Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Με πολύ μεγάλη προσέλευση η ημέρα Εκπαίδευσης Βασικής Υποστήριξης της Ζωής-BLS που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Με πολύ μεγάλη προσέλευση η ημέρα Εκπαίδευσης Βασικής Υποστήριξης της Ζωής-BLS που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (ΦΩΤΟ)!!!!
Με πάνω από 40 συμμετέχοντες και μεγάλο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε το Πιστοποιημένο πρόγραμμα Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή στο Δ. ΙΕΚ Αριδαίας.
Το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ανάνηψης (European Resuscitation Council - ERC) διοργάνωσε ημέρα εκπαίδευσης στις Τεχνικές BLS (Basic Life Support) Βασική υποστήριξη της Ζωής (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογώνηση με Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή) αλλά και άλλες περιπτώσεις κινδύνου απώλειας της ανθρώπινης ζωής.
Οι σπουδαστές που συμμετείχαν αλλά και το κοινό που προσήλθε είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις που δεν κατείχαν και σώζουν ζωές ή να επικαιροποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητες ανάνηψης και υποστήριξης της ζωής.
Ευχαριστούμε θερμά τον εκπαιδευτή-διασώστη κ.Γκούρτσα για την οργάνωση αλλά και την εκπαιδεύτρια του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ κ. Λιάσκου για την πρωτοβουλία και ενημερώνουμε το κοινό ότι θα υπάρξουν και επόμενες συναντήσεις με περιεχόμενο που στόχο έχει
«Όλοι να γνωρίζουν πώς σώζουμε μια ζωή».
Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ.
 Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Α. Γεώργιος


  facebook | iekaridaias
 Ιστότοπος| www.iekaridaias.gr



























ΦΤΙΑΞΤΕ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!


 
Κάντε "κλικ" στους υπογραμμισμενους  συνδέσμους και...εκτυπώστε!!!

Συνάντηση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας.


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Ο αθλητισμός είναι κομμάτι του πολιτισμού μιας κοινωνίας και οφείλουμε να αναδεικνύουμε την ιστορία του»

Στο γραφείο της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά βρέθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας.

Η συνάντηση του Συλλόγου με την κυρία Αηδονά πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και επικεντρώθηκε σε δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Σύλλογο. Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με προσοχή τις εμπειρίες των βετεράνων αθλητών και ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό τους για το τρέχον έτος.

Εκτενώς συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας μουσείου για το στίβο και τον αθλητισμό γενικότερα, ενώ, παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου παρουσίασαν στην κυρία Αντιπεριφερειάρχη ένα ενδιαφέρον λεύκωμα με αναμνηστικές φωτογραφίες από αγώνες κι άλλες αθλητικές δράσεις.

Όπως σημείωσε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά «…οι επιτυχίες και το ιστορικό παρελθόν του αθλητισμού πρέπει να διατηρούνται ανέπαφα στο πέρασμα του χρόνου. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δίνει μεγάλη έμφαση στην ευρύτερη έννοια του πολιτισμού στην περιοχή μας, μέσα από συνδιοργανώσεις και συμμετοχές σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις φορέων που δραστηριοποιούνται στα πεδία αυτά».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαρίστησε την κυρία Αντιπεριφερειάρχη για την υποδοχή, τη φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κυρία Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και, συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Χριστόδουλος Φανιόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Ευστάθιος Πιπλικάτσης, ο Γενικός Γραμματέας Βασίλειος Λιάρος, ο Ταμίας Χρήστος Ροδίφτσης και το Μέλος Γρηγόρης Σιώνης.      

Υψηλή Γαστρονομία στο Δείπνο των Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας


Με τον γευστικότερο τρόπο έκλεισαν οι νέοι Αρχιμάγειρες (Chef) του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας το Α' Εξάμηνο Σπουδών τους.

Την Πέμπτη 1/2/2018 επιμελήθηκαν στο Δημοτικό Κέντρο Καταρρακτών, ένα βραδινό Δείπνο "Υψηλής Γαστρονομικής Τέχνης", μετουσιώνοντας σε πράξη τις σπουδές τους στο ΙΕΚ Έδεσσας καθώς και τις παράλληλες επιμορφώσεις και σεμινάρια που εξέλαβαν στο αρχικό αυτό εξάμηνο σπουδών τους. Το μενού που δημιούργησαν υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους, κ. Κουρατζόγλου Θεόδωρου, και την πολύτιμη αρωγή του Chef των Καταρρακτών κ. Βαρυπάτη Παναγιώτη, έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να γευθεί επιτέλους κάτι διαφορετικό από τα ψητά και σούβλες που έχει "εγκλωβιστεί διατροφικά" τα τελευταία χρόνια. Σε μια Έδεσσα, που μετά το κλείσιμο των τελευταίων "γκουρμέ" κέντρων εστίασης, όπως το εστιατόριο του ΦΟΕ, το ιταλικό "La Taranta", και ο "Πέτρινος" στην Φλαμουριά, έχει οδηγηθεί σε “ρηχά” γαστρονομικά νερά, η πρόταση των Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας αποτέλεσε μια ξεχωριστή γευστικά νότα που πραγματικά απολαύσαν όσοι τυχεροί παραβρέθηκαν στο Δείπνο.

