεχώς ξετυλίγονταν το λεύκωμα των αναμνήσεων, οι στιγμές και τα περιστατικά ανασύρονταν διαρκώς, ξαναστήνοντας το παζλ των μαθητικών χρόνων με φόντο μια απέραντη τρυφερότητα και μια απερίγραπτη οικειότητα. Τα μαθητικά χρόνια, η αφέλεια, η αθωότητα, που μπορεί να έφυγαν, αλλά μένουν χαραγμένες για πάντα στη μνήμη, σφραγισμένες με τη χαρά και τη φρεσκάδα εκείνης της εποχής.
Η βραδιά συνεχίστηκε με τραγούδι και χορό και κορυφώθηκε με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Οι συμμετέχοντες αρχίζουν να αποχωρούν σιγά σιγά. Οι ώρες τελικά φάνηκαν λίγες για να χωρέσουν τόσες αναμνήσεις, και τόσο καλή διάθεση. Και λίγο πριν ξημερώσει και με μια πληρότητα συναισθημάτων διάχυτη στα πρόσωπα όλων, ολοκληρώθηκε η βραδιά με την υπόσχεση - δέσμευση από όλους «ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ».
Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Η εβδομάδα που ακολουθεί θα τα ξεκαθαρίσει!

''Η κάθε συνάντηση, περιείχε το μήνυμα πως άνθρωποι διαφορετικοί που χάραξαν το δικό τους δρόμο στη ζωή, συνδέονται μ' ένα αόρατο νήμα της φιλίας έως την επόμενη φορά'' .





















ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...