Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

Ι.Μ Αγίου Ιλαριωνος

Ιερός Ναός Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη του χωριού.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άποψη πλατείας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Νερόμυλος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πετροντούβαρο.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Σοκάκι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Ι.Μ Αγίου Ιλαρίωνος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Πανοραμική άποψη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Καταρράκτης.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Αγία Παρασκευή.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Φράγμα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

"Μπιτσκία".

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης .

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εξωκλήσι.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χορευτικός σύλλογος.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Εκκλησία - κοινότητα.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Το μνημείο των ηρώων.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Άνοιξη.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

ΠΡΟΜΑΧΟΙ

Χειμώνας.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

2.500.000,00 € για μια σειρά παρεμβάσεων σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: «Υλοποιούμε μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας με προϋπολογισμό 2.500.000,00 € - Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή»


Με προσωπικές ενέργειες του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα εξασφαλίστηκαν χρήματα, τα οποία μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιούνται για τη βελτίωση – επισκευή οδοστρωμάτων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Αναφορικά με την Πέλλα, μετά από ηχηρή παρέμβαση της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά δεσμεύτηκε ποσό ύψους 2.500.000,00 € για μια σειρά πολύ σημαντικών παρεμβάσεων σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

«Υλοποιούμε μια σειρά ασφαλτικών εργασιών σε σημεία όπου υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ώστε, να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες διέλευσης των διερχόμενων οδηγών, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια. Γνώμονας της διοχέτευσης των πόρων ύψους 2.500.000,00 € στο οδικό δίκτυο είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η Πέλλα είναι μια περιοχή με δυνατότητες σε όλους τους τομείς και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις εκείνες για την ανάταση της οικονομίας μας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τη συνεργασία που έχουμε και για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για το οδικό δίκτυο της περιοχής. Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα, συζητώντας τις βέλτιστες λύσεις και με τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής στην Πέλλα ξεπερνώντας εμπόδια και χρονοβόρες διαδικασίες» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο μεγάλο αυτό έργο, το οποίο αφορά το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Πέλλας σχετίζονται με βελτίωση – επισκευή υφιστάμενων οδοστρωμάτων και βελτίωση στοιχείων ασφαλείας. Τα τμήματα όπου θα πραγματοποιηθούν οι παραπάνω εργασίες είναι «Ριζό – όρια Π.Ε. Πέλλας» (4 km) και «Σεβαστειανά – διασταύρωση Ριζαρίου» (2 km) του επαρχιακού οδικού δικτύου, το τμήμα της εθνικής οδού «Διασταύρωση Ριζαρίου – τέλος οικισμού Ριζαρίου» (μέχρι γέφυρα Αγίου Γεωργίου) (3,5 km), ενώ, θα τοποθετηθεί αντιολισθητικός τάπητας στις στροφές Νοσοκομείου στην είσοδο της πόλης της Έδεσσας (1,2 km) και στο οδικό τμήμα Άγρας – διασταύρωση Κερασιάς (2 km).


Το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία υλοποίησης με χρονικό ορίζοντα το τρέχον έτος.

Ευχαριστήριο από την ΥΠΕΡκαρναβαλική Ομάδα Αλμωπίας


Η ΥΠΕΡκαρναβαλική Ομάδα Αλμωπίας
θέλει να ευχαριστήσει την Οργανωτική Επιτροπή και τους συντελεστές του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού 2018 για την άρτια οργάνωση και διεξαγωγή της καρναβαλικής παρέλασης ,
αλλά περισσότερο ΟΛΟΥΣ εσάς που ήρθατε να μας δείτε, δίνοντάς μας δύναμη με το χειροκρότημα και την συμμετοχή σας .

Σας ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή και σας υποσχόμαστε ότι και για του χρόνου δηλώνουμε ....ΠΑΡΟΝ!!!