Η βραδιά ξεκίνησε με πρώτο πιάτο την εκλεκτική "Σούπα Parmentier" σερβιρισμένη με τρεις λαχταριστές φέτες λουκάνικου, ακολουθούμενη από ορεκτικά που "εκτίναξαν" τους ουρανίσκους στα ύψη: ένα "Πουγκί λαχανικών" πάνω σε κρέμα τυριών συνοδευόμενο από καλοψημένο μπέικον και η σαλάτα "mix garden με dressing λαχανικών", εντυπωσίασαν όχι μόνο με την γευστική τους αξία, αλλά και, κυρίως για το υψηλής αισθητικής στήσιμο τους πάνω στα πιάτα. Το κυρίως πιάτο περιελάμβανε "φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και λιαστή ντομάτα" και στο τέλος επιδόρπιο "Brownies σοκολάτας με λαχταριστό παγωτό". Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον Chef κ. Κουρατζόγλου, συνοδεία των εκκολαπτόμενων αρχιμαγείρων του, να αναλύει στο κοινό τα πιάτα καταχειροκροτούμενος, και τον Διευθυντή του ΙΕΚ, κ. Χρήστου Χριστόδουλο να εκθειάζει τους νεαρούς Chef για την προσήλωση και αγάπη που δείχνουν για την "Μαγειρική Τέχνη", πραγματικά πρωτόγνωρη για την επαγγελματική κατάρτιση της περιοχής μας.







Συμμετοχή του Α. Σ. ΕΝΟΤΗΤΑ στο αγροκτηνοτροφικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης


Μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν το Σάββατο μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι από δεκάδες περιοχές της χώρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Στο πλευρό τους βρέθηκαν εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους, καθώς πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, που υπηρετεί τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.
Το βροντερό παρών έδωσε και ο νομός μας μέσω του Α.Σ ΕΝΟΤΗΤΑ ο οποίος και γέμισε ένα λεωφορείο από την περιοχή του μπλόκου. Να σημειωθεί ότι και αρκετοί συνάδελφοι κατέβηκαν με τα αυτοκίνητά τους.
Στη συγκέντρωση  που πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου απηύθυνε χαιρετισμό και ο πρόεδρος του συλλόγου Χρ. Κάμτσης ο οποίος αναφέρθηκε στα αγροτοδικεία που συνεχίζονται, αλλά και στην απληρωσιά που βιώνουν από την ΕΒΖ οι τευτλοπαραγωγοί. «Ψηλά το κεφάλι. Κάποιοι προσπαθούν να μας το κατεβάσουν. Έχουμε το δίκιο με το μέρος. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε» ,τόνισε κλείνοντας τον χαιρετισμό του. 
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι μέσα στην έκθεση «Agrotica». Ως Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος ΕΝΟΤΗΤΑ θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι αγώνες θα είναι ακόμη πιο σκληροί και δύσκολοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Θα είναι επίσης μακρόχρονοι γιατί δεν πρόκειται να λυθούν μονομιάς τα προβλήματα. Επομένως το μόνο όπλο που μας έμεινε στα χεριά θα πρέπει να το οργανώσουμε όσο το δυνατόν πιο άρτια γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο, όπως έχουμε διδαχθεί από το πρόσφατο παρελθόν (αφορολογητο-2016), θα μπορέσουμε να κερδίσουμε κάτι.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ



Μασκέ πάρτι από την Υπερκαρναβαλική ομάδα Αλμωπίας


"Μακεδονία ξακουστή", σε συγκλονιστικό video !!


Ένα διαφορετικό βίντεο έφτιαξαν οι μαθητές του Γυμνασίου και Δημοτικού Αμαρουσίου των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Παιδεία» για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας .





ΠΗΓΗ...https://www.youtube.com/watch?v=YCJlTL1K6aw&sns=fb

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...