Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των επτά (7) Μακεδονομάχων κατοίκων Μεσημερίου


Μνημόσυνο Μακεδονομάχων

Ο Σύλλογός μας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και το Δήμο Έδεσσας, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου και ώρα 10.00π.μ., θα τελέσει μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των επτά (7) Μακεδονομάχων κατοίκων Μεσημερίου που δολοφονήθηκαν σε ενέδρα στις 2 Φεβρουαρίου 1905 από Κομιτατζήδες.
Το ιστορικό της ημέρας θα το αναπτύξει ο κ. Αντώνιος Παππού,
Δάσκαλος, Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών και δεξίωση.

Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και όλοι οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής παρακαλούνται να τιμήσουμε με την παρουσία τους την εκδήλωση.

     

       Ο Πρόεδρος                           Η Γραμματέας

                                     ΔΗΜΤΡΙΟΣ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ             ΜΑΡΙΑ ΣΤΟΪΚΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ
                  ΕΔΕΣΣΗΣ-ΑΛΜΩΠΙΑΣ
                   «Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»
           Ταχ. Δνση: Πελοποννήσου 9 
                    58 200 Εδεσσα                  
                    Τηλ.:  23810-20189  

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ Ν. Πέλλας ευχαριστεί


    Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ Ν. Πέλλας ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής που έφεραν τα αγροτικά τους μηχανήματα και βοήθησαν εμπράκτως στο στήσιμο του μπλόκου στον κόμβο Γυψοχωρίου -Τριφυλλίου. Ενάντια στις αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες καταφέραμε να δώσουμε και εμείς το αγωνιστικό μας παρόν σε μια ακόμη χρονιά αγροτικών κινητοποιήσεων.
      Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μονοί μας και δεν αναφερόμαστε μόνο στους συναδέλφους με τους οποίους βρισκόμαστε σε πανελλαδικό συντονισμό μέσω της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Τα προηγούμενα χρονιά έχουμε καταφέρει να κάνουμε πολλούς και δυνατούς συμμάχους. Το παραπάνω ήρθε να το επιβεβαιώσει η χθεσινή επίσκεψη στο μπλόκο , ανθρώπων που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο πλευρό μας.
      Συγκεκριμένα η Ομάδα Γυναικών των Γιαννιτσών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας βρέθηκε για μια ακόμη φορά διπλά μας δηλώνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη τους. Επίσης το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ από τα Γιαννιτσά μας παρέδωσε ένα ψήφισμα συμπαράστασης καθώς και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (Ε.Ν.Ι.Π.). Τέλος οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στάθηκαν κοντά μας και κάλεσαν όλους τους εργαζομένους να στηρίξουν μαζικά τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Όλα αυτά μας δίνουν δύναμη και μας γεμίζουν κουράγιο για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατά και με μεγαλύτερο θάρρος τον αγώνα μας, αρχής γενομένης με την οργανωμένη κάθοδό μας στη Θεσσαλονίκη
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ “AGROTICA
Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε

Υ.Γ Πληροφορίες και κρατήσεις για τα λεωφορεία στα παρακάτω τηλεφωνα :6948545056

                                                                                                                          6972317345

Ο Γιάννης Σηφάκης στην πίτα της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Αιολικής Εταιρίας ( ΕΛΕΤΑΕΝ)


Ο Γιάννης Σηφάκης παρευρέθηκε και χαιρέτησε στην εκδήλωση κοπής πίτας της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) 
Στην εκδήλωση που διεξήχθη σε κεντρικό χώρο εκδηλώσεων στην Αθήνα χαιρέτησαν και έκοψαν από ένα κομμάτι της βασιλόπιτας  ο Υπουργός ΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης, ο πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ Παναγιώτης Λαδακάκος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ  Κωστής Χατζιδάκης, ο εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Γιώργος Αρβανιτίδης και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης που διετέλεσε στο παρελθόν πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μικρών Υδροηλεκτρικών. 


Έγκριση προγραμμάτων επενδυτικών δαπανών της Π.Κ.Μ. - Π.Ε. Πέλλας 2018


Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η κατάρτιση των προγραμμάτων επενδυτικών δαπανών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για το 2018


Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/01, εγκρίθηκε η κατάρτιση των επενδυτικών προγραμμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο σύνολό της για το 2018.