2007:ΝΥΦΕΣ. (ΑΡΙΔΑΙΑ).
2008:ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ. (ΑΡΙΔΑΙΑ).
2009:BELITSAWATCH. (ΑΡΙΔΑΙΑ).
2010:ΣΤΑΣΟΥ ΜΥΓΔΑΛΑ. (ΑΡΙΔΑΙΑ).
2011:ΤΑ ΚΑΡΑΤΖΟΒΙΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ. (ΑΡΙΔΑΙΑ).
2012:Η ΜΠΥΡΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΡ. (ΑΡΙΔΑΙΑ).
2013:SEXY ΞΥΛΟΚΟΠΕΣ. (ΑΡΙΔΑΙΑ).
2014:Οίν' ο Ξηρός?. (ΑΡΙΔΑΙΑ).
2015:ΚΟΚΚΙΝΟΜΠΛΕΠΡΑΣΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΕΣ. (ΑΡΙΔΑΙΑ).
2016:O ΡΩΜΑΙΟΣ & ΟΙ ΤΣΟΥΛΙΕΤΕΣ. (ΑΡΙΔΑΙΑ).
2017: ΤΑ 101 "ΣΚΥΛΙΑ" ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.(ΕΔΕΣΣΑ).
2018:ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΩΝ @ΔΕΛΦΩΝ.(ΕΔΕΣΣΑ).
2019:……….????

Χαρίζονται τσομπανόσκυλα


Χαρίζονται σε όποιον ενδιαφέρεται τα εικονιζόμενα χαριτωμένα τσομπανόσκυλα.
Είναι ηλικίας 2.5 περίπου μηνών 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6947031410 κύριος Τάσος.




ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: «Ευθύνη πλέον της σημερινής Κυβέρνησης η δρομολόγηση κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου»!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:
«Ευθύνη πλέον της σημερινής Κυβέρνησης η δρομολόγηση κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου»! 
Το θέμα της κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου, έργου εξαιρετικά σημαντικού πολλαπλής χρησιμότητας  για την οικονομία του Νομού μας, επανέφερε με ακόμη μια Ερώτηση στη Βουλή, ο Γιώργος Καρασμάνης.
Ο πρώην Υπουργός, υπογραμμίζει ότι η σημερινή Κυβέρνηση με τριετή θητεία στην εξουσία, δεν μπορεί πλέον να επικαλείται ως ¨άλλοθι¨ τις μικροπολιτικές μεθοδεύσεις προηγούμενων Κυβερνήσεων… Και ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό επίσημη ενημέρωση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα κατασκευής του Φράγματος.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Βουλευτή Πέλλας Γιώργου Καρασμάνη
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ:
«Τέλος στα ¨άλλοθι¨ Κυβέρνησης και Υπουργείου για το Φράγμα Αλμωπαίου»!
Βρισκόμαστε στο 2018 και εδώ και σχεδόν 12 χρόνια, εξακολουθεί να ¨σέρνεται¨ ως άλλο ¨γεφύρι της Άρτας¨ το έργο της κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου, δηλαδή ένα έργο τεράστιας σημασίας, όχι μόνον για τον Νομό μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Τον Ιούνιο του 2006, η τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που το είχε σχεδιάσει και το έβαλε σε τροχιά υλοποίησης, το ενέταξε στο 2ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ) με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ για την προμελέτη και, στη συνέχεια, τον Μάιο του 2009 στο 3ο ΚΠΣ για την κύρια μελέτη με προϋπολογισμό 3,4 εκατομμύρια ευρώ.
Δυστυχώς, οι διάδοχες Κυβερνήσεις, (προφανώς διότι το έργο είχε το… ¨κουσούρι¨ να έχει αποφασιστεί, σχεδιαστεί και προωθηθεί από τη Νέα Δημοκρατία), με σοβαρά λάθη και παραλείψεις, κομματικές σκοπιμότητες, άθλιες μεθοδεύσεις αλλά  ¨συνεπικουρούμενες¨ και από στενά, προσωπικά μικροπολιτικά συμφέροντα, ξεκίνησαν τον ¨χορό¨ των σκόπιμων καθυστερήσεων στην κατασκευή του φράγματος.
Αυτή η μεθοδευμένη ¨επιχείρηση¨ ακύρωσης του έργου, ανακόπηκε με την επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας όταν επί υπουργίας του υπογράφοντος, το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2014, επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες  και η κατασκευή του φράγματος εντάχθηκε ως τρίτο έργο ανάμεσα στα δέκα που είχε προτείνει η τότε Κυβέρνηση στο ¨πακέτο Γιουνγκέρ¨, διασφαλίζοντας παράλληλα από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, και 436 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή αρδευτικών έργων.
ΕΠΕΙΔΗ, μια δωδεκαετία τώρα, καρκινοβατεί ένα έργο με πολλά και μεγάλα οφέλη για τη σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, για την αγροτική μας παραγωγή και για την προστασία του περιβάλλοντος…
ΕΠΕΙΔΗ, η σημερινή Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου έχουν ήδη συμπληρώσει τριετή και πλέον θητεία, συνεπώς, ούτε άγνοια μπορούν να επικαλούνται, ούτε άμοιροι ευθυνών μπορούν να είναι…
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός:
1.    ΑΝ και ΠΟΤΕ προτίθεται να προκηρύξει το Μέτρο 4.3.1. για την αξιοποίηση των 436 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν διασφαλιστεί με το ΠΑΑ 2014-2020 για αρδευτικά έργα.
2.    Ποιος είναι ο σχεδιασμός και οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί ως προς τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν και σε ποια θέση έχει ενταχθεί η κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου (Καλής).
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ισχύει από την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 έως και την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 8/2018) που ισχύει από την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 έως και την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018:
Επιδείνωση του καιρού από αργά το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου 2018 και από τα δυτικά-νοτιοδυτικά με:
α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα και
β. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας:
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018
α. Κατά διαστήματα το Ιόνιο, η δυτική και νότια Πελοπόννησος και πιθανόν η δυτική Στερεά, η Ήπειρος και η Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια). Βαθμιαία τα Δωδεκάνησα και πιθανόν οι Κυκλάδες.
Από το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν η Κεντρική Στερεά και η Θεσσαλία.
β. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 600-700 μέτρα) και Ηπείρου και Κεντρικής Στερεάς (από 700-800 μέτρα).
Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018
α. Κατά διαστήματα το Ιόνιο, η δυτική και νότια Πελοπόννησος, η δυτική Στερεά, η Ήπειρος, η Κρήτη (κυρίως δυτική και νότια), τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η κεντρική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κεντρική Μακεδονία.
Από το μεσημέρι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και πιθανόν η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία.
β. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και νωρίς το πρωί και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (από 700-800 μέτρα) και της Ηπείρου και Κεντρικής Στερεάς (από 800 μέτρα).


Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
α. Θα διατηρηθούν αρχικά τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές αλλά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:

Χιονόπτωση-παγετός
  • Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.-Φροντίστε για εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια)
  • Διατηρείστε το ζεστό και παραμείνετε σε αυτό όσο μπορείτε
  • Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα - Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια
  • Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα
  • Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές - Αλλάξτε πορεία αν είστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση
  • Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις-Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα - Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν ακινητοποιηθεί. Τοποθετείστε στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα ώστε να σας εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης. Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι.
  • Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
  • Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.
  • Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες. Προτιμήστε ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.
  • Μάθετε πού βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.- Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν.
  • Απομονώστε ή καλύτερα εκκενώστε το δίκτυο του ηλιακού θερμοσίφωνα, αν πρόκειται να λείψετε για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ρυθμίστε το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ώστε να λειτουργεί αυτόματα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
  • Κλείστε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα και αδειάστε το νερό από το σύστημα, αν είστε στο σπίτι κατά τη διάρκεια του παγετού και ιδιαίτερα το βράδυ.-Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό για να απομακρύνετε το χιόνι και τον πάγο.-Περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήρια ρούχων  κ.λπ.).
  • Ενημερωθείτε αν έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα από την κατασκευάστρια εταιρία ή τον ειδικό τοποθέτησης, σε περίπτωση κλειστού κυκλώματος. Σε αντίθετη περίπτωση προμηθευτείτε το κατάλληλο αντιψυκτικό και φροντίστε για την τοποθέτησή του.
  • Ελέγξτε αν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια.-Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

Καταιγίδες-βροχές

  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Ενημερωτικές ημερίδες με θέμα «Κάπνισμα – Απειλή για τη Δημόσια Υγεία, η Εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου στις Ελληνικές Επιχειρήσεις»


Ο αντικαπνιστικός νόμος στο επίκεντρο ενημερωτικών ημερίδων που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία Π.Ε. Πέλλας και Επιμελητηρίου Πέλλας


Με θέμα «Κάπνισμα – Απειλή για τη Δημόσια Υγεία, η Εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου στις Ελληνικές Επιχειρήσεις» πραγματοποιούνται αυτήν την εβδομάδα δύο ενημερωτικές ημερίδες στην περιοχή μας.

