Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου για τις αποζημιώσεις από ζημιές του 2017 σε Πέλλα και Ημαθία


Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και συζήτησε μαζί του τις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2017 σε Πέλλα και Ημαθία. 
Ο Υπουργός διευκρίνισε, όσον αφορά τα λεγόμενα του στην συνέντευξη στην ΕΡΤ, ότι θα αποζημιωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί για την ζημιά από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου και πιέζει προσωπικά προς όλες τις κατευθύνσεις για την ταχύτερη συγκέντρωση των στοιχείων και καταβολή των αποζημιώσεων.
Φεβρουάριο και Μάρτιο η πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που είναι 52 εκατομμύρια σε Πέλλα και Ημαθία για τις ζημιές του 2017 (χωρίς την ζημιά από την βροχόπτωση στα ροδάκινα).  
Ήδη οι ομάδες παραγωγών και οι συνεταιρισμοί συλλέγουν τα στοιχεία της ζημιάς.
Ο Υπουργός θα συναντηθεί την επόμενη Τρίτη με την Διεπαγγελματική Πυρηνοκάρπων , την Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων στις δενδρώδεις καλλιέργειες ( που συστήθηκε την προηγούμενη χρονιά)  και φορείς του αγροτικού χώρου από Πέλλα και Ημαθία. 

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΕΣΣΑΣ για τις κυκλοφοριακές απορυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης


Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΕΣΣΑΣ για τις κυκλοφοριακές απορυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης

Οι κυκλοφοριακές απορρυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο της πόλης, αφού χρειάστηκε να μεσολαβήσουν δύο δημοτικά συμβούλια, να επιστρατευθεί η παραταξιακή πειθαρχία, να ασκηθεί  πίεση στους αντιδρώντες, πέρασαν από το δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 28/12/2017.

Στο δημοτικό συμβούλιο για άλλη μια φόρα συγκρούστηκαν δύο κόσμοι, δύο διαφορετικές αντιλήψεις για το παρόν και το μέλλον της πόλης.
Από την μια μεριά η δημοτική αρχή που αποτελεί τον κύριο εκφραστή ενός συστήματος που βρίσκεται υπό κατάρρευση, ενός συστήματος που αποφασίζει κεκλεισμένων των θυρών, τορπιλίζοντας και υποβαθμίζοντας την ενεργό δράση και συμμετοχή του δημότη, ενώ ταυτόχρονα στερείται και ήθους. Διότι προκειμένου να υλοποιήσει τους σκοπούς της απαξιώνει προσωπικότητες (δεν έλειψαν χαρακτηρισμοί και εκφράσεις για τους αντιδρώντες πολίτες όπως «υπογραφούλες», «αν σας αρέσει αυτό είναι», «αλβανοί»!!!).

Από την άλλη πλευρά εμείς που επιθυμούμε την υπέρβαση, την διαφάνεια στην λήψη αποφάσεων, την ενεργή συμμετοχή, η οποία πλέον είναι θέμα πολιτικής βούλησης, αφού οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες, δίνουν τεράστιες δυνατότητες προς αξιοποίηση. Εμείς που επιθυμούμε ο πολίτης να είναι συνοδοιπόρος στο σχεδιασμό ενός μέλλοντος αντάξιου της ιστορίας και της αξίας της πόλης μας
.
Φυσικά από την απόφαση για τις απορρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης προέκυψαν και κάποια σχετικά θετικά. Οι πολίτες της Έδεσσας ξύπνησαν από τον λήθαργο τους, η πόλη αρχίζει να στέκεται απέναντι σε μια διοίκηση που προσβάλει την δημοκρατική της παράδοση.

Τέλος η αυθόρμητη κινητοποίηση των πολιτών μπορεί να μην πέτυχε την αποτροπή του κυκλοφοριακού χάους στο κέντρο αλλά πέτυχε σημαντικές βελτιωτικές  και αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό. Ενωμένοι, με ενεργό συμμετοχή, μπορούμε να βάλουμε< φρένο>στην οπισθοδρόμηση της πόλης μας, γιατί χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν δίνεται.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΕΔΕΣΣΑΣ    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ Β.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας
     
          Γιαννιτσά, 17 Ιανουαρίου 2018

Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης είτε εμπαίζει τους ροδακινοπαραγωγούς είτε δεν γνωρίζει τα θέματα του χαρτοφυλακίου του , όπως καταγγέλλει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Κ. Ανδρίτσος.
Η πλήρης δήλωση του κ. Ανδρίτσου έχει ως εξής:
“Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λέμε εμείς, σε κάθε σπίτι της Πέλλας. Όπως αποδείχθηκε ο υπουργός Β. Αποστόλου, όχι μόνο λέει ψέματα, αλλά δεν γνωρίζει και τα θέματα του υπουργείου του. Εμπαίζει χιλιάδες αγρότες και τις οικογένειές τους, τους εξωθεί στη φτώχεια και στην εξαθλίωση με την πολιτική του, ακριβώς για να καλύψει την ανεπάρκειά του.
Άλλα λέει, άλλα εννοεί, άλλα υπόσχεται.
Η αλήθεια , όμως, είναι μία και μοναδική: Το μόνο που μπορεί -και πρέπει- να κάνει είναι να υποβάλει την παραίτησή του. Μόνο έτσι μπορεί να βοηθήσει τον αγροτικό κόσμο.
Θα φέρω το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και θα ζητήσω να ασκηθούν έντονες πιέσεις προς την κυβέρνηση, για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών.”

ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ-ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το σεμινάριο πρωτογενούς πρόληψης με τίτλο "Μικρά Θαύματα"


ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ-ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το σεμινάριο πρωτογενούς πρόληψης με τίτλο "Μικρά Θαύματα" που απευθύνονταν σε γονείς παιδιών των παιδικών σταθμών του Δήμου Αλμωπίας.
Το σεμινάριο 18 ωρών ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2017 και πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Ν. Πέλλας "ΟΡΑΜΑ" σε συνεργασία με το ΚΕ.Κ.Π.Α. Δήμου Αλμωπίας.

Με το πέρας του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήρια συνάντηση κατά την οποία διανεμήθηκαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής στους γονείς και με κοινή προετοιμασία όλων, δημιουργήθηκε πλούσιος μπουφές με κάθε λογής εδέσματα, ορεκτικά και χυμούς ενώ δεν έλειψε και η κοπή της πεντανόστιμης πίτας.

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση οι εξής:
Βασιλική Τσότσα, προϊσταμένη Διεύθυνσης ΚΕ.Κ.Π.Α. Δήμου Αλμωπίας.
Κυριακή Λουλούδη, προϊσταμένη Α' τμήματος προσχολικής αγωγής.
Χρήστος Τραμποσίνης, ψυχολόγος Κ.Π. ΟΡΑΜΑ συντονιστής του σεμιναρίου.

Οι γονείς:
Χριστίνα Άτζου
Ευαγγελία Βέσκου
Χρυσάνθη Γούδη
Μαρία Κικίδου
Κυριακή Κόιου
Σταυρούλα Μπίνου
Ελένη Μούγιου
Άννα Νάνου
Γεωργία Νάνου
Αλεξάνδρα Σαλαμάνη
Αναστασία Τανούρη


Σχετικό άρθρο: Η πρώτη συνάντηση του Εκπαιδευτικού Βιωματικού σεμιναρίου Πρόληψης και Προαγωγής της προστασίας του παιδιού της Ομάδας γονέων




























Αλμωπός - Ηρακλής. Αγώνας πρωταθλήματος Γ' Εθνικής


Η διοίκηση του Αλμωπού ανακοινώνει την απόκτηση του 21χρονου μεσοεπιθετικού Γιώργου Κάρτζιου


Η διοίκηση του Αλμωπού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του 21χρονου μεσοεπιθετικού Γιώργου Κάρτζιου, όπου αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον Εδεσσαϊκό Γ΄ Εθνική (13 συμμετοχές , 1 γκολ) και στην Α1 ΕΠΣ Πέλλας πέρυσι, ενώ παλιότερα είχε αγωνιστεί στην Αναγέννηση Γιαννιτσών Γ' Εθνική( 20 συμμετοχές) και στην Α1 ΕΠΣ Πέλλας.
 Τον καλωσορίζουμε στην μεγάλη οικογένειά μας και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και πολλές επιτυχίες.
    Με τιμή το Δ.Σ 

 Αλμωπού Αριδαίας 

Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών “Η ΠΕΛΛΑ” και η Εύξεινος Λέσχη Γιαννιτσών θα δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία


 ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
               ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ»
Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών “Η ΠΕΛΛΑ” και η Εύξεινος  Λέσχη Γιαννιτσών  θα δώσουν δυναμικό παρόν  στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας την Κυριακή στις         21 Ιανουαρίου στο Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης στις 2 μμ.
Αναχώρηση λεωφορείων μπροστά από το ανοιχτό θέατρο (Λαϊκή αγορά)    ώρα 12:00 μεσημέρι.

 Παρακαλούμε δηλώστε την συμμετοχή σας  δίνοντας όνομα και τηλέφωνο με μήνυμα στις σελίδες :
Για τον ΕΟΓ «Η ΠΕΛΛΑ»  
Γιώργος Δόντσιος Πρόεδρος  τηλ.  6936584111
Για την Εύξεινο Λέσχη Γιαννιτσών

Στάθης Φωτιάδης Πρόεδρος  τηλ.  6977979246

Τιμή εισιτηρίου ( με επιστροφή) 5€. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...