Η έγκριση των προγραμμάτων, στα οποία περιλαμβάνεται ο αναπτυξιακός προγραμματισμός της Π.Κ.Μ. και της Π.Ε. Πέλλας ειδικότερα, έγινε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

Όπως διατυπώθηκε με σαφήνεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η ψήφιση των προγραμμάτων έγινε με βάση την τελευταία τροποποίηση του προηγούμενου έτους (Δεκέμβριος του 2017) προκειμένου να μην σταματήσουν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και όσα εντάχθηκαν με την τελευταία τροποποίηση, ώστε να προβούμε άμεσα στη δημοπράτησή τους. Μετά δε, την οριστικοποίηση των ταμειακών υπολοίπων το αμέσως επόμενο διάστημα από την Οικονομική Υπηρεσία θα τροποποιηθούν τα ισχύοντα πλέον προγράμματα του 2018 ώστε, να ενταχθούν και νέα έργα. Εξάλλου, οι ανάγκες της Πέλλας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι ήδη καταγεγραμμένες και πρόκειται να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η κυρία Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. και Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, μετά την ψήφιση των προγραμμάτων τόνισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συνεχίζει την υλοποίηση των παρεμβάσεων, των δρομολογημένων έργων και των δράσεων μέσα στο τρέχον έτος, χωρίς καθυστερήσεις και 'νεκρά διαστήματα' μεταξύ δύο διαφορετικών οικονομικών ετών. Πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά εγκρίθηκαν τα τεχνικά προγράμματα με αποτέλεσμα να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών που υλοποιούν τα έργα της Περιφέρειας. Οι ανάγκες των πολιτών και του τόπου δεν μπορούν να περιμένουν. Η Διοίκηση της Π.Κ.Μ. το γνωρίζει αυτό και εργάζεται στην λογική αυτή. Η μέθοδος 'αντιγραφή – επικόλληση' είναι προτέρημα όσων ασκούν κριτική μόνο για τις εντυπώσεις. Γιατί η ουσία και το έργο είναι αποτυπωμένο στον απολογισμό που έχει κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όχι μόνο για το 2017, αλλά και για τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας ως παρακαταθήκη αλλά και πρόκληση για το μέλλον, την πρωτιά στην απορρόφηση κονδυλίων του ολοκληρωμένου ΕΣΠΑ».



Τέλος, αναφορικά με το θέμα των παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών  το οποίο και τέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπενθυμίζεται, προς έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, ότι με συνεχείς προσπάθειες και ενέργειες του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα εγκρίθηκαν από την Κυβέρνηση τα πρώτα 10 εκατομμύρια ευρώ για τις διαδικασίες απαλλοτριώσεων που αφορούν την περιοχή παρέμβασης. Από την άλλη, όσον αφορά τις ενέργειες της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την προβολή του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Αρχαιολογικού Χώρου της Πέλλας, αρκεί κάποιος να θυμηθεί τη σπουδαία εκδήλωση με επίκεντρο τον Μέγα Αλέξανδρο που πραγματοποίησε η Π.Κ.Μ. στο χώρο του Μουσείου τον περασμένο Οκτώβριο σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, αλλά, κυρίως, την έγκριση με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα του ποσού των 900.000,00 ευρώ από το ΕΣΠΑ για την «Αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του κτιρίου Ι και της μνημειακής εισόδου του ανακτόρου της Αρχαίας Πέλλας – Εργασίες διαμόρφωσης νέας εισόδου στην ανατολική πλευρά του λόφου του ανακτόρου και πορείας επισκεπτών».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Προμάχων


Τριάντα επιπλέον φιάλες αίματος προστέθηκαν στο πλούσιο αποθεματικό της Τράπεζας Αίματος Προμάχων, ύστερα από τη σημερινή εθελοντική αιμοδοσία μελών και φίλων της.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας του χωριού και διήρκεσε από τις 9.30 π.μ. μέχρι τις 13.00 μ.μ.
Προσήλθαν πολλοί εθελοντές και χάρη στις υπομονετικές περιποιήσεις του ευγενικού νοσηλευτικού προσωπικού της μονάδας αιμοληψίας του Νοσοκομείου Έδεσσας, όλα πήγαν κατ΄ ευχήν χαρίζοντας ανιδιοτελώς το σπουδαιότερο δώρο ζωής, το αίμα.





























ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...