Σε μια πρωτοβουλία της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου  - Αηδονά και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνη Τσώτσου, έχουν προγραμματιστεί δύο σημαντικές εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού και του επιχειρηματικού κόσμου της Πέλλας.

Συγκεκριμένα, οι δύο δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 21/02 και ώρα 5 το απόγευμα στα Γιαννιτσά (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας) και την Πέμπτη, 22/02 και ώρα 5 το απόγευμα στην Έδεσσα (αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου) αντίστοιχα.


Οι έγκριτοι ομιλητές της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας θα ενημερώσουν για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και θα απαντήσουν σε ερωτήματα των παρευρισκόμενων.

O Γιάννης Σηφάκης στο Θεοδωράκι στην παρουσίαση του βιβλίου "Το Θεοδωράκι χθες και σήμερα"


Ο Γιάννης Σηφάκης στο Θεοδωράκι για την παρουσίαση του βιβλίου «Το Θεοδωράκι χθές και σήμερα» της Μαρίας Γεωργίου και του Χρήστου Μιτσάγγα.
Ο βουλευτής απευθυνόμενος στους κατοίκους του Θεοδωρακίου, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα, δήλωσε: 
« Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική έκδοση για την διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την διάσωση και διάδοση των ηθών και εθίμων του Θεοδωρακίου μέσα στον σύνθετο πολυπολιτισμικό πλούτο της Πέλλας. Περιγράφει την ιστορία του χωριού, την συμβολή του στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας, τα ήθη, τα έθιμα, την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων διαχρονικά και πλήθος πολύ χρήσιμων λαογραφικών στοιχείων. 
Αναφέρεται στο παλιό χωριό Τσάρκφατα Πουλάνα που στην περίοδο της Τουρκοκρατίας αποτέλεσε το «Ζάλογγο» της τοπικής μας ιστορίας με την θυσία των κοριτσιών που έπεσαν από τον γκρεμό για να αποφύγουν την ατίμωση μετά από την λεηλασία του χωριού από τους Τούρκους.   
Ακόμη στον Θεοδωρακιώτη που συμμετείχε στους άνδρες του Αγγελή Γάτσου που βοήθησαν τον απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας στο πλευρό του Θόδωρου Κολοκοτρώνη και σε πολλές άλλες μάχες. 
Την συμβολή του Θεοδωρακίου στον Μακεδονικό αγώνα με τον Ιερέα παπα Μανώλη Γερακάρη και τον καπετάν Θάνο καθώς και στην Εθνική Αντίσταση στην περίοδο της κατοχής με την βοήθεια που πρόσφερε στο 30ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ. 
Περιγράφει τα ήθη και τα έθιμα των ντόπιων κατοίκων, την γλώσσα τους, την καθημερινότητα τους, τα σπίτια, τις ασχολίες, τις γιορτές και τα φαγητά τους. Την παλιά Βυζαντινή εκκλησία και το σχολείο. 
Η συμβολή των γερόντων Θεοδωρακιωτών ήταν πολύτιμη για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Η εργασία αυτή είναι πολύτιμη από πολλές απόψεις. Αποτελεί φάρο για να ακολουθήσουν και άλλα χωριά της περιοχής, να συμβάλλουν οι ίδιοι οι κάτοικοι τους στην συγγραφή της ιστορίας και της ζωής τους. 
Πολύ όμορφη ήταν και η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου με την βοήθεια, πλην των συγγραφέων,  του δασκάλου του χωριού Ευθύμη Ζηκάκη και του εκπαιδευτικού και συγγραφέα Γιάννη Παπαλαζάρου. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στην μεγάλη συμβολή του Δημήτριου Θανασούλη για την έκδοση του βιβλίου. 
Συγχαίρω, μέσα από την ψυχή μου, τους επώνυμους και ανώνυμους συντελεστές αυτής της προσπάθειας,  και τίθεμαι στην διάθεση τους για όποια συμβολή κρίνουν αναγκαία για την υποβοήθηση του πολύτιμου έργου τους». 

“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” Κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου σε κινητοποιήσεις


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
 ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
Η μάχη τώρα ξεκινάει
Η επιτροπή αγώνα στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών καλεί την εργατική τάξη, τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που εκτός από την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, ρημάζει στην κυριολεξία το βιός των φτωχών οικογενειών προς όφελος των τραπεζιτών και των αρπαχτικών.
Η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί. Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν από το Μάιο. Δεν υπάρχει εργατικό σπίτι που δε χρωστάει στην τράπεζα, εφορία, Δήμο.  Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες- κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία.
Με σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του κινήματος καλούν σε κινητοποιήσεις την Τετάρτη 21/02 (μέρα από την οποία οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά) μετά το σχετικό κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.)

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΛΗ. ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΠΛΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ KAI ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21/02 ΣΤΙΣ 11π.μ. ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


Επικοινωνία: 6936116086

Ο Γιάννης Σηφάκης στο Κάτω Γραμματικό για τα πορίσματα του ΕΛΓΑ


Ο Γιάννης Σηφάκης στο Κάτω Γραμματικό για τα πορίσματα του ΕΛΓΑ 
Αναδείχτηκαν, στην συζήτηση με τους κατοίκους, τα προβλήματα της αντικατάστασης αγωγού στο αρδευτικό σύστημα, της άμεσης λειτουργίας του εγκαταλειμμένου βιολογικού καθαρισμού, της σύνταξης μελέτης για την αποκατάσταση και ανάδειξη της Βυζαντινής εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου  και η ανάγκη να γίνει αναδασμός 
Το Κάτω Γραμματικό επισκέφτηκε ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης. Συναντήθηκε με τους κατοίκους σε καφενείο του χωριού και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα του χωριού.
Πορίσματα ΕΛΓΑ 
Κύριο και άμεσο πρόβλημα τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για τα οποία οι αγρότες πιστεύουν ότι είναι άδικα και έχουν προχωρήσει σε πάρα πολλές ενστάσεις. Ο Γιάννης Σηφάκης αφού άκουσε τις αιτιάσεις των πληγέντων αγροτών τους ενημέρωσε ότι την Τρίτη 20/02 ή Τετάρτη 21/02 θα επισκεφθεί το χωριό κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον επόπτη για να ελέγξει το θέμα. Σε όποια περίπτωση ο βουλευτής δεσμεύτηκε να μεταφέρει το πρόβλημα στην κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ.
Αντικατάσταση αγωγού στο αρδευτικό σύστημα
Το αίτημα αφορά στην αντικατάσταση τμήματος του αγωγού που μεταφέρει το νερό των πηγών στην αρδευτική δεξαμενή. Συγκεκριμένα την αντικατάσταση τμήματος της σωλήνωσης ( περί τα 2000m) με άλλη μεγαλύτερης διαμέτρου. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να απευθυνθεί, μαζί με τους φορείς του χωριού, στον Δήμο Έδεσσας ή στην Αντιπεριφέρεια Πέλλας για την εκπόνηση και ωρίμανση μελέτης και την προώθηση του έργου ( μετά την ολοκλήρωση της μελέτης) στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.
Συντήρηση και έναρξη λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού  
Ο βουλευτής επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού του οικισμού που ενώ κατασκευάστηκε με Ευρωπαϊκό πρόγραμμα δεν λειτούργησε σχεδόν καθόλου. Θεώρησε απαράδεκτη την εγκατάλειψη δημόσιας υποδομής ( όπως και των αντίστοιχων υποδομών στο Άνω Γραμματικό και στην Περαία) και είπε ότι θα αναδείξει το θέμα στους αρμόδιους. Αδιανόητη η μη λειτουργία υφιστάμενων απαραίτητων υποδομών για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών.
Αποκατάσταση και ανάδειξη της βυζαντινής εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να ζητήσει, μαζί με τους κατοίκους, από την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας την σύνταξη μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξης της βυζαντινής εκκλησίας πλήρως αγιογραφημένης με λαϊκότροπες αγιογραφίες.   
Αναδασμός
Με δεδομένο ότι οι νέοι δεν εγκαταλείπουν το χωριό αλλά επιμένουν να διεκδικούν την ζωή τους εδώ απαιτείται να γίνει αναδασμός που θα πολλαπλασιάσει το αγρόκτημα. Οι κάτοικοι συνεννοήθηκαν με τον βουλευτή για την προώθηση του αιτήματος στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Αντιπεριφέρειας Πέλλας. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...